Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΤΡΟΜΕΡΗ ΚΑΡΠΑΖΙΑ ΤΗΣ FIFA ΣΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΤΩΝ… «ΕΞΥΓΙΑΝΤΩΝ»

ΤΡΟΜΕΡΗ ΚΑΡΠΑΖΙΑ ΤΗΣ FIFA ΣΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΤΩΝ… «ΕΞΥΓΙΑΝΤΩΝ»
Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016 - 15:35

Κατ’ αρχάς και πριν απ’ όλα, έχουμε ένα αποτέλεσμα. Ο αγώνας Ποδόσφαιρο – νόμοι Κοντονήδων, έληξε με νίκη-ΘΡΙΑΜΒΟ υπέρ του ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. Και οι νόμοι των Κοντονήδων δεν ηττήθηκαν απλώς, έπαθαν ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ! Τραγική η ήττα για τον Κοντονή, ο οποίος, βεβαίως, ως η συνήθης πρακτική της κυβέρνησης στην οποία ανήκει, θα την εμφανίσει ως… νίκη και θα την… πανηγυρίσει κιόλας! Μόνο που τώρα πια όλοι ξέρουμε, όλοι έχουμε μάθει και από πρόσωπα και από πολιτικές, και δεν πρόκειται να μας κάνει καμία εντύπωση ακόμα και η πιο εμφανής διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Βεβαίως, με τα της FIFA και της νέας κατάστασης έχουμε καιρό μπροστά μας να ασχοληθούμε. Αλλωστε, η ανάρτηση του Κουτσοκούμνη στο Διαδίκτυο λέει πολλά: «Για διάστημα δύο-τριών εβδομάδων θα γίνει η επιλογή των προσώπων που θα αναλάβουν τα πόστα στη διοίκηση. Και μετά, θα εργασθούν όλοι μαζί για την εξομάλυνση της κατάστασης». Που σημαίνει ότι… ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι!

Καλό Μάη βλέπω να φεύγει η διοίκηση εξομάλυνσης, και αυτό ΑΝ ΚΡΙΝΕΙ ότι έχει επέλθει η εξομάλυνση! Διότι, αγαπητοί φίλοι, το πότε θα υπάρχει εξομάλυνση δεν θα το κρίνουν ούτε οι Γραμμένοι ούτε οι Κοντονήδες. Η FIFA θα το κρίνει, ΟΤΑΝ και ΟΠΟΤΕ της το πει η ίδια η προσωρινή διοίκηση!

Και τι θα γίνει αυτές τις δύο-τρεις εβδομάδες, μέχρι να οριστούν τα μέλη της επιτροπείας; Και αυτό το γράφει ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Η ΕΠΟ θα ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ από τη μέχρι την απόφαση του… Διαιτητικού ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ! Δηλαδή, από τους παράγοντες που εξυβρίσθηκαν, που προσβλήθηκαν, που υπέστησαν ανηλεές ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ από τους ΤΣΑΤΣΟΥΣ των ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ της παράταξης Γραμμένου. Ναι, λοιπόν, ΑΥΤΟΙ θα διοικούν την ΕΠΟ, μέχρι ΝΕΩΤΕΡΑΣ. Αυτοί οι ίδιοι και ούτε… Περράκης, ούτε… Βίκτωρας, ούτε… Κουτσοκούμνης, ούτε ο… Αλί Μπαμπάς με τους τριάντα έναν κλέφτες (ξέρω γιατί γράφω τριάντα έναν, τριάντα μία υπογραφές διάβασα χθες σε κάποια ανακοίνωση). Ολοι αυτοί, όμως, κάτσανε πάνω στο παγωτό.

ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΜΟΥ!

Αυτή φαίνεται να είναι η κατάσταση αυτές τις πρώτες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του «διατακτικού» της απόφασης της FIFA. Τα περαιτέρω, που βεβαίως θα αφορούν ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ του Κοντονή κ.λπ., θα τα μάθουμε με την πάροδο της ημέρας, όταν θα έρθει επισήμως ΟΛΟΚΛΗΡΗ η απόφαση της FIFA. Και για να είμαστε πιο σαφείς και κατηγορηματικοί: ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ!

Εχω ξαναγράψει πολλές φορές ότι το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ έχει ανυπέρβλητες ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΙΚΛΙΔΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Οτι όσες φορές οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί προσπάθησαν να το ΑΛΩΣΟΥΝ και να του ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ, υπέστησαν ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ. Και αυτή τη φορά, όπως πάντα, το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΙ γελοιοποιεί μια ολόκληρη ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (διότι όλοι θυμόμαστε πως ο Κοντονής διαλαλούσε και θριαμβολογούσε ότι έχει και την έγκριση και τη συμπαράσταση του πρωθυπουργού σε ό,τι κάνει). Η μάχη δόθηκε και η κυβέρνηση, όπως παρουσιάζεται διά του Κοντονή της, έπαθε ήττα μεγάλη. Και, όπως πάντα, υπάρχουν και ΘΥΜΑΤΑ και ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ. Ιδού, λοιπόν, σ’ αυτή την πρώτη ανάγνωση τι εμφανίζεται στον ορίζοντα σχετικά με τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

Η FIFA, λοιπόν, διόρισε διοίκηση δικής της επιλογής στην ΕΠΟ. Το τι ακριβώς θα γίνει από δω και πέρα ΜΕΣΑ στην Ομοσπονδία θα το δούμε. Αλλο είναι, όμως, το κυρίαρχο θέμα. Με τον διορισμό δικής της διοίκησης, η FIFA πέταξε στα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ και την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου (της ΕΠΟ, αλλά στην ουσία… παρά τω Κοντονή) και τον ΝΟΜΟ του Κοντονή!

ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ Ο ΒΙΚΤΩΡΑΣ

Ετσι ακριβώς έγινε, φίλοι μου. Τι έκανε προχθές το διαιτητικό κατόπιν της παρεμβάσεως Βίκτωρα-Κοντονή; Οχι μόνον ακύρωσε τις εκλογές, αλλά και διόρισε… δική του διοίκηση! Το γιατί δεν ήταν μέσα ο Βίκτωρας είναι μια άλλη… πεντανόστιμη ιστοριούλα, που σχετίζεται απόλυτα με την εμφάνισή του στην εκπομπή τού «σαγόνια» και την παραδοχή του ότι ο αδελφός του ο Θωμάς «εργάζεται» για τον Ιβάν, μαζί με το πρωτοπαλίκαρό του τον Γραμμένο. Τα είπε αυτά ο Βίκτωρας Δευτέρα βράδυ, και στο Κοντονέικο πήραν φωτιά τα τηλέφωνα. Ζητήθηκαν εξηγήσεις και δόθηκαν αυστηρές εντολές μην τυχόν και αυτός ο άνθρωπος (ο Βίκτωρας) μπει σε καμία προσωρινή διοίκηση και τα τοιαύτα. Και οι εντολές μεταβιβάστηκαν εκεί που έπρεπε, με αποτέλεσμα στην απόφαση του διορισμού να μην υπάρχει το όνομα «Βίκτωρας».

Ολα αυτά, βεβαίως, είναι παρασκήνιο και θα τα πούμε κάποια άλλη φορά, στο μέλλον, αναλυτικά. Επανερχόμαστε στο αρχικό μας θέμα. Τι θα κάνει, λοιπόν, ΤΩΡΑ το Διαιτητικό Δικαστήριο, το (φιλοδοξούν να αποτελεί το… «ελληνικό CAS»); Τι θα κάνουν οι έντιμοι και αξιόπιστοι δικαστές που το αποτελούν, βλέποντας πόσο ΛΑΘΟΣ είναι ο ΝΟΜΟΣ που ΠΕΙΣΤΗΚΑΝ να υποστηρίξουν εις βάρος του καταστατικού της FIFA και κατ’ επέκταση της ΕΠΟ, το οποίο αποτελεί το ΣΥΝΤΑΓΜΑ του ποδοσφαίρου; Θα παραιτηθούν, όπως θα ήταν το ΛΟΓΙΚΟΤΕΡΟ, μιας και με την απόφασή τους έφεραν ακόμα πιο κοντά και κατέστησαν ΜΟΙΡΑΙΑ εξέλιξη, την παρέμβαση της FIFA;

Με ποιο ΔΙΚΑΙΩΜΑ και ποια ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ το Διαιτητικό αποφάσισε να ενεργήσει ΚΑΘ’ ΥΠΕΡΒΑΣΗ των αρμοδιοτήτων του και να προχωρήσει σε… διορισμό διοίκησης; Αυτό ακόμα ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ, διότι -με τη συνήθη πρακτική που ακολουθείται- ακόμα δεν μάθαμε, διότι δεν ανακοινώθηκε το ΣΚΕΠΤΙΚΟ της απόφασής τους. Ισως να το μάθει κάποτε ο κόσμος, από ιστορικό του μέλλοντος. Τότε, όμως, θα είναι ιστορία.

Ενοχος για παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας ο Κοντονής;

Αυτά για το Διαιτητικό και ας πάμε τώρα στον υφυπουργό Αθλητισμού, αυτό το υπέρτατο ον του σουρεαλισμού (λίγο πιο κάτω, βεβαίως, από τον μέντορά του πρωθυπουργό στη βαθμίδα), τον οποίο… απολαύσαμε να κάνει κάτι στο οποίο ΟΥΔΕΙΣ κυβερνητικός αξιωματούχος από τη γέννηση του ελληνικού έθνους ούτε καν είχε ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ να πράξει: Απηύθυνε έκκληση σε ΞΕΝΗ αρχή, τη FIFA, να παρέμβει σε ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ θέματα της χώρας μας!

Τι θα πει, αγαπητοί, αν πρόκειται για ποδόσφαιρο και όχι για κάποιο… «εθνικό θέμα»; Αλίμονό μας αν σκεπτόμαστε έτσι. Αν ακολουθήσουν κι άλλοι το (ΕΛΕΕΙΝΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ) παράδειγμα Κοντονή, τότε για ΚΑΘΕ ΔΥΣΚΟΛΟ θέμα που παρουσιάζεται στο εσωτερικό της χώρας ΘΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ οι ΞΕΝΟΙ να το αναλάβουν, να το ΚΗΔΕΜΟΝΕΥΣΟΥΝ και να το… «εξομαλύνουν»!

Μιλάμε, φίλοι μου, για ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ, για μια -περιορισμένου μεγέθους, πλην ορατή και υλοποιημένη πλέον- ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ! Δεν ξέρω αν αυτό είναι δύσκολο να το αντιληφθεί ο συγκεκριμένος υφυπουργός, αλλά είμαι ΒΕΒΑΙΟΣ ότι θα είναι πανεύκολο να το αντιληφθούν και να αισθανθούν την ανάλογη ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ αυτοί που ΠΡΕΠΕΙ. Και δεν εννοώ κατ’ ανάγκην τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής κυβερνήσεως.

Εν πάση περιπτώσει, με την ανάμιξη της FIFA, την οποία ο ίδιος έχει ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ότι ΕΠΙΔΙΩΞΕ και ΕΠΙΔΙΩΚΕ ΣΥΝΕΧΩΣ εδώ και ΜΗΝΕΣ, ο νόμος του Κοντονή ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ. Στα σκουπίδια δηλαδή και όχι στα απλά απορρίμματα, αλλά στους κάδους με τα ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ των νοσοκομείων! Εκεί όπου τοποθετούνται τα πιο μακάβρια, τα πιο σιχαμερά και πιο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ σκουπίδια. Φυσικά, αυτά εγώ δεν τα λέω τώρα, από τότε που ο Κοντονής κατέθεσε στη Βουλή τον νόμο με τις ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΕΣ και ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ εμπνεύσεως διατάξεις τα λέω και τα γράφω όπου έχω δυνατότητα να καταθέτω τις απόψεις μου.

Ποιο… εκλογικό σύστημα και ποιες ψήφοι; Αυτά που λέει ο νόμος; ΟΧΙ βέβαια. Αυτά που ΘΕΛΕΙ Η FIFA θα γίνουν. Οπως τα θέλει και ΟΠΟΤΕ τα θέλει η FIFA. Και ο νόμος; Στα σκουπίδια, είπαμε. Εκτός βέβαια αν ο Κοντονής προτιμήσει να τον στείλει στο… βιβλιοδετείο και να το δέσει σε τομίδιο. Να το έχει να το διαβάζει όταν έρθουν εκείνες οι μέρες που θα κάθεται πάνω στο βραχάκι να αναπολεί τα περασμένα μεγαλεία και θα έχει άφθονο χρόνο για διάβασμα.

Θέλουν να αναγκάσουν τον Λαμπρόπουλο να αδικήσει τον Ολυμπιακό!

Είναι σαφέστατο και ηλίου φαεινότερο ότι από προχθές το μεσημέρι, που ανακοινώθηκαν οι ορισμοί, το σύστημα των τσατσογράφων ΑΡΔάκων υπαλλήλων του Νιάου έχει βάλει τα δυνατά του στην προσπάθεια να ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ τον διαιτητή Λαμπρόπουλο. Και γιατί να τον επηρεάσει; Μα, βεβαίως, για να τον αναγκάσει να ΑΔΙΚΗΣΕΙ τον Ολυμπιακό στον αγώνα του με τον Πανιώνιο.

Νομίζω ότι πλέον όταν αναφέρεται κανείς σ’ αυτά τα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ, πρέπει να χρησιμοποιεί τη μοναδική γλώσσα που τους ταιριάζει. Χρησιμοποιούν τη δημοσιογραφία ως πάρεργο, σαν μέσον που τους εξασφαλίζει την εύνοια των αφεντικών τους. Λέω, λοιπόν, ότι ο ΜΑΛΑΚΑΣ που γράφει ότι «ο ορισμός του Λαμπρόπουλου είναι σκάνδαλο, διότι στο παρελθόν έχει δώσει… δικαιώματα» ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ δημοσιογραφία. Δεν τα γράφει αυτά για να βοηθήσει στην ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού, αλλά ΜΟΝΟ για να ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ τον Λαμπρόπουλο. Δεν ενδιαφέρεται ο ΜΑΛΑΚΑΣ για το αν και ποιοι αναγνώστες θα διαβάσουν το αισχρογράφημά του, αλλά ΜΟΝΟΝ αν θα το διαβάσει ο ίδιος ο Λαμπρόπουλος, διότι Σ’ ΑΥΤΟΝ και ΜΟΝΟ Σ’ ΑΥΤΟΝ απευθύνονται. Και αυτό επειδή του το ΖΗΤΗΣΕ (= το ΔΙΕΤΑΞΕ) το αφεντικό του.

Το ίδιο ακριβώς μοτίβο, άλλωστε, επαναλαμβάνει ΣΕ ΟΛΑ της τα δελτία αθλητικών ειδήσεων η ΓΕΛΟΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ του Σκάει. Η ΑΔΕΛΦΙΣΤΙΚΗ προπαγάνδα, που βεβαίως κινείται στα χνάρια του αφεντικού της. Απλά πράγματα.

Από πού… ξεφύτρωσαν οι τρεις της ΟΔΠΕ;

Ρωτάνε πολλοί φίλοι από πού… ξεφύτρωσαν οι τρεις κύριοι που ανήκουν στο διοικητικό σχήμα τής εδώ και ΧΡΟΝΙΑ ακρωτηριασμένης και ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΗΣ ΟΔΠΕ και με ποια σκέψη αποφάσισαν να πάνε στην ΕΠΟ να… αναλάβουν καθήκοντα. Δεν είναι δύσκολο, αγαπητοί φίλοι, όταν ξέρεις πρόσωπα και πράγματα. Οι τρεις κύριοι ΔΕΝ ενήργησαν αυτόβουλα, αλλά κατόπιν «συμβουλής» ή «προτροπής» του Βίκτωρα.

Η επίσκεψή τους στην ΕΠΟ αποτελούσε μέρος του σχεδίου του Βίκτωρα, προκειμένου να δοθεί έμφαση στην απόφαση του Διαιτητικού, ότι δηλαδή «δεν υπήρχε πλέον διοίκηση της ΕΠΟ», άρα «δεν υπάρχει και ΚΕΔ», οπότε… «αν δεν πάμε να αναλάβουμε εμείς τώρα, πότε θα μας ξαναδοθεί η ευκαιρία» κ.λπ. Βέβαια, τελικά τη χλέμπα την έφαγαν αυτοί οι τρεις, όχι ο Βίκτωρας. Εκείνος, βλέπετε, «δεν ασχολείται πλέον με το ποδόσφαιρο»! Βάι, βάι, βάι, στάχτη και μπούρμπερη γίναμε, που έλεγε και ο Μιχάλης ο Σκλαπάνης…

Μέγα πρόβλημα για τον Βίκτωρα το… παράβολο!

Μιας και ο λόγος, θυμάστε τι έγραφα όταν κατέθεσε την προσφυγή του ο Βίκτωρας στο Διαιτητικό και ορίστηκε δικάσιμος; Οτι το πρόβλημα πλέον θα είναι το… παράβολο! Πού θα βρει τα λεφτά ο Βίκτωρας για το παράβολο, που πλησιάζει τα τρία χιλιάρικα! Πολλοί ίσως να θεώρησαν την παρατήρησή μου υπερβολική, αλλά τελικά η πραγματικότητα ομολογώ ότι… με ξεπερνάει.

Προσέξτε, λοιπόν, τι δήλωσε χθες ο Βίκτωρας επί λέξει: «Τα πράγματα στην ΕΠΟ έχουν ξεφύγει. Βάλανε το παράβολο 3.000 ευρώ, ενώ το παράβολο για να πας στο ΣτΕ είναι 350 ευρώ. Υποχρεώνουν τις φτωχές ομάδες να μην έχουν πρόσβαση στην απονομή δικαιοσύνης. Αν μου δινόταν ευκαιρία να κάτσω πέντε λεπτά στην καρέκλα, θα έβαζα συμβολικό τίμημα ένα ευρώ»!

Νομίζω ότι μπορώ να συμπεράνω τα προηγηθέντα. Από το παράπονο του Βίκτωρα βγαίνει ότι τελικά το πλήρωσε το παράβολο, έστω με βαριά καρδιά. Το πού τα βρήκε είναι, βεβαίως, άλλο θέμα. Το οποίο αφορά μόνο τον ίδιο.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 15/10/2016)

Διαβάστε επίσης

Νέα μεγαλεπήβολα σχέδια Κοντονή: Με… «μπροστινούς» και… «αυτοφωράκηδες» θέλει να διοικήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Νέα μεγαλεπήβολα σχέδια Κοντονή: Με… «μπροστινούς» και… «αυτοφωράκηδες» θέλει να διοικήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης, γράφει για τα νέα μεγαλεπήβολα σχέδια του Κοντονή, αφού πρώτα «κρέμασε» και «πούλησε» όσους χρησιμοποίησε για να καταστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο…