Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αρχισαν τις προκλήσεις έξι μέρες πριν από το Καραϊσκάκη!

Αρχισαν τις προκλήσεις έξι μέρες πριν από το Καραϊσκάκη!
Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 - 17:15

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

Νωρίς-νωρίς τα ξεκίνησαν τα παραδοσιακά τους οι μπουγάτσες. Και δεν λέω για το καινούργιο Δ.Σ., που ανακοινώθηκε με Δοξασμούς και Θριαμβολογίες. Θα πούμε και γι’ αυτό, σε άλλα σημεία της στήλης, για περισσότερη πλάκα.

Λέω για έναν κύριο που έχουν βάλει υπεύθυνο επικοινωνίας, ή κάτι τέτοιο, δεν ξέρω και πώς λέγεται στα ρώσικα, για να σας φωτίσω.

Τέλος πάντων, αυτός ο κύριος λειτουργεί για λογαριασμό του Πάοκ, ή του Ιβάν προσωπικά, ή και των δύο, αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία (όχι για μας, αλλά για το κλίμα που σκαρώνουν ενόψει Καραϊσκάκη) έχει αυτό που είπε ο συγκεκριμένος αρμόδιος: «Οποιος τολμήσει να πειράξει τον Πάοκ, θα πληρώσει τις συνέπειες των πράξεών του»!

Ομολογώ ότι ανατρίχιασα, διότι ξέρω, από ταινίες ή βιβλία και αφηγήσεις, το πώς εννοούν την πληρωμή συνεπειών κάποιοι συγκεκριμένοι στη Ρωσία. Θυμάμαι, μάλιστα, ότι και ο Γιώργος Δώνης είχε πληρώσει μερικές ανάλογες συνέπειες, αλλά πάνε αυτά, ανήκουν στο παρελθόν.

Το θέμα μας δεν είναι οι… συνέπειες, αλλά ο ΕΝΟΧΟΣ, αυτός που ΤΟΛΜΑ και ΠΕΙΡΑΖΕΙ τον Πάοκ! Και όχι μόνο τον πειράζει, αλλά με την ΑΣΤΕΙΑ του «πολιτική» στο ποδόσφαιρο τον έχει ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ να βρίσκεται πάντα στην ΟΥΡΑ, να ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ το βαθμολογικό «γαϊτανάκι» του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου!

Αυτός, λοιπόν, ο ΕΝΟΧΟΣ της αδυναμίας του Πάοκ να αντιμετωπίσει άλλες ομάδες (και δεν εννοώ τον Ολυμπιακό, αυτός απέχει πλέον ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ από τη μιζέρια της Τούμπας αλλά τις άλλες, αυτές που τον έχουν πιάσει ΚΟΤΣΟ και ακόμα δεν έχει πάρει χαμπάρι) και να διεκδικήσει απ’ αυτές κάποια διάκριση, είναι ο… ίδιος ο πρόεδρος Ιβάν Σαββίδης!

ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΟΚ: Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ!

Το τι έχει κάνει ο Σαββίδης ΣΕ ΒΑΡΟΣ του Πάοκ, είναι γνωστό σε όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα. Και δεν εννοώ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, διότι αυτός είναι ένας τομέας που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ, αλλά και δεν εμπιστεύομαι αυτούς που καταμετρούν «τα εκατομμύρια που έχει βάλει για να πληρώσει τα χρέη της ΠΑΕ».

Δεν τα ξέρω αυτά και ΔΕΝ με απασχολούν. Αγωνιστικά ομιλώ και μόνον.

Ο Σαββίδης, λοιπόν, ήταν εκείνος που με ΓΕΛΟΙΕΣ δικαιολογίες ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ τον Πάοκ να παίξει στη ρεβάνς του Κυπέλλου στο Καραϊσκάκη, γνωρίζοντας και φοβούμενος γι’ αυτό, τη ΣΥΝΤΡΙΒΗ που θα υφίστατο από τον Ολυμπιακό.

Οι αποφάσεις του Σαββίδη είναι αυτές που προκάλεσαν όχι μόνο τον μηδενισμό, αλλά και την ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΡΙΩΝ ΒΑΘΜΩΝ από το ΦΕΤΙΝΟ πρωτάθλημα για τον Πάοκ!

Μην τα ξεχνάμε δηλαδή αυτά, επειδή ο Σαββίδης «έχει λεφτά». Μια ματιά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος όπως είναι ΣΗΜΕΡΑ, δεν θα έβλαπτε.

Ολυμπιακός, 12. Παναθηναϊκός και Αεκ, 10. Πανιώνιος 9. Πάοκ και Παναιτωλικός 8.

Κάτω από τα δύο συνεταιράκια του δηλαδή, αλλά και τον Πανιώνιο και ισόβαθμος με τον Παναιτωλικό του Κωστούλα.

Αν ΕΙΧΕ, όμως, τους τρεις βαθμούς που λόγω αποφάσεων του ΣΑΒΒΙΔΗ έχασε, θα ήταν σήμερα ΔΕΥΤΕΡΟΣ, πάνω από όλους τους άλλους πλην του Ολυμπιακού.

Μεγάλη η ζημιά, αλλά οι γλείφτες και οι παρατρεχάμενοι κάνουν ότι δεν την καταλαβαίνουν, σαν να μην έγινε ποτέ.

ΠΟΣΑ… ΞΟΔΕΨΕ;

Να μιλήσουμε λίγο και για την τρομακτική… επένδυση του Ρώσου λεφτά για την ενίσχυση της ομάδας; Πούλησε τον έναν από τους δύο καλύτερούς του παίκτες, τον Μακ, και εισέπραξε (ο Πάοκ) 3,5 εκατομμύρια. Εδιωξε τον δεύτερο, Κάτσε, δίνοντάς τον «δανεικό». Και ποιους πήρε; Μόνον για έναν Βαρέλα (απορρίπτεται λόγω… ονόματος, θα έλεγε ο «Αλέ») έδωσε 1,1 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις ξένες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

Αποψή μου ότι ο Σαββίδης όχι μόνο δεν ΞΟΔΕΨΕ, αλλά μάλλον ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ (ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ) από τις μεταγραφές. Και τα αποτελέσματα αυτής της μεταγραφικής «ανομβρίας» έχουν αρχίσει να τα βλέπουν σταδιακά οι οπαδοί της μπουγάτσας και όσο περνάει ο καιρός, θα τα βλέπουν συχνότερα και με μεγαλύτερη ένταση.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, λοιπόν, ο μοναδικός ένοχος για την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του Πάοκ λέγεται Ιβάν Σαββίδης. Ο οποίος, προφανώς, δεν έχει αντιληφθεί ή κάνει ότι δεν αντιλαμβάνεται την ΠΑΤΑΓΩΔΗ διοικητική του αποτυχία και προχωράει και σε… κρίσεις και επικρίσεις για άλλους, κατ’ εξοχήν για φανταστικούς, αλλά πλήρως αποδεκτούς στην προκατειλημμένη πλέμπα, δήθεν «εχθρούς»: Την Αθήνα, τον Ολυμπιακό, τη διαιτησία, την «εγκληματική», την ΕΠΟ, τον Γκιρτζίκη, τον Παυσανία, τον μαστρο-Νικόλα που φτιάχνει τους φραπέδες στην Πλατεία Αλεξάνδρας και πάει λέγοντας.

Αυτός είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ διαπιστωμένα «εχθρός» του Πάοκ και αυτός θα έπρεπε να… «ΠΛΗΡΩΣΕΙ τις συνέπειες».

Αλλά τι ψάχνουμε να βρούμε, φίλοι μου, ορθολογισμό περί των πραγμάτων και σωστή αντίληψη εκεί πέρα; Αδύνατον…

Κομπορρημονεί για τον Γκιρτζίκη με επόμενο στόχο τον Παυσανία Παπανικολάου!

Την ώρα που οι Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλλουν πλέον απερίφραστα την παρεμβατικότητα της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης, ο υφυπουργός Κοντονής συνεχίζει να κομπορρημονεί για την «επί των ημερών του» απομάκρυνση του τελευταίου ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Γκιρτζίκη.

Το θεωρεί προσωπικό του θρίαμβο, το κατατάσσει πρώτο στη βαθμίδα των… «έργων» επί της έως τώρα θητείας του και το αναφέρει όποτε έχει την ευκαιρία σαν προσωπική του επικράτηση. Χθες, μάλιστα, διάβαζα κάπου μία από τις απίστευτες κορώνες του υφυπουργού, ότι «τώρα που δεν υπάρχει στην ΕΠΟ ο Γκιρτζίκης, είναι… ανοιχτός σε κάθε διάλογο»!

Μ’ αυτό τον τρόπο ολοκληρώνει ο υφυπουργός τη δαιμονοποίηση του Γκιρτζίκη, ο οποίος φυσικά αναγκάστηκε σε παραίτηση, λόγω ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ αποφάσεων, που βεβαίως ακόμη δεν βρίσκονται σε στάδιο ολοκλήρωσης.

Κατά την άποψή μου, παρατηρώντας την επικαιρότητα, η δαιμονοποίηση, της οποίας ακολουθεί «ανένδοτος αγώνας», δεν καταλήγει στον Γιώργο Γκιρτζίκη. Υπάρχει και συνέχεια. Οσο υπάρχει Κοντονής, θα υπάρχουν και «εχθροί», επί των οποίων θα ξεκινάει αγώνα ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ και ΤΡΟΠΟ, τους οποίους βεβαίως θα επιχειρήσει να κατατροπώσει, ολοκληρώνοντας τους θριάμβους του.

Ο επόμενος, λοιπόν, είναι ο εκτελεστικός διευθυντής της , Παυσανίας Παπανικολάου. Εναντίον του έχουν στρέψει τα βέλη οι τσατσογράφοι των ΜΜΕ του Αλαφούζου βασικά, αλλά και όσοι ακολουθούν εντολές που εκπορεύονται από το κέντρο αποφάσεων του Μελισσανίδη.

Τα πράγματα είναι απλά: Ο Μελισσανίδης δεν ήθελε τον Γκιρτζίκη, δεν τον ήθελε και ο Κοντονής.

Ο Μελισσανίδης δεν θέλει τον Παυσανία, δεν τον θέλει και ο Κοντονής. Τι δεν καταλαβαίνετε;

Αλλο το γρασίδι κι άλλο το… κουτόχορτο για το κοπάδι

ΜΟΝΟΝ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ!

Ενα πράγμα που δεν εννοεί να… συγχωρήσει ο Κοντονής στον Γκιρτζίκη, είναι οι αλλεπάλληλες ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ του, εντός και εκτός χώρας! Το φέρει βαρέως και δεν μπορεί να αποδεχτεί το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Football League, Σφακιανάκης, τίμησε τον Γκιρτζίκη για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Και, ακόμη χειρότερα γι’ αυτόν, τον Γκιρτζίκη τίμησε και η UEFA, κατά τον πλέον επίσημο τρόπο: Στη γενική της συνέλευση στην Αθήνα, παρουσία άνω των ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ συνέδρων!

Αντε τώρα να είσαι Κοντονής, να έχεις εστιάσει όλο το σκεπτικό των ανατρεπτικών σου αποφάσεων στα πρόσωπα της διοίκησης της ΕΠΟ με κορυφαίο του Γκιρτζίκη και να βλέπεις να τον ΒΡΑΒΕΥΟΥΝ, ποιοι; Ακόμα και η ανωτάτη αρχή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η UEFA! Και όλα αυτά, τη στιγμή που ΕΣΕΝΑ, ως ΚΟΝΤΟΝΗ, υφυπουργό Αθλητισμού, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ποδοσφαιρικός φορέας!

Ή μάλλον, για να είμαι σαφής και συγκεκριμένος, τον έχει τιμήσει ΕΝΑΣ: Ο Μελισσανίδης, όταν παρουσία πολλών τον απεκάλεσε… «υπουργάρα» και… «καλύτερο υπουργό όλων των εποχών»!

Ε, λίγο είναι;

Ο… ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟΥ!

Εκείνο πού είναι κυριολεκτικά απίστευτο, από τα πεπραγμένα του υφυπουργού Αθλητισμού, είναι η επιμονή του, στις δημόσιες τοποθετήσεις του, στον ισχυρισμό ότι… «προστάτευσε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ»!

Οτι δηλαδή οι διάφοροι νόμοι με τις γελοίες διατάξεις που έχει περάσει, όχι μόνο δεν ντύνουν με νομικό μανδύα την απηνή παρεμβατικότητα του κράτους σε όλες τις αρχέγονες δομές του ποδοσφαίρου (αθλητική Δικαιοσύνη, διαιτησία, διοργάνωση πρωταθλημάτων κ.ά.) αλλά… προστατεύουν κιόλας το… αυτοδιοίκητο! Το οποίο αυτοδιοίκητο βεβαίως, κάποιος πρέπει να το επιβουλεύεται, ειδάλλως δεν θα είχε νόημα η προστασία του. Προστασία, λοιπόν, από… ποιον; Ποιος το… πείραξε το αυτοδιοίκητο; Η ΕΠΟ, ή ο… Γκιρτζίκης και οι σύμβουλοί του;

Βεβαίως στην εξέλιξη ήρθε η FIFA και δικαίωσε ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ, ανατρέποντας και ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ μερικές διατάξεις των νόμων του Κοντονή! Οπως, για παράδειγμα, την απόφαση του Διαιτητικού δικαστηρίου, αυτή που έλεγαν τα τσατσόνια ότι «δεν θα πειράξει επειδή ήταν απόφαση οργάνου της ΕΠΟ». Αλλη μία ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ της πραγματικότητας, δηλαδή, διότι αυτό ακριβώς ήταν το ΣΤΡΕΒΛΟ: Οργανο της ΕΠΟ αποφάσισε εναντίον του καταστατικού της ΕΠΟ!

Ο Κοντονής όχι μόνο δεν αντέδρασε (και τίνι τρόπω θα μπορούσε, άλλωστε) στην ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗ του νόμου του, αλλά τη… χειροκρότησε κιόλας, σαν ενέργεια που τον… δικαιώνει ! Ναι, για τέτοιο πράγμα μιλάμε…

ΜΕ ΛΙΤΗ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΤΤΗ ΤΕΛΕΤΗ ΤΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

Γεμάτη εκπλήξεις η γενική συνέλευση του Πάοκ. Η οποία έγινε με κάθε βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, όπως όλα τα θυρανοίξια που σέβονται τον εαυτό τους. Επρόκειτο για την εγκατάσταση του Ιβάν στη θέση και του προέδρου και του υιού του μεταξύ των μελών του Δ.Σ. της ΠΑΕ.

Α, και αντιπρόεδρος με καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου, δηλαδή ΓΕΝΙΚΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ και μοναδικός συνομιλητής του Ιβάν, ένας άλλος γιος, αυτός του Γκαγκάτση!

Οσο για τον Κούδα, παρέμεινε ως απλός «εξωτερικός σύμβουλος» της διοίκησης. Οπως διάβασα μάλιστα, θα έχει και το δικαίωμα να παρευρίσκεται σε όλες τις συνεδριάσεις του Δ.Σ., χωρίς όμως δικαίωμα ψήφου.

Ελπίζω ότι θα έχει το δικαίωμα να συμφωνεί πάντα με τον πρόεδρο.

Ισως και να… χειροκροτεί! Γιατί όχι;

ΦΡΕΣΚΑ ΓΛΑΡΑΚΙΑ

Κάποιοι στη Θεσσαλονίκη έλεγαν ότι με αυτές τις διοικητικές αλλαγές θα έρθουν… ενισχυμένοι στο Φάληρο. Καλά, να μην έρθουν φαγωμένοι όμως, γιατί στη φαληρική παραλία έχει ωραιότατα… γλαράκια.

ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΑΛΑ... ΚΟΝΤΟΝΗΣ!

Φοβερός Κοντονής στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ:

«Φτιάξαμε επιτροπή δεοντολογίας στην ΕΠΟ και δεν θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ;».

Ναι, δίκιο έχεις. Να βάλετε όμως τακτικούς δικαστές, όπως βάλατε στην ΕΠΟ. Γιατί από Επιτροπή ΗΘΙΚΗΣ και Δεοντολογίας, έχει πεντακόσιες φορές περισσότερη ανάγκη το κόμμα σας από την ΕΠΟ.

(Και πού ’σαι, να βολέψουμε και κανένα φιλαράκι μας δικαστικό άμα λάχει, έτσι δεν είναι, Κοντονή;).

ΣΕ ΦΟΥΛ ΡΥΘΜΟΥΣ Η ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΖΕΚΑ

Με τις τελευταίες διαδικασίες ελληνοποίησής του ασχολείται ο Ζέκα. Την Κυριακή το βράδυ μάλιστα, επισκέφθηκε τη Fantasia και είχε επαφές με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και την Ελένη Φουρέιρα.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο είχε ξαναπάει στο ίδιο κέντρο και την περασμένη Πέμπτη, παρέα με τον Στιλ και τον Ρινάλντι (πότε… πρόλαβε ο γίγας!). Φαίνεται ότι τους ήθελε για μάρτυρες στην υπογραφή των δικαιολογητικών.

Α, περάσανε και από το Amigos της Γλυφάδας.

ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ

Αμέσως μετά την ελληνοποίησή του ο Σκίμπε θα τον καλέσει στην Εθνική μας, όπως ακριβώς του έχουνε πει να κάνει.

Μην τυχόν και… χάσουμε το κελεπούρι.

Διαβάστε επίσης

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΙΒΑΝ!

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΙΒΑΝ!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης, γράφει για τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος «προσφέρει πέντε εκατομμύρια» για να γίνει χορηγός σε ένα πρωτάθλημα που απ’ το πρωί έως το βράδυ ΤΟ ΒΡΙΖΕΙ και ΤΟ ΔΥΣΦΗΜΕΙ!