Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όπως οι… «κερατάδες», το μαθαίνουν πάντα τελευταίοι!

Όπως οι… «κερατάδες», το μαθαίνουν πάντα τελευταίοι!
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 - 15:32

Διαβάζω τον χαμό που γίνεται με την απόλυση του Κετσπάγια και σπάω πλάκα.

Καταρχήν, δεν βρίσκω να υπάρχει κανένας λόγος να… στεναχωρηθούμε που το Αεκάκι έδιωξε τον Κετσπάγια. Γιατί δηλαδή, μας είχε… ρωτήσει όταν πήγε γεμάτος χαρά;

Δεύτερον, πουθενά δεν έχω διαβάσει σχετικά με το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ θέμα του «διαζυγίου». Εδώ χωρίζουν ανδρόγυνα ύστερα από δέκα και δεκαπέντε χρόνια συμβίωσης και με παιδιά. Και το πρώτο που συζητείται στο δικαστήριο, είναι το οικονομικό. Αν δηλαδή θα βγει διατροφή και σε τι ύψος θα φτάνει. Αφήστε που τη σήμερον ημέρα αποτελεί μόδα να υπογράφονται προγαμιαία συμβόλαια, για το πόσα θα πάρει το έτερον ήμισυ έτσι και δεν πετύχει ο γάμος.

Κάθε συνεργασία, λοιπόν, πρέπει να περιέχει και το οικονομικό, πρώτα και πάνω απ’ όλα. Τι έγινε, λοιπόν, με τον Κετσπάγια και την Αεκ; Υπήρχαν οικονομικοί όροι; Εν ολίγοις… πήρε κανένα ψιλό από την απόλυσή του, ή γράφτηκαν στο χιόνι;

Βεβαίως, ξέρω ότι ο Μελισσανίδης σε τέτοια θέματα είναι παραδοσιακός. Κλασική περίπτωση «λογοτιμήτη», δηλαδή ανθρώπου ο οποίος θεωρεί τον λόγο τιμής ανώτερο και ισχυρότερο από κάθε συμβόλαιο. Απαξ δηλαδή και δίνει το χέρι με έναν άνθρωπο, με έναν συνεργάτη, τα συμβόλαια περιττεύουν. Αλλο αν αργότερα, με την πάροδο του χρόνου, τύχει να ξεχάσει κάτι από τα συμφωνηθέντα, όπως π.χ. την αποζημίωση σε περίπτωση απολύσεως. Ολοι ξεχνάμε κάποιες φορές, ειδικά αν έχουμε περάσει τα εβδομήντα, έτσι δεν είναι, Δημητράκη παλιόφιλε;

ΤΟΝ ΠΕΡΙΕΦΕΡΑΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΕΚΠΟΡΘΗΤΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΑΔΟΚΑΣΤΡΟΥ!

Βεβαίως, υπάρχει και άλλος ένας συντελεστής σε μία καθαρά ποδοσφαιρική συμφωνία: Το συναίσθημα!

Εγώ πιστεύω στο συναίσθημα και συμπαθώ ιδιαίτερα τους συναισθηματικούς παίκτες και προπονητές.

Ο Κετσπάγια, για παράδειγμα, ως παλαιός παίκτης της Αεκ δεν μπορεί παρά να είναι συναισθηματικά δεμένος μαζί της και να μην ήθελε ο ίδιος να υπογράψει κάποιο συμβόλαιο:

«Για την Αεκάρα, ρε γαμώτο» (με κυπριακή προφορά αυτό).

Ακριβώς το ίδιο θα μπορούσαμε να δεχτούμε και για τον προηγούμενο προπονητή που απολύθηκε από τον Μελισσανίδη. Τον Στέλιο Μανωλά!

Πέρυσι, μετά τον τελικό Κυπέλλου, τον σηκώνανε στα χέρια και τον περιέφεραν σαν τον εκπορθητή Μπρανκαλεόνε μετά την κατάληψη του Κουραδόκαστρου. Καλά τα πήγαινε ο Μανωλάς μέχρι προ ημερών, όταν επήλθε η μοιραία ήττα με 7-0 από το ημίχρονο από τον Ολυμπιακό!

ΟΥΤΕ ΜΕ ΜΑΝΩΛΑ, ΜΕ ΔΕΛΛΑ κ.λπ.

Τότε ξεχάστηκαν όλα. Και το Κύπελλο, και η σημαία της ομάδας, και η αμοιβαία συμπάθεια με τον Μελισσανίδη. Και ποιο το ιδιαίτερα ενδιαφέρον; Οτι ΚΑΙ στην περίπτωση Μανωλά, ΟΥΔΕΙΣ αναφέρθηκε στο… «λεπτόν» θέμα, το οικονομικόν! Και αυτός, λοιπόν… λογοτιμήτης; Ας το δεχτούμε κι αυτό, για να πάμε λίγο παρακάτω, προς τα πίσω όμως.

Πέρυσι προπονητής ήταν ο Τραϊανός Δέλλας. Το τέλος του ήταν αναμενόμενο, αλλά όταν ήρθε κανείς δεν ασχολήθηκε πάλι, ούτε καν αναφέρθηκε κάτι σχετικά με το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ μέρος του συμβολαίου του. Και δεν σας λέω για τον Πογέτ, που ακόμα… ψάχνει να βρει το κουτί με τα σπίρτα που είχε χάσει ο Μπούκης. Ισως αυτός να μην πίστευε στην ισχύ του «λόγου τιμής», ποιος ξέρει.

Συνοψίζω: Ο Κετσπάγια την έπαθε και… καλά να πάθει, διότι και αν δεν γνώριζε, όφειλε να ρωτήσει για να μάθει. Αν πάλι γνώριζε, κακώς έκανε και πήγε.

Πάμε παρακάτω. Οι προπονητές πού απολύονται από την Αεκ, εισπράττουν καμία αποζημίωση, ή υποτάσσονται στη μοίρα τους χωρίς αντίσταση ; Να ένα ωραίο θέμα.

Και κάτι ακόμα: Αυτός ο τύπος που προσλήφθηκε, εκτός από τα… χέρια που θα δώσει με τον Μελισσανίδη, θα… υπογράψει και κανένα συμβόλαιο, ή… δεν πειράζει;

Πάντως εγώ, για να είμαι ειλικρινής, για Πορτογάλο… λογοτιμήτη, δεν έχω ματαξανακούσει…

ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ

Κάτι ακόμα για την απόλυση του Κετσπάγια. Ο Κύπριος τεχνικός δεν απολύθηκε μετά τον αγώνα με τη Λάρισα. Είχε ήδη απολυθείμετά τη ΣΥΝΤΡΙΒΗ από τον Ολυμπιακό. Τότε πάρθηκε η απόφαση από τον Μελισσανίδη, απλά άφησε να γίνει και το ματς στη Λάρισα για να του φορτώσει την όποια αποτυχία.

ΤΖΑΜΠΑΣ

Ένα σημείο από το παρελθόν του Μοράις που θεωρώ ιδιαίτερα ενδιαφέρον, είναι ότι πριν από μερικούς μήνες (Φεβρουάριο) νοσηλεύτηκε με εγκεφαλική αιμορραγία! Ευτυχώς έγινε γρήγορα καλά και κατά πώς φαίνεται, η ζημιά δεν θα πρέπει να του άφησε κουσούρι, τουλάχιστον τέτοιας μορφής ώστε να δεχτεί να δουλέψει τζάμπα.

ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΚΑ ΔΕΝ… ΚΑΝΕΙ!

Ομολογώ ότι δεν έχω καμία γνώση περί της προπονητικής αξίας του Μοράις, ως εκ τούτου δεν μπορώ και να διατυπώσω άποψη.

Επειδή, όμως, τυχαίνει να είμαι και αμετανόητος φυσιογνωμιστής, μπορώ να πω ανεπιφύλαχτα ότι δεν τον κόβω για πρώτο προπονητή. Τον βλέπω περισσότερο σαν βοηθό προπονητή και μάλιστα όχι πρώτο, αλλά κάτι σαν… βοηθό του… βοηθού!

Να στήνει δηλαδή τους κύβους στην προπόνηση, να βαράει σουτάκια στους τερματοφύλακες, για τέτοια πράγματα δηλαδή.

ΜΟΥΡΙΝΙΟ!

Δεν κατάλαβα. Δηλαδή αποτελεί… προσόν για έναν προπονητή να έχει δουλέψει επτά σεζόν βοηθός του Μουρίνιο;

«ΑΛΛΟΣ, ΑΛΛΟΣ»!

Μου το μετέφεραν φίλοι -που είναι σε θέση να παρακολουθούν από κοντά τα γεγονότα στην Αεκούλα- σαν αυθεντικό.

Κατά τη διάρκεια των επαφών για νέο προπονητή, ο Μελισσανίδης απέκλειε κάθε υποψήφιο πού του προτείνονταν χωρίς να στέκει στο ιστορικό του. Μόνο τα λεφτά πού ζητούσε τον ενδιέφεραν!

Οταν π.χ. του έλεγαν «ο τάδε είναι πολύ καλός και έρχεται μόνο με πεντακόσια τον μήνα», ο Μελισσανίδης απαντούσε κοφτά:

«Αλλος, άλλος! Είπαμε, όχι πάνω από διακόσια»!

Απ’ ό,τι άκουσα πάντως, ο Μοράις που προσλήφθηκε δεν θα παίρνει ούτε τα διακόσια. Ακόμα πιο κάτω.

ΤΟΥΣ ΚΥΒΟΥΣ

Φοβερή ατάκα του Καίσαρη: «Ο Κομπότης θα τον έπαιρνε τον Ζοσέ Μανουέλ Μοράις;».

Ναι, λέω εγώ, αλλά όχι σαν προπονητή. Για να στήνει τους κύβους στην προπόνηση.

ΣΔΟΕ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ!

Ωχ, ωχ, ωχ, ωχ… Βάι, βάι, βάι… Αρχισε να κυκλοφορεί στην πιάτσα και δεν είναι καθόλου ευχάριστο για την Αεκούλα.

Κάτι για ΣΔΟΕ ακούγεται και για ελέγχους, που αφορούν την ΕΦΟΡΙΑ των ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ!

Και δεν ομιλώ ΜΟΝΟ για κάποιους που έχουν φύγει ήδη, όπως π.χ. ο Μπουονανότε. Ομιλώ ΚΑΙ για εν δυνάμει παίκτες, αλλά ονόματα, όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορώ να πω.

Τι ακριβώς συμβαίνει; Οι παίκτες διαμαρτύρονται, έμαθα, ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν απέδιδε τον φόρο (20%;) που αναλογούσε στους παίκτες, αν και υπήρχε η σχετική συμφωνία. Και σαν αποτέλεσμα, η εφορία τα ζητάει τώρα από τους παίκτες!

Δεν είμαι φοροτεχνικός για να ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες και να μπορώ να αναλύσω το θέμα. Εκείνο, όμως, που έμαθα, από ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ πηγή, είναι ότι η υπόθεση βρίσκεται εν εξελίξει και έχει, μου είπαν, εμπλακεί σ’ αυτήν και το ΣΔΟΕ.

Καλά ξεμπερδέματα.

ΣΗΜ.: Και μ’ αυτό το παράπονο, λένε, έφυγε ο Μπουονανότε για τη μακρινή Χιλή: Ζήτησε να του δώσουν τη διαφορά και δεν του την έδωσαν. Αλλά τι άλλο να έκανε;

ΕΕΑ: Κίνδυνος να εκπέσει ο πρόεδρος του ΑΣ ΑΕΚ!

Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένω την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που συνεδριάζει σήμερα, σχετικά με την καταγγελία του μέλους της Α.Σ. ΑΕΚ κατά του προέδρου της ερασιτεχνικής και μέλους του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ Αλέξανδρου Αλεξίου. Η ΕΕΑ πρόκειται να συζητήσει σήμερα αυτήν την καταγγελία που κατατέθηκε στις 31 Μαΐου 2016, αλλά έκτοτε η συζήτησή της διαρκώς αναβάλλεται.

Το μέλος του Α.Σ. ΑΕΚ κ. Βασ. Αργυρόπουλος, κάτοικος Θεσσαλονίκης, έχει καταγγείλει ότι ο κ. Αλεξίου «συμμετέχει παρανόμως στο Δ.Σ. της ΑΕΚ ΠΑΕ από το οποίο θα πρέπει να αποβληθεί, όπως και για κάθε παραγοντική -αθλητική δραστηριότητα- συμμετοχή, για την επόμενη δεκαετία» (!).

Κατά τον καταγγέλλοντα, ο κ. Αλεξίου εμπίπτει στη διάταξη του άρθρου 2 του Ν. 3372/2005, σύμφωνα με την οποία «Μέλη της διοίκησης καθώς και μέτοχοι, πλην του ιδρυτικού αθλητικού σωματείου, κατέχοντες ποσοστό τουλάχιστον 10 % του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ που αποφασίζει τη λύση της, δεν δικαιούνται συμμετοχής σε ΠΑΕ, ΤΑΠ, ή αθλητικό σωματείο επί μία δεκαετία, από τη λύση της ΠΑΕ».

Πάντα σύμφωνα με την καταγγελία, ο κ. Αλεξίου ήταν μέλος της διοίκησης της ΑΕ ΠΑΕ που αποφάσισε, κατά τη Γ.Σ. της 7ης Ιουνίου 2013, μαζί με τον Ανδρέα Δημητρέλλο και τον… Κώστα Νεστορίδη (!!!) τη λύση και εκκαθάριση της ΠΑΕ AEK, η οποία και ολοκληρώθηκε τον Μάιο 2014 και η ΠΑΕ ΑΕΚ διαγράφηκε από το Μητρώο των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών.

Είναι άγνωστοι οι τυπικοί λόγοι για τους οποίους η ΕΕΑ (της οποίας προεδρεύει ο ανώτατος δικαστικός Δημήτριος Μαζαράκης) τρενάρει την υπόθεση αναβάλλοντάς τη συνεχώς. Τους… ουσιαστικούς, όμως, όλοι μπορούμε να τους φανταστούμε…

«Πάει για… Υπουργός Δικαιοσύνης»!

Ναι, είναι απολύτως ορθό ότι ο Κοντονής έχει αρχίσει να ετοιμάζει τις βαλίτσες του. Ανθρωποι από το στενό του περιβάλλον πλέον το ομολογούν ευθέως: «Φεύγει ο υπουργός».

Η εξέλιξη αυτή, βεβαίως, θα υλοποιηθεί μόνο με τον ανασχηματισμό που λέγεται ότι είναι θέμα ολίγων ημερών. Ομως, πάντα σύμφωνα με τους ανθρώπους του ίδιου, στο υφυπουργείο, η απομάκρυνση του Κοντονή από τον Αθλητισμό θα γίνει για να αναβαθμιστεί!

Και μάλιστα, λένε το καταπληκτικό, ότι ο πρωθυπουργός τού έχει υποσχεθεί το… Υπουργείο Δικαιοσύνης!

Εντάξει, αν το δούμε κι αυτό θα τα έχουμε δει πλέον όλα στη ζωή μας. Τίποτα πλέον δεν θα μπορεί να μας εκπλήξει και… αλίμονο στη μοίρα μας!

Χέσε μέσα!

Το τραγικό για τον Κετσπάγια δεν είναι ότι τον απέλυσαν. Είναι ότι «τον απέλυσε» ένας Χεσετζόγλου!

Τον προαναγγέλλουν μπας και τον επιβάλουν!

Και στο μεταξύ, ο εκλεκτός δημοσιογράφος Αλευράς πήρε τη σκυτάλη από τον εκλεκτότατο Βέργη και προανήγγειλε, με τη σειρά του, Σιδηρόπουλο για το… ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό!

Οπως ακριβώς είχε κάνει ο Βέργης πριν από τον αγώνα (αρνούμαι να χρησιμοποιήσω τον χαρακτηρισμό «ντέρμπι») με την Αεκ.

Αυτή είναι η… μαγεία της αντικειμενικής δημοσιογραφίας, φίλοι μου. Με το που θα το γράψουν… γίνεται!

Συμβόλαιο έχει ο Μπεργκ;

Συγγνώμη ζητώ για την απρεπή ερώτηση, αλλά πρέπει να την κάνω. Συμβόλαιο μεταξύ Πόα και Μπεργκ… έχει υπογραφεί;

Δεν εννοώ τη συμφωνία, που όντως υπάρχει. Εννοώ αν έχουν πέσει ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ, ή αν η δουλειά πάει για Γενάρη και… βλέπουμε!

Πού να τα γράψουν αυτά τα τσατσόνια, όμως.

Περί πάγκων

Στον πάγκο του Ολυμπιακού που δεν έπαιξαν στη Νέα Σμύρνη: Μανθάτης, Λεάλι, Πασιένσια, Μπουχαλάκης.

Στον πάγκο του Παναθηναϊκού που δεν έπαιξαν στη Λεωφόρο: Κουτρουμπής, Μαρινάκης, Στάικος, Οδ. Βλαχοδήμος.

Δεν νομίζω ότι χρειάζονται σχόλια.

Για γέλια

«Είσαι γελοία», της είπε και αποβλήθηκε.

Αν της έλεγε «είσαι για γέλια», το πολύ να έπαιρνε μία κίτρινη.

Συσκευασία

Ναι, το λαϊκό δικαστήριο των μπογιατζήδων ετοιμάζεται να δικάσει τον υπεύθυνο της ήττας Στιλ.

Το σανό, βλέπετε, άλλαξε… συσκευασία.

Για τα μάτια

Δεκατρείς συλλήψεις έγιναν στους τσαμπουκάδες των Παοκτζήδων στη Θεσσαλονίκη με τις «γριές».

Φυσικά (και μην αμφιβάλλετε καθόλου) ότι οι περισσότεροι εξ αυτών -αν όχι όλοι τους- θα ξαναεμφανιστούν στο επόμενο παιχνίδι του Πάοκ στην Τούμπα. Τίποτα δεν πρόκειται να τους κάνουν, όπως πάντα. Αυτοί είναι υπεράνω του νόμου.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 20/10/2016)

Διαβάστε επίσης

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΙΒΑΝ!

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΙΒΑΝ!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης, γράφει για τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος «προσφέρει πέντε εκατομμύρια» για να γίνει χορηγός σε ένα πρωτάθλημα που απ’ το πρωί έως το βράδυ ΤΟ ΒΡΙΖΕΙ και ΤΟ ΔΥΣΦΗΜΕΙ!