Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΙΒΑΝ!

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΙΒΑΝ!
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 - 15:58

Αρετόπουλο επέλεξαν για το Ολυμπιακός - Πάοκ. Αυτόν δηλαδή που ξόρκιζαν τόσο καιρό οι Παοκτζήδες και οι Παναθηναϊκοί. Αυτόν που απέκλειαν κάθε συζήτηση οι ΑΡΔακες υπάλληλοι.

Γιατί δεν ήθελαν τον Αρετόπουλο; Αυτοί ξέρουν. Ισως επειδή δεν ακούει καλά, ποιος ξέρει; Πάντως εγώ δεν θυμάμαι να έχει αδικήσει κανέναν τους ο Αρετόπουλος. Μάλλον τους έχει ευνοήσει ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ! Αυτά, όμως, τα αναλύει σε άλλες στήλες ο κορυφαίος ρεπόρτερ διαιτησίας Βάιος Μπαλάφας.

Από τον Ολυμπιακό, δεν ακούστηκε τίποτα για τον διαιτητή. Οπως και δεν ακούγεται τίποτα σε ΚΑΘΕ ορισμό διαιτητή. Ούτε κρύο ούτε ζέστη του κάνει του Ολυμπιακού αν θα είναι ο τάδε διαιτητής ή ο δείνα, διότι ο Ολυμπιακός ΕΧΕΙ ΟΜΑΔΑ. Και όταν ΕΧΕΙΣ ΟΜΑΔΑ, δεν ασχολείσαι με τη διαιτησία. Οποιος και να οριστεί στον αγώνα σου, το ίδιο κάνει για σένα. Με τον διαιτητή ασχολούνται αυτοί που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΜΑΔΑ. Αυτός είναι ο παγκόσμιος κανόνας και όλα τα άλλα περιττεύουν.

Μόλις έμαθα τον ορισμό, το μυαλό μου βεβαίως πήγε στον Ιβάν του Πάοκ (ή στον Πάοκ του Ιβάν). Ο οποίος θα λέει τώρα ότι του έβαλαν τον διαιτητή που δεν ήθελε, επειδή… δεν τον ήθελε. Άλλο ότι εγώ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΙΣΘΕΙ ότι ο Πάοκ «δεν ήθελε» τον Αρετόπουλο. Το ότι φώναζε και φωνάζει, δεν μου λέει τίποτα. Αλλωστε, αν δεν κάνω χοντρό λάθος, ο Αρετόπουλος έχει σφυρίξει σε έναν και μοναδικό αγώνα Ολυμπιακός - Πάοκ, αυτόν που κέρδισε ο Πάοκ στο Καραϊσκάκη με 1-2. Γιατί να μην τον θέλει, λοιπόν; Θέλω να πω ότι μπορεί και να είναι μπλόφα, να φωνάζουν επίτηδες, ενώ στην πραγματικότητα να τον θέλουν. Ολα μέσα είναι, όταν μπλέκεις με ΛΑΜΟΓΙΑ.

Τέλος πάντων, το θέμα με τον ορισμό του διαιτητή έχει παραβρομίσει, έχει κουράσει πολύ κόσμο, εκτός βεβαίως από τα μέλη του κοπαδιού. Ο ορισμός είναι η δικαιολογία, το άλλοθι για την επερχόμενη ήττα. Με το που θα σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη και οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πανηγυρίζουν, οι μπουγατσομάχοι θα διαμαρτύρονται και θα εκδηλώνουν την αγανάκτησή τους για τα σφυρίγματα του Αρετόπουλου. «Ο Ολυμπιακός κέρδισε πάλι με τον διαιτητή», θα λένε και οι οπαδοί θα το δέχονται αδιαμαρτύρητα και θα δικαιώνουν παίκτες, προπονητές και διοίκηση.

ΕΧΕΙ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ 127 ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ!

Άλλο είναι, όμως, το σημαντικό. Σήμερα στη Superleague θα γίνει συνεδρίαση του Δ.Σ. με αντικείμενο συζήτησης και λήψης απόφασης την χορηγία για το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. Έχουν, λέει, υποβληθεί τρείς προτάσεις, μία του ΟΠΑΠ, μία της εταιρείας του Βαγγέλη Μαρινάκη και μία της εταιρείας του Ιβάν Σαββίδη. Και βεβαίως, τα τσατσόνια άρχισαν την αβάντα στο αφεντικό τους, ότι η προσφορά του Ιβάν είναι καλύτερη και μεγαλύτερη και αυτός θα πάρει την χορηγία.

Θα μου πείτε, συνδέονται τώρα όλα αυτά με τον ορισμό του διαιτητή για το παιχνίδι της Κυριακής;

Βεβαίως και συνδέονται, λέω εγώ. Ο Σαββίδης είναι βέβαιο ότι θα διαμαρτυρηθεί εντόνως για τον Αρετόπουλο. Δεν ξέρω αν θα απειλήσει και με… «αποχώρηση από το πρωτάθλημα»!

Ή μήπως δεν το… συνηθίζει; Οσα χρόνια έχει στον Πάοκ, έχει απειλήσει ότι θα πάρει την ομάδα του και θα φύγει γύρω στις… 127 φορές! Κι αν έχω μετρήσει λάθος, άντε να είναι 126, παρακάτω… δεν είναι.
Χώρια βεβαίως οι συνεχείς αφορισμοί, οι κατάρες, οι γκρίνιες, οι βρισιές, οι αναφορές στη βρομιά, στη διαφθορά και στην… «εγκληματική» η οποία…φταίει για όλα!

Και εδώ, έρχομαι εγώ, που τα βλέπω αλλιώς τα πράγματα και ερωτώ: Πώς γίνεται να έρχεται και να κάνει προσφορά για να γίνει ΧΟΡΗΓΟΣ του ΒΡΟΜΙΚΟΥ -όπως το αποκαλεί- πρωταθλήματος, αυτός που από το πρωί μέχρι το βράδυ το ΒΡΙΖΕΙ, το σκατώνει, το συκοφαντεί, το περιφρονεί, το κακοποιεί και το κακομεταχειρίζεται;

ΠΛΕΚΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΩΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΡΔΕΣ ΤΟΥ!

Στάσου, ρε μάστορα, εδώ μας λες ότι το πρωτάθλημα είναι βρόμικο, είναι διεφθαρμένο, είναι άρρωστο, είναι πήξαν και είναι δείξαν. Κι έρχεσαι τώρα, ΕΣΥ που τα ΛΕΣ όλα αυτά, που απειλείς ότι θα πάρεις την ομάδα σου και θα φύγεις, που χειροκροτείς τους Κοντονήδες όταν το διακόπτουν, που δεν κατεβαίνεις στους αγώνες όποτε γουστάρεις και ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ για να γίνεις… χορηγός του;

Συγγνώμη, αλλά αυτά είναι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΛΙΚΙΑ, κύριε Ιβάν Σαββίδη. Αυτά είναι ΑΣΟΒΑΡΑ πράγματα, που σε κάνουν να φαίνεσαι ΞΕΦΤΙΛΑΣ στα μάτια όχι μόνο των Ολυμπιακών και των οπαδών των άλλων ομάδων, αλλά και στα μάτια των φίλων της ομάδας σου. Εννοώ των ΣΟΒΑΡΩΝ και ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ φίλων, όχι των πρεζονιών και των αλητρονιών ή των τσατσογράφων, που είναι σε θέση να πλέκουν τα εγκώμια ακόμα και στις… πορδές σου!

Και για να ολοκληρώσω. Περιμένω με ενδιαφέρον και εντελώς χιουμοριστική διάθεση, να διαβάσω στο ΑΡΔορεπορτάζ το πρωί τις αντιδράσεις σου για την… «πρόκληση» του «συστήματος» και της «εγκληματικής» με τον Αρετόπουλο και το μεσημέρι την αιτιολογία της κατάθεσης της προσφοράς σου στη Superleague, με πέντε εκατομμύρια για ένα… «ΘΕΟΒΡΟΜΙΚΟ» και «ΣΤΗΜΕΝΟ» πρωτάθλημα!

Τι να σου πω, μόνο εσύ και ο περίγυρος που έχεις μαζέψει θα μπορούσατε ποτέ να κάνετε κάτι τέτοιο.

Ξέρει…

Τα λόγια του Μελισσανίδη στον Μοράις, την ώρα που του παρέδιδε τα κλειδιά των αποδυτηρίων, ήταν σαφέστατα: «Να είσαι δικτάτορας στην ομάδα. Αφεντικό. Να επιβάλλεις πειθαρχία».

Και πρόσθεσε: «Ξέρω πού μένεις».

Στα σκουπίδια!

«Μία πατάτα μετά την άλλη. Η WADA απειλεί με Grexit την Ελλάδα μαζί με άλλες πέντε χώρες λόγω του αθλητικού νόμου Κοντονή. Ο νόμος δεν θέλει διόρθωση. Πέταμα στα σκουπίδια όπως είναι και να φωνάξει κάποιον που να ξέρει σαν τον Παππά. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι, για γέλια και για κλάματα». Γιάννης Παπαδόγιαννης.

Χαπαχούπες!

Το «ψάρεψα» από το διαδίκτυο.

Στο ημίχρονο, λέει, του Πόα - Ξάνθη, έκαναν… παρέλαση στον αγωνιστικό χώρο τα τμήματα του συλλόγου που «κατέκτησαν πρωτάθλημα».

Και ήταν της Πυγμαχίας, του… ανώμαλου δρόμου 10.000μ., της Σκοποβολής με «ελεύθερο πιστόλι» και των Καταδύσεων!

Ως εδώ και… τέλος!

Νομίζω πάντως ότι ξέχασαν ένα άθλημα που κατέκτησαν τον τίτλο: Τις χαπαχούπες!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 21/10/2016)

Διαβάστε επίσης