Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΘΡΑΣΟΣ ΧΙΛΙΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ ΟΙ ΚΟΥΤΣΟΚΟΥΜΝΗΔΕΣ!

ΘΡΑΣΟΣ ΧΙΛΙΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ ΟΙ ΚΟΥΤΣΟΚΟΥΜΝΗΔΕΣ!
Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016 - 15:29

Ομιλούμε γιά θράσος χιλίων πιθήκων, φίλοι μου. Ο γραφικός Κουσοκούμνης, ο τύπος πού διαφημίζει το μωράκι του στο διαδίκτυο, θα εμφανιστεί σήμερα το πρωϊ στα γραφεία της ΕΠΟ, στου Γουδή, γιά να … «παραλάβει» τη διοίκηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού Δικαίου, πού ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ υπό τους ΝΟΜΟΥΣ του ελληνικού κράτους.

Η ΕΠΟ αυτή τη στιγμή, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ πρόεδρο, βάσει του Καταστατικού της, του εγκεκριμένου από την ελληνική Δικαιοσύνη. Ο τελευταίος των εκλεγμένων προέδρων της, ο «υπηρεσιακός» κ. Τζανόπουλος, δεν έχει πλέον την αρμοδιότητα να ΔΙΟΙΚΕΙ την Ομοσπονδία, αφού η θητεία του, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, έληξε, ή γιά να ακριβολογούμε, λήγει την Δευτέρα το βράδυ. Αυτός λοιπόν ο καθ’ όλα αξιοσέβαστος και πάνω απ’ όλα ΑΙΡΕΤΟΣ, σύμφωνα με τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΟΜΟ, πρόεδρος της Αθλητικής Ομοσπονδίας πού καλείται ΕΠΟ, είχε χθες μία πολύ δυσάρεστη εμπειρία.

Του τηλεφώνησε, με περισσή ΑΝΑΙΔΕΙΑ ο τύπος από την Κύπρο πού λέγεται Κουτσοκούμνης και τον ΔΙΕΤΑΞΕ (!!!) «να βρίσκεται Σάββατο στις 10 το πρωϊ στα γραφεία της ΕΠΟ γιά να … ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ την διοίκηση». Πού να την παραδώσει ; Προφανώς στον … ίδιο ! Τυπικά, στην επιτροπή της ΦΙΦΑ την οποία ο «μωράκης» Κουτσοκούμνης εκπροσωπεί! «Μα καλά, Σάββατο πρωϊ ; Σάββατο … σταυρώσαν τον Χριστό. Δεν μπορείτε να το κάνετε Δευτέρα πρωϊ, να μαζευτεί και το υπόλοιπο ΔΣ, να σας ενημερώσει κι’ όλας γιά τις τρέχουσες υποθέσεις ;», τόλμησε να ψελλίσει ο ατυχής κ. Τζανόπουλος. Η φωνή του «μωράκη» Κουτσοκούμνη ήταν παγερή και κοφτή: «Η απόφασις έχει ληφθεί. Να φροντίσετε να είστε παρών», απάντησε!

ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ… «ΚΟΥΡΕΥΤΕΙ» ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΤΟΥ

Νομίζω ότι ο κ. Τζανόπουλος ήταν εξαιρετικά καλόβολος και ευγενής. Αν στη θέση του βρισκόταν κάποιος άλλος, ίσως όχι και τόσο καλόπιστος, το λιγότερο θα έστελνε τον ΘΡΑΣΥΤΑΤΟ Κουτσοκούμνη να πάει να … κουρευτεί ( μαζί με το μωράκι του ). Διότι τα πράγματα μ’ αυτή την ΓΕΛΟΙΑ ιστορία έχουν παραγίνει και παρεξηγηθεί.

Στην πραγματικότητα, ο Κουτσοκούμνης και τα όποια συμπράγκαλά του, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να απαιτούν τον ΧΩΡΟ των γραφείων της ΕΠΟ γιά να κάνουν τις εκδηλώσεις τους. Ο Κουτσοκούμνης και τα συμπράγκαλά του ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ της ΕΠΟ, αλλά ούτε και ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ στην ΕΠΟ, η οποία διορίζεται ΜΟΝΟΝ από τα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ της χώρας μας. Ο Κουτσοκούμνης και τα συμπράγκαλά του μπορεί να ορέγονται ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ αξιώματα, αλλά αυτά ένας και μόνος τρόπος υπάρχει γιά να τα αποκτήσουν : Να πάρουν μέρος στις ΕΚΛΟΓΕΣ της ΕΠΟ και ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ. Τι ακριβώς είναι ; Είναι αυτό ακριβώς πού ισχυρίζονται : Μία επιτροπή διορισμένη από τη ΦΙΦΑ, η οποία «θα τρέχει» το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πολύ σωστά. Με την ΕΠΟ, όμως, την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, τα ΓΡΑΦΕΙΑ της, τις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ της, την εν γένει ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της ως Ομοσπονδία, ΠΟΙΑ σχέση έχουν ; ΚΑΜΙΑ, αγαπητοί φίλοι ! Απολύτως καμία. Ο Τζανόπουλος λοιπόν, ως πρόεδρος πού προήλθε από εκλογική γενική συνέλευση, δεν έχει καμία δουλειά, ούτε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να … «παραδώσει» την … προεδρία σε ένα πρόσωπο πού όχι μόνο δεν έχει εκλεγεί, αλλά δεν είναι καν ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ. Όπως επίσης, η Κουτσοκούμνης με την κουστωδία του δεν έχουν ΚΑΝΕΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ τα κατά παραχώρηση του Δημοσίου Γραφεία της ΕΠΟ, πού ανήκουν στον ελληνικό λαό , γιά να κάνουν τις … πανηγυρικές τους φιέστες μπροστά στις κάμερες και τα μικρόφωνα.

Την περασμένη εβδομάδα οι ΚΛΗΤΗΡΕΣ της ΕΠΟ εξεδίωξαν –και πολύ σωστά – τον Σπανέα και τον Καραμάνη πού θέλησαν να μπούν στα γραφεία γιά να … ορίσουν διαιτητές. Αυτοί όμως πού σκοπεύουν να πάνε σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ και να στρογγυλοκαθίσουν στα γραφεία του προέδρου κ.λ.π. είναι ΤΟ ΙΔΙΟ ή και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ παρείσακτοι. Διότι, στο κάτω κάτω, οι δύο της ΟΔΠΕ είναι και μέλη ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ αθλητικής Ομοσπονδίας, άρα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ. Οι Κουτσοκούμνηδες και τα Κουτσοκουμνάκια τους ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Βεβαίως και η Επιτροπή Εξομάλυνσης πού διορίστηκε (;) από τη ΦΙΦΑ, έχει δικαίωμα να διοικεί το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Αυτό το δικαίωμά της δηλαδή είναι ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ. Γιά ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ πού αφορούν μία αθλητική Ομοσπονδία, δεν έχουν καμία αρμοδιότητα και κανένα δικαίωμα. Θα μπορούσαν λοιπόν, πόσο μάλλον αν, όπως διατείνονται ( εγώ δεν το ξέρω ) «θα πληρώνονται από τη ΦΙΦΑ» να πάνε στο Χίλτον, ή στο Κάραβελ, ή όπου αλλού γουστάρει η ψυχούλα τους και να κάνουν την φιέστα τους. Να πάει μάλιστα και ο Κοντονής εκεί, να συνεορτάσει μαζί τους, όπως κάνουν οι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ υπουργοί στους εκάστοτε εκπροσώπους του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ!

Πάμε παρακάτω. Με την έλευση των Κουτσοκούμνηδων και την ανάληψη της εξουσίας στο ποδόσφαιρο, όλες οι έως τώρα υπάρχουσες ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ της ΕΠΟ πού ασχολούνται με την οργάνωση και λειτουργία των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων ακυρώνονται. Οι θητείες τους, έληξαν με την λήξη της θητείας της εκλεγμένης διοικήσεως.

Εξαιρούνται – απ’ ό,τι ξέρω – οι Πειθαρχικές Επιτροπές, οι οποίες αποτελούνται από ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, δηλαδή ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, σύμφωνα με τον νόμο Κοντονή. Εδώ, όμως, γεννούνται κάποια ερωτήματα. Αυτοί οι δικαστές, οι ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟΙ τακτικοί δικαστές, οι οποίοι είχαν προσληφθεί και αμείβονταν από μία ΑΙΡΕΤΗ διοίκηση, ένα ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ και καθ’ όλα ΝΟΜΙΜΟ διοικητικό συμβούλιο, θα δεχτούν να υπηρετούν, να λειτουργούν και να ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ από μία … «Επιτροπή» αποτελούμενη από ΞΕΝΟΥΣ και ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ, άρα και ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΥΣ εκπροσώπους;

Αυτό δηλαδή πού δεν έχει ΤΟΛΜΗΣΕΙ ακόμα η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Τσίπρα, να βάλει … μνημονιακούς ξένους ΠΑΝΩ από ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ θα το πράξει ο Κοντονής με τον Κύπριο φίλο του; Και καλά να το επιχειρήσει, αυτό είναι ΣΙΓΟΥΡΟ. Οι δικαστές όμως, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ; Θα ΔΕΧΤΟΥΝ αυτό τον ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ και ΑΝΑΡΜΟΣΤΟ γι’ αυτούς ρόλο; Γιατί να το κάνουν αυτό, γιά τα ΔΥΟΜΙΣΙ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ το μήνα πού είναι η αμοιβή τους ; ΑΡΝΟΥΜΑΙ να το σκεφτώ καν… Επομένως, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ θα καταργηθούν και στη θέση τους θα διοριστούν ΞΕΝΟΙ. Άλλο ένα ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ της ελληνικής Δημοκρατίας, άλλη μία περιφρονητική πράξη κατά της ελληνικής Δικαιοσύνης. Δεν είναι μόνον αυτά, είναι κι’ άλλα, πολλά. Καλά να είμαστε και θα τα λέμε ΟΛΑ. Οι λαθροχειρίες, οι υπερβάσεις καθήκοντος, οι πράξεις εναντίον του ελληνικού ποδοσφαίρου, τα λαμόγια και οι απατεωνιές, δεν θα περάσουν καλά από δω και πέρα. ΟΛΑ στη φόρα, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

«Ολοι εκεί – εκεί, στης ΕΠΟ το Γουδή»!

Γιά όσους αισθάνονται την επιθυμία να παραστούν στην μνημειώδη εκδήλωση εγκατάστασης και ενθρόνισης της Επιτροπής Εξομάλυνσης στην ΕΠΟ, γιά να χειροκροτήσουν τους νέους διοικητές του ελληνικού ποδοσφαίρου και να αποθεώσουν τον Κουτσοκούμνη, τον Δέδε, τον Βρύζα, τον Μπήκα και την παρέα τους, ο τόπος είναι τα γραφεία της ΕΠΟ στου Γουδή και η ώρα αφίξεως η ενάτη πρωϊνή, με το ενδεχόμενο μιάς μικρής καθυστέρησης. (Αν είμαστε τυχεροί, μπορεί και να έχουμε την απερίγραπτη ευχαρίστηση να δούμε από κοντά και το μωράκι). Any way, πού λέει και ο Κουτσοκούμνης, η χάσουμε το μεγαλειώδες υπερθέαμα.
«Ολοι μαζί εκεί - εκεί, στης ΕΠΟ το Γουδή…».

Με… εξυγιαντικά «μούτρα»

Με τι μούτρα … εξυγιαντικά θα παρουσιαστούν σήμερα ενώπιον των ΜΜΕ οι Βρύζαςκαι Δέδες, τη στιγμή πού: Ο Δέδες είχε σηκωθεί και αποχωρήσει από τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ,γιά να … προλάβει τις εκλογές στη Ζάκυνθο, όπως τον είχε διατάξει το αφεντικό του; Ο Βρύζας είχε εγκατασταθεί στο ξενοδοχείο του πεθερού του στην Ξάνθη κατά τη διάρκεια των εκλογών της ΕΠΣ, προκειμένου να εργαστεί γιά την εκλογή της διοίκησης πού ήθελε το δικό του – εκ Ρωσίας – αφεντικό;

Αυτοί οι δύο μωρέ θα … εξυγιάνουν και θα … εξομαλύνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο; Ε ρε, πλάκα πού έχετε!

Η καταδίκη του Βρύζα

Γιά όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν. Πριν από ένα χρόνο, ο Βρύζας ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ σε πρόστιμο από το Πταισματοδικείο Θεσσαλονίκης γιά το αδίκημα της αυτοδικίας! Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον Αύγουστο του 2014 ενεργών ως νόμιμος εκπρόσωπος της ΠΑΟΚ ΑΥΤΟΔΙΚΗΣΕ, απαγορεύοντας αυθαίρετα στους υπαλλήλους της εταιρείας εστίασης πού εκμεταλλεύονταν μέχρι τότε τα κυλικεία του γηπέδου της Τούμπας να εισέλθουν σε αγώνες της ομάδας και να χρησιμοποιήσουν, παραχωρώντας ταυτόχρονα την χρήση τους σε άλλη, ανταγωνιστική επιχείρηση.

Δώδεκα χιλιάρικα το μήνα!!!

Θέλετε να μάθετε τώρα τις αμοιβές των μελών της Επιτροπής Εξομάλυνσης της ΦΙΦΑ; Πολύ ευχαρίστως: ΔΩΔΕΚΑ ( αριθμ. 12 ) ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΟ ΜΗΝΑ! Ναι, όπως τα’ ακούσατε. ΔΩΔΕΚΑ χιλιαρικάκια θα τσεπώνουν οι Βρύζες, Δέδηδες και Μπίκες, εκτός βέβαια αν κάποιος απ’ αυτούς … αποποιηθεί της αμοιβής και το κάνει γιά τις ψυχές των πεθαμένων του. Αν είναι έτσι, συγχαρητήρια.

Και του Κοντονή αντισυνταγματικός!

Αντισυνταγματικό έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας τον νόμο Παππά γιά τις τηλεοπτικές άδειες και πολύ σωστά, κατά την ταπεινή μου άποψη, έπραξε. Μακάρι όμως να ήταν και ο … μόνος αντισυνταγματικός νόμος απ’ όσους έχουν ψηφιστεί κατά την θητεία της σημερινής κυβερνήσεως! Δυστυχώς είναι ΚΙ’ ΑΛΛΟΙ, με πρώτο και καλύτερο τον νόμο Κοντονή πού ΚΑΤΑΡΓΕΙ αρμοδιότητες συνταγματικά κατοχυρωμένες και τις παραχωρεί στον … ίδιο τον εαυτό του! Εκατό τοις εκατό ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ και ο νόμος Κοντονή. Ποια είναι η διαφορά ; Ότι ενώ γιά τον νόμο Παππά υπήρξαν προσφυγές, γιά τον νόμο Κοντονή δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ.
Οπότε … καλά να πάθουμε.

Γραφείο μάνατζερ!

Ερώτηση προς τον εξομαλυντή Βρύζα, πού – λένε ότι… - αναλαμβάνει την Εθνική ομάδα. Εχει – αυτός ή κάποιο στενό συγγενικό του πρόσωπο - καμία σχέση με ένα γραφείο μάνατζερ ποδοσφαιριστών στη Θεσσαλονίκη; Ερώτηση κάνω, δηλαδή …

Απ’ τα τρένα στο… Περιστέρι!

Ηρθε και ο Οκτώβριος, φεύγει και ο Οκτώβριος. Και ο … Δελφάκης δεν σφυρίζει στα τρένα, όπως είχε προβλέψει ο Μελισσανίδης. Ακόμα στο ποδόσφαιρο σφυρίζει και μάλιστα, τον έβαλαν και στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο. Μωρέ λέτε να … περνάει κι’ αυτός καμία … οντισιόν, όπως ο Βάτσιος ;

Δανεικούς

Κλαίνε οι βάζελοι γιά την απώλεια του Λεντέσμα, πού δεν θα παίξει, λέει, εναντίον του Ολυμπιακού. Εντάξει, μας έπεισαν. Να τους δώσουμε καναδυό από τους δικούς μας, τους δανεικούς γιά να σταματήσουν;

Χιχάκι…

Ντέρμπι εξυγιαντών αύριο στην Τούμπα. Με δικό τους διαιτητή, τον… «κορυφαίο»! Δεν αμφιβάλλω ότι θα έχουμε πάλι αγκαλιές, φιλιά, σορόπια… Να φέρουν και ένα… «χιχάκι», να είμαστε όλοι μία ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Καμπούρα

Τους σωματοφύλακες της παρέας Κουτσοκούμνη, ΠΟΙΟΣ θα τους πληρώνει ; Αν η ΦΙΦΑ, καλώς. Λίγο χλωμό το βλέπω, όμως. Πάλι τη δικιά μας καμπούρα βλέπω να φορτώνεται.

Το πρώτο και καλύτερο του Μέσι

Όπως εύστοχα με ενημέρωσαν φίλοι, μέσα στα καλύτερα γκολ της καριέρας του ο Μέσι συμπεριλαμβάνει και το γκολ πού πέτυχε εναντίον του Παναθηναϊκού. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να θυμηθούμε μερικά πραγματάκια σχετικά με εκείνο το παιχνίδι, το Μπαρτσελώνα - Παναθηναϊκός 5-0, έναν από τους … μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς θριάμβους του βάζελου. Και λέω θριάμβους, επειδή σ’ αυτό το ματς ο Πόα σώθηκε από τεράστια συντριβή από τον τότε τερματοφύλακά του Γκαλίνοβιτς. Τέλος πάντων, το παιχνίδι έγινε το 2005 τέτοιες μέρες και το γκολ του Μέσι ήταν ΤΟ ΠΡΩΤΟ της καριέρας του σε παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ ! Και ήταν όντως εντυπωσιακό και απόλυτα ενδεικτικό του τι θα … ακολουθούσε στη συνέχεια της καριέρας του μεγάλου Αργεντίνου άσσου. Ο Μέσι λοιπόν, πήρε τη μπάλα από τους Μπίτσκαν και Δάρλα, πού τον κοιτούσαν σαστισμένοι και πλάσαρε τον Γκαλίνοβιτς πανηγυρίζοντας ξέφρενα. Δεν είχε κι’ άδικο.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 29/10/2016)

Διαβάστε επίσης

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΤΡΑΧΥΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΤΡΑΧΥΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟ!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης, γράφει πως οι… εξυγιαντές, στηρίζονται πλέον στις επιλογές Κουτσοκούμνη για να «πλήξουν» (έτσι νομίζουν δηλαδή) τον Ολυμπιακό!