Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εισαγγελέας δεν υπάρχει για τον κ. Σπανό;

Εισαγγελέας δεν υπάρχει για τον κ. Σπανό;
Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016 - 18:46

Μέχρι τη στιγμή που γράφω αυτό το κείμενο, απόγευμα Δευτέρας, δεν έχει υπάρξει κάποια είδηση σχετικά με την κινητοποίηση της Εισαγγελίας για το ποινικό αδίκημα της απειλής, στο οποίο υπέπεσε ο πρόεδρος του Ατρομήτου, κ. Σπανός. Προσέξτε, δεν ομιλώ περί του «αθλητικού εισαγγελέα» και των άλλων αρμοδίων με την ΑΘΛΗΤΙΚΗ Δικαιοσύνη. Ομιλώ για τον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ τον «κανονικό», αυτόν που ασχολείται με τη δίωξη ΠΟΙΝΙΚΩΝ αδικημάτων. Και αυτό, δηλαδή η επέμβαση της Δικαιοσύνης ΠΟΙΝΙΚΑ, είναι εντελώς διαφορετικό και ανεξάρτητο από το τι θα κάνει η αθλητική Δικαιοσύνη του ποδοσφαίρου. Η ΑΠΕΙΛΗ είναι πρωτίστως ΠΟΙΝΙΚΟ αδίκημα, και βεβαίως όταν η Εισαγγελία ασχολείται και παρεμβαίνει για τις ευχές για «καλή επιτυχία» που έδωσε μπαίνοντας στα αποδυτήρια των διαιτητών ο Βαγγέλης Μαρινάκης, είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθούμε το γιατί δεν επεμβαίνει και στην ακραία περίπτωση της εκστόμισης ΑΠΕΙΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ διαιτητή από τον κ. Σπανό.

Δεν ξέρω λοιπόν, ακόμη, το τι σκοπεύει να πράξει ο εισαγγελέας περί αυτού. Λέτε να είναι ακόμα νωρίς; Να περιμένει δηλαδή τι ο εισαγγελέας, να κάνει ο κ. Σπανός πράξη τις απειλές του; Δεν νομίζω, για όνομα του Θεού.

Βεβαίως, ο πρόεδρος του Ατρομήτου ζήτησε συγγνώμη (όπως διάβασα). Δεν ξέρω από ποιον ακριβώς ζήτησε συγγνώμη, από την… κακούργα κενωνία; Και τι σημαίνει δηλαδή αυτό. Από τον ΙΔΙΟ τον επόπτη που απείλησε σκαιότατα, ζήτησε καμία συγγνώμη; Αυτό ίσως να μετρούσε ως ένδειξη πραγματικής μετάνοιας. Αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε ακόμα, και αν υποθέσουμε ότι θα γίνει, θα είναι βεβαίως εντελώς προσποιητό, άρα και μη πειστικό.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ;

Εν αναμονή λοιπόν της επέμβασης της ΠΟΙΝΙΚΗΣ Δικαιοσύνης, διαβάζω τις ποινές που προβλέπονται από την αθλητική Δικαιοσύνη για περιπτώσεις σαν αυτή του κ. Σπανού. Πρόστιμα και απαγόρευση εισόδου. Και γελάω. Απαγόρευση εισόδου… ΠΟΥ ακριβώς; Στο γήπεδο του Ατρομήτου, στο Περιστέρι; Πλάκα έχετε. Αντε, να δούμε ποιος θα… ελέγχει στο Περιστέρι αν μπαίνει ο κ. Σπανός μέσα. Και εν συνεχεία, να δούμε ποιος θα… βγάζει τον κ. Σπανό έξω από το γήπεδο όταν μπαίνει μέσα!

Τρίχες κατσαρές όλα αυτά. Ο κ. Σπανός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και γι’ αυτό έκανε αυτό που έχει κάνει πολλές φορές ως τώρα, άλλοτε με μικρότερη, άλλοτε με μεγαλύτερη ένταση: Παρατηρήσεις στους διαιτητές, που ενίοτε φτάνουν και στις απειλές. Συνηθισμένα πράγματα αυτά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δη σε ομάδες σαν τον Ατρόμητο και προέδρους σαν τον κ. Σπανό.

ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΕΦΤΑΙΓΕ;

Πάμε παρακάτω. Το ζητούμενο για μένα είναι άλλο: Ο λόγος για τον οποίο ο κ. Σπανός εξεμάνη τόσο, με συνέπεια να χάσει τον έλεγχο και να παρεκτραπεί. Βεβαίως, κανένας δεν μπορεί να είναι μέσα στο μυαλό οποιουδήποτε, αλλά ο καθένας μπορεί να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα, εξετάζοντας προσεκτικά όλες τις συνισταμένες. Φυσικά, υπάρχει πάντα το μένος, ή αν προτιμάτε το κόμπλεξ, του μικρού απέναντι στον μεγάλο. Υπάρχει και το προσωπικό τοιούτο του Σπανού μπρος στον Μαρινάκη, όπως υπάρχει και το γενικότερο της μικρής ομάδας απέναντι στον κολοσσό Ολυμπιακό. Δεν νομίζω όμως ότι ο κ. Σπανός θα έφτανε μέχρις αυτό το σημείο αποκλειστικά και μόνο επειδή είδε ότι η προσωπική του έφεση να κερδίσει τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη δεν υλοποιήθηκε. Εξάλλου, οι φορές που ο Ατρόμητος έχει κάνει βαθμολογική ζημιά στον Ολυμπιακό είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Αλίμονο δηλαδή αν ο κ. Σπανός κάθε φορά που χάνει από τον Ολυμπιακό να… τρελαίνεται κιόλας! Αν ήταν έτσι, θα τα είχε εδώ και χρόνια… χαμένα!

Πάμε λοιπόν παρακάτω. Τι παίζει; Να πούμε η χορηγία του ΟΠΑΠ στη φανέλα της ομάδας του, που λένε ότι ήταν φέτος διπλάσια από όσα έπαιρνε η ομάδα του κάθε χρόνο; Δεν είναι άστοχο να το συνδέει κανείς αυτό με το πάθος/μένος του Ατρομήτου, αλλά πάλι η συμφωνία αυτή έχει κλείσει, εκτός αν υπήρχε σ’ αυτή καμία… προϋπόθεση να κάνει βαθμολογική ζημιά στον Ολυμπιακό! Τραβηγμένο κι αυτό και δεν το βλέπω, εκτός… Εκτός αν υποθέσουμε ότι μπορεί να συνδυαστεί με κάτι άλλο. Ποιο μπορεί να είναι, όμως, αυτό το άλλο;

ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ»

Βλέπω λοιπόν το αγωνιστικό πρόγραμμα. Και τι να δω; Ποιος είναι ο αγώνας του Ατρομήτου που ακολουθεί στο πρόγραμμα; Αεκ – Ατρόμητος, κύριοι, Σάββατο απόγευμα στο ΟΑΚΑ! Ο Ατρόμητος του Σπανού θα παίξει με την Αεκ του Μελισσανίδη του ΟΠΑΠ, στην έδρα της. Αγώνας που, αν η πρόσφατη αγωνιστική δεν εξελισσόταν όπως εξελίχθηκε, θα διεξάγονταν σε άλλες συνθήκες. Αν για παράδειγμα (λέω εγώ τώρα, με το φτωχό μου το μυαλό) ο Ατρόμητος κέρδιζε βαθμό ή βαθμούς εναντίον του Ολυμπιακού και η Αεκ εναντίον του Πάοκ, το Σάββατο το απόγευμα στο ΟΑΚΑ θα βρίσκονταν όλοι σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Δεν θα υπήρχε δηλαδή λόγος να «σκοτωθούν» μεταξύ τους. Το μόνο που θα τους ένοιαζε θα ήταν η… ομορφιά του ποδοσφαίρου. Πώς δηλαδή θα ομόρφαιναν το ποδόσφαιρο οι δύο ομάδες. Από κει και έπειτα, και η… καλύτερη (= Αεκ) θα κέρδιζε, αλλά και ο Ατρόμητος, με νωπές τις δάφνες του θριάμβου του με τον Ολυμπιακό («θρίαμβος» με αντίπαλο τον Ολυμπιακό λογίζεται ακόμα και η ισοπαλία), δεν θα είχε να αντιμετωπίσει αρνητικά σχόλια ή μαύρες σκέψεις. Ολα θα πήγαιναν, λοιπόν, κατ’ ευχήν και όλα θα τελείωναν όπως συμφέρει την ποδοσφαιρική υγεία και όχι καμία «εγκληματική».

Και αν κοιτάξετε και λίγο παραπέρα το πρόγραμμα, θα δείτε κι άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Οπως για παράδειγμα ότι σε τρεις αγωνιστικές από σήμερα ο Ατρόμητος θα αντιμετωπίσει ΠΟΙΟΝ ΛΕΤΕ; Τον Πάοκ, αγαπητοί φίλοι! Αλλος αγώνας… υγείας εκεί και άντε να είσαι Ατρόμητος, να έχεις χάσει και από την Αεκούλα στο μεταξύ και να πας στην Τούμπα να δροσίσεις τον μύλο της εξυγίανσης (και δεν βάζω καν το χειρότερο σενάριο, να μην έχει στο μεταξύ κερδίσει ούτε τον Πανιώνιο, στον αγώνα που μεσολαβεί!). Πόσω μάλλον όταν η απόσταση βαθμών που χωρίζει τον Ατρόμητο από τον προτελευταίο στη βαθμολογία είναι μόλις τέσσερις βαθμοί!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, και δεδομένου του προγράμματος, νομίζω ότι για τον Ατρόμητο του κ. Σπανού δεν υπάρχει πλέον περιθώριο «ευελιξίας». Και αυτό σημαίνει ότι ΚΑΙ το Σάββατο απέναντι στην ομάδα του ΦΙΛΟΥ και ΧΟΡΗΓΟΥ του Μελισσανίδη, αλλά ΚΑΙ στην Τούμπα μετά από δύο αγωνιστικές, ο Ατρόμητος θα παίξει για το αποτέλεσμα το δικό του και όχι των… άλλων. Το αποτέλεσμα που δεν κατάφερε να πάρει με τον Ολυμπιακό και είναι πολύ πιθανόν αυτό να το πληρώσει πολύ ακριβά.

Ο εμπαθής αντι-Ολυμπιακός τηλεπεριγραφέας

Δεν τολμώ να πιστέψω ότι η NOVA έχει τόση ένδεια στο δημοσιογραφικό της προσωπικό ώστε να αναγκάζεται να χρησιμοποιεί τηλεπεριγραφείς σαν αυτόν τον κύριο που δυστυχήσαμε να ακούμε να μας περιγράφει το Ατρόμητος - Ολυμπιακός. Μιλάμε για σκέτη αποτυχία, μιλάμε για απ’ ευθείας μετάδοση κακοπιστίας και εμπάθειας εναντίον του Ολυμπιακού!

Πολύ δύσκολα ξεχωρίζω μερικά από τα πιο εχθρικά για τον Ολυμπιακό σημεία της περιγραφής του. Τα πιο «χτυπητά», ας πούμε: Στη φάση με τον Λε Ταλέκ, έβγαλε το συμπέρασμα, χωρίς κανείς βεβαίως να ζητήσει την άποψή του: «Δεν ήταν οφσάιντ ο Λε Ταλέκ»! Φυσικό επόμενο ήταν από αυτή και μόνο τη φράση του τηλεπεριγραφέα, να αναστατωθεί το γήπεδο, να χάσουν την ψυχραιμία τους οι παράγοντες του Ατρομήτου, να δημιουργηθεί ένταση και παρ’ ολίγον και επεισόδια. Τη ζημιά δηλαδή που έκανε αμφιβάλλω αν την έχει συνειδητοποιήσει.

Πάμε παρακάτω. Στη φάση όπου ο κομπλεξικός Κεϊτά έπεσε κάτω ζητώντας πέναλτι και ο Δελφάκης ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ έδειξε κίτρινη κάρτα, το μόνο που βρήκε να σχολιάσει ο τηλεπαρουσιαστής ήταν: «Τα σχόλια δικά σας»! Εκεί, βλέπετε, δεν είχε… τεκμηριώσει άποψη! Φυσικά, λίγο αργότερα είχε και την άνεση και την επιθυμία να «εστιάσει» και να… ερμηνεύσει τα «γαλλικά» του Φιγκέιρας στον Φορτούνη! Και έσπευσε να μας φωτίσει!

ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ στους αρμόδιους της συνδρομητικής τηλεόρασης: Επειδή μιλάω με πολύ κόσμο και από προχθές ακούω πολλά και διάφορα, μην τυχόν και στείλετε στο Καραϊσκάκη κανέναν τέτοιον τύπο. Αν δηλαδή ενδιαφέρεστε να προστατεύετε και τα συμφέροντά σας ως εταιρείας και τους περιγραφείς που χρησιμοποιείτε.

«Ιδιόρρυθμες» σεξουαλικά

Μπορείτε να φανταστείτε τι θα γινόταν έτσι και στη θέση του Σπανού ήταν ο… Βαγγέλας; Και δεν λέω να έβριζε τον επόπτη, απλώς να τον… αγριοκοίταζε, φαντάζεστε τι θα γινόταν; Τη Βουλή… τούμπα θα έφερναν κάτι αγράμματοι φουρναραίοι και κάποιες… «ιδιόρρυθμες» σεξουαλικά βουλευτίνες! Τη μία ερώτηση πάνω απ’ την άλλη θα έφερναν και θα ζητούσαν την κεφαλή του Βαγγέλη επί πίνακι! Ενώ τώρα… «εντάξει, το παιδί ζήτησε και συγγνώμη», οπότε… δεν πειράζει, δεν θα το… ξανακάνει.

Να τον φυλάνε!

Νομίζω ότι από δω και πέρα ο κ. Σπανός θα πρέπει να βάλει να φυλάνε τον επόπτη Κουρέντα. Μην τυχόν δηλαδή και πάθει κανένα κακό και πληρώσει αυτός τη νύφη.

Τα ΑΡΔάκια

Φυσικά, κανένα χτύπημα του Ιντέγε δεν υπήρξε σε κανέναν παίκτη του Ατρομήτου, και αυτό φαίνεται πεντακάθαρα από την κοντινή λήψη της φάσης. Πώς την πάτησε ο Βαρούχας; Απλώς τον διαβεβαίωσαν τα ΑΡΔάκια του Σκάει, με την προειδοποίηση «μην τυχόν και το ξεχάσει να αναφερθεί στη φάση αυτή»!

Εξέφρασε δυσαρέσκεια!

Οχι, για τους ΑΡΔακες ο Σπανός δεν έβρισε, ούτε απείλησε κανένα επόπτη. Απλώς… «εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του»! Οι απόλυτοι ΞΕΦΤΙΛΕΣ της δημοσιογραφίας, φίλοι μου, και αν δεν με πιστεύετε, διαβάστε τις… «αντικειμενικές» εφημερίδες. Ετσι ακριβώς το παρουσιάζουν!

Ηταν νηφάλιος ο Βαρούχας ή τα είχε τσούξει;

Το ακούσαμε κι αυτό: Πέναλτι στην… απέναντι περιοχή!

Αν δεν τον ήξερα, θα στοιχημάτιζα ότι ο Παναγιώτης Βαρούχας όταν εμφανίστηκε στην εκπομπή για να κάνει την κριτική των «αμφισβητούμενων» φάσεων ήταν… φέσι! Πιωμένος εννοώ, διότι κάποια απ’ αυτά που έλεγε δεν τα λένε άνθρωποι σε νορμάλ κατάσταση. Προσέξτε τι είπε ο καταπληκτικός (κατά φαντασίαν) καθηγητής της διαιτησίας, όταν… ανακάλυψε… «χτύπημα του Ιντέγε» σε έναν αμυντικό, μπροστά από την περιοχή του Ατρομήτου, από λήψη σε απόσταση τριάντα πέντε μέτρων. «Βλέπουμε τον επιθετικό του Ολυμπιακού να σηκώνει το χέρι και να τον χτυπάει με τον αγκώνα στο πρόσωπο. Ηταν εκτός περιοχής όμως. Γιατί αν ήταν μέσα στην περιοχή, θα ήταν αποβολή και πέναλτι»!!!

Μάλιστα, κύριοι. Αυτός ο… ειδήμων της διαιτησίας, ο καθηγητής του πρασινοκίτρινου κοπαδιού, μας έδωσε τα φώτα του σε μια πολύ… δύσκολη φάση. Αν ο επιθετικός χτυπήσει έναν αντίπαλο μέσα στην περιοχή της ομάδας του αντιπάλου, θα είναι… πέναλτι! Εκείνο όμως που δεν εξήγησε καλά για να μας δώσει να καταλάβουμε είναι εναντίον ποιας… ομάδας θα εκτελούνταν το πέναλτι. Εναντίον της ομάδας του επιθετικού, η περιοχή της οποίας βρισκόταν στην… απέναντι άκρη, ή της ομάδας του αμυντικού που έφαγε το χτύπημα, αφού η παράβαση έγινε μέσα στη… δική της περιοχή; Αντε… γεια μας, Παναγιώτη, και την άλλη φορά πού θα πας για ουζάκια κάνε μετά ένα ντουζάκι να συνέλθεις πριν πας στην εκπομπή…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» την 1/11/2016)

Διαβάστε επίσης