Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΠΑΓΙΔΑ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΜΠΙΚΑ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΑΓΙΔΑ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΜΠΙΚΑ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016 - 15:47

Υπάρχουν εξηγήσεις για τον ορισμό του Σιδηρόπουλου. Το θέμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός παίζει το τελευταίο του χαρτί. Στην κυριολεξία. Μετά και το προχθεσινό ΑΤΙΜΩΤΙΚΟ 0-3 μέσα στη Λεωφόρο, η διοίκηση Αλαφούζου δεν έχει άλλα περιθώρια. Τα άλλοθι περί εγκληματικής οργανώσεως και συστήματος κ.λπ., έχουν πλέον τελειώσει. Δεν γίνονται πιστευτά ούτε από το μέγα μέρος των οργανωμένων, που είναι είτε άτομα με νοητική στέρηση είτε «ψυχουλαργυρώνητοι». Οπως δήλωσε πολύ σωστά και ο Μίμης Δομάζος, «έτσι και χάσουμε θα υπάρξουν εξελίξεις και μαύρες μέρες στον Παναθηναϊκό». Αυτή είναι η αλήθεια, αγαπητοί φίλοι, και αυτή η θλιβερή πραγματικότητα για το τσίρκουλο του Αλαφούζου. Ως εκ τούτου, η μόνη τους ελπίδα είναι η διαιτησία. Μόνο με τη βοήθεια της διαιτησίας ΙΣΩΣ καταφέρουν να πάρουν κάποιο αποτέλεσμα. Διότι, σου λέει, ποδόσφαιρο είναι, όλα γίνονται. Ετσι και έχουμε και τη διαιτησία μαζί μας, οι ελπίδες μας αυξάνονται.

Κάπως έτσι, με σκεπτικό δηλαδή περίπου σαν αυτό, προέκυψε Σιδηρόπουλος. Το πράσινο επιτελείο εδώ και μια εβδομάδα προσπαθεί να επιτύχει τον ορισμό του Σιδηρόπουλου στο ντέρμπι. Από τη στιγμή που ανέλαβε το πράσινο φερέφωνο Γεώργιος Μπίκας με τους πάντα πρόθυμους και ευλύγιστους βοηθούς του, τον Τσαχειλίδη και τον Καλύβα. Και εδώ, θα ανοίξω παρένθεση. Ο Μπίκας δεν πρέπει να παρεξηγείται για αυτά που διαβάζει περί του ατόμου του, τα οποία σε τελική ανάλυση μπορεί και να ξεπερνούν το όριο μιας ήπιας κριτικής και να φαίνονται ολίγον υπερβολικά. Επειδή είναι χρόνια στο κουρμπέτι, το πρώτο που θα έπρεπε να γνωρίζει είναι ότι λόγω της γνωστής προϊστορίας του ως διαιτητής κυρίως, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ. Δεν χαίρει δηλαδή σε καμία περίπτωση της εμπιστοσύνης ΟΛΩΝ των φίλων του ποδοσφαίρου, αλλά πολύ ολίγων, οπαδών μιας ή δύο συγκεκριμένων ομάδων. Κατά προέκταση, το ίδιο συμβαίνει και με τις επιλογές του, με αυτούς δηλαδή που επέλεξε για βοηθούς του, τον Καλύβα και τον Τσαχειλίδη. ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ είναι αποδεκτοί, ως επιλογές μιας ΔΟΤΗΣ διοικήσεως, η σύνθεση της οποίας είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα μιας ΥΠΟΠΤΗΣ και ΠΟΝΗΡΗΣ οργάνωσης αποτελούμενης από συγκεκριμένης ποιότητας ποδοσφαιρικούς παράγοντες.

ΨΕΥΤΙΚΗ «ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ»

Ηδη άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας αξιόλογα ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα οποία οι δύο βοηθοί του Μπίκα φέρονται «δυσαρεστημένοι» από τις επιλογές του προϊσταμένου τους. ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ. Κόλπα είναι και παραπλανητικές διαρροές των ιδίων, προκειμένου να ΝΙΨΟΥΝ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥΣ από οποιοδήποτε «έγκλημα» σαν τον ορισμό του Σιδηρόπουλου. Και βεβαίως, κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι ΚΑΙ ο Καλύβας, ΚΑΙ ο Τσαχειλίδης ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ και ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ με ένα μεγαλοπρεπές… «ναι σε όλα»! Αν δεν συμφωνούσαν, απλά ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΟΥΣΑΝ. Να αφήσουν, λοιπόν, ΤΑ ΣΑΠΙΑ, γιατί ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ! Πρέπει να καταλάβουν και να συνειδητοποιήσουν ότι και οι δυο τους είναι διορισμένοι από το δίδυμο Κουτσοκούμνη - Κοντονή και ανάλογα θα αντιμετωπίζονται εφεξής. Κάτι σαν… «Τσολάκογλου» της διαιτησίας δηλαδή. Διότι πώς να το κάνουμε. Αυτή είναι η στάνη, αυτό το τυρί βγάζει.

ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ

Πάμε, λοιπόν, με Σιδηρόπουλο. Δεν πειράζει. Η διαφορά μας είναι τέτοια, που ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να γλιτώσει ούτε με τον Τουίτη διαιτητή. Οπως βεβαίως δεν γλίτωσε και η Αεκούλα. ΤΡΙΑ άρπαξε και αυτό αποκλειστικά και μόνον επειδή ο Ολυμπιακός μόλις σιγούρεψε τη νίκη, έκανε κράτει, λόγω του βεβαρημένου αγωνιστικού προγράμματος που ακολουθούσε. Τώρα, όμως, το πράγμα αλλάζει και έτσι και αρχίσει να γράφει το κοντέρ, δεν ξέρω πού θα σταματήσει. Αλλο, όμως, είναι το θέμα. Οτι ο ορισμός του Σιδηρόπουλου (πάντα κατά την προσωπική μου άποψη) κρύβει ΚΙ ΑΛΛΗ σκοπιμότητα, που σίγουρα είναι προϊόν ΣΚΕΥΩΡΙΑΣ και ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ διεργασιών. Ο Σιδηρόπουλος, λοιπόν, είναι διαιτητής ΜΗ ΑΡΕΣΤΟΣ και ΜΗ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στον Ολυμπιακό. Οι φίλαθλοι ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ και αυτό αποδείχτηκε με όλη του τη… μεγαλοπρέπεια, τελευταίο παιχνίδι που σφύριξε στο Καραϊσκάκη, με την Αεκούλα. Τι περιμένει, λοιπόν, το ΜΟΧΘΗΡΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ; Περιμένει ότι στο πρώτο κιόλας ΣΤΡΑΒΟ σφύριγμα, εναντίον του Ολυμπιακού, ο κόσμος θα αγανακτήσει. Στο δεύτερο θα ξεσηκωθεί. Και στο τρίτο θα εξεγερθεί.

Η «ΕΞΕΓΕΡΣΗ» ΤΩΝ ΑΡΔΟΖΟΜΠΙ

Απώτερος στόχος είναι να δημιουργηθούν ΕΚΤΡΟΠΑ και ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ εναντίον της διαιτησίας και αυτό να το χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια για να ΖΗΜΙΩΣΟΥΝ, ανάλογα, τον Ολυμπιακό (ποινές, αποκλεισμοί έδρας, αφαιρέσεις βαθμών κ.λπ.). Διότι, Ο,ΤΙ και να γίνει, Ο,ΤΙ και να συμβεί, ακόμα και το πιο παραμικρό, αμέσως θα εξεγερθεί η στρατιά των ΑΡΔοζόμπι και θα ζητήσει ό,τι πιο ακραίο μπορεί κανείς να φανταστεί! Με προβαλλόμενο επιχείρημα, φυσικά, τα «όπως τιμωρήθηκε ο Μπάοκ», «όπως τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός» και όλα τα συναφή. Προς Θεού, λοιπόν, να ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΜΕ σε καμία τέτοια ΠΑΓΙΔΑ. Αυτοί, όπως έχουν έρθει τα πράγματα στη διαιτησία και την αθλητική Δικαιοσύνη, είναι ικανοί ακόμα και για το χειρότερο. ΜΟΝΟ ΦΩΝΗ, φίλοι μου, αύριο το βράδυ. ΜΟΝΟ ΦΩΝΗ και τίποτ’ άλλο. Εξάλλου, και η φωνή μας αρκεί. «Φωνή (ερυθρόλευκου) λαού, οργή Θεού», λέει η σοφή παροιμία.

Εκτός από Μολέδο και Ζέκα, όλοι οι άλλοι μετριότητες και ασημαντότητες

Εβλεπα τον Παναθηναϊκό, προχθές το βράδυ εναντίον της Σταντάρ, προσπαθώντας να ικανοποιήσω τον… «μικρό σκάουτερ» που κρύβουμε όλοι μέσα μας. Να δω δηλαδή τον προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού, όσο πιο ψυχρά και αντικειμενικά μπορώ, και να τον αξιολογήσω όπως του αρμόζει. Τι είδα, λοιπόν. Είδα μία ομάδα που μπορεί να γίνει επικίνδυνη ΜΟΝΟ στις αρχές του αγώνα. Είκοσι λεπτά, ένα τέταρτο, άντε μισή ωρίτσα. Μετά, τετέλεσται. Και αυτό συμβαίνει βασικά λόγω της καθόλου καλής φυσικής κατάστασης πολλών ποδοσφαιριστών της, είτε λόγω ελλιπούς προετοιμασίας είτε λόγω πολυτραυματισμών είτε λόγω ηλικίας. Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός που είδα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να αμυνθεί, ταμπούρι που λέμε, και να προσπαθήσει να επιτεθεί μόνο με αιφνιδιαστικές αντεπιθέσεις. Θα μου πείτε, όλες σχεδόν οι ομάδες έτσι παίζουν στο Καραϊσκάκη. Ομως, ο Παναθηναϊκός ΚΑΙ ΝΑ ΗΘΕΛΕ, δεν θα μπορούσε να παίξει αλλιώς, λόγω της ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ πολλών εκ των ποδοσφαιριστών του.

Από τους ποδοσφαιριστές του, ξεχωρίζω τον Μολέδο, που είναι στόπερ με πολλά προσόντα. Ο έτερος στόπερ Ιβάνοφ είναι μία κλασική περίπτωση αμυντικού από κράτος της λεγόμενης «ανατολικής Ευρώπης». Αλτικότητα, δύναμη, αλλά και σοβαρή έλλειψη ταχύτητας. Σε ανοιχτό γήπεδο, ακόμα και ένας πιτσιρικάς της ομάδας μας Κ20 θα μπορούσε άνετα να τον εκθέσει! Δεν θα σταθώ σε Κουτρουμπήδες, Χουχούμηδες, Κουλιμπαλήδες, διότι αυτοί είναι παίκτες της σειράς, ικανοί να στελεχώσουν από Πλατανιάδες και κάτω. Ανευ σημασίας τούς θεωρώ και δεν πρέπει να ασχοληθεί μαζί τους ο Ολυμπιακός ιδιαίτερα. Ο Ιμπούρμπος διαθέτει τα προσόντα που διαθέτουν όλοι οι μαύροι φορ στο διεθνές ποδόσφαιρο, όλα, όμως, σε μικρές δόσεις. Είναι αλτικός, δυνατός, με μπούγιο και αρκετά γρήγορος. Τίποτα το σημαντικό, όμως, που να τον κάνει να ξεχωρίζει απ’ τον σωρό. Μέτριος φορ, που με λίγη προσοχή εξουδετερώνεται άνετα.

Ο ΒΡΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΛΕΤΟ

Ο Λέτο ήταν, είναι και θα είναι, όσο παίζει, ένας πολύ καλός επιθετικός. Τα γόνατά του, όμως, δεν είναι σε κατάσταση τέτοια που να τον κάνουν να έχει διαρκή προσφορά στην ομάδα του για ένα ενενηντάλεπτο. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει προσθέσει στο παιχνίδι του μεγάλες δόσεις ΒΡΟΜΙΑΣ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Εχει πάρει την… τέχνη του Μπεργκ και την έχει μετατρέψει σε... επιστήμη, δηλαδή. Ο Λέτο -όπως και ο Σουηδός συμπαίκτης του- είναι ο εξαιρετικά ΒΡΟΜΙΚΟΣ επιθετικός που θα ΠΕΣΕΙ ΠΑΝΩ στον αμυντικό, θα του κάνει φάουλ και μετά… ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ, προσποιούμενος το… θύμα! Ετσι παίζει ο Λέτο, με ΦΑΟΥΛ σε ΚΑΘΕ ΦΑΣΗ διεκδίκησης της μπάλας από τον αμυντικό. Ετσι εκνευρίζει τους αντιπάλους του, έτσι χαλάει το κλίμα του κάθε αγώνα, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΣ, βεβαίως, την ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝΟΧΗ των διαιτητών!

Το αν ο Λέτο θα είναι επικίνδυνος για τον Ολυμπιακό, θα εξαρτηθεί από τη διαιτητική συμπεριφορά του Σιδηρόπουλου. Ετσι και ο Αργεντινός τον καταλάβει ότι είναι «μπόσικος», θα του πάρει εύκολα τον αέρα και ΘΑ ΕΚΜΑΙΕΥΣΕΙ σφυρίγματα που μπορεί και να αποβούν επικίνδυνα για τον αντίπαλο. Καλός παίκτης είναι και ο Ζέκα (ο καλύτερος κατ’ εμέ). Ο Εμποκού έχει και αυτός πολλά φυσικά προσόντα, αλλά είναι μειωμένης αντιλήψεως. Δεν νομίζω ότι βρίσκεται στην κατάλληλη ψυχική ισορροπία, για να καταστεί επικίνδυνος. Φυσικά, σε όλες στις περιπτώσεις η προσοχή πρέπει να υπάρχει, αυξημένη, διότι είπαμε, ΜΠΑΛΑ είναι και ΟΛΑ μπορεί να γίνουν σ’ αυτό το άθλημα.

Λαΐφης!

Συγγνώμη, αυτός ο παίκτης είναι του Ολυμπιακού; Και… δεν παίζει στον Ολυμπιακό;

Οδοιπόρος

Αλήθεια, ρε Μπίκα, τον ρώτησες τον πνευματικό σου πριν δεχτείς την πρόταση του Κοντονή, ή τον έγραψες στα παλιά σου τα παπούτσια; Πήγαν τζάμπα δηλαδή τόσοι μήνες που πηγαινοέρχεσαι οδοιπόρος στο Αγιονόρος;

Εχουν χάσει πολλά λεφτά από τα… «διόδια»

Ας όψεται, λένε πολλοί οπαδοί του Παναθηναϊκού, που έχουμε το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό και δεν θέλουμε να φτάσουμε στα άκρα. Ομως, το καζάνι βράζει και ορισμένων από τους πιο φανατικούς κυριολεκτικά έχει γυρίσει το μάτι τους! «Ετσι και δεν κερδίσετε τον Ολυμπιακό, μην ξαναπατήσετε εδώ», φώναζαν προχθές στους παίκτες και πιστεύω ότι το εννοούσαν! Είναι, βλέπετε, και το άλλο. Του κόσμου τα λεφτά έχουν χάσει, οι συγκεκριμένοι, από τον κόσμο που ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ να πηγαίνει στη Λεωφόρο (άρα δεν πληρώνει… «διόδια»). Επόμενο είναι τα νεύρα τους να έχουν γίνει… τσατάλια. Το κακό πάντως είναι ότι τα βάζουν με τους παίκτες και όχι με τους πραγματικούς ενόχους.

Σισέ

Από… Σισέ τη βρήκε τελικά! Ποιος το περίμενε, ε;

Ομορφιές του ποδοσφαίρου στο ΟΑΚΑ!

Ε, ρε, τι θα γίνει σήμερα το βράδυ στο ΟΑΚΑ! Θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι! Αεκούλα με Ατρόμητο, τα δύο πιο πρόσφατα θύματα του ερυθρόλευκου γίγαντα, θα συναγωνισθούν σκληρά για την… ομορφιά του ποδοσφαίρου! Με διαιτητή τον Μάνταλο, που επίσης ξέρει από ομορφιές του ποδοσφαίρου. Ετοιμαστείτε για αγώνα… θρίλερ, από το αποτέλεσμα του οποίου ίσως, εκτός της βαθμολογικής θέσης, και να εξαρτώνται άλλα πράγματα, πιο… πεζά. Οπως ας πούμε, το ύψος της χορηγίας του ΟΠΑΠ (παράδειγμα λέω…).

Παλτέιδα και Παλτίτο

Φουλ επίθεση, λέει, διάταξε ο Μοράις. Και για πρώτη φορά θα βάλει, λέει, μαζί τον Παλτέιδα, τον Παλτίτο, τον Μάνταλο, τον Λάζαρο, τον Αραβίδη και πάει λέγοντας. Ολος ο θίασος επί σκηνής, για μία και μοναδική παράσταση δηλαδή…

Φουκαριάρες γριούλες

Νομίζω, Γιώργο Μπίκα, ότι παρουσιάζεις κάποια έλλειψη ορίζοντα φαντασίας στις επιλογές σου. Πάλι… Κύζας στον Πάοκ, ρε μεγάλε; Πρόσφατα δεν είχε σφυρίξει στο Πάοκ - Ηρακλής και κατέσφαξε τις φουκαριάρες τις γριούλες; Οχι τίποτ’ άλλο δηλαδή, αλλά κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς… «φιλοπαοκτζής»! Ως άνθρωπος της θρησκείας, εννοώ.

Ο Leader της εξυγίανσης!

Και οι δύο βοηθοί του Σιδηρόπουλου, κομμένοι-ραμμένοι στα μέτρα της εξυγίανσης. Ο ένας από την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, με τον γνωστό φανατικού Αεκτζή πρόεδρο. Ο άλλος, από την ΕΠΣ Μακεδονίας, του… Leader της εξυγίανσης Γραμμένου. Φτου, να μη σε ματιάσω, ρε Μπίκα…

Παντού πρώτος ο βάζελος…



Οίκτος για έναν… απροστάτευτο μεγαλοεπενδυτή



Ομολογώ ότι έρχονται στιγμές που αισθάνομαι οίκτο γι’ αυτό τον «ατυχή» Ρώσο, όσον αφορά τον τρόπο που του φέρονται αυτοί οι οποίοι κανονικά θα έπρεπε να τον προστατεύουν, για να μη γίνεται γελοίος. Και ορίστε η φωτογραφία του από την εμφάνισή του στην Τούμπα. Καλά ο ίδιος, μπορεί και να μην του κόβει σε τέτοια θέματα ή να έχει χάσει κάθε ίχνος σοβαρότητας. Δεν υπάρχει δηλαδή κάποιος άλλος από όλους αυτούς που «μασάνε» στον περίγυρό του, να τον συμβουλέψει και να μην τον αφήσει να εκτίθεται κατ’ αυτό τον τρόπο;

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 05/11/2016)

Διαβάστε επίσης