Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΡΙΘΕΙ!

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΡΙΘΕΙ!
Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017 - 15:27

Στις 10 Ιουνίου 2011 το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας αποφάσισε ότι κανείς δεν μπορεί να ξαναδικαστεί για το ίδιο αδίκημα

Εξαρχής δεν ήμουνα διατεθειμένος να ασχοληθώ με το θέμα των καταγγελιών για τον αγώνα με τον Πλατανιά, τουλάχιστον σε σοβαρή βάση. Το θεωρούσα -και εξακολουθώ να το θεωρώ- θέμα αφελές, παιδαριώδες, αλλά βεβαίως και πρωτίστως ΚΑΡΑΣΤΗΜΕΝΟ, με μέθοδο αντιπαροχής, που μόνον μία ενδελεχής έρευνα έντιμων δικαστικών λειτουργών θα μπορούσε να φέρει στο φως και να ξεδιαλύνει.

Τις τελευταίες ώρες, όμως, συμβαίνουν διάφορα απίθανα περιστατικά και γεγονότα, που με αναγκάζουν να αναφερθώ πιο αναλυτικά στη βρόμικη αυτή υπόθεση.

Και καταρχήν, να ξεκαθαρίσω το ΒΑΣΙΚΟ σημείο της υπόθεσης, αυτό που τη ΜΗΔΕΝΙΖΕΙ, αυτό που βεβαίως ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ κάθε περίπτωση επανεξέτασης και επανακρίσεως της υπόθεσης από ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ πειθαρχικό ή δικαιοδοτικό όργανο. Το σημείο αυτό είναι πως απλά για Ο,ΤΙ και να έγινε, Ο,ΤΙ και να συνέβη στον αγώνα με τον Πλατανιά, έχει ήδη κριθεί και καταδικαστεί από το ΑΡΜΟΔΙΟ ΟΡΓΑΝΟ της Superleague. Ο Ολυμπιακός κλήθηκε σε απολογία, βάσει των ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (φ.α. έκθεση παρατηρητή, έκθεση αστυνομίας), δικάστηκε και καταδικάστηκε σε 10.000 ευρώ πρόστιμο (αν δεν κάνω λάθος στο ποσόν).

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, κανείς δεν εμφανίστηκε να καταγγείλει κάτι, αλλά ούτε και έφεση κατά της απόφασης κατατέθηκε, ενώ υπήρχε δικαίωμα ΤΕΣΣΕΡΙΣ ημέρες μετά την έκδοσή της και η υπόθεση τελεσιδίκησε.
Επομένως, ο Ολυμπιακός ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ και βάσει των ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΙΣΧΥΟΝΤΩΝ δεν μπορεί να ξαναδικαστεί ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑ (αν βεβαίως δεχτούμε ότι υπήρξε κάποιο αδίκημα).

Ειδικότερα για την ελληνική Δικαιοσύνη, υπάρχει η σχετική νομολογία και μάλιστα με απόφαση του Αρείου Πάγου. Πρόκειται για την απόφαση της 10/06/2011, με την οποία ο Αρειος Πάγος έκρινε ότι κανείς δεν μπορεί να δικαστεί για δεύτερη φορά για το ίδιο αδίκημα και με αυτό το σκεπτικό αναίρεσε απόφαση με την οποία είχαν καταδικαστεί έμποροι ναρκωτικών!

Η συγκεκριμένη απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας στηρίχτηκε στην επικύρωση εκ μέρους της χώρας μας την 1η Δεκεμβρίου 2009 της Συνθήκη της Λισαβόνας, στην οποία περιέχεται και αυτός ακριβώς ο νομικός κανόνας: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑ.

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΙΛΗΣΕ: ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Και εδώ βεβαίως τελειώνουν όλα. Ο,τι και να ισχυριστούν οι ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ Πάοκ πως συνέβη στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκη, η υπόθεση έχει ήδη εκδικαστεί και η απόφαση δεν αλλάζει: ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ πρόστιμο.

Θα μου πείτε, η αστυνομία έχει καταθέσεις μαρτύρων οι οποίες θα προωθηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα και από εκεί στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Τι θα γίνει με αυτές;

Απολύτως ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να γίνει, που να έχει σχέση με την ποδοσφαιρική θέση του Ολυμπιακού. Αν αυτή η υπόθεση θεωρηθεί ότι πρέπει να έχει συνέχεια, θα έχει ΜΟΝΟ στα πολιτικά δικαστήρια. ΟΧΙ στα ποδοσφαιρικά, όμως, διότι εκεί έχει κριθεί ήδη. Και φρονώ ότι ουδείς εισαγγελέας ή δικαστικός λειτουργός θα θελήσει να διακινδυνεύσει την ευθυκρισία του, αγνοώντας τον κανόνα που προαναφέραμε, δλδ. απόφαση του Αρείου Πάγου.

Σε ακραία λοιπόν περίπτωση, η υπόθεση μπορεί να τραβήξει ποινικά, να ασκηθεί δλδ. κάποια δίωξη κατ’ αγνώστων, να ακολουθήσουν χρονοβόρες και ατέρμονες διαδικασίες και ΑΝ ΙΣΩΣ κάποτε φτάσει σε δικαστική αίθουσα, αυτή δεν θα έχει σχέση με το ποδόσφαιρο.

ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΤΟΥ

Αποψή μου, ότι ο Πάοκ τράβηξε και συνεχίζει να τραβάει σε μάκρος μία ΧΑΜΕΝΗ για πολλούς και διάφορους λόγους υπόθεση, έχοντας ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ κατά νου, με ΠΡΩΤΟ και ΚΥΡΙΟ τη σημερινή συζήτηση στην Επιτροπή Εφέσεων της έφεσης του Ολυμπιακού κατά της απίστευτης ποινής των τεσσάρων αγωνιστικών που επέβαλε η Πειθαρχική πρωτοβάθμια στον πρωταθλητή.

Εν ολίγοις, έτσι όπως το βλέπω εγώ, ο Πάοκ προσπάθησε και προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα, ατμόσφαιρα και εντυπώσεις σε βάρος του Ολυμπιακού, υποθέτοντας ότι ίσως ληφθεί υπ’ όψιν και βαρύνει στην κρίση των δικαστών και η κούφια καταγγελία του.

Θεωρώ απίθανο να επηρεαστούν έμπειροι και έντιμοι δικαστές όπως αυτοί της εφέσεων από το «κλίμα» που προσπαθεί να δημιουργήσει μία ομάδα στη διαμάχη της με άλλη, ανταγωνίστριά της. Είμαι λοιπόν βέβαιος, ότι ΚΑΙ ΑΥΤΗ η προσπάθεια εντέλει θα πέσει στο νερό.

ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΘΑ… ΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!

Εκείνο που μου έκανε τεράστια εντύπωση, όσον αφορά την καταγγελία «Πλατανιά», είναι το περιεχόμενο της χθεσινής ανακοίνωσης του… Πλατανιά!

Τι μας λέει ο Πλατανιάς; Προσέξτε. Καταρχήν, ότι όταν έρθει η ώρα να ανακατευτεί επίσημα με την υπόθεση, «θα πράξει το αυτονόητο»!

Δηλαδή, να υποθέσουμε ότι θα μπορούσε και να… μην πράξει το αυτονόητο, αλλά κάτι άλλο… αδιανόητο;

Τέλος πάντων, η δήλωση κάποιου ότι θα πράξει το αυτονόητο, δεν λέει απολύτως τίποτα. Αρες, μάρες, κουκουνάρες. Ποιο θα είναι αυτό το αυτονόητο; Μόνον ο Πλατανιάς γνωρίζει, ή μάλλον η διοίκησή του, η οποία στη συγκεκριμένη ανακοίνωση μας τα… γύρισε λιγάκι: «Η ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων χωρίς να φέρει καμία ευθύνη βρίσκεται αυτήν τη στιγμή εν μέσω μιας διαμάχης τρίτων και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να έχει τον ρόλο του βατραχιού, το οποίο θα ποδοπατήσουν τα βουβάλια»!

Μπα; Ωστε… έτσι, ε; Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οτι κάναμε τη ζημιά και τώρα νίπτουμε τας χείρας μας; Οτι μόλις είδαμε ότι η κατάσταση πήρε το χρώμα της… σκουράδας, την κάνουμε με ελαφριά πηδηματάκια; Οτι αποτινάσσουμε τις ευθύνες μας, που είναι τεράστιες και σχεδόν αποκλειστικές;

ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΟΥΜΠΑΛΑ;

Ποια είναι η διαμάχη τρίτων, κύριε Πλατανιά; Ποιος δημιούργησε αυτή την ιστορία πρώτος; Και σε όφελος ποίου; Μήπως ο Πάοκ κατήγγειλε ότι έφαγε ξύλο… αυτός και οι παίκτες του; Οχι, βέβαια, τη ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ καταγγελία βρήκε και θεώρησε βολική και της έδωσε επίσημη οντότητα, ακριβώς επειδή εσύ δεν μπορούσες να την υποστηρίξεις, λόγω της ΑΔΙΚΙΑΣ που θα αποδεικνυόταν στο δικαστήριο και θα αδυνατούσες να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες.

Και παρακάτω, η ανακοίνωση λέει:

«Σταματάμε να ασχολούμεθα με ένα θέμα που αφορά πλέον ΑΛΛΟΥΣ και θα κάνουμε τα πάντα να διαφυλάξουμε την ηρεμία μας»!

Ετσι… μπράβο. Τη δικιά σου ηρεμία να μη χαλάσεις, αλλά την ηρεμία των… άλλων τη χάλασες ήδη.

Οχι, ΡΕ Πλατανιάδες. Εσείς είστε ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για Ο,ΤΙ έγινε και το μόνο που μπορεί να σας ξεπλύνει, είναι να ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΤΕ τη ΣΚΕΥΩΡΙΑ σε όλη της την έκταση, και σε όλες της τις ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ και ΒΡΟΜΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.
Εχετε τα ΚΟΤΣΙΑ, Πλατανιάδες; Εχετε τα ΟΥΜΠΑΛΑ; Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις ευθύνες σας;

Ιδού η… Ρωσία, ιδού και το πήδημα (το οποίο θέλοντας και μη θα υποστείτε).

Καταγγελία και… η ΕΦΕΣ;

«Φίλτατε κύριε Γαβαθιώτη, μόλις τελείωσε ο θρίαμβος του Θρύλου επί της ΕΦΕΣ. Δυστυχώς είδα πολλούς ερυθρόλευκους φιλάθλους να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο μόλις τελείωσε ο αγώνας για να πανηγυρίσουν. Μήπως υπάρχει κίνδυνος να καλέσει ο εισαγγελέας Κωνσταντινούπολης τους παίκτες της ΕΦΕΣ να καταθέσουν εναντίον του Ολυμπιακού και μέσω διαφόρων Ελλήνων παραγόντων (ειδικών στον τομέα) να ζητηθεί η τιμωρία και κατά συνέπεια αφαίρεση βαθμών από τον Ολυμπιακό; Από αυτά που διαβάζουμε κάθε μέρα τίποτα δεν είναι αδύνατον, αφού η ΕΦΕΣ έχει άμεσο έννομο συμφέρον. Μήπως έχω άδικο; Με φιλικούς χαιρετισμούς, Περικλής Καΐρης» ([email protected]).


Να πώς ο Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι έγινε… Γιάννης Σαββίδης!

Στις 26 Φεβρουαρίου 2013, ο Ρώσος Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαββίδης απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια, δηλώνοντας ότι είναι κάτοικος Θέρμης.

Στο σχετικό ΦΕΚ αναγράφονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Ο ομογενής αλλοδαπός Ιβάν Σαββίδης προσέφερε εξαιρετικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, καθώς προώθησε τη διατήρηση της ελληνικής συνείδησης και του ελληνικού Ιδεώδους στον χώρο των ομογενών μας στη Ρωσία και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, συνέβαλε στην ενδυνάμωση της απανταχού Ορθοδοξίας και επέδειξε πλούσιο φιλανθρωπικό και πολιτιστικό έργο και ενεργό συμμετοχή και συνδρομή στη ζωή της σύγχρονης Ελλάδας»!

Βεβαίως, εκείνη την εποχή κυβερνούσε τη χώρα η κυβέρνηση Σαμαρά και όχι των συριζανέλ. Υπενθυμίζουμε, λοιπόν, ότι δεξί χέρι του Σαμαρά ήταν ο Παπαμιμίκος, ο οποίος έχει παντρευτεί την κόρη του Σαββίδη!

Φυσικά, η σημερινή πραγματικότητα, τέσσερα χρόνια μετά την ελληνοποίησή του, δείχνει έναν Ιβάν Σαββίδη με πολύ… διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα που περιγράφονται στο ΦΕΚ. Βλέπουμε έναν Σαββίδη, πρόεδρο του Πάοκ, που όποτε κερδίζει η ομάδα του απευθύνει… διάγγελμα στον ελληνικό λαό, με ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟ, που τον καθιστούν -κατά την προσωπική μου άποψη- ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ακόμα και για πρόκληση ΕΘΝΙΚΟΥ θέματος!

Αυτό το λίαν επικίνδυνο άτομο, που δήθεν «ενοχλείται» όταν κάποιοι επισημαίνουν ότι επιθυμεί να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη», από τον χαρακτηρισμό «χαλίφης», ενώ δεν ενοχλείται καθόλου όταν άλλοι υπενθυμίζουν την προ ετών επαγγελματική του ενασχόληση ως κλόουν.

ΑΓΝΟΙΑ ΛΟΓΩ… ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ;

Σύμφωνα με τη γνωστή Ντροπολογία υπέρ του, ο Σαββίδης γλίτωσε τα 38 εκατομμύρια πρόστιμο της ΣΕΚΑΠ, διότι όταν την αγόρασε… «είχε άγνοια» για το χρέος αυτό.

Οι πληροφορίες μου επιμένουν ότι η άγνοια του Ιβάν Σαββίδη δεν αφορά ΜΟΝΟΝ το πρόστιμο της ΣΕΚΑΠ, αλλά ΚΑΙ τα χρέη ύψους 220 εκατομμυρίων του ΔΟΛ και 120 εκατομμυρίων του ΠΗΓΑΣΟΥ, που του «σπρώχνουν» να αποτελούν τις επόμενες αγορές του.

Νομίζω, λοιπόν, ότι αν ο άνθρωπος έχει άγνοια και γι’ αυτά τα χρέη, όταν αγοράσει τις δύο εταιρείες απλά ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ!

Είδατε, λοιπόν, πόσο επικερδές μπορεί να είναι καμιά φορά το… Αλτσχάιμερ, όταν καταλαμβάνει τους κατάλληλους ανθρώπους;

Και του Καραγκούνη τη μάνα!

Στο πλαίσιο των περικοπών στα έξοδά του, ο Παναθηναϊκός απέλυσε και τη μητέρα του παλιού ποδοσφαιριστή-σημαία της ομάδας, Γιώργου Καραγκούνη !

Εμ, βέβαια. Τόσους και τόσους ΑΡΔ πληρώνουν. Πού να φτάσουν τα λεφτά;

Να μη λείψει κανείς!

Δεν πρέπει να λείψει κανείς σήμερα το απόγευμα (7 μ.μ.) από το Καραϊσκάκη. Θυμίζω ότι με πρωτοβουλία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, των Βετεράνων, της Θύρας 7 και της ΠΕΦΟ, έχουν κληθεί σε συγκέντρωση - συζήτηση σχετικά με τον απηνή διωγμό που υφίσταται ο Ολυμπιακός από την κυβέρνηση, βουλευτές, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι αλλά και πολιτικό προσωπικό, κυρίως από τον Πειραιά.
Οποιος λείψει από το πανερυθρόλευκο κάλεσμα, θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ στο μέλλον, όταν θελήσει να πάει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, ο καθένας πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να σταματήσουν μερικοί να παίζουν τις κουμπάρες.

Εχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη οι… δαρμένοι του Πλατανιά!

Οσο τα πολυεξετάζει κανείς, φίλοι μου, τόσο περισσότερες γελοιότητες ανακαλύπτει.

Στον αγώνα με τον Πλατανιά, όπως ασφαλώς θα θυμάστε, ο Ολυμπιακός έμεινε πίσω στο σκορ με γκολ από ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε σε ακούσιο χέρι του Φιγκέιρας ο διαιτητής Πραξιτέλης Ζαχαριάδης.

Αμέσως μετά την εκτέλεση, σφύριξε τη λήξη του ημιχρόνου και οι παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια. Εκεί δηλαδή που όπως λένε οι Αποστολόπουλοι, έφαγαν ξύλο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιδράσουν στο δεύτερο ημίχρονο και να χάσουν το παιχνίδι.

Διαβάζω λοιπόν τις λεπτομέρειες και τι βλέπω; Αν ο Πλατανιάς δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, τις είχε στο… δεύτερο ημίχρονο! Και μάλιστα, σε ένα τρίλεπτο είχε απίστευτες ευκαιρίες: Με τον… «δαρμένο» Γιορέντε στο 67’ (έσωσε ο Φιγκέιρας πάνω στη γραμμή), με κεφαλιά του Σίγκνιεβιτς από κοντά που έφυγε άουτ (68’) και με σουτ του Ντεσεβά (69’) που κόντραρε σε πόδι αμυντικού!

Σκεφτείτε δηλαδή να μην… ήταν επηρεασμένοι από το… «ξύλο» που «έφαγαν» στο ημίχρονο, πόσα… γκολ θα έριχναν στον Ολυμπιακό!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 04/05/2017)

Διαβάστε επίσης