Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΠΩΣ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ

ΠΩΣ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 - 15:34

ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ ΟΛΗ Η… ΦΙΛΑΘΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

ΤΙ ΕΓΙΝΕ Σ’ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΝ «ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ» ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1997, ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Με Κροατία λοιπόν έπεσε η Εθνική μας. «Απέφυγε όμως την Ιταλία», βαυκαλίζονται κάποιοι ΑΡΔ. Ναι, βέβαια, την Ιταλία την απέφυγε, αλλά νομίζω ότι τελικά η κλήρωσή της με την Κροατία ήταν το χειρότερο δυνατό. Εν ολίγοις. Δεν μπορεί η Εθνική της σημερινής ΕΠΟ να αποκλείσει την Κροατία.

Αλλά ας αφήσουμε τα αγωνιστικά και ας δούμε την προϊστορία των αγώνων Ελλάδας-Κροατίας, όπου υπάρχει πλούσιο «εξωαγωνιστικό» background. Από τα έξι παιχνίδια που έχουν γίνει μέχρι σήμερα ανάμεσα στις Εθνικές ομάδες, η Ελλάδα έχει χάσει μόνον έναν. Αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη, στο χτισμένο πάνω σε νεκροταφείο Καυτανζόγλειο στάδιο, στις 30 Απριλίου του 1997. Αυτό ήταν και το σημαντικότερο, αφού αν η Ελλάδα το κέρδιζε, θα προκρινόταν στα τελικά του Μουντιάλ της Γαλλίας. Ομως η ομάδα που έφυγε νικήτρια από εκείνο τον αγώνα, ήταν η Κροατία και μάλιστα με γκολ του Σούκερ, του σημερινού προέδρου της Ποδοσφαιρικής της Ομοσπονδίας.

Είναι προφανές ότι και αυτό το στοιχείο θα πρέπει να προστεθεί στις ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ του κροατικού ποδοσφαίρου με το ελληνικό:

Πρόεδρος στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Κροατίας είναι ο μέγας Νταβόρ Σούκερ.

Πρόεδρος στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι κάποιος Γραμμένος!

ΕΧΘΡΙΚΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ!

Πάμε παρακάτω. Πριν γίνει αυτό το παιχνίδι, υπήρξε μεγάλη συζήτηση για το γήπεδο που θα γινόταν. Ο προπονητής της Εθνικής μας, ο μεγάλος Κώστας Πολυχρονίου, είχε εισηγηθεί στην τότε ΕΠΟ ο αγώνας να γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια, την οποία θεωρούσε «πιο δυνατή έδρα» και όχι στη Θεσσαλονίκη. Η πρότασή του δεν λήφθηκε καν υπ’ όψιν από το Δ.Σ. της ΕΠΟ, εμφανώς για επικοινωνιακούς λόγους.

Προπονητής της Εθνικής Κροατίας ήταν ο Μπλάζεβιτς, ο επονομαζόμενος και «λευκός» λόγω των ενδυματολογικών του προτιμήσεων. Ολα του τα ρούχα ήταν άσπρα!

Ο Μπλάζεβιτς είχε περάσει για ένα φεγγάρι και από τον Πάοκ, απ’ όπου τον είχαν διώξει κακήν κακώς οι οπαδοί, αυτοί που έκαναν, όπως κάνουν και σήμερα, κουμάντο στην ομάδα.

Οι αρμόδιοι της ΕΠΟ μετάνιωσαν πικρά για την επιλογή τους να γίνει το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη. Η παρουσία της Εθνική ένωσε μεν όλους τους οπαδούς της πόλης, αλλά τους ένωσε… αρνητικά για την Εθνική μας, που αντιμετωπίστηκε σαν ΕΧΘΡΙΚΗ ομάδα!

ΠΩΣ Ο ΣΑΡΑΒΑΚΟΣ… ΞΕΛΟΓΙΑΣΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΣΟΥΝΙΔΗ!

Στην κατάσταση που είχε δημιουργηθεί έπαιξε ρόλο και το γεγονός του υποβιβασμού του Αρη εξαιτίας του σκανδάλου με τα δελτία στον αγώνα με τον Αθηναϊκό (τρεις μήνες πριν), που είχε εξαγριώσει τους λεγόμενους «σουπεράδες» και που με τη σειρά τους δεν ήθελαν… ούτε ν’ ακούνε για οτιδήποτε το «αθηναϊκό».

Παραμονή του αγώνα, μάλιστα, έχει καταγραφεί μία επίθεση των «σουπεράδων» στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η Εθνική και χτυπήθηκαν και παίκτες της ομάδας μας!

Φυσικά, βασικό ρόλο στη δημιουργία ενός απόλυτα ΑΝΤΕΘΝΙΚΟΥ κλίματος έπαιξε και το αιώνιο και ασίγαστο ΚΟΜΠΛΕΞ των Μπαογκτζήδων, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ τον Δημήτρη Σαραβάκο να αποχωρήσει από το γήπεδο μόλις στο 20’ προφασιζόμενος τραυματισμό, αλλά στην πραγματικότητα λόγω των πρωτοφανούς εντάσεως ύβρεων από την εξέδρα όπου είχαν συσσωρευτεί οι οπαδοί του Πάοκ.

Τι του καταμαρτυρούσαν οι μπουγατσοκέφαλοι; Τον θεωρούσαν… υπεύθυνο για την παρουσία στα μπουζούκια του… Τουρσουνίδη, με τον οποίο είχαν «συλληφθεί» να συνδιασκεδάζουν! Με λίγα λόγια, οι μικρόνοες, αρρωστημένοι οπαδοί υποστήριζαν ότι ο Σαραβάκος είχε εντολή από το αθηναϊκό κατεστημένο να… ξελογιάσει τον Τουρσουνίδη! Μιλάμε δηλαδή για πολύ σοβαρή, για ανίατη ασθένεια, που δυστυχώς έχει αποδειχθεί και με… κληρονομικές ιδιότητες: Από γενιά σε γενιά!

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ ΕΞΙΣΤΟΡΕΙ ΤΙ ΤΡΑΒΗΞΕ!

Πάμε παρακάτω. Από νωρίς, ένα πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει το Καυτανζόγλειο. Ενα πλήθος όμως που αποδοκίμαζε άγρια την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ομάδα, υποστηρίζοντας κραυγαλέα και με ενθουσιασμό την αντίπαλό της. Μέχρι και σημαίες της Κροατίας είχαν ανοίξει στην εξέδρα! Μέχρι και… ανθοδέσμες προσέφεραν στον Μπλάζεβιτς, με τις ευχές να κερδίσουν τη «μισητή» Εθνική!

Μετά τον αγώνα, που όπως είπαμε έληξε 0-1, με γκολ του Νταβόρ Σούκερ, ο Κώστας Πολυχρονίου, που είχε υποστεί τα πάνδεινα από τους αλήτες της εξέδρας, δεν δίστασε να εξιστορήσει με τις δηλώσεις του τα γεγονότα και να τα καυτηριάσει με τα πιο μελανά χρώματα:

«Από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό έβριζαν τη μάνα μου και τον πατέρα μου. Ακουγα ύβρεις για τη γυναίκα μου και το σπίτι μου. Εκατό άτομα στο ξενοδοχείο φώναζαν και απειλούσαν ότι θα μου ανοίξουν το κεφάλι. Ας κρίνουν οι αντικειμενικοί παρατηρητές αν όλα αυτά επηρέασαν και την έκβαση του αγώνα».

ΡΕΚΟΡ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ!

Αυτά τα… ολίγα (ΠΟΛΥ ΟΛΙΓΑ σε σχέση με όσα έγιναν) ως… αναμνήσεις της Εθνικής ομάδας από την… «έδρα» της Θεσσαλονίκης. Και προσέξτε τη συνέχεια. Η Εθνική ομάδα μετά την ήττα της από την Κροατία είχε μία ακόμη ευκαιρία να προκριθεί «ως δεύτερη» στα τελικά της Γαλλίας. Αυτή η ευκαιρία ήταν ο αγώνας της με τη Δανία, που έγινε τον Οκτώβριο (καλή ώρα) της ίδιας χρονιάς, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Θέλετε ένα κοντράστ; ΕΞΗΝΤΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ φίλαθλοι (64.272 εισιτήρια) με 179.720.800 δρχ. εισπράξεις: Ρεκόρ που δεν έχει καταρριφθεί για αγώνα της Εθνικής ομάδας.

Η ατμόσφαιρα θαυμάσια, απόλυτα ΑΘΛΗΤΙΚΗ, αν εξαιρέσει κανείς μερικές φωτοβολίδες που προκάλεσαν και μία μικρή διακοπή από τον Γάλλο διαιτητή Ζιλ Βισιέρ. Παρά τις προσπάθειές της (χάθηκαν αμέτρητες ευκαιρίες), η Εθνική μας δεν κατάφερε να κερδίσει, το ματς τελείωσε 0-0 και το όνειρο της πρόκρισης δεν υλοποιήθηκε.

*** Για τη σημειολογία και μόνο: Αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του Κώστα Πολυχρονίου στον πάγκο της Εθνικής. Στα 30 παιχνίδια που έδωσε κατά τη διάρκεια της θητείας του, η Εθνική είχε 17 νίκες, 5 ισοπαλίες και 10 ήττες.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Η ΡΕΒΑΝΣ ΜΕ ΚΡΟΑΤΙΑ!

Αναρωτιέμαι, μετά απ’ όλα αυτά τα «πισωγυρίσματα», για ποιο λόγο η Εθνική ομάδα να συνεχίζει να χρησιμοποιεί σαν έδρα της το… αφιλόξενο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Εκεί δηλαδή που έτσι και βρεθεί κανένας χαζούλης και προκαλέσει, μπορεί να φάει και ξύλο, αντί να παίζει στην πάντα φιλόξενη Θεσσαλονίκη, που διαθέτει και εξαιρετικές έδρες, όπως η Τούμπα, το Χαριλάου, φυσικά και το Καυτανζόγλειο.

Φρονώ ότι και η ρεβάνς με την Κροατία ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να γίνει στο Καραϊσκάκη, διότι είναι η έδρα του μπουγατσομίσητου συλλόγου. Τι στην ευχή, όλο στην Αθήνα, στον Πειραιά, στο λεκανοπέδιο; Γιατί να μην παίξει και στη Θεσσαλονίκη, τη φιλόξενη φτωχομάνα; Δεν είναι Ελληνες και αυτοί, για να υποδεχτούν με αγάπη και καμάρι την Εθνική Ελλάδος;

Αλίμονο! Κι εγώ, με πάσαν ειλικρίνεια, αν με ρωτούσαν πού θέλω να παίξει η Εθνική το μπαράζ με την Κροατία, στη Θεσσαλονίκη θα έλεγα, ασυζητητί! Ει δυνατόν και κάτω από το βλέμμα του Παντοκράτορα Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι.

Με μία και μόνη προϋπόθεση: Να μην παίξει ΚΑΝΕΝΑΣ παίκτης του Ολυμπιακού! Οχι τίποτ’ άλλο, δηλαδή, αλλά για να μην… προκαλέσει με την παρουσία του το φιλόξενο πλήθος, που διαχρονικά διακρίνεται για την ευγένεια, τον πολιτισμό και το υψηλό επίπεδό του.

Αυτά…

Σε στέκι φίλων της… κλασικής μουσικής πάρθηκε η απόφαση για τον Κομίνη

Ολα έγιναν όπως ακριβώς τα είχαν προαναγγείλει οι ΑΡΔ στα ΜΜΕ τους, από Δευτέρα κιόλας: Κομίνης ορίστηκε στο Ολυμπιακός - Πάοκ.

Μιλάμε για δημοσιογραφάρες, φίλοι μου. Για πραγματικά «τέρατα» της δημοσιογραφίας! Πού τη βρήκαν, ρε παιδιά, πού την ανακάλυψαν την είδηση;

Κάνουν ρεπορτάζ, δεν εξηγείται αλλιώς. Μόνο με το σωστό και εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ μπορεί ένας δημοσιογράφος να μπει στο μυαλό ενός… «αρχιδιαιτητή» και να εκμαιεύσει το όνομα που θα όριζε… τρεις μέρες αργότερα!

Ειλικρινά τους παραδέχομαι. Και αν ήταν στο χέρι μου θα τους πρότεινα για το βραβείο Πούλη-τσερ. Είναι ιδανικοί.

Τώρα βέβαια, υπάρχει και μία άλλη εκδοχή, η οποία λογικά θα πρέπει να απορριφθεί, διότι δεν ταιριάζει με το σημερινό περιβάλλον και την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Περιβάλλον και ατμόσφαιρα υγείας, χαράς, εργασίας και προκοπής. Η εκδοχή αυτή αναφέρει πως το όνομα του διαιτητή ΔΟΘΗΚΕ ΕΤΟΙΜΟ από τα γνωστά παράκεντρα. Από τα ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΑ και τις ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ που συχνάζουν οι φίλοι της… κλασικής μουσικής δηλαδή.

Από εκεί «διέρρευσε» σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους, προκειμένου να αρχίσει το απαραίτητο ΜΑΣΑΖ εκεί που πρέπει και σε εκείνον που πρέπει.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Προσέξτε τη σύμπτωση. Δευτέρα μεσημέρι ο πρόεδρος και ηγέτης του Πάοκ, Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι, αν και στο εξωτερικό ευρισκόμενος, συζήτησε με τηλεδιάσκεψη διάφορα σημαντικά θέματα της ΠΑΕ με στενούς του συνεργάτες. Μεταξύ άλλων, πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συζητήθηκε και το θέμα της διαιτησίας, όπου τέθηκε το ενδεχόμενο να γίνει συνάντηση των Μίχελ και Γκαγκάτση με τον αρχιδιαιτητή Περέιρα.

Την ίδια μέρα, όμως, όπως προαναφέραμε, υπήρξε η «διαρροή» ότι διαιτητής του αγώνα της Κυριακής στο Φάληρο ΘΑ ΕΙΝΑΙ (κατηγορηματικά μάλιστα) ο Κομίνης! Και βεβαίως, η περίπτωση συνάντησης των Γκαγκάτση - Μίχελ με τον Περέιρα… αποσοβήθηκε!

Σας λένε τίποτα όλα αυτά;

Εμένα μόνο ένα πράγμα μου μένει: Η… ζήλεια, για την τρομερή ικανότητα άλλων δημοσιογράφων, να κάνουν ρεπορτάζ ακόμα και… μέσα στο μυαλό των αρχιδιαιτητών, ώστε να… προκαταλαμβάνουν τις αποφάσεις τους!

Απίστευτοι, έτσι;

ΝΤΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΣ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

«Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΘΑ ΣΕ Γ…ΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΚΟΨΕΙ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ»!

Οι ένθερμοι υποστηρικτές της «εξυγίανσης» δεν κρατάνε πλέον ούτε τα προσχήματα!

Φραστική επίθεση από μαινόμενο παράγοντα και δη τον πρόεδρο της Ενώσεως Ποδοσφαιρικών Σωματείων κ. Δημήτρη Γιαρέννη, δέχτηκε χθες το μεσημέρι ο δημοσιογράφος Γιάννης Μαυρόπουλος, ο οποίος διατηρεί το site pamebala.gr και ΕΧΕΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ εκπομπή ασχολούμενη με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Η επίθεση έγινε πριν από την εκδίκαση της εφέσεως που έχει καταθέσει ο κ. Γιαρέννης στην αίθουσα της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ όπου επρόκειτο να συζητηθεί και η υπόθεση της ποινής απαγόρευσης να ασχολείται με το ποδόσφαιρο με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Ο κ. Γιαρέννης, μπροστά σε πολλούς παρόντες, αλλά και κάτι που επιβεβαιώνει και ο παθών δημοσιογράφος, είπε στον Μαυρόπουλο: «Τώρα θα δεις τι θα πάθεις. Ο Μελισσανίδης μου έχει δώσει και τη δικηγόρο του. Θα σε γ…σει και θα σε κόψει κομματάκια».

Το εκπληκτικό είναι ότι πράγματι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, δικηγόρος του κ. Γιαρέννη εμφανίστηκε η κ. Ρίζου, η οποία είναι και δικηγόρος του κ. Μελισσανίδη!

Μετά το φραστικό επεισόδιο, που όπως είπαμε εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των εμβρόντητων παρισταμένων, ο Μαυρόπουλος πήγε σε αστυνομικό τμήμα προκειμένου να καταθέσει μήνυση κατά του Γιαρέννη, για τις απίστευτες ύβρεις και απειλές που του απηύθυνε.

-Ασχετο βεβαίως με τα παραπάνω, αλλά πρέπει να υπενθυμίσω την πρόσφατη (μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό) δήλωση του Αλέξη Κούγια ότι «η δουλειά γίνεται με την ανατολική Αττική». Ισως πίσω από αυτή τη δήλωση να κρύβονται πολλά από τα ντεσού της προκλητικής συμπεριφοράς του τέως (πλέον) προέδρου της ΕΠΣ Ανατ. Αττικής.

Η υπόθεση εκδικάστηκε και ο πρόεδρος της Εφέσεων έδωσε διορία για να κατατεθούν υπομνήματα μέχρι τη Δευτέρα.

*** ΕΙΠΕ: «Οι διαιτητές και τα έπαιρναν, και τα παίρνουν και τώρα» (Αλέξης Κούγιας, πρόεδρος ΠΑΕ Λάρισα).

Οι… αρχιδιαιτητές, Αλέξη;

*** ΑΠΟΡΙΑ: Ποια η τύχη των καταγγελιών του Ολυμπιακού για τον Βράνιες και τον Λιβάγια, που κατατέθηκαν στο γραφείο του αθλητικού εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου; Τοποθετήθηκαν στο πιο βαθύ συρτάρι της ντουλάπας με τα αρχεία, ή απευθείας στον καταστροφέα εγγράφων, για να μεταβληθούν σε σερπαντίνες;

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 19/10/2017)

Διαβάστε επίσης