Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΑΘΛΗΤΕΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΑΘΛΗΤΕΣ
Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017 - 17:02

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

Με την Κούλα έτοιμη να πανηγυρίσει τον τίτλο της βρωταθλήτριας χειμώνα

Πως δρομολογείται η πορεία του πρωταθλήματος της εξυγίανσης στο δεύτερο γύρο

Με τους αγώνες του σημερινού προγράμματος τελειώνει ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος σούπερ λίγδ περιόδου 2017 – 18.

Τα αποτελέσματα της σημερινής, πρώτης ημέρας της παρούσας αγωνιστικής, είναι απολύτως ευπρόβλεπτα. Ούτε ειδικές γνώσεις περί του ελληνικού ποδοσφαίρου χρειάζονται, ούτε μαντικά χαρίσματα απαιτούνται : Η Αεκούλα θα κερδίσει τον Απόλλωνα ( «απανέκαθεν» συμβαίνει αυτό και χωρίς να απαιτείται κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια ) και ο Μπάουγκ θα απολαύσει μία τέλεια προπόνηση στα Χανιά, με την περιφερόμενη δυστυχία πού καλείται «Πλατανιάς».

( Ανοίγω παρένθεση τώρα πού το θυμήθηκα, να μην το ξεχάσω : Χθες ο βασικός αμυντικός του Πλατανιά Στάθης, κατέθεσε προσφυγή ζητώντας χρεωστούμενα. Ο Στάθης, ποδοσφαιριστής προερχόμενος από τον Παναθηναϊκό, πέρυσι ήταν ένας εξ εκείνων πού κατέθεσαν ΨΕΜΑΤΑ ότι έφαγαν ξύλο στο Καραϊσκάκη γιά να πλήξουν τον Ολυμπιακό. Εχω την εντύπωση, ότι η προσφυγή είναι ένας τρόπος γιά να αποφύγει κάποιος να παίξει εναντίον του Μπάοκ )

Μετά και τα σημερινά αποτελέσματα, η Αεκ θα «αναδειχθεί πρωταθλήτρια χειμώνα». Δηλαδή θα χρησιμοποιήσει ένα «τίτλο» ψεύτικο και απατηλό, ένα τίτλο πού ισχύει μόνο γιά επιθεωρησιακά νούμερα, γιά καθαρά επικοινωνιακούς και βεβαίως βαθύτατα, μέχρι μεδούλι πού λένε, «πονηρούς» σκοπούς.

Οσο γιά τον Μπάοκ, απλά θα συνεχίσει να παίζει τον ίδιο σκοτεινό και ύποπτο ρόλο πού παίζει, από την ημέρα πού έπεσε στα χέρια της ρώσικης παρέας. Φυσικά, θα συνεχίσει γιά μία ακόμη αγωνιστική να είναι δεύτερος, περιμένοντας και ευχόμενος ένα στραβοπάτημα του Ολυμπιακού, γιά να σταθεροποιήσει αυτή τη θέση πού είναι και το ΤΑΒΑΝΙ των προσδοκιών του.

Κοινό χαρακτηριστικό των δύο «συμμάχων» ; Ότι παίζουν ΠΡΩΤΑ γιά να πλήξουν τον Ολυμπιακό και ΜΕΤΑ γιά να κερδίσουν τα βαθμολογικά προνόμια. Και σ’ αυτή τους τη συμμαχική συνεργασία, έχοντας μαζί τους το ΒΡΟΜΕΡΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της ΕΠΟ, δεν πορεύονται πάντα βάση των αγωνιστικών και ηθικών Κανόνων.

Γιά να το πούμε πιο απλά, φίλοι μου, με ολοκληρωμένα τα «μισά» του, ένα είναι βέβαιο. Ότι γίνεται το πιό βρώμικο πρωτάθλημα όλων των εποχών. Διαιτητές, ομάδες δορυφόροι, παίχτες που τα βάζουν μόνοι τους, τερματοφύλακες που ενεργούν σαν επιθετικοί, πότε της Κούλας και πότε της μπουγάτσας. Μια σκέτη αηδία!!!

Από την άλλη, η σε όλους τους καθαρά ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥΣ τομείς, ο Ολυμπιακός κυριαρχεί και προσπαθεί να αντιμετωπίσει, εκτός των πολυποίκιλων αντιπάλων στους αγωνιστικούς χώρους και το πιο βρόμικο, το πιο σκοτεινό, το πιο ΣΑΠΙΟ και ΑΝΗΘΙΚΟ πρωτάθλημα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.

Βούλιτς, Παράσχος και Αλμπάνης

Πιστεύω ότι η Αεκ θα υπερισχύσει σ’ αυτό τον άνομο συναγωνισμό του παρασκηνίου, λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας σ’ αυτό τον τομέα. Κύριο χαρακτηριστικό της, ότι «χτυπάει» κάθε αγώνα χωριστά. Κάθε φορά και τον επόμενο, «βοηθώντας» στη δημιουργία προϋποθέσεων βάση των οποίων ο εκάστοτε αντίπαλός της να αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα αγωνιστικού κυρίως τύπου.
Δεν γνωρίζω αν σε αυτό το γενικό πλαίσιο στρατηγικής της Κούλας, συγκαταλέγονται και οι διάφορες αναταράξεις πού αντιμετώπισε ο σημερινός της αντίπαλος, ο Απόλλων, τις τελευταίες μέρες.

Την περασμένη Κυριακή απολύθηκε ο προπονητής του Βούλιτς ( με τον οποίο στον πάγκο είχε αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό ) και στη θέση του προσλήφθηκε ο Παράσχος, πρώην προπονητής του Πλατανιά και εκ των πρωταγωνιστών του στησίματος της ΣΚΕΥΩΡΙΑΣ κατά του Ολυμπιακού.

Παράλληλά, οι Αεκτζήδικες διαρροές έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλές μέρες να εμφανίζουν τον ταλαντούχο επιθετικό του Απόλλωνα Αλμπάνη ως μεταγραφικό της στόχο γιά την περίοδο του Ιανουαρίου. Τακτική πού ακολουθεί πιστά και σε κάθε βήμα η ομάδα του πανέμπειρου σε τέτοιου είδους θέματα «διοικητή».

Η … «θριαμβευτική» πορεία του Μπάοκ

Πάμε τώρα και στα κατορθώματα του εταίρου … «Καππαδόκη». Η αγωνιστική «ανάκαμψη» του Μπάοκ, ξεκίνησε αμέσως μετά την ήττα του από την Αεκούλα. Στο επόμενο παιχνίδι, αντιμετώπισε τον Ατρόμητο, με τον αντίπαλό του να μη χρησιμοποιεί τους τρείς δανεικούς από τον αντίπαλό του και τελικά να παρατάσσει ομάδα με λιγότερους από τους μισούς βασικούς, ενισχυμένη με εφήβους από την Κ.20. Παρ’ όλα αυτά, ο Μπάοκ κατάφερε να νικήσει με μεγάλη δυσκολία 2-1.

Τα δύο επόμενα παιχνίδια του ήταν εκτός έδρας, με Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και Ξάνθη στα Πηγάδια. Αν ο Μπάοκ έχανε έστω και σε ένα απ’ αυτά, κυριολεκτικά χανότανε, διότι κινδύνευε να χάσει και την τρίτη θέση και να απομακρυνθεί πολύ από την πρωτοπόρο Αεκούλα. Κατάφερε λοιπόν με διάφορες πολυσυζητημένες ενέργειες, αλλά και έχοντας πάντα στο πλευρό του τους μηχανισμούς της ΕΠΟ, μεταξύ των οποίων κυρίως την διαιτησία, να κερδίσει και τα δύο παιχνίδια. Φυσικά, γιά να γίνει αυτό είδαν πολλά τα μάτια μας, όπως την πριν από τον Πανιώνιο αγωνιστική εξαφάνιση του Μασούντ ( μαθαίνουμε ότι τελικά πάει στην Κουλα ) και του βασικού στόπερ της ομάδας της Νέας Σμύρνης Οικονόμου, ο οποίος κατά σύμπτωση αποβλήθηκε στον προηγούμενο αγώνα κατά της Ξάνθης ( άλλη … συμπτωσάρα αυτή ! ) στο 86’ και ενώ το σκορ ήταν ήδη 2-0 υπέρ της γηπεδούχου !

Φυσικά, μετά απ’ αυτά ο Μπάοκ κατάφερε να μη χάσει αποσπώντας ισοπαλία από τον Πανιώνιο, στον οποίο έχει δώσει ένα δανεικό, τον Λάμπρου.

Το ενάμισι του Μελιόπουλου


Ο επόμενος αγώνας του Μπάοκ ήταν στην Ξάνθη, η οποία στο μεταξύ, όπως είπαμε, είχε κερδίσει τον Πανιώνιο και είχε αποσπάσει ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αν δηλαδή … ΗΘΕΛΕ, τότε … ΕΙΧΕ να δίνει.

Πρίν από τον αγώνα στην Ξάνθη, σκάνε δύο μπομπίτσες. Η μία, ότι με ανοχή του Βασιλειάδη ο περήφανος λαός του Μπάοκ θα μπορούσε να εκδράμει στην αντίπαλη έδρα, κάτι πού δεν ίσχυσε γιά τον Ολυμπιακό την επόμενη αγωνιστική, όταν πήγε στο Αγρίνιο. Η δεύτερη, ότι με το ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ποσόν του ΕΝΑΜΙΣΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ, απέκτησε ένα νεαρό ποδοσφαιριστή, κάποιον Μελιόπουλο, από την … άμεση αντίπαλό του !

Το πιο … βρωμάθλημα όλων των εποχών !

Δεν έχω σκοπό να συνεχίσω να καταγράφω και να υπενθυμίζω λεπτομέρειες, άλλωστε τα γραπτά υπάρχουν και τα περιστατικά δεν ξεχνιούνται. Όμως, το συμπέρασμα παραμένει και προβάλλει αναμφισβήτητο :

Το φετινό πρωτάθλημα μέχρι στιγμής βαδίζει στα μονοπάτια της ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗΣ, της ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ, της ΒΡΟΜΙΑΣ, της ΣΗΨΗΣ και της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.

Οι ομάδες πού υποστηρίζονται από την ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ των συριζανέλ, μαζί με τα πειθήνια όργανά τους, ΕΠΟ, διαιτησία, αθλητική δικαιοσύνη, κυβερνητικές επιτροπές κ.λ.π. καθιστούν το φετινό πρωτάθλημα ως το ΠΙΟ ΒΡΟΜΙΚΟ και ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ όλων των εποχών !

Και βέβαια, αν ο Ολυμπιακός καταφέρει τελικά να πάρει ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ, θα είναι ο πιο λεβέντικος, ο πιο αντρίκιος, ο ωραιότερος τίτλος όλων όσων έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα.

ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΣΤΗΝ «ΠΝΙΓΜΕΝΗ» ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ ΘΗΒΩΝ

ΣΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ «ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΟ» ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΗΝ ΓΓΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Αγανακτισμένοι οι εργαζόμενοι προσφεύγουν άμεσα στο ΣτΕ

Ενεργώντας σύμφωνα με την πάγια τακτική τους, δηλαδή κατά τρόπο «ύπουλο», «μουλωχτό» και με έντονο το στοιχείο της μοχθηρίας, η πολιτική ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού αποφάσισε ξαφνικά και παρά τις αντιδράσεις των εργαζομένων την μεταστέγαση των υπηρεσιών της ΓΓΑ από το κτίριο στο Μαρούσι πού μέχρι τώρα στεγάζονταν σε ένα εντελώς ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ και ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ κτίριο - «ερείπιο» της Θηβών, την πρώην καπναποθήκη του ΚΕΡΑΝΗ !

Η συγκεκριμένη μεταστέγαση επί κυβερνήσεως σύριζα είχε και άλλες φορές τεθεί προς συζήτηση, αλλά πάντα οι εργαζόμενοι κατάφερναν να πείσουν γιά τα άφθονα και αξεπέραστα προβλήματα πού θα προκαλούσε αυτή η μεταστέγαση, η οποία ούτως ή άλλως δεν συνέφερε και οικονομικά.

Το βασικότερο εμπόδιο όμως, ήταν η γνωμοδότηση μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΓΓΑ, ότι το κτίριο έχει, πέραν όλων των άλλων και προβλήματα στατικής επικινδυνότητας, τα οποία το καθιστούσαν εξαιρετικά επικίνδυνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση πού εξέδωσε χθες ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΓΓΑ, η συγκεκριμένη μεταστέγαση θα προκαλέσει τεράστια αύξηση των εξόδων της ΓΓΑ, αφού όπως υπολογίζεται με τα τωρινά δεδομένα το ετήσιο κόστος μισθώματος και λειτουργιών στο νέο κτίριο θα ανέρχεται στα 900.000 ευρώ, με μόνη κερδισμένη οικονομικά μία ιδιωτική εταιρεία !

Πέραν αυτών, τίθεται και τεράστιο θέμα προσβασιμότητας, αφού η σημερινή οδική υποδομή στο συγκεκριμένο τμήμα της Θηβών, με τα γνωστά καθημερινά κυκλοφοριακά προβλήματα, δεν «αντέχει» να υποδέχεται κάθε πρωϊ τους περίπου 1500 υπαλλήλους πού απασχολούνται στη ΓΓΑ, αλλά και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες ( μεταξύ αυτών και του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής του Μουζάλα ), ούτε βεβαίως και την αποχώρησή τους, μετά το πέρας του ωραρίου.

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στη ΓΓΑ έχει ήδη αποφασίσει να μην συμμετέχει κανείς από τα μέλη της – εργαζομένους σε οποιαδήποτε εργασία πού έχει να κάνει με την μεταστέγαση, καθώς και την δικαστική προσφυγή εναντίον της απόφασης του υφυπουργού, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οσον αφορά τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ πού οδήγησαν στην απόφαση γιά μεταστέγαση της ΓΓΑ στην συγκεκριμένη περιοχή επι της Θηβών, λέγεται ότι θα πρέπει να αναζητηθούν στο … «πολιτικό μέλλον» του Βασιλειάδη, ο οποίος ως γνωστόν, πολιτεύεται στον Πειραιά. Φυσικά, είναι απολύτως αμφίβολο, έως αρνητικό, ότι ενέργειες σαν αυτή, καθαρά πολιτικής σκοπιμότητας, θα τον ωφελήσουν πολιτικά. Όταν θα έρθει όμως με το καλό η ώρα της κάλπης, οι πολίτες της περιοχής θα έχουν πολλά άλλα να σκεφτούν.

Το είδαν και … λάκισαν !

Στο επικίνδυνο κτίριο της Θηβών, όπου ο Βασιλειάδης διέταξε να μεταστεγαστούν οι υπηρεσίες της ΓΓΑ, επρόκειτο να στεγαστεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, πού πριν από καιρό είχε προγραμματιστεί να στεγαστεί στην Αθήνα.

Όμως, όταν οι Ευρωπαίοι έστειλαν εκπροσώπους να ελέγξουν την έδρα πού τους παραχωρούσαν, έκαναν πίσω και αρνήθηκαν να έρθουν στην Αθήνα !

Ετσι το ( κατά πολλούς ) «ετοιμόρροπο» αυτό κτίριο, αποφασίστηκε να δοθεί γιά έδρα στην ΓΓΑ, πού ούτως ή άλλως είναι κρατικός φορέας άρα δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς.

ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙ :

«ΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ Α.Ε.Κ.»

«Καλησπέρα κε Γαβαθιώτη, μπήκα στο site της Α.Α.Δ.Ε. και όλως τυχαίως βλέπω στους οφειλέτες του δημοσίου άνω των 150.000 euro υπάρχει ένα νομικό πρόσωπο που λέγεται ΑΕΚ ΠΑΕ με έδρα την πάροδο οδούς Ρεθύμνης θέση Μάζαρεκ Τ.Κ. 19004 Σπάτα, με ΑΦΜ. 094075808. Αυτό το νομικό πρόσωπο οφείλει στο Ελληνικό δημόσιο το συνολικό ποσόν των 291.671.650,99 euro και στον ΕΦΚΑ το ποσόν των 2.683.818,63 euro.

Eρώτημα : Η παρούσα ομάδα της ΑΕΚ που αγωνίζεται στην SUPERLIGA έχει καμία σχέση με την παραπάνω ; Αν έχει γιατί δεν της έχουν αφαιρεθεί τα σήματα και η ονομασία (αφού πρόκειται περί πτωχευμένης ομάδας) ; Έχετε δει εσείς πτωχευμένη ομάδα να εμφανίζεται με νέο ΑΦΜ και να έχει τα ίδια σήματα και ονομασία με την παλαιά και δεν συμβαίνει τίποτα ; Τα παραπάνω ποσά ποιος θα τα πληρώσει όταν επι της ουσίας βλέπουμε ότι το <<παλαιό >> με το <<καινούργιο>> είναι το ίδιο και υπάρχει δόλος ; Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ γιατί αφήνει αυτό το σκάνδαλο και δεν κάνει επίσημη καταγγελία εδώ και στην ΟΥΕΦΑ; Μέχρι πότε θα μας << δουλεύει >> ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ ; Θέλουν και γήπεδο οι μπαταχτσήδες που χρωστούν και στους αγένωτους ; Αυτά τα λίγα ,περιμένω τοποθέτηση σας. Με εκτίμηση, Παναγιώτης Κωστόπουλος» ([email protected] )

Δωρεάν μάρτυρες

«30 ευρώ το φθηνότερο εισιτήριο στο Πλατανιάς - ΠΑΟΚ, αλλά τα χρήματα πάνε σε καλό σκοπό. Δωρεάν μάρτυρες για δίκες, σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη» ( Μανώλης Τσινιδέλος )

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «Πρωταθλητή» στις 16/12/2017)

Διαβάστε επίσης

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ!

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ!

Τρείς ώρες ο … «πρόεδρος» Κωνσταντίνου και η Μπαλωμένου συνεργαζόντουσαν με τον Γραμμένο στην ΕΠΟ μετά την τεσσάρα - Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης.