Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΧΟΝΤΡΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΤΟΝΥΧΗ ΠΕΡΕΪΡΑ!

ΧΟΝΤΡΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΤΟΝΥΧΗ ΠΕΡΕΪΡΑ!
Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 - 17:44

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

Ομολογία χωρίς ξύλο : «Συνεργάζομαι στη διαιτησία με τον Γραμμένο και τον Δέδε»!

Ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής αποτίμησε τις «υπηρεσίες του» με … διάγγελμα για πολλά γέλια !

Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στην ποδοσφαιρική κοινωνία, εξαπέστειλε ο πορτογάλος αετονύχης Περέϊρα, πού υπογράφει ως επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Βάσει του περιεχομένου του διαγγέλματος, ο αετονύχης Περέϊρα αφού κάνει μία αποτίμηση των ενεργειών πού έκανε στους πέντε μήνες πού βρίσκεται σ’ αυτή τη θέση, προβάλλει τον ισχυρισμό ότι ( μαζί με τους συνεργάτες του Τριτσώνη, Κουκουλάκη κ.λ.π. ) θέτουν τις βάσεις γιά μία νέα εποχή στην ελληνική διαιτησία.

Το τι ακριβώς έκανε γιά να θέσει αυτές τις νέες βάσεις, το αναφέρει λεπτομερώς και συνίσταται :

Στις προσπάθειές του να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στις καθυστερήσεις των αποζημιώσεων των διαιτητών.

Στα τεστ φυσικής κατάστασης και τις συγκεντρώσεις όπου μαζεύονταν 220 διαιτητές, 400 επόπτες και 200 παρατηρητές. Και στους … πάνω από 1000 ορισμούς πού έκανε στα πρωταθλήματα !

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πραγματοποίησαν και μία σε βάθος έρευνα – διάγνωση γιά την πραγματικότητα της ελληνικής διαιτησίας, με ένα ειδικά διαμορφωμένο ερωτηματολόγιο 128 ερωτήσεων ( ουάου ! ) πού απευθύνονταν σε όοολους τους προέδρους και τους διευθυντές εκπαίδευσης και των 53 (ουάου δις ! ) ΕΠΣ.

Ακόμη, έκανε και 9 Περιφερειακές συναντήσεις στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 136 άτομα και στις οποίες … «ακούστηκαν πάνω από 200 σημαντικές προτάσεις», ενώ «την ίδια στιγμή, ένα δεύτερο ερωτηματολόγιο 60 περίπου ερωτήσεων» απεστάλη σε όλους τους διαιτητές, επόπτες και παρατηρητές και συγκεντρώθηκαν πάνω από 500 απαντήσεις (ουάου τρις ! )

Και τι θα βγεί απ’ όλα αυτά; Το λέει παρακάτω : «Η συστηματική ανάλυση αυτών των δεδομένων, θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός εγχειριδίου με όλα τα συμπεράσματα και κατά συνέπεια την εφαρμογή του «Στρατηγικού Σχεδίου Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης» για την περίοδο 2018 – 2022, το οποίο θα ανακοινωθεί στούς πρώτους τρείς μήνες του επόμενου χρόνου» !

Και … γειασάν του δουλευταρά !

Μάλιστα, κύριοι ! Ετσι θα μπούν οι νέες βάσεις. Και γειασάν ρε Περέϊρα … δουλευταρά μου ! Πω πω πω δουλειά πού έβγαλε ο άνθρωπος μέσα σε πέντε μόλις μήνες, έ ; Είδατε πόσα ερωτηματολόγια, πόσες επισκέψεις, πόσες συνάξεις, πόσοι … ορισμοί έγιναν με τον Περέϊρα ; Άλλο τώρα ότι έχει στη διάθεσή του όλες τις υπηρεσίες της ΕΠΟ και άλλα τέσσερα – πέντε άτομα στην ΚΕΔ ειδικά γιά τους ορισμούς. Αν δεν ήταν όμως αυτός, ούτε ερωτηματολόγια θα γίνονταν, ούτε θα ενημερώνονταν όοολες οι Ενώσεις, ούτε και … ορισμοί θα γίνονταν στα πρωταθλήματα. Όλα θα … σταμάταγαν και δεν θα κουνιόταν φύλλο !

Τι να πω, ρε παιδιά. Ένα εκ των δύο συμβαίνει. Είτε ο άνθρωπος ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ, είτε είναι εντελώς ΓΚΑΓΚΑ και … πιστεύει στις μαλακίες πού εξαπολύει ! Δεν εξηγείται αλλιώς.

Βεβαίως, προτιμώ την πρώτη εκδοχή. Ότι μας ρίχνει άγριο δούλεμα, διότι ένας «ευροφονιάς» σαν αυτόν, πού ΚΟΝΟΜΑΕΙ Τ’ ΑΝΤΕΡΑ ΤΟΥ, πού ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΕΙ στην υγεία των κορόϊδων, δεν μπορεί ποτέ να είναι εντελώς γκαγκά. Αετονύχης είναι και δη, αετονύχης εισαγόμενος, πού οι δικοί μας θέλουν πολλά χρόνια να τον φτάσουν.

Με τι κριτήρια τον επέλεξε ο Θοδωράκης για να έρθει στην Ελλάδα και να … σώσει τη διαιτησία μας ;

Ο ΠΕΡΕΪΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΠΕΝΦΙΚΑ

Ποιος μας τον έστειλε και μας τον έστησε τον Περέϊρα εδώ πέρα ; Δεν νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. ΟΙ Θοδωράκης μας τον έστειλε, ο Θοδωράκης της ΟΥΕΦΑ, ο προστάτης του Παναθηναϊκού και πιστός σύμμαχος του Μελισσανίδη και βεβαίως του Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι, του Κοντονή κ.λ.π.

Με τι κριτήρια τον επέλεξε ο Θοδωράκης ; Δεν μπορώ να είμαι στη σκέψη του, αλλά έπεσε στην αντίληψή μου ένα πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα, σχετικό με ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ πού προέκυψε τις τελευταίες δέκα μέρες στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα ρεπορτάζ από την Πορτογαλία, ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ στοιχεία των ηλεκτρονικών λογαριασμών της Μπενφίκα σύμφωνα με τα οποία υπήρχαν «περίεργες σχέσεις» με παράγοντες της λίγκας, ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ, παράγοντες της ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ, αλλά και τον ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ της Πορτογαλικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, έναν άλλο Περέϊρα, τον Κάρλος … τοιούτο.

Βάσει των ίδιων στοιχείων ( συνομιλιών κ.α. ) φαίνεται ότι η Μπένφικα ΕΛΕΓΧΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ενώ ο πρόεδρός της, ένας ΛουΊς Φελίπε Βιέϊρα φαίνεται πως είναι ο άνθρωπος πού κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «στις συνομιλίες υπάρχουν τηλέφωνα, διευθύνσεις και στοιχεία διαιτητών και παραγόντων, οι συνήθειές τους με ιερόδουλες ( σ.σ. στη … Θεσσαλονίκη, δεν στέλνουν πουτάνες στους διαιτητές, αλλά στέλνουν διαιτητές στις πουτάνες, οπότε … αλλάζει και αυτά τα λένε «ειδικές υπηρεσίες προς διαιτητές» ) ενώ παράλληλα κανονίζεται η άνοδος και η πτώση διαιτητών, ανάλογα με το αν είναι ευνοούμενοι της ομάδας ή όχι. Μάλιστα, με μεγάλη ευκολία φαίνεται πως κανονίζονταν ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ πού ΕΚΟΨΑΝ ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΕΝΦΙΚΑ» !

Αυτά γράφει – μεταξύ άλλων – το ρεπορτάζ πού καταλήγει με την επισήμανση ότι η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Οι καταγγελίες της Πόρτο

«Και πού … κολλάει σε όλα αυτά ο … «δικός μας» Βίτορ Περέϊρα;» θα ρωτήσετε δικαίως, αφού ΟΝΟΜΑΤΑ δεν έχουν ΑΚΟΜΑ διαρρεύσει.

Εγώ βεβαίως δεν γράφω ότι ο Περέϊρα κολλάει σε όλα αυτά πού βγήκαν στην επιφάνεια και γίνεται ήδη χαμός στην Πορτογαλία. Δεν το γράφω, διότι δεν το ξέρω.

Όμως, θυμάμαι πολύ καλά ότι ΕΙΔΙΚΑ για τον Περέϊρα και τις επίσης … «περίεργες» σχέσεις του ΜΕ ΤΗ ΜΠΕΝΦΙΚΑ και ΥΠΕΡ αυτής, υπήρξαν ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ από μέρους της ΠΟΡΤΟ, μίας εκ των τριών μεγάλων της Πορτογαλίας ( η τρίτη βεβαίως είναι η Σπόρτινγκ ).

Τι στοιχεία έχει η Πόρτο γιά τον «δικό μας» επικεφαλής της διαιτησίας μας και τι ΘΑ ΞΕΦΟΥΡΝΙΣΕΙ στην δικαστική διερεύνηση πού ΘΑ ΓΙΝΕΙ οσονούπω, δεν γνωρίζω. Αυτό όμως πού θεωρώ βέβαιο γιά τις μελλοντικές εξελίξεις, είναι ότι ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙ και στοιχεία και αποδείξεις και πως πολύ σύντομα ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ όλα στον αέρα, διότι τέτοια θέματα ΠΟΤΕ δεν μένουν κρυφά.

ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΣ Ο … ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΝΕΩΝ ΒΑΣΕΩΝ : ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΕΞΤΡΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ!

Για να κάνει τους χίλιους ορισμούς, τα ερωτηματολόγια των … 128 ερωτήσεων, τα τεστ των … εξακοσίων και βάλε διαιτητών παρατηρητών, εποπτών, παραγόντων κ.λ.π. κ.λ.π. και μέσω όλων αυτών να θέσει νέες βάσεις στην ελληνική διαιτησία, ο Περεϊρα φυσικά αμείβεται. Θα μου πείτε, πως θα ήταν δυνατόν να μην αμείβεται, τι στην ευχή, γιά την ψυχή της μάνας του θα σκοτωνόταν στη δουλειά, νυχθημερόν χωρίς καν να ξεκουράζεται. Χωρίς να κλείνει μάτι, ο άνθρωπος. Μέσα σε πέντε μήνες έχει κάνει τόσα ταξίδια όσα έκανε ο Μάρκο Πόλο σε ογδόντα ημέρες ! Που να κοιμηθεί, πού να ξεκουραστεί. Γαρίδα το μάτι του, είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο !

Και γιά να μην κάνετε τον κόπο να με ξαναρωτήσετε, θα την κάνω … μόνος μου την ερώτηση :

«Πόσο πάει το μαλλί, κύριε Περέϊρα ;»

Λοιπόν, γιά όοολα αυτά, συμπεριλαμβανομένων των ορισμών πού κάνουν οι άλλοι, των ερωτηματολογίων πού φτιάχνουν οι άλλοι, των τεστ πού ορίζουν οι άλλοι, των συγκεντρώσεων πού διοργανώνουν οι άλλοι, και όοολα τα λοιπά εξουθενωτικά, ο ΒΑΣΙΚΟΣ μισθός του Περέϊρα είναι μόλις … ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ το μήνα !

Δηλαδή, τίποτα ! Αστείο ποσόν. Θα δεχόσασταν δηλαδή εσείς, φίλοι μου, με τόσο λίγα χρήματα, με τόσο μηδαμινές παροχές, να παρείχατε τόσο δύσκολο, τόσο κοπιαστικό, τόσο επικίνδυνο έργο;

Όχι, βέβαια. Τι είναι είκοσι δύο ψωροχιλιάρικα, όταν πρόκειται να μπούνε νέες βάσεις στη διαιτησία μας ;

«Όλα είναι πλερωμένα κι’ ο μπαμπάς έχει γιά μένα»

Προσοχή όμως, μην κάνουμε και κανένα λάθος. Είπαμε, ότι είκοσι δύο χιλιάρικα είναι η ΒΑΣΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ, αυτή δηλαδή πού βρέξει – χιονίσει κάθε πρώτη του μηνού μπαίνει στην απομέσα.

Δεν είναι όμως μόνον αυτή. Κι’ εδώ πού τα λέμε, κοροϊδάρα θα ήταν ο αετονύχης Περέϊρα, αν δεχόταν να κάνει αυτή τη δουλειά ΜΟΝΟ με είκοσι δύο χιλιάδες ευρό το μήνα.

Να σας πω λοιπόν τι γίνεται. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, δεν μετράνε μόνο αυτά πού ΠΑΙΡΝΕΙΣ, αλλά και αυτά που ΔΕΝ ΞΟΔΕΥΕΙΣ !

Δηλαδή, ο Περέϊρα πού τη βγάζει συνεχώς μα μετακινήσεις, ταξιδάκια από δω και από κεί, συγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία της χώρας, εκδηλώσεις προς … τιμήν του κ.λ.π. ΔΕΝ ΧΑΛΑΕΙ ΔΕΚΑΡΑ, φίλοι μου. Παντού προσκεκλημένος, παντού ΚΕΡΑΣΜΕΝΟΣ ! Όλα κέρασμα είναι. Μάσες, ξάπλες, ξενύχτια, διασκεδάσεις, ύπνος, υπνοβασίες, τα πάντα όλα, είναι ΚΕΡΑΣΜΕΝΑ. Από ποιόν ; Απ’ όλους τους … φιλόξενους, φυσικά !

Πάει γιά παράδειγμα στη Μυτιλήνη. Θα τον αφήσει ο Ψαρόπουλος να πλερώσει τίποτα απ’ την τσέπα του; Θα τον αφήσει ο Κουκούλας, χωρίς να τον πάει στον άγιο Ραφαήλ, μεγάλη η χάρη του, να κεράσει και τίποτα σαρδελίτσες Καλλονής ; Εμαθα ότι σαν αμάθητος πού ήταν από σαρδέλες, όταν ο Περέϊρα γύρισε στην Αθήνα ήπιε δεκαεφτά οκτάδες εμφιαλωμένο. Και ακόμα να του φύγει η δίψα. Δεν πειράζει όμως, άξιζε τον κόπο. Και ποτέ του δεν πρόκειται να ξεχάσει και την φιλοξενία του Κουκούτλα, πού έχει και παιδί στη διαιτησία.

Όλα πλερωμένα και ο … μπαμπάς έχει γιά μένα, ΓΙΑ ΤΟΝ Περέϊρα, όπως τραγούδαγε ο Νικολάκης το τζιτζίκι στα παλιά ελληνικά. Ολα αυτά λοιπόν, προστιθέμενα στα είκοσι δύο χιλιάρικα, πρέπει να ξεπερνάνε τις ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΔΕΣ ΚΑΘΑΡΑ το μήνα.

Και πολύ σωστά, δηλαδή. Η θα βάλουμε νέες βάσεις, ή δεν θα βάλουμε. Και με πορδές, ούτε αυγά βάφονται, ούτε νέες βάσεις μπαίνουν.

ΚΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ : ΒΓΑΖΕΙ ΨΕΥΤΗ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟ !

Το σημείο όμως πού με συγκλόνισε στην κυριολεξία, από το διάγγελμα του αετονύχη Περέϊρα, ήταν άλλο. Αυτό στο οποίο … ομολογεί (!!!) την … συνεργασία τουμε τον … Δέδε !

Με ποιόν Δέδε ; Τον γνωστό, τον Αλέκο Δέδε, στενό συνεργάτη του Μελισσανίδη και πρώην διευθυντή της Αεκούλας !!!

Ναι, φίλοι μου, όπως το διαβάζετε και εγώ σας πληροφορώ ότι το διάβασα … τρείς φορές προκειμένου να το συνειδητοποιήσω !

Δηλαδή, ο άνθρωπος ομολογεί και … χωρίς ξύλο : «Εχοντας τη συνεργασία του κ. Γραμμένου και του κ. Δέδε … φτάσαμε στην παρούσα φάση της φετινής αγωνιστικής περιόδου, έχοντας την ικανοποίηση ότι εκπληρώσαμε το καθήκον μας» !

Τι λες ρε αετονύχη. Σε ποιους απευθύνεσαι ; Νομίζεις ότι όλοι οι Ελληνες καταναλώνουμε … μπουγάτσες απ’ το πρωϊ ως το βράδυ και έχει φυράνει το μυαλό μας ; Τι λες ρε κακομοίρη ; Συνεργάζεσαι με τον Γραμμένο πρόεδρο, είπες ; Μα καλά, αυτός ορκίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση ή ανάμιξη με τη διαιτησία, ΨΕΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ δηλαδή ; Αυτό θέλεις να μας πείς ; ΨΕΥΤΗ τον βγάζεις τον άνθρωπο, στα καλά καθούμενα, πού δεν σου χαλάει χατίρι ; Ντροπή σου, αχάριστε Πορτογάλε.

Οσο γιά τον Δέδε, ένα μόνο θα σου πω. Χάρισμά σου, στα μούτρα τα δικά σου. Αν ήξερες, δεν θα κοκορευόσουνα κι’ όλας, πού τον έχεις συνεργάτη ! Ρώτα και κανά παλιό να μάθεις.

Όπως και να ‘χει, πάντως, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα κάνεις Καλή Πρωτοχρονιά, με τόσα πού κονομάς εδώ πέρα. Και του χρόνου … ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ !

Διαβάστε επίσης