Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΑΠΟΝΟΜΗ … ΤΙΤΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΑΠ’ ΤΟΝ ΚΟΜΙΝΗ !

ΑΠΟΝΟΜΗ … ΤΙΤΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΑΠ’ ΤΟΝ ΚΟΜΙΝΗ !
Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 - 15:56
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ
*** Ε, όχι και ότι αφαιρέθηκαν βαθμοί από τον Παναθηναϊκό. Απλά, οι βαθμοί … παρκάρισαν, κοντά στις μετοχές του Αλαφούζου.
Μαύρη σαν το χρώμα της φανέλας του πλέον η τύχη του Πάοκ
Την … ξανααθώωσε ο Κομίνης την Κούλα, με την απάντηση πού έστειλε στα ερωτήματα του αθλητικού δικαστή. Δεν είναι παράξενο, διότι ποτέ δεν θα μπορούσε να γράψει ή να πεί κάτι διαφορετικό από αυτά πού είχε γράψει αρχικά στο φύλλο αγώνα.
Άλλα είναι τα … παράξενα ( ή τουλάχιστον ενδιαφέροντα ) σ’ αυτή την ιστορία. Και κατ’ αρχήν η στάση του αθλητικού δικαστή, του κ. Καποδίστρια. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένας τακτικός δικαστής ( πού σημαίνει … καθημερινή προπόνηση του μυαλού στις δικαστικές αίθουσες, έτσι; ) είναι δυνατόν να … περίμενε από τον διαιτητή να αλλάξει αυτά πού είχε γράψει. Και μη μου πεί κανείς, ότι ο αθλητικός δικαστής ζήτησε απλά διευκρινίσεις. Γιά ποιο πράγμα και τι να διευκρινίσει δηλαδή ο Κομίνης ; Σώνει και καλά ότι δεν έφταιγε ο Πάοκ γιά την διακοπή, αλλά έφταιγε η Κούλα ; Αυτό πού έγραψε στο φύλλο αγώνα ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ την ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ότι εκείνος πού έφταιγε ήταν ο Ιβάν Σαμπίντι. Επομένως, σύμφωνα με την ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, ο Πάοκ, πού βεβαίως πρέπει να υποστεί τα νόμιμα, άσχετα αν ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΕΚΟΥΛΑΣ είναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ, πλήν ΔΕΝ ΚΟΛΑΖΕΤΑΙ πλέον αφού δεν γράφεται στο φύλλο αγώνα.
Επομένως, ΠΑΕΙ το ΠΟΥΛΑΚΙ πέταξε γιά τον Πάοκ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ σημείο του κατηγορητηρίου. Διότι δεν είναι ΜΟΝΟΝ αυτό. Κατά τη γνώμη μου, το σε ποια ομάδα θα χρεωθεί η ευθύνη για τη διακοπή, είναι τα έλασσον. Το μείζον είναι άλλο και βεβαίως, εννοώ την ΕΙΣΒΟΛΗ του ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥ Ιβάν, γιά την οποία η ποινή ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ, αλλά ΕΠΙΣΗΣ και η εισβολή ΜΕΤΑ ΑΠΕΙΛΗΣ του Μίχελ, για την οποία ΕΠΙΣΗΣ η απειλή είναι ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ !
Αυτά είναι πού μετράνε περισσότερο και από το ποια ομάδα ευθύνεται γιά τη διακοπή. Και εκτιμώ, ότι αν ο Πάοκ ΓΛΙΤΩΣΕΙ την εσχάτη των ποινών, θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία του ελληνικού Αθλητισμού.
ΑΝΕΥ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟ ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΦΣΑΪΝΤ Η ΟΧΙ
Πάμε παρακάτω. Επίσης μεγάλη σημασία δόθηκε στην εγκυρότητα ή μη του μοιραίου γκολ του Πάοκ, εξ αιτίας του οποίου συνέβησαν όσα συνέβησαν και προκάλεσαν τη διακοπή. Κι’ όμως, και αυτό παρέλκει σαν θέμα, διότι δεν απασχόλησε, ούτε και θα απασχολήσει ποτέ την δικαστική κρίση.
Είτε ήταν έγκυρο είτε όχι, είτε ήταν οφσάϊντ είτε όχι, δεν πρόκειται να λυθεί στις δικαστικές αίθουσες και δεν στέκει ούτε σαν άλλοθι γιά τον εισβολέα Σαμπίντι, αφού ήταν ο μόνος από τους τριάντα χιλιάδες θεατές πού αποφάσισε να λειτουργήσει βίαια και παράνομα. Τι θα γινόταν, αν το παράδειγμά του ακολουθούσε και κάποια μερίδα οπαδών από τις εξέδρες ;
Σύμφωνα με τα παραπάνω, νομίζω ότι η επιβολή των πολύ αυστηρών ποινών στον Πάοκ και τον Ιβάν Σαμπίντι, είναι επιβεβλημένη και αδύνατον να αποφευχθεί. Και εδώ θα κάνω ιδιαίτερη μνεία στην έξυπνη τακτική του αθλητικού δικαστή, ο οποίος, προκειμένου να μη δώσει δικαιώματα, έκανε δεκτό το αίτημα των κατηγορούμενων να ζητήσει εξηγήσεις από τον διαιτητή, μεταφέροντας ερωτήσεις σχετικά με το φύλλο αγώνα. Ο αθλητικός δικαστής ΗΞΕΡΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι ο διαιτητής δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από όσα είχε γράψει, επομένως ήξερε πάνω – κάτω και τις απαντήσεις. Παρ’ όλα αυτά, έκανε αυτό πού του ζητούσε η πλευρά Πάοκ, προφανώς για να μη δώσει δικαιώματα γιά άσκοπες και ανούσιες γκρίνιες, περί δήθεν «μεροληψίας» εναντίον του Πάοκ.
Σίγουρα λοιπόν, κάθε άλλο παρά εξεπλάγη ο αθλητικός δικαστής από το περιεχόμενο του υπομνήματος Κομίνη. Αντίθετα, ήταν αυτό πού περίμενε και βεβαίως, δεν έχω πλέον ουδεμίαν αμφιβολία γιά την … μαύρη σαν τη φανέλα της τύχη της ομάδας του Σαμπίντι στην έκδοση των αποφάσεων.
ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΚΟΜΙΝΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ :
«ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΥΡΩΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ»
Πολύ ενδιαφέρον σημείο από το υπόμνημα του διαιτητή Κομίνη στον αθλητικό δικαστή : «Από τον εκπρόσωπο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Χρυσόστομο Γκαγκάτση μου ζητήθηκε να καταγράψω στο φύλλο αγώνος δήλωση, πως ο ως άνω αγώνας θα πρέπει να κατοχυρωθεί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Του υπέμνησα πως παρόμοια καταγραφή δεν είναι δυνατόν να γίνει στο Φύλλο Αγώνα, καθώς συνιστά αυτοτελή ένσταση, η οποία, όπως προκύπτει από τον συνδυασμό διατάξεων ( … ) υποβάλλεται μόνο ενώπιον των αρμοδίων οργάνων»
Πόσο πιο … κομψά θα μπορούσε να το πεί ο διαιτητής, ότι ο Μάκης Γκαγκάτσης του ζήτησε ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ, με το να απαιτήσει να γράψει ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ στο Φ.Α. ;
Και μη μου πεί κανείς ότι ο Γκαγκάτσης Jr. δεν ξέρει τους Κανονισμούς. Απλά, ίσως να πίστεψε ότι δεν θα τους ξέρει … ο Κομίνης !
ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ : ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο «ΟΠΑΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ» ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ
Τα «είμαι Ολυμπιακός, αλλά …» ισχύουν μόνο γιά τους ΑΝΤΙ - Ολυμπιακούς
Εχω σοβαρό λόγο να αποφεύγω να ασχοληθώ και να σχολιάσω τις κατά καιρούς δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη. Όταν αποφασίζω να το πράξω, αισθάνομαι σαν να … «κλέβω εκκλησία». Είναι δηλαδή τόσο εύκολος γιά καυστική κριτική, τόσο «απροστάτευτος» στις αρνητικές κρίσεις, πού τελικά σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα.
Προχθές όμως ο κ. Βασιλειάδης είπε κάτι πού ενόχλησε, διότι άπτεται του αντικειμένου μας : «Ο οπαδικός Τύπος», είπε «και εν προκειμένω του Ολυμπιακού, με «χρεώνει» στον πάοκ ή και σε άλλες ομάδες. Για να έχουν παράπονα όλοι, φαίνεται μάλλον ότι κάτι κάνω καλά».
Για να δούμε λοιπόν τι μας είπε ο κ. Βασιλειάδης, με την δική μας κρίση. Η μάλλον, ΠΟΣΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ αυτά πού δηλώνει. Κατ’ αρχήν η αναφορά του στον οπαδικό Τύπο. Κλασική συμπεριφορά σύριζα. Πάντα θα πρέπει να φταίει κάποιος άλλος. Ποτέ δεν φταίει ο κρινόμενος, δηλαδή.
Το αν ο κ. Βασιλειάδης «χρεώνεται» είτε στον Πάοκ, είτε αλλού, όμως, είναι αποκλειστικά απότοκο της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ και της εν γένει ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ως υφυπουργός Αθλητισμού.
Οι ΠΡΑΞΕΙΣ και οι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΑΣ, κύριε Βασιλειάδη σας κατατάσσουν όπως σας κατατάσσουν. Και γιά να είμαστε πιο σαφείς, ΟΧΙ, κύριε υφυπουργέ, κανείς δεν σας χρεώνει «στον Πάοκ» ή σε κάποιον άλλο, όπως λέτε.
Προσωπικά, όπως και πολλοί άλλοι ΟΠΑΔΟΙ του Ολυμπιακού ( θα έλεγα η συντριπτική πλειοψηφία ) σας χρεώνουμε στους ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ της κυβέρνησης των συριζανέλ, αυτούς πού με κάθε τρόπο και σε κάθε περίσταση λειτουργούν και αποφασίζουν ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΑΣ.
Και λέω «μας», γιατί εμείς ΕΙΜΑΣΤΕ Ολυμπιακοί και υπερηφανευόμαστε γι’ αυτό. Δεν είμαστε οπαδοί - «ταμπέλες», του «ναι μεν, αλλά» και φρονώ ότι αντιλαμβάνεσθε τι ακριβώς θέλω να πω. Είναι γνωστή η ταυτότητα των ΔΗΘΕΝ «Ολυμπιακών», του δόγματος «μπορεί να είμαι κι’ εγώ Ολυμπιακός, αλλά …» Και στην ουρά του «αλλά», κρύβονται πάντα οι ΠΙΟ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ενέργειες, αποφάσεις και λειτουργίες.
Δεν πρόκειται βεβαίως να αραδιάσω τις ΤΟΣΕΣ και ΤΟΣΕΣ, τις ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ενέργειές σας ως υφυπουργός Αθλητισμού πού ΣΤΡΑΦΗΚΑΝ εναντίον του Ολυμπιακού. Θα έπρεπε να καλύψω όλη την … εφημερίδα αν το αποφάσιζα. Αν όμως επιμένετε … δόξα τω Θεώ έχω ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ … ΑΡΧΕΙΑ, όπου είναι ΟΛΑ καταγεγραμμένα.
Και γιά να τελειώνουμε, κύριε Βασιλειάδη, συνοψίζω :
Πρώτον, ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
Και δεύτερον, δεν φταίει ο … «οπαδικός Τύπος» αν χρεώνεστε σε κάποια ομάδα. Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ σας κατατάσσει και εσάς, όπως και τον κάθε πολιτικό.
Υ.Γ. : Όταν αναφέρεστε στον οπαδικό Τύπο, θα πρέπει πάντα να εξαιρείτε αυτό το έντυπο … «βοσκοτόπι» πού λέγεται «ΑΥΓΗ». Όχι τίποτ’ άλλο, μη σας παρεξηγήσουν και νομίζουν ότι αναφέρεστε σ’ αυτούς ! Και … άντε μετά να καθαρίσετε …
Όταν η πολιτική υποκρισία προσπαθεί να «μολύνει» ακόμα και το ποδόσφαιρο !
Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΜΕ ΤΟ … «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ»
ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ … ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΝ !
«Καραμέλα» έγινε στα στόματα των πολιτικών, ιδίως μετά τα αίσχη της Τούμπας, η έκφραση η σχετική με το λεγόμενο «πολιτικό κόστος». Ότι δηλαδή, «εμείς δεν θα κάνουμε πίσω, θα προχωρήσουμε χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος», πού επαναλαμβάνει συνεχώς ο Τσίπρας και ακολουθούν σε ήχο πλάγιο δεύτερο ο Βασιλειάδης και διάφοροι άλλοι παρεπιδημούντες στο Μαξίμου.
Για σταθείτε, όμως, γιατί παρατράβηξε το κορδόνι με το ηρωϊκό «πολιτικό κόστος» πού δεν θα το υπολογίσουν, προκειμένου να επιβάλλουν τις αποφάσεις τους.
Αλήθεια, στην περίπτωση των συριζανέλ, περί ποίου … πολιτικού κόστους αναφέρονται ; Όταν το ένα από τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα έχει ήδη πέσει από το αρχικό 37 % σε ένα 18 % ( σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αλλά πού στην πραγματικότητα είναι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ) και το άλλο ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ στη Βουλή, για ποιο … «πολιτικό κόστος» μιλάμε ; Αυτό πού ΗΔΗ έχουν εισπράξει και ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ να εισπράττουν σε καθημερινή βάση, με την αλλοπρόσαλλη, αντιλαϊκή και ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ γιά τον κάθε Ελληνα πολίτη πολιτική τους σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς ;
Τι πολιτικό κόστος μωρέ να χάσετε από το ποδοσφαιράκι, όταν έχετε ΡΗΜΑΞΕΙ την ζωή των Ελλήνων; Όταν έχετε ΣΦΑΞΕΙ τις συντάξεις και έχετε ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ γιά την οριστική ΘΑΝΑΤΩΣΗ τους στο τέλος του χρόνου ; Όταν ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ το αφορολόγητο, όταν πετσοκόβετε ΣΥΝΕΧΩΣ τον βασικό μισθό, με απατηλές ευρεσιτεχνίες περί … «επανυπολογισμών» και αναπροσαρμογών ; Όταν έχετε φτάσει τον ελεύθερο επαγγελματία στο «δεν πάει άλλο» με την ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ. Όταν παίρνετε μέτρα πλήρους οικονομικής εξαθλίωσης πού προσπαθείτε να δικαιολογήσετε με προσχηματικές προφάσεις περί δήθεν «πάταξης της φοροδιαφυγής» κ.α.
Όταν δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ κοινωνική ή επαγγελματική τάξη πού να μην αναγκάζεται να κατέβει στους δρόμους, κάθε μέρα, γιά διαμαρτυρίες πού … εξοστρακίζονται «στων κουφών τις πόρτες» ;
Και το ποδόσφαιρο είναι ένας από τους τομείς πού ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΤΥΕ ΔΙΑΛΥΣΕΙ, κύριοι. Και πού τώρα, ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ όπως πάντα και ΑΠΑΤΗΛΑ, όπως ΕΞ ΑΡΧΗΣ προσπαθείτε γιά μία ακόμη φορά να εκμεταλλευτείτε με απολύτως ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ πολιτική, τάχατες ότι θα φτιάξετε νέους κανόνες ( ε, ρε κονόμες γιά τους … νομοπαρασκευαστές φίλους σας ) και θα τους εφαρμόσετε χωρίς να … υπολογίζετε το … πολιτικό κόστος !
Εντάξει, κύριοι κυβερνητικοί, κάντε αυτό πού νομίζετε. Μην τυχόν όμως και πιστέψετε ότι ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ. Πολιτικό κόστος, κύριοι, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ γιά σας, Ο,ΤΙ και να κάνετε πλέον. Εχει και αυτό πλήρως εξαντληθεί, όπως ολόκληρη η ελληνική κοινωνία.
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΑΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ «ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ» ( ; )
Πολλά τα περίεργα και μάλλον «σκοτεινά» σημεία αυτής της καταγγελίας του Ηρακλή εναντίον των Αστέρα Τρίπολης και Λεβαδειακού, πού ΠΡΩΤΟ αποκάλυψε το site του gavros.gr προχθές και σίγουρα θα απασχολήσουν την αρθρογραφία μας τις προσεχείς μέρες.
Βεβαίως, από νομικής πλευράς δεν μπορεί να υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα γιά τις δύο ομάδες γιά διάφορους νομικούς, αλλά και λόγους ουσίας. Όμως, και μόνον από τον θόρυβο, την αναστάτωση και την ανακατωσούρα πού προκάλεσε η ενέργεια «του Ηρακλή» ( ακόμα και γι’ αυτό υπάρχουν αμφισβητήσεις ) οι δύο θιγόμενες ΠΑΕ αισθάνονται μειωμένες και προσβεβλημένες. Όπως μάλιστα αφήνεται να εννοηθεί, μόλις ολοκληρωθεί θετικά ο κύκλος της αθλητικής Δικαιοσύνης στην υπόθεση αυτή, θα ξεκινήσουν τις ενέργειες πού πρέπει προκειμένου να αποκαταστήσουν την τρωθείσα υπόληψή τους.
Από τους κύκλους των δύο ΠΑΕ, η καταγγελία αντικρούεται από δεκάδες επιχειρήματα, κυριότερο βεβαίως των οποίων είναι ότι μετά την άσκηση εφέσεων από τους Γιώργο Μποροβήλο και Γιάννη Κομπότη, η πρωτόδικη ποινή έπαψε να υπάρχει. Ότι δηλαδή δεν υπάρχει καμία επιβολή ποινής, επομένως δεν υπάρχει και «νέο στοιχείο» γιά … «αναψηλάφηση» της υπόθεσης, όπως αναφέρεται στην καταγγελία.
Ακόμη, ότι η υπόθεση έχει ήδη κριθεί, οριστικά και τελεσίδικα και μάλιστα με τελική απόφαση πού πήρε ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ, ο οποίος εξακολουθεί να είναι ακόμη ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ως Αρεοπαγίτης.
Τέλος, σύμφωνα με το Πειθαρχικό Δίκαιο πού ίσχυε τότε, η υπόθεση παραγραφεί, αφού έχει παρέλθει η προβλεπόμενη τότε τριετία.
Αναίσθητοι !
«Το ξύλο της αρκούδας έπεσε στη Γαλλία και την προηγουμένη εβδομάδα στο Λιλ – Μονπελιέ και στην Αγγλία στον αγώνα της Γουέστ Χαμ μπουκάρανε στο γήπεδο κάθε πέντε λεπτά οι οπαδοί. Μα τόσο αναίσθητοι τέλος πάντων είναι οι Γάλλοι και οι Άγγλοι και δεν παραδειγματίζονται από εμάς να σταματήσουν τα πρωταθλήματά τους ?» ( Κώστας Γαύρος )

Διαβάστε επίσης