Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ … «ΥΓΕΙΑΣ»!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ … «ΥΓΕΙΑΣ»!
Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 - 11:09

Ρεπορτάζ:Μανώλης Γαβαθιώτης

Ποια μεγάλη ΠΑΕ έχει συμφέρον να σωθούν Κέρκυρα και Πλατανιάς ;

Κανένας απολύτως κίνδυνος δεν υπάρχει γιά τον Αστέρα Τρίπολης και τον Λεβαδειακό, εξ αιτίας της καταγγελίας πού κατέθεσε ( σύμφωνα με δημοσιεύματα ) ο Ηρακλής, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Ο Ηρακλής, άγνωστο με ποιο κίνητρο, υποστηρίζει στην καταγγελία του ότι λόγω της πρωτόδικης απόφασης με την οποία οι Γιώργος Μποροβήλος του Αστέρα και ο Γιάννης Κομπότης του Λεβαδειακού καταδικάστηκαν σε ποινές εφέσιμες, θα πρέπει να τιμωρηθούν σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ και οι ομάδες τους με ποινή υποβιβασμού !

Βεβαίως, ο Ηρακλής δεν έχει τουλάχιστον άμεσο νόμιμο συμφέρον, πράγμα πού μπορεί και να σημαίνει ότι ενήργησε έτσι γιά λογαριασμό άλλης ΠΑΕ, πού δεν θέλει να φανεί. Όμως, όπως και να έχει δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος γιά τις ΠΑΕ της Τρίπολης και της Λειβαδιάς, όπως και γιά τα δύο φυσικά πρόσωπα πού συνδέονται με αυτές, διότι με την έφεση πού έχουν καταθέσει – και η οποία δεν αμφισβητήθηκε – οι ποινές τους θεωρούνται ανύπαρκτες, νομικά και δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα. Πού σημαίνει ότι τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση των εφέσεων, καμία δίωξη, παρά μόνον αυθαίρετη και κακοπροαίρετη, δηλαδή ΣΤΗΜΕΝΗ, δεν μπορεί να ασκηθεί εναντίον τους και βεβαίως εναντίον των ομάδων τους.

Από κεί και πέρα, αυτό πού έχει σημασία και μένει να ξεκαθαρίσει, είναι αν ο Ηρακλής ενήργησε αυτοβούλως ( δηλαδή έτσι ξαφνικά ήρθε σε κάποιους από τη διοίκησή του να ζητήσουν τον υποβιβασμό των Αστέρα Τρίπολης και Λεβαδειακού ) ή αν ενεργεί ως «πιστόλι» κάποιου ή κάποιας άλλης ΠΑΕ πού έχει άμεσο βαθμολογικό συμφέρον να ζητεί τον υποβιβασμό των δύο.

Και εδώ, ίσως θα πρέπει να αναλογισθούμε την κατάσταση στο τέλος της βαθμολογίας, όπου ο μεν Πλατανιάς έχει ήδη υποβιβαστεί, οι δε Κέρκυρα και Απόλλωνας είναι μεταξύ άλλων πολύ κοντά στον υποβιβασμό.

Επομένως το προς αναζήτηση θέμα είναι ΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΕ, κινεί τα νήματα εναντίον Τρίπολης και Λειβαδιάς, προκειμένου να ΣΩΣΕΙ δύο «φιλικές» της ομάδες, πιθανότατα γιά να τις έχει … «κάβα» γιά την επόμενη περίοδο !

Διαβάστε επίσης