Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξεκάθαρος και σαφής ο Ολυμπιακός: Δεν δέχεται την αναδιάρθρωση - ανέκδοτο

Ξεκάθαρος και σαφής ο Ολυμπιακός: Δεν δέχεται την αναδιάρθρωση - ανέκδοτο
Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018 - 20:34

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΑΧΝΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ

*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Αλλάζουν ακόμα και τον πρόεδρο της ΠΑΕ, είναι οι υποψήφιοι αγοραστές του Παναθηναϊκού. Πιθανότερος υποψήφιος για τη θέση, ο Ορέστης Τσανγκ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

Την αντίθεσή του με τα σχέδια Βασιλειάδη για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος εξέφρασε ο Ολυμπιακός, με τον μόνο τρόπο πού μπορούσε να το πράξει : Με διαρροή προς τα ΜΜΕ, ξεκάθαρη και σαφέστατη. Και λέω ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος πού μπορούσε να εκφράσει την αντίθεσή του, ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ σύλλογος και η ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΕ της χώρας, διότι δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση ή έστω τοποθέτηση από μεριάς των ΑΡΜΟΔΙΩΝ ποδοσφαιρικών φορέων, δηλαδή από την ΕΠΟ για το τι σκέπτονται να κάνουν και πού ακριβώς «το πάνε». Επομένως, ο επίσημος Ολυμπιακός δεν μπορούσε να εκφρασθεί με πιο επίσημο τρόπο, όπως π.χ. με την έκδοση ανακοινώσεως.

Φυσικά, για αυτή τη στήλη και τους πάντα ενημερωμένους αναγνώστες της, δεν υπάρχει κανένα ... «μυστικό» περί των σχεδίων ΤΣΙΠΡΑ και όχι Βασιλειάδη, διότι όποιος πιστεύει πως ο συγκεκριμένος Βασιλειάδης θα μπορούσε ποτέ από μόνος του να αναλάβει τέτοια πρωτοβουλία, είναι μακριά νυχτωμένος.

Ήδη έχω αναφερθεί, πριν από μερικές ημέρες, για το «αναντάμ παπαντάμ» σχέδιο αναδιάρθρωσης, πού προωθείται για να υποστηρίξει ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ : Τα ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΩΦΕΛΗ της παράταξης σύριζα πού κυβερνά.

Αυτό, είναι ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟ πού υπάρχει και όλα τα άλλα, είναι συριζαίϊκες παπαριές.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι να «εξυπηρετηθεί» η σημαντικότατη εκλογική περιφέρεια της Αχαΐας βασικά και ... ό,τι άλλο τσιμπήσουμε, ανάλογα με τις ομάδες πού θα εξυπηρετηθούν. Υπάρχει όμως και ένας άλλος λόγος να ΣΩΘΟΥΝ οι ομάδες της Κέρκυρας και του Πλατανιά. Είναι το ΣΥΜΦΕΡΟΝ του ΙΒΑΝ ΙΓΚΝΙΑΤΕΒΙΤΣ ΣΑΜΠΙΝΤΙ, πού ΘΕΛΕΙ και ίσως και να ΑΠΑΙΤΕΙ ακόμη να διατηρηθούν οι δύο από τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ομάδες πού υποβιβάστηκαν. Και όπως είναι γνωστό ακόμα και στα κεραμίδια του γείτονά μου απέναντι, οι επιθυμίες του Ιβάν, είναι ΠΡΟΣΤΑΓΕΣ για την κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων.

Αυτές είναι λοιπόν οι ΜΟΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ για τα καμώματα του Βασιλειάδη, πού την έχει δει κάτι περίπου σαν ... σατραπίσκος του ελληνικού ποδοσφαίρου, χωρίς να νομιμοποιείται από ΚΑΝΕΝΑ και ΤΙΠΟΤΑ. Όλα τα υπόλοιπα, περί του ... αριθμού των ομάδων, είναι για τους αναγνώστες των ΑΡΔοΜΜΕμέδων. Τη μια λένε είκοσι, φέτος πού ... θα γίνουν δέκα ή δώδεκα του χρόνου, την άλλη για είκοσι δύο, τριάντα τέσσερις, σαρανταεφτάμισι και πάει λέγοντας.

Μα, είπαμε, το ζητούμενο δεν είναι το ... νούμερο, αλλά τα ... ΝΟΥΜΕΡΑ πού θα ΣΩΘΟΥΝ και θα εμφανιστούν πάλι στην ελληνική Σούπερ Λίγκα, να μας κουνάνε το δάχτυλο στις σιχαμερές τους μύτες.

ΙΔΙΑ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΡΗΧΑ ΤΑ ΠΙΑΤΑ: ΚΑΘΕ «ΝΑΙ» ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

Το πώς θα καταφέρει το σκοπό του, ο σατραπίσκος Βασιλειάδης, είναι πιο γνωστό και επιτυχημένο από την εποχή πού βγήκαν τα ρηχά τα πιάτα. ΤΑΖΟΝΤΑΣ και ΔΩΡΟΔΟΚΩΝΤΑΣ τους διάφορους αριβίστες «επενδυτές» του ελληνικού ποδοσφαίρου, πού έχοντας βρει την κότα πού γεννάει τα χρυσά αυγά, δεν λένε ποτέ όχι στις διάφορες προτάσεις πού τους γίνονται, υπό μία και μοναδική προϋπόθεση : Κάθε ΝΑΙ πού βροντοφωνάζουν, ακόμα και σε ερωτήσεις εφάμιλλες του ... «πετάει ο γάιδαρος» να ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ με μερικά ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΑ, πού ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ με διάφορες δικαιολογίες από ΤΟ ΕΡΗΜΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια και συγχρόνως ζοφερή πραγματικότητα και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται, απλά εθελοτυφλεί. Ο Ολυμπιακός λοιπόν δεν θα μπορούσε ποτέ να «συμπαραταχθεί» με τους υπόλοιπους, διότι ούτε ΚΡΑΤΙΚΟΑΡΠΑΧΤΡΑΣ είναι, ούτε και έχει ΑΝΑΓΚΗ κανένα πολιτικό για να επιβιώσει. Ο Ολυμπιακός είναι αυτή τη στιγμή η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΕ πού ο ιδιοκτήτης της δεν κάνει δουλειές με το κράτος και δεν περιμένει «μπαχτσίσια» από το κράτος και την κυβέρνησή της χώρας.

Ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη, αυτοδύναμος και αυτεξούσιος οικονομικά, έχει τη δυνατότητα να έχει απ' έξω από τα διάφορα πολιτικάντικα παιχνιδάκια, να υψώνει το τεράστιο ανάστημά του ως ανάχωμα στις ανήθικες επιδιώξεις και εν τέλει, ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙ ΟΛΟΥΣ κανονικά, εκεί πού δεν πιάνει μελάνη. Και αυτό ακριβώς κάνει ...

ΗΛΘΕ, ΕΙΔΕ, ΑΠΗΛΘΕ ΚΑΙ ... ΞΑΝΑΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΑΠΑΡΙΜ !

Ήλθε, είδε και απήλθε ο υποψήφιος αγοραστής του Παναθηναϊκού, Πάπαριμ Μπαγασάντ. Και όπως μας προειδοποιούν απειλητικά τα σχετικά ρεπορτάζ, ο Πάπαριμ δεν έφυγε εντελώς και για πάντα. Θα ξανάρθει, λέει, στις 10 Ιουνίου. Καλομελέτα κι' έρχεται, δηλαδή.

Πριν αναχωρήσει όμως, ο Πάπαριμ άφησε να του φύγουν μερικές διαρροές, για τα σχέδιά του, με το πού θα «αγοράσει» τον Παναθηναϊκό. Όπου, εκτός από τα γνωστά και χιλιοτραγουδισμένα, ότι θα τον ξανακάνει μεγάλη δύναμη και υπερομάδα, είπε και το άλλο. Ότι θα φροντίσει να μειωθεί η ποινή της ομάδας στην Ευρώπη. Αυτή δηλαδή πού ήδη του έχει επιβληθεί από την ΟΥΕΦΑ, επειδή τα τελευταία χρόνια δεν πλήρωνε ποτέ και κανένα !

*** Και πως θα το επιτύχει αυτό ο Ταϊλανδός ; Σύμφωνα με τη διαρροή του, με το πού θα αγοράσει τον Παναθηναϊκό (;) θα ενημερώσει την ΟΥΕΦΑ πως έφυγε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, αυτός πού δεν πλήρωνε και εξ αιτίας του τιμωρήθηκε ο Πόα και τώρα πού ανέλαβε ο φερέγγυος Πάπαριμ, θα πληρώνει κανονικά. Δηλαδή, το βασικό του επιχείρημα θα είναι πως ο τζαναμπέτης και μπαταχτσής Αλαφούζος δεν είναι πιά στην ομάδα και τη θέση του πήρε ένας άλλος, ανοιχτοχέρης και μπεσαλής.

*** Επομένως, λέει, με το πού θα αναλάβει και πλακώσει με το βαλιτσάκι των 35 εκατομμυρίων πού έχει υποσχεθεί, θα αρχίσει να πληρώνει όλα τα παλιά χρέη και τα πάρε δώσε της ομάδας θα επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Επομένως, λέει, δεν θα συντρέχει πλέον λόγος να εκτίσει την ποινή του ο Πόα, διότι οι λόγοι για τους οποίους του επιβλήθηκε θα έχουν εκλείψει.

*** Δεν ξέρω αν τα πιστεύει αυτά πού λέει, αλλά ας μου επιτραπεί να διατηρώ τρανές αμφιβολίες περί αυτών. Και για να κάνουμε λιανά, αναρωτιέμαι αν η ΟΥΕΦΑ έχει τιμωρήσει τον ... Αλαφούζο, ή την ομάδα, τον Παναθηναϊκό.

Υποθέτω ότι ο τιμωρημένος είναι η ομάδα, διότι αν είχε τιμωρηθεί ο Αλαφούζος, θα του είχαν ήδη πάρει το ... διαβατήριο και δεν θα τον άφηναν να ταξιδεύει παραέξω, ούτε μέχρι τον Αϊ Δομίνικο, να βλέπει από κοντά τους Μαχητές και τους Διάσημους να τσακώνονται.

*** Ποσώς λοιπόν ενδιαφέρει την ΟΥΕΦΑ ( λέμε, τώρα ... γιατί με τα λαμόγια δεν ξέρεις ποτέ τι σου βγαίνει ) αν άλλαξε ο Αλαφούζος και πήρε τη θέση του ο Ταϊλανδούζος. Όσο για τα χρέη, ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ούτως ή άλλως, διότι αν δεν τα πληρώσει θα ξανατιμωρηθεί και θα τιμωρείται όσο δεν τα πληρώνει. Η ΠΟΙΝΗ όμως, ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΗ και ΘΑ ΤΡΕΧΕΙ για όσο διάστημα έχει επιβληθεί.

*** Η σημαντικότερη επαφή πού είχε ο Πάπαριμ, στο διάστημα της παραμονής του στην Αθήνα πέραν του Γιάννη Αλαφούζου, ήταν ο Γιώργος Δώνης. Σίγουρα απογοητευτικό. Και ακόμα περισσότερο το ότι δεν κατάφερε την συνάντηση πού εξ αρχής ήθελε, με τον Τσίπρα. Όσες φορές τηλεφώνησε και ρώτησε αν μπορεί να τον δεχτεί ο πρωθυπουργός, του απάντησαν ότι είναι απασχολημένος σε συνάντηση με τον Γιαννακόπουλο.

*** Φήμες πάντως λένε ότι τελικά τα κατάφερε και συναντήθηκε με ένα Τσίπρα. Όχι τον Αλέξη, αλλά τον εξάδελφό του, τον Γιώργο, οπότε δεν πειράζει, το ίδιο είναι, στην ουσία. Και τα είπανε, σε μυστικό ραντεβού. Όλα όσα έπρεπε να πούνε.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΕΦΑ !

Και μια και ο λόγος για τα χρέη πού έχει ο Παναθηναϊκός σε διάφορους και έχουν συνυπολογιστεί από την ΟΥΕΦΑ, επίκαιρο και ενδιαφέρον είναι να θυμηθούμε το συνολικό ποσόν, βάσει των επίσημων στοιχείων. Μπας και το μάθει και ο ... Πάπαριμ δηλαδή και λάβει τα μέτρα του.

Ξέρετε λοιπόν πόσα χρώσταγε ο Παναθηναϊκός από δω κι' από κεί, με αποτέλεσμα η ΟΥΕΦΑ να τον τιμωρήσει με αποκλεισμό από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις ;

Τα κιτάπια ομιλούν για ποσόν 3.654.000 ευρώ. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ήταν μεγαλύτερο κατά δύο περίπου εκατομμύρια, γύρω στα πεντέμισι, αλλά στο μεταξύ, κάτι τα λεφτά από την πώληση του Μπέργκ, κάτι άλλα τηλεοπτικά κ.λ.π. κουτσά – στραβά δόθηκαν δύο εκατομμύρια στο μεταξύ. Πού – μεταξύ μας – αν ήξερε ο Αλαφούζος ότι θα τιμωρούνταν ούτως ή άλλως, πολύ αμφιβάλλω αν θα τα πλήρωνε κι' αυτά !

Το παραπάνω ποσόν το έχει ήδη αποδεχτεί, από τις αρχές Απριλίου εγγράφως ο Πόα, πού βεβαίως ούτε ένσταση δεν έκανε, έτσι για τους τύπους. Σιγά μην πλήρωνε και ... παράβολα για να διεκδικήσει υπόθεση χαμένη, αν με καταλαβαίνετε.

ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΛΛΕΪ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Αρνούμαι να ασχοληθώ καν, με την πρωτοφανούς γελοιότητας απόφαση της ... «Πειθαρχικής Επιτροπής» της Ομοσπονδίας Βόλεϊ, πού τιμώρησε τον ... Ολυμπιακό στο πλαίσιο του αγώνα ... Εθνικού – Παναθηναϊκού !

Διότι, λέει, έγιναν επεισόδια καμιά δεκαριά στρέμματα πιο πάνω, μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού !

Μια πρώτη, πρόχειρη παρατήρηση. Τι είναι αυτοί οι τύποι, δικαστές είναι ή ... τροχονόμοι και ασχολήθηκαν με την κίνηση στους δρόμους της περιοχής ;

Δεύτερον, τι δουλειά έχουν οι δραστηριότητες των οργανωμένων οπαδών και τις συνδέουν με την αντικειμενική ευθύνη των ομάδων ;

Τρίτον, με ποια λογική οι διοικήσεις των ομάδων έχουν τη δυνατότητα να προλαμβάνουν ή να καταστέλλουν επεισόδια πού δημιουργούνται ΠΕΡΑ και ΕΞΩ από τον περιβάλλοντα χώρο ενός γηπέδου;

Τελικό συμπέρασμα. Δικαστές είναι αυτοί πού πήραν αυτή την απόφαση ; Έχω φίλους με πάγκο στη λαϊκή, πού εμπορεύονται λεμόνια και ζαρζαβατικά, πού τόσο ΗΛΙΘΙΑ απόφαση δεν θα έβγαζαν με τίποτα. Μπας και πρέπει να ... αλλάξουν θέσεις ;

ΕΝΑΣ ΒΑΣΑΛΟ ΑΠ' ΤΗ ΜΑΛΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΔΕ ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ «ΕΠΑΦΕΣ»

Μαλτέζος ο φερόμενος ως επικεφαλής των ελληνικό» εισαχθέντων Φίφων. Βασάλο το όνομά του. Πολύ «ελληνικό» το επίθετο. Ξέρω αρκετούς με αυτό το επίθετο. Και δημοσιογράφος υπάρχει, εξαιρετικός στη δουλειά του. Αυτός όμως ο Βασάλο, δεν είναι ένας ... απλός Βασάλο. Είναι ο ... υπέρ – βασάλος !

Υπερδραστήριος ο τύπος ! Τρέχει ασταμάτητα. Μηχανάκι των γηπέδων, τύφλα να 'χει ο Σιώπης ! Τη Δευτέρα, λέει, πήγε στον Γραμμένο. Την Τρίτη, πήγε στον Βασιλειάδη, παρέα με τον Δέδε και τον ... Κουκουλάκη ! Στα μεγάλα κόλπα και ο Κουκουλάκης, έ ; Την Τετάρτη, πήγε στον Στράτο, μαζί με τον Δέδε. Την Πέμπτη, πήγε στον Περέϊρα, παρέα με τον Μαρίν. Όχι τον παίκτη Μαρίν, τον άλλο, τον αρχιδιαιτητή πού ούτε φωτογραφία δεν αφήνει να του βγάλουν, σαν τους καταζητούμενους !

Τι πάει και κάνει με όλους αυτούς ; Και να κουβαλάει μαζί του πάντα παρέα τον Δέδε ; Το ... ποδόσφαιρο σώζει με αυτούς ; Πως την έχει δει δηλαδή, τίποτα ... Μάθιου Νίμιτς διαμεσολαβητής του ΟΗΕ ; Με ανθρώπους της Αεκ και του Μελισσανίδη, θέλει να σώσει το ποδόσφαιρο ; Πλάκα μας κάνει;

Εκθέτει την ΦΙΦΑ ο Βασάλος. Την ΦΙΦΑ πού, απ' όσα θυμάμαι από παλιά, δεν είχε ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ με ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, αλλά ΜΟΝΟ με την εθνική Ομοσπονδία. Έχει αλλάξει αυτό; Όχι, βέβαια. Απλά, έχουν αλλάξει ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ της Φίφας. Ξέρουν πού ... «πρέπει να πάνε» γιατί κορόιδα, είπαμε, δεν είναι. Και παίρνουν αμπάριζα και τρέχουν στα διάφορα υπουργικά γραφεία. Εκεί πού γίνονται οι ... «εποικοδομητικές» συναντήσεις και τα ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΑ ΚΟΝΕ.

Διαβάστε επίσης