Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΤΑΠΩΣΕ ΜΕ «ΚΕΦΑΛΟΚΛΕΙΔΩΜΑ» Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΗΤΕΣ

ΤΑΠΩΣΕ ΜΕ «ΚΕΦΑΛΟΚΛΕΙΔΩΜΑ» Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΗΤΕΣ
Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018 - 15:44
*** Εχοντας δύο νίκες στους δύο πρώτους αγώνες, η Αεκούλα νόμιζε ότι είχε τον τίτλο στο τσεπάκι της.
Όταν όμως τελείωσαν όλοι οι αγώνες και έψαξε στο τσεπάκι της, το μόνο πού βρήκε ήταν ένα αμελέτητο.
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ – ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΥ ΗΓΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Δέκα λέξεις, κύριοι. Ούτε καν … ένδεκα ! Ακριβώς δέκα λέξεις φτάνουν γιά να πέσει μια ολόκληρη κυβέρνηση – ή μάλλον ένα ολόκληρο καθεστώς, ΝΟΚ ΑΟΥΤ ! Ανάλογα βεβαίως πΟΙΟΣ ΤΙΣ ΛΕΕΙ αυτές τις δέκα λέξεις. Ποια είναι η προσωπικότητά του, ποιο το ειδικό του βάρος, το μέγεθός του στην κοινωνία και την οικονομία. Να είναι δηλαδή ένας Βαγγέλης Μαρινάκης.
Όπως ακριβώς το διαβάζετε. Γιορτή στα Ποσειδώνια έγινε προχθές και στο μικρόφωνο ήταν ο Αντώνης Ρέμος, παλιά και πρόεδρος του Ηρακλή. Σε ένα από τα πρώτα τραπέζια, ο Βαγγέλας. Δεν ξέρω τι ακριβώς έλεγε ο Ρέμος, αλλά ο ερυθρόλευκος του ζήτησε το μικρόφωνο. Και μόλις πήρε το λόγο, είπε ακριβώς αυτά :
««Η χούντα πέφτει. Είναι θέμα μηνών. Δεν έχουμε κανένα θέμα».
Δέκα λέξεις, ακριβώς. Δεν χρειάζονταν και περισσότερες γιά να περιγραφούν αυτά πού περιέγραψε ο Μαρινάκης με αυτές τις δέκα λέξεις και γιά να δημιουργηθούν οι εντυπώσεις πού ήθελε να δημιουργήσει.
Απόδειξη ; Εύκολο. Δεν πρόλαβε καν να τελειώσει τη φράση του, αμέσως μετά την τελευταία λέξη, το χειροκρότημα δόνησε την ατμόσφαιρα. Χειροκρότημα δυνατό, αυθόρμητο, γενικό ! Μιλάμε γιά εκατοντάδες προσκεκλημένους. Ολοι επιδοκίμασαν με ενθουσιασμό, χειροκροτώντας.
Κάπου εδώ, ταιριάζει η λαϊκή έκφραση : «Και τέζα ο καμπούρης» !
Εγώ θα το γράψω αλλιώς. Το «κεφαλοκλείδωμα» του Βαγγέλη Μαρινάκη έβγαλε την κυβέρνηση συριζανέλ ΝΟΚ ΑΟΥΤ ! Με δέκα λέξεις !
Και εξηγώ. Ο Μαρινάκης αποκάλεσε κατ’ αρχήν την κυβέρνηση ΧΟΥΝΤΑ. Δεν είναι βέβαια ο πρώτος, ούτε καν ο … εκατομμυριοστός, θα έλεγα. Ναι, αλλά υπάρχει μία διαφορά. Το είπε ο Μαρινάκης ! Δεν το είπε κάποιος απλός, αγανακτισμένος πολίτης απ’ αυτούς πού το λένε κάθε μέρα, αναθεματίζοντας ! Δεν είναι το ίδιο.
Και γιατί ομιλώ για νοκ άουτ με κεφαλοκλείδωμα ; Διότι η κυβέρνηση ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να απαντήσει ! Να πεί τι δηλαδή, ότι … «δεν είμαστε χούντα, αλλά μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση» ; Δεν πιάνει πιά αυτό. Δεν κολλάει και ξέρετε γιατί; Επειδή το ζητούμενο δεν είναι αν μία κυβέρνηση εξελέγη, αλλά το πώς ΔΙΟΙΚΕΙ, το πώς ΚΥΒΕΡΝΑ. Και απ’ αυτή την άποψη, κανείς πλέον δεν μπορεί να το αρνηθεί : Ναι, η κυβέρνηση συριζανέλ μετέρχεται τρόπους ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΥ καθεστώτος, και δη κατ’ επίφαση «αριστερίζοντος» ολοκληρωτισμού. Φαινόμενο πού παρατηρούμε συχνά – πυκνά σε άμοιρες χώρες, όπως π.χ. η Βενεζουέλα του Μαδούρο.
Το κεφαλοκλείδωμα του Βαγγέλα στην κυβέρνηση ήταν ασφυκτικό : Πέφτει η χούντα, είπε. Και τι να του πεί η χούντα, ότι … δεν πέφτει; Μόνο γέλωτες θα προκαλέσει. Το ότι η κατάσταση είναι ήδη διαμορφωμένη προς την μαθηματικά επερχόμενη πτώση, είναι πασιφανές και κοινά παραδεκτό. Αναμφισβήτητο. Είναι πλέον θέμα χρόνου και αυτό το ξέρουν και το έχουν συνειδητοποιήσει άπαντες, εντός και εκτός Ελλάδας. Και η ίδια η κυβέρνηση το ξέρει και γι’ αυτό προσπαθεί απεγνωσμένα να εκμεταλλευτεί το μόνο πού της έχει απομείνει : Λίγος ακόμη χρόνος, μπας και περισώσει ό,τι μπορεί να περισωθεί. Εστω και το κάτι λίγο.
Διότι, αγαπητοί φίλοι, όσο δύσκολο είναι να αγκιστρωθεί κάποιος στην εξουσία, τόσο και ακόμη περισσότερο δύσκολο είναι να απαγκιστρωθεί. Οι χλιδές και τα μεγαλεία, όταν γίνουν τρόπος ζωής έστω και γιά λίγο, δεν είναι εύκολο να αποτιναχθούν, να εγκαταλειφθούν.
ΜΟΝΟ ΩΣ … ΑΠΕΙΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΛΗΦΘΕΙ ΤΟ «ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ» !
ΘΕΜΑ ΜΗΝΩΝ ΑΛΛΑ … ΠΟΣΩΝ ΜΗΝΩΝ ;
Μοιραίο και αναπόφευκτο λοιπόν το τέλος, η ΠΤΩΣΗ αυτής της συγκυβέρνησης, πού θα μείνει γιά πάντα στην συνείδηση του ελληνικού λαού σαν η κυβέρνηση των ΨΕΥΤΩΝ και των ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ψευτοαριστερών, πού συναντήθηκαν ξαφνικά με την εξουσία και γιά να μην τη χάσουν άλλαξαν ακόμη και την ίδια τους την «ιδεολογική» ( ; ) ταυτότητα !
Τι μπορεί να πεί η κυβέρνηση, σαν απάντηση στις ΔΕΚΑ ΛΕΞΕΙΣ του Βαγγέλη Μαρινάκη ; ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ εννοώ τι μπορεί να πεί, διότι από χαζαμάρες, κοινοτυπίες, χιλιοτραγουδισμένους χαρακτηρισμούς, ψευτοκαταγγελίες, ηλίθιες επικλήσεις δικαστικών υποθέσεων πού Η ΙΔΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ, δεν έχει να πεί ΤΙΠΟΤΑ.
Να πεί ότι «δεν θα πέσει», ναι, μπορεί να το πεί, αλλά δεν μπορεί ούτε να πείσει, ούτε να το στηρίξει.
Να πεί ότι … δεν είναι θέμα μηνών, εντάξει, μπορεί και αυτό να το πεί, αλλά δεν της βγαίνει και … συνταγματικά, εδώ πού έχει φτάσει το χρονικό περιθώριο. Ασε πού κάποιοι πιο «φιλύποπτοι» μπορεί αυτό το «εκλογές στο τέλος της τετραετίας», ή το άλλο, «εκλογές τον Οκτώβριο του 2019» να το πάρουνε και σαν ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΙΛΗ !
Δηλαδή εδώ σου λέει ο άλλος ότι ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ, ρε παιδί μου, ότι εύχεται από το πρωί ως το βράδυ να ΦΥΓΕΙΣ και συ του κουνάς το δάχτυλο και του απαντάς αυστηρά ότι «ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΜΙΣΙ ΧΡΟΝΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΜΠΩ ΣΤΟ ΜΑΤΙ», τι άλλο μπορεί να επιχειρείς, εκτός από το να τον ΑΠΕΙΛΗΣΕΙΣ ;
Και βεβαίως, το χειρότερο πού μπορεί να κάνει μία κυβέρνηση, είναι να ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΞΕ, με τον κίνδυνο για ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ να ελλοχεύει.
Σαφή όλα αυτά, νομίζω.
ΘΙΑΣΟΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ … ΟΛΟΥΣ
ΜΟΝΗ «ΣΤΑΘΕΡΗ» ΟΙ … ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΔΕΣ !
Γέλια, γέλια, πολλά γέλια στον Παναθηναϊκό.
Η ομάδα με τις περισσότερες και μεγαλύτερες μεταλλάξεις και μεταμορφώσεις.
Οπου ο Ερικσον μεταλλάσσεται σε Δώνη.
Οπου ο Γκράντ μεταλλάσσεται σε Νταμπίζα.
Οπου ο Παπαρίμ Μπαγασάντ μεταλλάσσεται σε … Ιωάννη Αλαφούζο !
Τελικά δηλαδή, το μόνο πού παραμένει σταθερό και αμετάβλητο στον Πόα είναι οι … μπογιατζήδες !
Χα, χα, χα, χα ! Κλαίω !
*** Και η μεγάλη στιγμή πλησιάζει, αν κρίνω από τα ρεπορτάζ. Τα … μη κατευθυνόμενα, βεβαίως. Πού λένε ότι ο Δώνης ετοιμάζεται να υπογράψει μεγάλο συμβόλαιο. Τριετές, παρακαλώ. Με ρήτρα αποζημίωσης, μάλιστα !
Ερώτηση. Εντάξει, ο Δώνης θα βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο. Στη μία γωνιά του χαρτιού. Στην … άλλη γωνιά, ποιος θα το βάλει, εκ μέρους του «αντισυμβαλλόμενου» ;
Μπορούμε να το θέσουμε και ως κουϊζ :
Ο … Βασίλης Κωνσταντίνου;
Ο … Μάνος Μαυροκουκουλάκης ;
Η κυρία Αθηνά Μπαλωμένου ;
Ο Χρήστος Παναγόπουλος ;
Ο Στράτος Σιωπήλης ;
Ο Καραγκούνης ;
Ο Νταμπίζας ;
Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης ;
Ο Πάπαριμ Μπαγασάντ ;
Η ο … Ιωάννης Αλαφούζος ;
Γέλια, γέλια ! Πολλά γέλια, λέμε.
*** Σατανικός ο φίλος μου ο Νικολάκης ο βάζελος. Ακούτε τι σκέφτηκε.
Τον παίρνουν με τριετές, του βάζουν μία πολύ γερή ρήτρα αποζημίωσης γιά την απόλυση και μετά από λίγο τον … απολύουν. Εισπράττει τη γερή αποζημίωση και μετά τη … μοιράζεται με αυτούς πού είναι στο κόλπο !
Χα,χα,χα,χα ! Κλαίμε !
*** Αλήθεια, ξέρετε πόσοι προπονητές έκλεισαν τρία συνεχόμενα χρόνια θητείας στον Παναθηναϊκό ;
Μετά την επταετία της Χούντας, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ !
Ο τελευταίος ήταν ο Φέρεντς Πούσκας, το 1970.
Είχαν προηγηθεί ο Χάρι Γκέϊμ το 1960 και ο Στέφαν Μπόμπεκ αμέσως μετά. Συγχωρεμένοι είναι πιά.
Από Πούσκας και μετά, κανένας δεν κατάφερε να συμπληρώσει τρείς συνεχόμενες σεζόν στο τριφύλλι. Ούτε καν ο Βασίλης Δανιήλ, ο οποίος έλεγε ότι ήταν εκατό χρόνια μπροστά, αλλά μετά τον Παναθηναϊκό έμεινε … εκατό χρόνια χωρίς ομάδα !
ΟΤΑΝ Ο ΒΕΡΝΜΠΛΟΥΜ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ … «ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΟΛΚΗΣ» !
ΧΑΜΟΣ ΣΤΟΝ ΜΠΑΟΓΚ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
«Ενδεχόμενη απόκτηση του Πόντους Βέρνμπλουμ από τον ΠΑΟΚ θα συνιστά υπέρβαση ολκής για τα δεδομένα του σημερινού ελληνικού ποδοσφαίρου που άπαντες οφείλουν να αντιληφθούν» ( εισαγωγή σε πεφωτισμένο άρθρο δημοσιευμένου σε γνωστό site των ΜΜΕ του Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι ).
Μάλιστα, κύριοι. Υπέρβαση λοιπόν θα κάνει ο Πάοκ αν αποκτήσει τελικά τον Βέρνμπλουμ. Κι’ εγώ δεν θα διαφωνήσω, ούτε και θα διαφωνήσω βεβαίως. Ο καθένας έχει την άποψή του και την εκθέτει όπως και όπου τον βολεύει. Αυτό πού μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή, είναι να δω ποιος είναι ο … υπερβατικός στόχος του Πάοκ, βάσει των αγωνιστικών του στοιχείων. Εχουμε λοιπόν και λέμε.
Ο Πόντιους Βέρνμπλουμ, γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου του 1986. Δηλαδή σε λίγες μέρες κλείνει τα 32 και μπαίνει ( με το καλό ) στα 33. Αρα, δεν είναι … καθόλου 31, όπως προβάλλουν τα ΜΜΕ και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Η ηλικία, άλλωστε, δεν είναι ντροπή.
Ο Βέρνμπλουμ έμεινε ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μετά από τέσσερις «γεμάτες» σεζόν, σημάδι της αγωνιστικής του ευεξίας και σταθερότητας. Είναι όμως γεγονός πού αξίζει ιδιαίτερης προσοχής το ότι η ΤΣΣΚΑ άφησε ελεύθερο ένα τέτοιο παίκτη και μάλιστα σε ΚΑΛΗ ηλικία. Να είναι λέτε οικονομικοί οι λόγοι, ή … κάτι άλλο;
Ψάχνοντας την περίπτωση, διαπίστωσα ότι ο Βέρνμπλουμ σταμάτησε ξαφνικά να παίζει, από τις 15 Απριλίου, ένα παιχνίδι UFA TΣΣΚΑ, έξι αγωνιστικές πριν τη λήξη του ρώσικου πρωταθλήματος. Εκτοτε, δεν ξανάπαιξε σε κανένα αγώνα, επίσημο ή φιλικό.
Ο Βέρνμπλουμ είναι διεθνής, με την Εθνική Σουηδίας, φυσικά. Τελευταία φορά πού έπαιξε όμως στην Εθνική ομάδα, ήταν πριν από ΔΥΟΜΙΣΙ ΧΡΟΝΙΑ και συγκεκριμένα από το παιχνίδι Ρωσία – Σουηδία 1-0, στις 15 Σεπτεμβρίου 2015.
Με όλα αυτά, δεν προσπαθώ να υποτιμήσω ή να απαξιώσω την ενδεχόμενη απόκτηση του Βέρνμπλουμ από τον Πάοκ. Είναι σίγουρα καλός και χρήσιμος παίκτης, Το αν όμως και κατά πόσο η απόκτησή του συνιστά … υπέρβαση και μάλιστα … ολκής (!) το αφήνω στην κρίση του καθενός μας.
ΛΕΣΒΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ … ΕΥΘΥΜΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ !
Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΞΥΓΙΑΝΤΗ ΨΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ «ΔΟΛΩΜΑ» ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΝΔ
Πολύ συμπαθητικές ιστοριούλες μαθαίνω από τη Λέσβο. Συγνώμη, τη Μυτιλήνη … Συγνώμη, δεν είμαι βέβαιος, κάπου μπερδεύομαι και πως αλλιώς να γινόταν, δηλαδή, όταν ο πρωθυπουργός μας έκανε πρώτος το διαχωρισμό; Αντε μετά εσύ, να σιγουρευτείς.
Τέλος πάντων, δήμαρχος μου είπαν εκεί στη Λέσβο, είναι κάποιος Γαληνός, ο οποίος παλαιότερα ήταν βουλευτής ( παρακαλώ !!! ) στη ΝΔ, αλλά αργότερα μύρισε τον κρίνο της έμπνευσης και μετακόμισε στους Ανέληδες.
Εκτός αυτών, όμως, ο περί ού Γαληνός είναι και οπαδός της Αεκούλας. Διαθέτει δηλαδή όλα τα εχέγγυα για να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις επί συγκυβερνήσεως συριζανελητών.
Ελα όμως πού, όπως όλα τα ανήσυχα πνεύματα, δεν εννοεί να σταθεροποιηθεί ! Όπως λένε οι πληροφορίες μου από τη Μυτιλήνη, ο Γαληνός δήμαρχος προσπαθεί να … επανακάμψει στη ΝΔ, πράγμα πού αν το καλοσκεφτεί κανείς είναι λογικότατο, μια και η ΝΔ σαφώς επανακάμπτει. Πού αλλού να πήγαινε δηλαδή ένας συνετός και σώφρων πολιτικός άρχοντας ;
Και τι μας ενδιαφέρουν εμάς όλα αυτά, θα μου πείτε, και δικαίως, αφού δεν υπάρχει ακόμα ποδοσφαιρικό στίγμα στην ιστοριούλα μας. Να όμως, πού στην προσπάθειά του να επανακάμψει στο κόμμα κοιτίδα παραγόντων σαν αυτόν, ο Γαληνός δήμαρχος διόρισε πρόεδρο του Οργανισμού – Πολιτισμού του δήμου του, έναν γνωστό μας, πρωταγωνιστή της ποδοσφαιρικής μας εξυγίανσης : Τον Σταύρο Ψαρόπουλο, πρόεδρο συνάμα και της ΕΠΣ Λέσβου ( ή Μυτιλήνης ) !
Νομίζω ότι σαν ενέργεια ήταν κάτι το πολύ προχωρημένο, για το συμφέρον τελικά και των δύο. Για τον μεν Γαληνό δήμαρχο, διότι ( πιστεύει ότι ) έτσι θα βοηθηθεί να επαναπροσεγγίσει στη ΝΔ του νησιού. Για τον δε Ψαρόπουλο, τα οφέλη θα είναι πολλαπλά. Θα έλεγα … εκατοντάδες χιλιάδες, διότι ως πρόεδρος του συγκεκριμένου Οργανισμού, θα μπορεί να διαθέτει χρήματα στα ποδοσφαιρικά σωματεία και όχι μόνον της Λέσβου και της Μυτιλήνης, αλλά και της Λήμνου κ.λ.π. όπου και όσα χρειαστούν.
Όχι βέβαια για τίποτα πονηρό, όχι τέτοια πράγματα. Για την πρόοδο και την προκοπή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτά δηλαδή πού ο εξυγιαντής πρόεδρος αγωνίζεται ανιδιοτελώς μια ολόκληρη ζωή.
Υ.Γ. : Ειρήσθω εν παρόδω, για να μην το ξεχάσω. Η ΝΔ έχει ΗΔΗ επιλέξει τον άνθρωπο πού θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της. Στρατής Κύτελης λέγεται, γιατρός, αντιπεριφερειάρχης.
Οσο και αν έψαξαν οι δικοί μου στο ψηφοδέλτιο, όνομα Ψαρόπουλος ή Γαληνός, δεν είδαν πουθενά.

Διαβάστε επίσης

Ξεκάθαρος και σαφής ο Ολυμπιακός: Δεν δέχεται την αναδιάρθρωση - ανέκδοτο

Ξεκάθαρος και σαφής ο Ολυμπιακός: Δεν δέχεται την αναδιάρθρωση - ανέκδοτο

Αυτοδύναμος και αυτεξούσιος ο Μαρινάκης δεν ζητάει τίποτα ούτε και περιμένει τίποτα από την κυβέρνηση Τσιπροκαμμένων. Γι' αυτό και μπορεί να αντιστέκεται στις φαύλες μεθοδεύσεις. Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης.