Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο ύποπτος κόσμος της αεκούλας και η αυτοθυσία του Μαρίνου

Ο ύποπτος κόσμος της αεκούλας και η αυτοθυσία του Μαρίνου
Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018 - 16:18

*** «Με την τιμιότητα πού χαρακτηρίζει αυτή την ομάδα από την πρώτη μέρα της ιστορίας της» ;

Με όλο το σεβασμό, άγιε Πατέρα, αλλά όπως έχει πεί και ο γιατρός : Προσοχή, όχι υπερβολές με το αγίασμα !

** Έτσι όπως έπαιζε ο Πανιώνιος του Ανιγκό, 17 ημίχρονα να είχε το ματς, γκολ δεν έβαζε.

Ίσως να έβαζε γκολ στο 18ο ημίχρονο και μόνο στην περίπτωση πού θα είχε επιστρέψει ο Βαρέλα να βάλει κανένα αυτογκόλ.

*** Δεν περιμένατε από μένα, φαντάζομαι, να γράψω για τον Γιαγιά Τουρέ και τα άλλα μεταγραφικά του Ολυμπιακού ΤΩΡΑ, πού γράφει ... όλος ο κόσμος.

Εγώ αυτά τα γράφω συνήθως ... ΠΡΙΝ συμβούν. Και μετά, όταν καταλαγιάσει ο θόρυβος. Και έχουμε ΠΟΛΛΑ να πούμε.

Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΞΕΠΛΥΝΕ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΡΑΞΙΑ ΚΑΙ ΞΕΠΛΥΝΕ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ

Ο ΥΠΟΠΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚΟΥΛΑΣ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ

ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ Ο ... «ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ» ΒΑΡΟΥΧΑΣ ; ΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΣΤΗΛΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ» ( ΟΠΑΠ ) ΚΑΙ «ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ» ΤΑ ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΕΚ

Όσοι από μας παρακολουθήσαμε τηλεοπτικά τον αγώνα Αστέρα Τρίπολης – Αεκ, παρατηρήσαμε ασφαλώς ότι οι παίκτες της Αεκούλας μπήκαν στον αγώνα «φτιαγμένοι». Προσοχή, δεν θέλω να το πάρετε στραβά, ότι τάχατες υπάρχει κατιτίς ύποπτο με τη λέξη «φτιαγμένοι». Όχι, δεν είναι αυτό πού φαντάζεστε. Ούτε – προς Θεού – σημαίνει κάτι αυτό σχετικό με τη δουλειά πού κάνει ο εξπέρ του φτιαξίματος ( της φυσικής κατάστασης ) Καρβουνίδης.

Όχι, τίποτα απ' αυτά. Τους παίκτες της Αεκ τους «έφτιαξε» ο ... προπονητής τους, ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Και τους έφτιαξε, μοναχά με την ομιλία του, με την δύναμη της πειθούς των λόγων του ! Δεν το λέω εγώ αυτό, ούτε το έβγαλα απ' το μυαλό μου. Η εφημερίδα της Αεκ, η Livesport το γράφει, στην πρώτη σελίδα μάλιστα, και μέσα έχει την αποκαλυπτική ανάλυση της είδησης.

Ιδού λοιπόν ο εντυπωσιακός τρόπος πού έφτιαξε τους παίκτες του ο Ουζουνίδης. Αντιγράφω :

«Εχετε δεί τι έχει γίνει τις τελευταίες ώρες. Όλοι, για το μόνο πράγμα πού μιλάνε είναι οι μεταγραφές. Όμως οι πρωταθλητές είσαστε εσείς ! Μπείτε μέσα λοιπόν και δείξτε την αξία σας. Δείξετε ότι δεν χρειαζόμαστε καμία μεταγραφή»

Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του κατά τα λοιπά προπονητή Ουζουνίδη. Τα λόγια πού ήχησαν σαν διπλό VIAGRA των 100 στ' αυτιά των κιτρινόμαυρων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αμέσως ... «φτιάχτηκαν» για τα καλά. Και βεβαίως, το «φτιάξιμό» τους αυτό ξέσπασε πάνω στον έρμο τον Ιγγλέσιας, πού – όπως όλοι διαπιστώσαμε – η αγωνιστική εμφάνιση και συμπεριφορά του στον αγώνα, ήταν περίπου συμπεριφορά μαθητριούλας της Σχολής Καλογραιών : Σεμνός και χαμηλοβλεπής ! Ποιός ; Ο Ιγγλέσιας, ο φόβος και τρόμος των ποδοσφαιριστών. Βασικά, του Ολυμπιακού.

Το λιοντάρι Ιγγλέσιας, είχε γίνει αρνάκι και αυτό οφείλεται βεβαίως στο φτιάξιμο των αντιπάλων του. Σε κάποιον έπρεπε να ξεσπάσουν και του έτυχε ο λαχνός, του Ιγγλέσιας. Όμως, είναι κάτι το παροδικό, είμαι βέβαιος. Καθήστε να τον δείτε την μεθεπόμενη Κυριακή στο Καραϊσκάκη και ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ !

Να γυρίσουμε όμως στον Ουζουνίδη. Ο οποίος ομίλησε όπως διαβάσατε περιφρονητικά και απαξιωτικά γιά τις μεταγραφές. Άλλα έλεγε βέβαια όταν ήταν στον Παναθηναϊκό, πού ζητούσε επιμόνως μεταγραφές από τον Αλαφούζο. Τώρα, λέει άλλα. Δεν τον ενδιαφέρουν οι μεταγραφές, τώρα στο Αεκ. Διότι, βλέπετε, το λέει και η παροιμία : Είναι αλλιώς να είσαι Αεκ !

Θα μου πείτε τώρα, και τι μας νοιάζει εμάς τι λέει ο Ουζουνίδης στους παίκτες του; Και να κόψουν το λαιμό τους το ίδιο μας κάνει. Σωστό, εκ πρώτης. Όμως στην εμβάθυνση, είναι ΛΑΘΟΣ. Τα λόγια του Ουζουνίδη, εμφανίζονται, προβάλλονται και αναλύονται ως ο ΛΟΓΟΣ της νίκης της Αεκούλας στην Τρίπολη.

ΑΥΤΟ ήταν δηλαδή πού η Αεκούλα ΕΚΛΕΨΕ ΠΑΛΙ μία νίκη και τρείς βαθμούς. Τα λόγια του Ουζουνίδη και ΟΧΙ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΥ – ΜΑΪΜΟΥ πού έδωσε ο ... διεθνής (;;; ) διαιτητής (;;; ) Παπαδόπουλος σε μία πτώση του αποτρόπαιου Μάνταλου καταγής.

Ο Μάνταλος έπεσε, περίπου ως κεραυνοβοληθείς. Το τι ακριβώς του συνέβη, μας το έδειξε η τηλεοπτική εικόνα. Προχωράω όμως παρακάτω. Εί8δαμε τον πεσμένο Μάνταλο, να φέρνει την παλάμη του στα χείλη του και να τα πιέζει μερικές φορές πάνω στα δόντια, μπας και βγεί λίγο ... αιματάκι, να το επιδεικνύει σαν πειστήριο της τραυματικής του εμπειρίας. Όμως, όχι μόνο δεν έβγαινε το αφιλότιμο, αλλά και δεν υπήρχε κανένα άλλο πειστήριο της δήθεν πρόσκρουσης του αγαθού Κότσιρα πάνω στο πρόσωπο του ( το πρόσωπο έδειχνε ο Μάνταλος, όχι τον λαιμό του ).

ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ' ΩΣ ΠΟΥ ... «ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ», Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ;

«ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ» ΕΙΔΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ –

ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ !

ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ... ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ Ο ΒΑΡΟΥΧΑΣ !

Γράφει στήλη διαιτησίας στην εφημερίδα «του Μελισσανίδη» ( ΟΠΑΠ )

Το πέναλτι πού σφύριξε ο διαιτητής (;;;) Παπαδόπουλος, αμφισβητήθηκε από πολλούς, αλλά από άλλους καταχωρήθηκε στα κανονικά και μάλιστα στα ... «πεντακάθαρα» πέναλτι.

Έτσι ακριβώς το χαρακτήρισε ο Βαρούχας, ο αυτοχρισθείς τηλεκριτικός αμφισβητούμενων φάσεων, διότι επισήμως τέτοια ιδιότητα δεν υπάρχει στον πολύπαθο αυτό χώρο.

Ο Βαρούχας, προθυμότατος πάντα, ευγενέστατος και καλός φίλος όλων των δημοσιογράφων, δεν αρνείται να καταθέτει την άποψή του για τα πάντα όσα αφορούν τις διαιτησίες των αγώνων και πολύ καλά κάνει. Υπάρχει όμως μία λεπτομέρεια, πού ΜΕΙΩΝΕΙ την ηθική αξία των λόγων και απόψεων του Βαρούχα. Και η λεπτομέρεια αυτή, αφορά τον χαρακτηρισμό του ως «καθηγητή διαιτησίας» !

Δεν υπάρχει όμως, φίλοι μου, κανένας ... «καθηγητής διαιτησίας Βαρούχας» ! Ουδέποτε έγινε καθηγητής, ουδέποτε έλαβε αυτό το αξίωμα από διαιτητικό φορέα, ουδέποτε καταχωρήθηκε σε κάποια κιτάπια κάποιου οργάνου, ένας τέτοιος χαρακτηρισμός πριν από το όνομα Βαρούχας.

Ο Βαρούχας, είναι ένας παλιός διαιτητής, ικανότατος, πού αργότερα έγινε και πρόεδρος στον Σύνδεσμο Διαιτητών Αθηνών. Οι κρίσεις και απόψεις του στην κριτική των ποδοσφαιρικών φάσεων, είναι σεβαστές, αλλά είναι προσωπικές, ενός παλιού διαιτητή. Όχι, όμως ενός «καθηγητή διαιτησίας».

Θα μου πείτε, και τι φταίει αυτός όταν οι δημοσιογράφοι από μόνοι τους τον αποκαλούν καθηγητή. Μα και βέβαια φταίει, διότι ποτέ δεν το ξεκαθάρισε, αποποιούμενος δημόσια ένα ψεύτικο και απατηλό τίτλο.

Όμως, είναι και το άλλο, αυτό πού κυκλοφορεί ευρέως στην δημοσιογραφική πιάτσα και δεν γνωρίζω κατά πόσο «νομιμοποιεί» την κριτική του Βαρούχα. Ο τηλεκριτικός, λοιπόν, λέγεται ότι ... «δημοσιογραφεί» και μάλιστα συστηματικά, επιμελούμενος καθημερινής στήλης, στη γνωστή αθλητική εφημερίδα, πού ( λέγεται ότι, επίσης ) έχει περάσει ατύπως στην ιδιοκτησία Μελισσανίδη ( ΟΠΑΠ ).

Ούτε αυτό είναι κακό. Μάθε γέρο γράμματα, λέγανε οι ... αρχαίοι ημών πρόγονοι. Δεν είναι λάθος να γράφει ( άσχετα αν μετά χρειάζονται ... τρείς ριράϊτερς για να διορθώνουν τα κείμενά του ). Λάθος είναι, όμως, να μας «πουλάει» την κριτική του ως «αντικειμενική» και «ανεπηρέαστη». Και μάλιστα, ως ... «καθηγητής διαιτησίας» !!!

Και γιά του λόγου το αληθές, ο Βαρούχας μεταξύ άλλων είπε :

  • «Πεντακάθαρο το πέναλτι στον Μάνταλο», αλλά ... «έπρεπε κόκκινη στον Πόνσε».
  • «Στο πέναλτι πού έδωσε ο Φωτιάδης υπέρ του Ολυμπιακού, δεν υπάρχει παράβαση» !!!

Καληνύχτα σας, κύριε ... «καθηγητά» !

ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΦΑΓΑΜΕ ΜΟΝΟ ΠΕΝΤΕ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ... ΔΕΚΑ Ο ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΙΣΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΛΙΛΑ ΤΟ 'ΡΙΞΕ «ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΒΗ»

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΙΚΟΝΑ» ΤΟΥ ΠΑΣ ΤΑ «ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΣΤΟ 90'»

Ξεκινήσαμε με δηλώσεις ... σοβαρών προπονητών, όπως ο Ουζουνίδης, πού βιάστηκε σε χρόνο μάλιστα ... παρεξηγήσιμο, να πάρει πάνω του ΟΛΗ την ευθύνη για την μεταγραφική αδράνεια του αφεντικού του. Δεν είμαι διόλου σίγουρος αν ο Μελισσανίδης θα εκτιμήσει και μέχρι ποιο βαθμό την «αυτοθυσία» του υπαλλήλου του. Ελπίζω, ναι.

Πάμε όμως σε έναν άλλο από τους θεωρούμενους «σοβαρούς» Έλληνες προπονητές της Σούπερ Λίγκας. Τον Πετράκη, του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο οποίος, προφανώς σε ένα κρεσέντο σοβαρότητας και υπευθυνότητας, ακούστηκε να δηλώνει και τα εξής :

«Τρώμε μετά δύο γκολ στο 90' που χαλάει πολύ την προσπάθεια και την εικόνα που είχαμε στο ματς».

Συγνώμη, κόουτς, αλλά για πες μου, πόσο πιο ... καλή θα ήταν η εικόνα, αν δεν τρώγατε τα δύο γκολ στο 90 ' ; Απλά, αντί για το 5-0, θα χάνατε με ... 3-0. Πόσο διαφορετική είναι η ... εικόνα, δηλαδή ;

Άλλο είναι όμως το θέμα, κόουτς, με την εικόνα σας.

Η ΑΘΛΙΑ εικόνα του αλβανού εθνικιστή – ποδοσφαιριστή Λίλα, πού περιφέρονταν στον αγωνιστικό χώρο με ΕΝΑ και μοναδικό σκοπό : Να ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ των ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ του Ολυμπιακού, ποιος ; Ένας «τσομπάνης» αλβανός, φορτωμένος κόμπλεξ, ΜΙΣΟΣ και ΜΕΝΟΣ εναντίον όποιου τον ξεπερνάει σε κάθε επίπεδο. Ξαναδές τον αγώνα και κοίτα την έκφρασή του όταν ξάπλωσε με ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΟ μαρκάρισμα τον Φορτούνη και αυτός τον κοίταξε παραξενεμένος. Και τα ειρωνικά του γελάκια, όταν διαπίστωσε πως ο ακατάλληλος διαιτητής Φωτιάδης δεν του έδειξε κάρτα.

Ξέρεις, κόουτς Πετράκη, ΜΟΝΟ στην ομάδα σου θα μπορούσε να εξακολουθεί να αγωνίζεται αυτός ο αλβανός. Σε καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν θα είχε θέση, ιδίως μετά τα ΑΙΣΧΗ πού είχαν αποκαλυφθεί σχετικά με την συμπεριφορά του απέναντι στα ΙΕΡΑ και ΟΣΙΑ της χώρας πού ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να βγάζει το ψωμί του, ειδικευμένος πλέον σε «ειδικές αποστολές».

ΑΥΤΗ την εικόνα να κοιτάς και τα περί των δύο γκολ στο 90' άσ' τα, δεν κολλάνε πουθενά. Αντί γιά ΔΕΚΑ γκολ στο άνετο, φάγατε μόνο πέντε. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα.

ΝΕΑ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ !

Λογόκριναν και έκοψαν ό,τι δεν ήθελαν να ακουστεί από τις δηλώσεις Πετράκη !

Ο αναγνώστης της στήλης Παρασκευή Παρασκευάς ( [email protected] ) μας ενημερώνει :

«Aγαπητέ Μανώλη. Η ΕΡΤ λογόκρινε τις δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΣ Γ. Πετράκη. Έκοψε ό,τι καλό έλεγε για τον Ολυμπιακό ο προπονητής του ΠΑΣ. Κακία, φθόνος, κόμπλεξ ; Η ... όλα μαζί; Οι δηλώσεις: "Ήθελα να πω ότι παίζαμε με μία ομάδα διαφορετικού επιπέδου από τη δική μας, μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα. Αν σε αυτό προσθέσουμε και τον πολύ καλό ρυθμό που έχει ο Ολυμπιακός λόγω των αγώνων της Ευρώπης, αν προσθέσουμε και την πολύ καλή οργάνωση που είχε ως ομάδα στο παιχνίδι της, όλα αυτά έκαναν δύσκολη τη δουλειά μας. Οταν τρως πέντε γκολ δεν πρέπει να μιλάς και να λες πολλά πράγματα. Η προσπάθεια που κάναμε εώς το 1-0 και το 2-0 που ήταν εύκολα γκολ, είχαμε μία καλή αμυντική οργάνωση και δυσκολέψαμε τον Ολυμπιακό να βρει λύσεις. Τα δύο γκολ μάς έφεραν σε δύσκολη θέση και νομίζω ότι είναι άδικο για την ομάδα μου με την προσπάθεια που έκανε. Τρώμε μετά δύο γκολ στο 90' που χαλάει πολύ την προσπάθεια και την εικόνα που είχαμε στο ματς. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, καλή τύχη στην Ευρώπη. Πρέπει να μάθουμε ε μείς από αυτό το ματς, ξέραμε ότι ήταν δύσκολο. Ολα είναι στη δουλειά μας, πρέπει να μαθαίνουμε από αυτά".

Η ΕΡΤ μετέδωσε μόνο τα υπογραμμισμένα. Τα άλλα τα έπνιξε».

*** Σημειώσεις από το χρονολόγιό μου :

  • «Καταλαβαίνω ότι η ΕΡΤ κ ο Βασιλειάδης έδωσαν ένα σωρό λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, για να πάρουν τα ματς του ΠΟΑ, κ πρέπει να προωθήσουν το προϊόν τους... Άλλο αυτό, κ άλλο η εμετική μετάδοση, που επί 90 λεπτά, ευλογεί την αλογοτροφή!! Απλά κάποιος να του θυμίσει ότι και η Λαμία είναι Ελληνική ομάδα, κι' όχι τουρκική!! Αστείοι κ θλιβεροί, συνάμα» (Giorgos Arbouniotis )
  • «Στις δυο πρώτες αγωνιστικές ο βάζελος πρέπει να έχει πάρει πάνω από 10 ασιστ από αντιπάλους αμυντικους. Πρωτάθλημα κρατικών ομάδων....

· «Στο 31 πνίγεται πέναλτι υπέρ της Λαμίας κι ο κρατικός εκφωνητής παθαίνει κοκομπλόκο. Είναι ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ να σωθεί ο παναθηναϊκούλης του δεξιού Αλαφούζου» ( Panos Panou )

Διαβάστε επίσης