Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πόσα πρέπει να χρωστάει ένας τζαμπατζής για μη μετέχει στο πρωτάθλημα;

Πόσα πρέπει να χρωστάει ένας τζαμπατζής για μη μετέχει στο πρωτάθλημα;
Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022 - 12:47

ΠΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΕΝΑΣ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ;

ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΦΙΜΠΑ

ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΑΚΑΔΟΡΟΙ ! ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ... ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ !

*** Αν ζούσε ο Ουϊλλιαμ Σέξπηρ, θα το χαρακτήριζε με τον δικό του, χαρακτηριστικό τρόπο : «Πολύ κακό για το τίποτα». Και ο συγχωρεμένος ο Ντίνος Ηλιόπουλος θα αναφωνούσε : «Είμαστε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα». Και λέω, ρε παιδιά, γιατί τόσος χαμός με την Αεκούλα ; Τι στην ευχή, ΟΥΤΕ ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ σε αθλητές και προπονητές πού είχαν τη μαύρη μοίρα να της προσφέρουν τις ταπεινές τους υπηρεσίες τα δύσκολα χρόνια του ... επαγγελματικού μπάσκετ.

*** Ναι, φίλοι μου, όπως το διαβάσατε. Η ... ΝΕΑ ΚΑΕ Αεκ, από την εποχή πού τα ηνία της ανέλαβαν οι κορυφαίοι ενωσίτες παράγοντες Μάκης Αγγελόπουλος και Αλέξης Αλεξίου, έχουν καταφέρει ( διότι στην τελική περί κατορθώματος πρόκειται ) να σπάσουν οποιοδήποτε ρεκόρ σχετικό με τα χρέη ομάδας μπάσκετ. Με ΣΧΕΔΟΝ ΤΡΙΑ ( για την ακρίβεια 2,73 εκ. χρέη ΣΕ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ μόνο ) ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΒΑΝS από τη FIBA !

*** Αυτή είναι η κατάσταση τούτη την ώρα πού μιλάμε και για να ολοκληρώσουμε την είδηση πού αλιεύσαμε σε φιλικό site (aetofolia.gr ), η ΑΕΚ προσπαθεί μέσω της Ε.Ο.Κ. να διαπραγματευτεί την ανοχή της FIBA σε διακανονισμούς των χρεών της σε βάθος 5ετίας

*** Για του λόγου το αληθές, ο μακρύς κατάλογος των ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ της ΚΑΕ Αεκ έχει ως εξής :

Ανοσίκε

Γκαζιάντεπ (ομάδα)

Φάλκερ

Ούκιτς

Διαμαντόπουλος (μάνατζερ)

Γουίλιαμς

Ομλαντίνσκι (ομάδα)

Πάντερ

Γκριν

Άτιτς

Μαυροκεφαλίδης

Χάρις

Χέρστον

Εμπάκουε

Καββαδάς

Τζουλιάνι-Σοκουεχιζάντε

Μπάνκι

Τζέιμς-Σπανός

Μανωλόπουλος

Ξανθόπουλος

Γιάνκοβιτς

Σάκοτα

Χάντερ-Ντάφυ

Πρακτορείο Χούπς-Πάνου

Pro talent sports Ltd

Γιαννόπουλος

Ρέι

Γκράντ-Οκταγκόνας

Τσαλμπούρης

Κακλαμανάκης

*** (Οι τέσσερις τελευταίοι είναι τα πιο ... φρέσκα μέλη του κλάμπ των ... «δαγκωμένων» . Και συγκεκριμένα, το ΒΑΤ δικαίωσε τους Κέντρικ Ρέι, Τζεράι Γκραντ, Δημήτρη Κακλαμανάκη και Γιώργο Τσαλμπούρη, με την ΑΕΚ να καλείται να πληρώσει συνολικά 326 χιλιάδες. Με τον πρώτο να έχει λαμβάνειν 128 χιλ δολάρια, τον δεύτερο 84 χιλ ευρώ (μαζί με την εταιρεία που τον εκπροσωπεί), τον τρίτο 66 χιλ. ευρώ και τον τέταρτο 48 χιλ. ευρώ.)

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ Η ΑΓΡΙΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ;

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ : ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΝ ΘΑ ... ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ !

*** Και μόνον αυτά τα χρέη, δικαιολογούν απολύτως την αρνητική εισήγηση της επιτροπής αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ για την Αεκ. Για τις άλλες τρείς ομάδες, δεν έχω στοιχεία, αλλά αποκλείω το γεγονός να παρουσιάζουν μια τόσο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ εικόνα χρεών. Για την Αεκ υπάρχουν στοιχεία, για την Αεκ ομιλώ βασικά.

*** Κι' εδώ λοιπόν, βλέπουμε το θέατρο του παραλόγου να ξεδιπλώνεται σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια. Βλέπουμε το ΔΣ του συνεταιρισμού ΕΣΑΚΕ να θέτει σε ψηφοφορία το αν θα συνεχίσουν να μετέχουν στο πρωτάθλημα η Αεκ, ο Αρης, η Λάρισα και ο Απόλλων Πάτρας και ΝΑ ... ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ... ΙΔΙΟΙ, Αεκ, Αρης, Λάρισα και Απόλλων Πάτρας ! Αποθέωση ... δημοκρατικών αξιών ; Θέατρο παραλόγου ; Μία ... χαρούμενη ατμόσφαιρα ; Ο,τι, μα Ο,ΤΙ και να πεί κανείς, είναι ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ !

*** Το να ψηφίζουν δώδεκα για την τύχη τεσσάρων, είναι σπάνιο, αλλά όχι ανεπανάληπτο. Το να ψηφίζουν όμως για την τύχη των τεσσάρων, του ενός τρίτου των δώδεκα οι ... ίδιες τέσσερις πού κρίνεται η τύχη τους, ΜΟΝΟ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, αλλά ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, κάτι διαφορετικό, κάτι πού έχει άμεση σχέση με το ... ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και δεν εννοώ μόνο της μπασκετικής. Και μάλιστα, εδώ μιλάμε για σκέτη ειρωνεία. Οι ίδιοι ψήφισαν ( μαζί με τους άλλους δύο ... συμμάχους Πόα και Μπάοκ ) να ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ μία εισήγηση επιτροπής που βάση των κανονισμών ΕΙΝΑΙ ... ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ !

*** Για να το μαζέψουμε λίγο, ψήφισαν στην ψηφοφορία των μελών του ΔΣ, μετείχαν τέσσερις πού ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ κανονικά να είναι μέλη του ΔΣ, διότι ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΩΠΕΤΑΧΤΕΊ εδώ και πολύ, πολύ καιρό. Από την εποχή πού άρχισαν να δημιουργούνται τα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ χρέη. Και δεν είναι μόνον η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ προς τις υποχρεώσεις και η κυνική αντιμετώπιση της εφαρμογής των κανονισμών. Είναι και το ΘΡΑΣΟΣ των παραβατών να επιτίθενται, να καταγγέλλουν και να καταδικάζουν οτιδήποτε και οποιουσδήποτε προσπάθησαν, πολύ λογικά και απλά, να εφαρμόσουν ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ.

*** Το φαινόμενο πού περιγράψαμε βεβαίως το έχουμε δεί και το βλέπουμε ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ σε κάθε μορφή αθλητικής ή οικονομικής δραστηριότητας του Σωματείου πού λέγεται Αεκ. Το 2004 η Αεκ κινδύνευε με υποβιβασμό στο ποδόσφαιρο λόγω χρεών, αλλά τα χρέη της ( πάνω από 300 εκατομμύρια, τότε ) ΚΟΥΡΕΥΤΗΚΑΝ με δικαστική απόφαση και ... πολιτική βούληση, κατά ... 95 % ! ετσι και σώθηκε και τώρα μας ... κουνάει το δάχτυλο στη μύτη

«ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ» ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΟΥ ...

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΠΟΤΕ !

*** Τέλος πάντων, μαθαίνουμε χθες το μεσημέρι ότι 0 ΕΣΑΚΕ θα στείλει στον εισαγγελέα τις δύο ανακοινώσεις που εξέδωσε η «Ένωση» περί εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό μπάσκετ «για διερεύνηση» των καταγγελιών. Το αν ο εισαγγελέας διαβιβάσει τις ΑΣΤΗΡΙΚΤΕΣ και ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ καταγγελίες της Αεκ στον αθλητικό δικαστή, για να βάλει επιτέλους μία τάξη στα «καουμποϊλίκια» και τις εκβιαστικές μεθόδους, είναι κάτι πού θα το δούμε στο άμεσο μέλλον.

*** Από την άλλη, όμως, έτσι και η αθλητική Δικαιοσύνη αποφασίσει να ασχοληθεί ΣΟΒΑΡΑ και να κάνει το καθήκον της, η Αεκούλα κινδυνεύει με βαριές ποινές.

*** Οπως διαβάζουμε, σύμφωνα με το άρθρο 75 του κανονισμού πρωταθλήματος, η δυσφήμηση του αθλήματος (κάθε πράξη, ενέργεια ή παράλειψη που δυσφημεί το άθλημα στην συνείδηση του φίλαθλου κόσμου, λόγω της προβολής/δημοσιότητας που έλαβε το εκάστοτε περιστατικό) από ομάδα μέλος του ΕΣΑΚΕ, τιμωρείται με αφαίρεση 2-6 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος με χρηματικό πρόστιμο από 10.000 έως 100.000 Ευρώ.

*** Δύο μόνο σχόλια πάνω σ' αυτά. Πρώτον, άμα δεν υπάρχει ποινή ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΜΑΤΟΣ ( = υποβιβασμού ) από την κατηγορία, για τις υπόλοιπες το αεκτζήδικο ωτίον δεν ιδρώνει. Και δεύτερον, σιγά μην ... ανησυχήσει για το βαρύ πρόστιμο ! Είτε βαρύ, είτε ελαφρύ, λέτε ότι θα το ... πληρώσει ποτέ ; Πλάκα κάνουμε τώρα ; Εκτός αν γίνει καμία σύσκεψη με τον περιφερειάρχη να δούνε αν υπάρχει τρόπος να μαζέψουνε την κατάσταση, όταν φτάσει πια ο κόμπος στο χτένι. Ξέρετε μωρέ από λαμόγια ;

ΑΡΙΩΝ ΚΟΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ : ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

*** Μια ακόμη διάκριση με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά είχαμε στην Πάλη. Μια διάκριση πού συν τοις άλλοις αποδεικνύει ότι το άθλημα των Ολυμπιονικών δεν είναι «εσωτερικό» θέμα των Ελλήνων της ευρύτερης Ομογένειας, Ποντίων, Γεωργιανών, Καζακστανών κ.λ.π.

*** Ένα 16χρονο Ελληνόπουλο από την Αθήνα, που κουβαλάει στις πλάτες του μεγάλη οικογενειακή παράδοση στο άθλημα, στέφθηκε πριν λίγες μέρες πρωταθλητής Ευρώπης στην Ελληνορωμαϊκή, στην κατηγορία του. Πρόκειται για τον Αρίωνα Κολιτσόπουλο, γόνο της γνωστής οικογένειας πρωταθλητών, σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

*** Με σημαντικές διακρίσεις ο παππούς του Δημήτρης Κολιτσόπουλος, αλλά και ο πατέρας του Αλέξης, πού σήμερα είναι προπονητής στους Τιτάνες Πύργου, ομάδα πού αναδεικνύει πολλά ταλέντα από την Πελοπόννησο. Στους «Τιτάνες Πύργου» ανήκει και ο νεότερος της οικογένειας Αρίων.

*** Οι σημαντικότερες διεθνείς διακρίσεις του Αλέξη Κολιτσόπουλου (πατέρα του Αρίωνα ) ξεκινούν από το '92 όταν αναδείχθηκε 4ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, 2ος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το '94, 2ος στους Μεσογειακούς και 3ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων το '01. Είχε επίσης συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 όπου κατετάγη 12ος.

*** Για τους ανθρώπους πού ασχολούνται με την Πάλη, θεωρείται σίγουρο ότι ο νυν πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία Παίδων, Αρίων, θα ξεπεράσει τον πατέρα του σε διακρίσεις και θα δοξάσει τη χώρα μας στα παγκόσμια ταπί.

«Τσαντισμένο κανίς» ο ... Τριχόβιακ !

*** Ειπε : «Μπορεί, πλέον, ένας ποδοσφαιριστής από τη Ρωσία να πάει σε κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης ; Υπάρχει ένα καλό παράδειγμα, ο Κριχόβιακ. Όταν ένιωσε πίεση, έφυγε. Όταν δεν τον χρειάζεται κανείς, γύρισε... Σαν τσαντισμένο κανίς. Επέστρεψε γιατί δεν τον πληρώνει άλλος και ως ποδοσφαιριστής δεν είναι τίποτα» ( Ντμίτρι Σέλουκ, διάσημος Ρώσος μάνατζερ ποδοσφαιριστών )

ΕΣΚΑΣΑΝ ΜΥΤΗ ΠΑΛΙ ΟΙ ΜΥΡΩΔΙΑΔΕΣ ΓΙΑ

ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΜΑΤΙΕ ΚΑΙ ΑΒΡΑΑΜ !

«ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΕΣ» Η ΑΠΛΑ ΑΣΧΕΤΟΙ ΑΠΟ ΜΠΑΛΑ ;

*** Και όμως, υπάρχουν ! Ναι, υπάρχουν και αυτοί πού ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ωμά, κυνικά, απροσχημάτιστα, κάποιοι δε και περιπαικτικά, την ΑΝΑΝΕΩΣΗ συμβολαίων του Ελ Αραμπί, του Ματιέ Βαλμπουενά και του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

*** Το πλήθος των πραγματικών οπαδών του Ολυμπιακού πού ΞΕΡΕΙ ΜΠΑΛΑ, τους χαρακτηρίζει «ολυμπιακάρες» με την έννοια του οπαδού άλλων, ανταγωνιστικών ομάδων πού το παίζουν Ολυμπιακοί για να ενσπείρουν ζιζάνια και να δημιουργούν προβλήματα. Δεν το αποκλείω, κάθε άλλο.

*** Εκείνο όμως πού προσωπικά θα τους καταλόγιζα, είναι η ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ και ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΗ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ. Οι ανανεώσεις ΕΙΔΙΚΑ των δύο τελευταίων ( για τον Ελ Αραμπί μιλήσαμε χθες ) μπορούν να συμπεριληφθούν στις μεταγραφικές ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ του Ολυμπιακού, αφού οι σχετικές αποφάσεις πάρθηκαν για την κάλυψη συγκεκριμένων ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ αναγκών της ομάδας και όχι από ... «αγαθοεργό διάθεση»

*** Αν αναλογιστεί κανείς σε πόσα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος κλήθηκε ο Ματιέ να βγάλει τα κάστανα απ' τη φωτιά, αγωνιζόμενος έστω για ένα μικρί διάστημα στο τέλος. Και βέβαια, πόσες φορές ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ να ξελασπώσει την ομάδα με προσωπικές του ενέργειες, θα αντιληφθεί ότι ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ, με την κατάλληλη διαχείριση, ο Ματιέ Βαλμπουενά θα μπορεί να είναι ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΣ, όποτε, όσο και όπου χρειαστεί.

*** Τα ίδια πάνω κάτω αφορούν και τον σπουδαίο ερυθρόλευκο αθλητή Αβραάμ Παπαδόπουλο, για τον οποίο σε ανύποπτο χρόνο, πριν τελειώσει το πρωτάθλημα, είχα γράψει πως εκτός του Ολυμπιακού θα μπορούσε να παίζει βασικός σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΆΛΛΗ ΟΜΑΔΑ μετέχει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στόπερ σαν τον Αβραάμ, με τα αγωνιστικά και τα ψυχικά του προσόντα, όχι απλά σπανίζουν, αλλά είναι ελάχιστοι και απολύτως ΔΥΣΕΥΡΕΤΟΙ.

*** Εν ολίγοις, τόσο ο Αβραάμ, όσο και ο Ματιέ, θα προκαλούσαν πανηγυρισμούς και θριαμβολογίες σε οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα υπέγραφαν, διότι ΚΑΜΙΑ τους δεν έχει παίκτες της ποιότητάς τους. Τώρα όμως πού παρέμειναν και ανανέωσαν στον Ολυμπιακό, έγιναν κάτι σαν «άχρηστοι βετεράνοι». Ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του βεβαίως, αλλά στον Ολυμπιακό του Βαγγέλη Μαρινάκη, κανείς δεν «σκοτώνει τ' άλογα όταν γεράσουν».

*** Με το πού έγινε η κλήρωση και ο Ολυμπιακός έπεσε με την Μακάμπι Χάϊφα, έσκασε η ... είδηση : «Ο Χαζοίζα στη λίστα της Αεκ» !!! Είναι όντως έτσι – δεν είναι έτσι ; Ουδεμία σημασία. Το δήθεν «φλερτ» θα συνεχίζεται και ο Χαζοίζα θα «συζητάει δήθεν με την Αεκ», μέχρι να γίνουν οι αγώνες του Ολυμπιακού. Μετά, θα εξαφανιστεί η είδηση από τα ΑΡΔοΜέσα. Δεν αλλάζουν αυτοί, διότι ... «είναι αλλιώς να είναι Αεκ». Τη φουστιά στο αίμα τους την έχουν ***

*** Εδώ πού τα λέμε, δεν είναι κι' εύκολο πράγμα να αποφασίσει κανείς τον υποβιβασμό μιάς ... παγκόσμιας πρωταθλήτριας ; Ξεχνάμε ότι η Αεκούλα κατέχει το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ , με ΕΙΚΟΣΙΔΥΟ BAN στην κατοχή της ; Ε, μην τα ισοπεδώνουμε όλα ! ***

*** «Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτό πού έψαχνα», δήλωσε ο φέρελπις Κουταλιάτα * Δεν υπάρχουν αμφιβολίες γι' αυτό. Το θέμα όμως δεν είναι τι έψαχνε ο Κουταλιάτα αλλά τι έψαχνε ο ... Πάοκ. Το βρήκε, λέτε ; Θα πέσουν πολλά γέλια φέτος, φίλοι μου ***

*** «Κοιτάζει» λέει, προς Σλιμανί ο Παναθηναϊκός, αλλά τον προβληματίζει, λέει, ο δύστροπος χαρακτήρας του. Οντως, πολύ δύστροπος ο χαρακτήρας του Σλιμανί, φίλοι μου. Να σκεφτείτε, ζητάει και λεφτά για να υπογράψει ! ***

*** Τι έγινε με εκείνο το ... σφουγγάρι πού θα έπαιρνε όταν αναλάμβανε ο Μπαλτάκος ; Το βρήκε ή ακόμα εκκρεμεί το αίτημά του στον Γιαννάκη ; ***

*** Τώρα μεταξύ μας, Τάκη, μιάς και ξέρω ότι είσαι ορθολογιστής και ρεαλιστής. Πόσο ... «ευτυχής» επικοινωνιακά πρέπει να αισθάνεσαι, έχοντας απέναντί σου ένα ΜΓ και δίπλα σου ... αυτό το συρφετό ΑΡΔοΜΜΕμέδων. Σε καταλαβαίνω, αλλά ξέρεις, ο καθείς εφ' ό ετάχθη ***

*** Η στήλη Πολλά Εν Ολίγοις δημοσιεύθηκε στον Κόκκινο Πρωταθλητή στις 18-6-2022.***

Διαβάστε επίσης