Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δύο υπεράσοι για κάθε κενό στον Ολυμπιακό του 2023

Δύο υπεράσοι για κάθε κενό στον Ολυμπιακό του 2023
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 - 13:44

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ – ΚΟΛΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ... ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

ΔΥΟ ΥΠΕΡΑΣΣΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΕΝΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥ 2023

ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΡΥΜΑΓΔΟΣ «ΒΟΜΒΩΝ» ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ :

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ

*** Μάλιστα, κύριοι. Και Βρσάλικο και Πίπα Αβίλα. Δύο δεξιά μπακ, δηλαδή. Πάει το ένα κενό, το μεγαλύτερο κατά πως λέγανε. Και εγκαίρως, έτσι ; Ακόμα δεν ξεκίνησε καλά – καλά η προετοιμασία και έκλεισε το κενό. Με μεταγραφές βαρβάτες, δηλαδή. Με ονόματα πού ξεχωρίζουν στο ευρωπαϊκό ποδόφαιρο. Με ονόματα πού σαν αξίες δεν αμφισβητούνται από κανένα.

*** Συγνώμη, λάθος. Από κανένα, είπα ; Εννοώ τους καλοπροαίρετους, εκείνους πού σέβονται το φίλαθλο αναγνωστικό κοινό και δεν κυριαρχούνται από κακεντρέχεια, ζηλοφθονία, μισαλλοδοξία. Πως αλλιώς δηλαδή θα αμφισβητούσε κάποιος την απόκτηση ενός Βρσάλικο, αν δεν ήταν ζαβός, ελαττωματικός σε χαρακτήρα και προθέσεις ;

*** Για να τα κάνουμε λιανά. Ομιλούμε για ΑΡΔόνια. Και δη, διακεκριμένα ΑΡΔόνια. Με προκατάληψη και κακές προθέσεις έναντι του Ολυμπιακού και – ΚΥΡΙΩΣ - του Βαγγέλη Μαρινάκη. Διότι, όπως λέει ο δωδεκάλογος του καλού ΑΡΔότσατσου, «ο εχθρός του αφεντικού μου, είναι και δικός μου εχθρός» !

*** Πολύ κοντά λοιπόν στην απόκτηση του Βρσάλικο ο Ολυμπιακός ( για να ακριβολογούμε, αλλά η μεταγραφή θεωρείται ουσιαστικά τελειωμένη ) και εντυπωσίασε όλη την ποδοσφαιρική κοινωνία. Για τους ΑΡΔίτες όμως, ο εντυπωσιασμός προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις. Και μη έχοντας κάτι τι αγωνιστικής φύσεως να του προσάψουν, θυμήθηκαν μία ... εγχείρηση πού είχε κάνει πριν από τρία χρόνια, στον πρόσθιο χιαστό.

*** Οπότε, ... ώ του ευρήματος, σταμπάρισαν το σημείο πού θα έπρεπε να επικεντρώσουν την προσπάθεια ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ- έστω και εν μέρει – αυτής της σπουδαίας μεταγραφής : Και το αποτέλεσμα των κακόβουλων προσπαθειών, αποτυπώθηκε σε μία φράση : «Ο γίγαντας με τα πήλινα πόδια» !!!

*** Μάλιστα, ξαναλέω. Ο γίγαντας με τα πήλινα πόδια, τόσο πήλινα, ώστε ΜΟΝΟ ΤΗ ΣΕΖΟΝ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΛΗΞΕ, ΕΚΑΝΕ 27 παιχνίδια. Και κοντά στα ΠΕΝΗΝΤΑ, από την αποθεραπεία του ως τώρα ! Ναι, μάστορα, με πήλινα πόδια έκανε 27 παιχνίδια μόνο την σεζόν πού έληξε. Και όχι σε καμιά Μίντιλαντ ή Γκαντ. Στην Ατλέτικο Μαδρίτης τα έκαμε, με προπονητή ένα Ντιέγκο Σιμεόνε ! που δηλαδή και να μην είχε ... πηλό στα πόδια, έτσι ;

*** Εντάξει, συμφωνώ ότι είναι και το άλλο. Ότι αν δεν είχε πήλινα πόδια ο Βρσάλικο, θα τον άφηναν ποτέ οι μπαλαδόφατσες και οι διάσημοι σκάουτερς των αντιπάλων του Ολυμπιακού ; Θα ήταν ποτέ δυνατόν να προτιμούσε τον ... Σάστρε ο Λουστρέσκου στον Πάοκ ; Θα προτιμούσε ποτέ ο Αλαφούζος να κρατήσει τον Σάντσες στον Πόα, ή μήπως η Κούλα θα έμενε με τον Μισελέν ;

*** Ετσι δηλαδή και ο Βρσάλικο δεν είχε πήλινα πόδια, αλλά ... κανονικά, σαν των άλλων, θα σκοτωνόντουσαν μεταξύ τους ποια θα τον αποκτούσε ! Θα άνοιγαν τα ταμεία τους οι επενδυτές και θα του έδιναν όσα ζητούσε κι' ένα μπόνους παραπάνω. Μέχρι και τις ... δάδες πού μπήκαν προχθές και προσέδωσαν μεγαλοπρέπεια στην Ο.Παπαρίνα θα πούλαγε ο Ασπρομάλλης για να πάρει τον Βρσάλικο ... αν τα πόδια του είχαν πάρει την ιατρική έγκριση ... από τον Γιαννάκη.

*** Τέλος πάντων, για να το σοβαρέψουμε, ο Βρσάλικο ήταν η πρώτη «απάντηση» ας το πούμε, του Ολυμπιακού στους ... «καθυστερημένους» οπαδούς. Εννοώ σ' εκείνους πού είχαν αρχίσει να γκρινιάζουν και ελεεινολογούν για την ... «καθυστέρηση» στις μεταγραφικές κινήσεις του πρωταθλητή. Αλλά και πάλι δεν συγκρατιόντουσαν μερικοί. Αρχισε άλλη ... παραφιλολογία με τον «μπακ άπ» του Βρσάλικο !

*** «Τι, μόνο με τον Βρσάλικο θα μείνουμε για δεξί μπακ ; Κι΄ έτσι και χτυπήσει δηλαδή, ή στραβοπατήσει, ή κρυολογήσει, τι θα γίνει ; Ποιος θα καλύψει τη θέση ; Διώξανε και τον Λαλά, άφησαν εκτός πλάνου τον Βρουσάϊ, δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα». Δεν πρόλαβε καλά - καλά να ολοκληρώσει τη φράση του ο ... καλόπιστος «Ολυμπιακάρας» και έσκασε η δεύτερη βόμβα : Ο Ισπανός δεξιός αμυντικός της Χάντερσφιλντ, ο Pipa Avila Gordon, πιο γνωστός σαν σκέτο "Pipa" έκλεισε στον Ολυμπιακό. Προφανώς, σαν «μπακ απ» του Βρσάλικο

*** Για τον φίλο μας τον «Ολυμπιακάρα», ήταν μια μικρή ήττα. Δεν πτοήθηκε όμως : «Pipa ; Ακου κεί ... Pipa, όνομα να σου πετύχει ! Και πού ... μπαίνει ο τόνος ;» χασκογέλασε πονηρά. Δεν είχε τίποτ' άλλο να πεί. Προς ώρας όμως. Και περιμένει την επόμενη μεταγραφή, για να

Ο ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΧΥΛΟΠΙΤΤΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ

*** Οι περιπέτειες όμως των οπαδών της θεωρίας «καθυστερημένες μεταγραφές», όχι απλά ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ακόμα, αλλά ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ! Από μέρα σε μέρα, θα σκάει και μία βόμβα, μικρή ή μεγάλη. Για παίκτες πού οι απέναντι δεν μπορούν να αποκτήσουν. Και μην τα ρίχνουν μόνο και όλα στα λεφτά, φίλοι μου. Υπάρχουν κι' άλλα πράγματα πού μετράνε για να ολοκληρωθεί μία μεταγραφή διακεκριμένου ξένου ποδοσφαιριστή σε ελληνική ομάδα

*** Θέλετε ένα μικρό, πρόσφατο παράδειγμα πού πήρε τ' αυτί μου από την πρόσφατη σύναξη της εθνικής έπο ; Ανθρωποι της Αεκούλας, έμαθα λοιπόν, πλεύρισαν τον Χατζηδιάκο και προσπάθησαν να τον ... «μασαζάρουν» για να τον πείσουν να φύγει από την Αλκμααρ και να υπογράψει στην ομαδάρα τους. Από λόγους ευγένειας ο 25χρονος διεθνής στόπερ, κρατήθηκε και δεν γέλασε. *** Τους είπε μόνο ότι δεν σκοπεύει να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά θα συνεχίσει στο εξωτερικό. Ούτε και το ... όραμα να μετέχει στην ομάδα πού θα μπεί πρώτη φορά στη Τζαμπασοφιά τον έπεισε. Θέμα οικονομικό, λέει, δεν μπήκε στην κουβέντα. Δεν χρειαζόταν, βλέπετε, με την Αεκ μίλαγε»

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΚΑΡΠΑ : ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ, ΑΝ ...

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ

*** Σκάρπα σου λένε και αμέσως ψάχνεις να βρείς υπογλώσσιο μπας και συνέλθεις από την ταραχή ! Της Παλμέϊρας παίκτης είναι αυτό το ποδοσφαιρικό θαύμα. Δεκάρι ολκής, παίκτης φανταιζί πού μπορεί με μία μπαλιά να ξεκλειδώσει οποιαδήποτε άμυνα. Ερχεται αυτός ο παίκτης όμως στην Ελλάδα ;

*** Πολύ σοβαρό αυτό το ερώτημα, μάστορα. Και αν θέλεις την απάντησή μου, με το χέρι στην καρδιά πού λένε, από δύσκολα, έως πολύ δύσκολα ! Να στο αναλύσω, μάστορα, αλλά να σου πω πρώτα, ότι κι' εγώ δεν ήξερα, αλλά ρώτησα κι' έμαθα. Σκάρπα λοιπόν. Τελευταίο του παιχνίδι με την Παλμέϊρας πριν από ένα περίπου μήνα, στις 25 Μαϊου εναντίον της Ντεπορτίβο Τάτσιρα από τη Βενεζουέλα, για το Κόπα Λιμπερταδόρες.

*** Με σκορ 4-1 κέρδισε η Παλμέϊρας, αφεντικό. Και ξέρεις πόσα γκολ έβαλε ο Σκάρπα ; ΤΡΙΑ, αφεντικό ! Ανοιξε το σκορ και πήρε και δύο πέναλτι μετά. Χατ τρικ ο Σκάρπα, πού θεωρείται απαραίτητος για την ομάδα του στη διαδρομή για τον ΤΙΤΛΟ του πρωταθλητή, Πόντο – πόντο το πάει με την Κορίνθιανς ως τώρα, αλλά μέχρι το Νοέμβριο πού λήγει το πρωτάθλημα, ο δρόμος είναι μακρύς και γεμάτος αγκάθια. Για Βραζιλία μιλάμε, αφεντικό.

*** Απαραίτητος, λέει, ο Σκάρπα στην ομάδα και γι' αυτό δεν πρέπει να φύγει. Ποιος το λέει αυτό ; Ο προπονητής το λέει. Και ποιος είναι ο προπονητής της Παλμέϊρας ; Αμπελ Φερρέϊρα το όνομα. Τόμπολα ; Ετσι είναι, αφεντικό. Αμπέλ ομίλησε και άπαξ και ομίλησε, για την διοίκηση είναι νόμος. Ο,τι πείς, του λένε και δεν το συζητάνε άλλο

*** Βεβαίως, υπάρχουν κι' άλλα εμπόδια. Το παιδί δεν έχει παίξει ποτέ έξω από τη Βραζιλία, ούτε Ευρώπη έχει έρθει. Μπορεί δηλαδή να χρειαστεί και κάποιο διάστημα προσαρμογής στο νέο περιβάλλον και δεν εννοώ μόνο το ποδοσφαιρικό. Από την άλλη όμως, αυτό όμως μπορεί και να αποδειχθεί ατού για την ευόδωση της μεταγραφής.

*** Είναι, έπειτα και το άλλο, μάστορα. Ότι το συμβόλαιο του Σκράπα λήγει σε λίγους μήνες και μετά η Παλμέϊρας δεν θα έχει λόγο στην συνέχεια της καριέρας του παίκτη. Που το παλεύει με όλες του τις δυνάμεις ο Ολυμπιακός, ασχέτως αν εξ αρχής ήξερε τις δυσκολίες πού θα συναντούσε σ' αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση. Ο Σκάρπα όμως, σίγουρα αξίζει σαν παίκτης και την προσπάθεια και το ρίσκο.

Τα ζαβά ΑΡΔόνια σε νέες περιπέτειες

Καμία νομική κίνηση κατά Χριστόγλου δεν στέκει για την «Ιωάννα»

*** Μωρέ όταν σας λέω εγώ ότι είναι ζαβά ... Ξέρετε τι πάει ζαβά, έτσι ; Στραβά σημαίνει. Με ελάττωμα. Μακριά απ' το κανονικό. Μεταφορικά, πάει και στο διανοητικό σφάλμα η λέξη. Από κουτά έως εντελώς ηλίθια. Διαβάστε τώρα τι πήγαν και γράψανε, τα βλαμμένα. Ότι, λέει, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ( εννοούν την ομάδα μπάσκετ πού ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ και ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ ΕΝΤΕΛΏΣ φέτος ο Ολυμπιακός ) «στέλνει στον εισαγγελέα» τον δημοσιογράφο Μπάμπη Χριστίγλου, γιατί, λέτε ; Διότι, υποστηρίζει (κατά το δημοσίευμα ) η ΚΑΕ Παναθηναϊκός πως εθεάθη να φωνάζει «Ιωάννα – Ιωάννα» από τις εξέδρες του ΣΕΦ μαζί με χιλιάδες άλλους φιλάθλους, απευθυνόμενος στον αθλητή του Παναθηναϊκού Ιωάννη Παπαπέτρου.

*** Αυτό είναι το «στόρι» της ηλιθιότητας των ζαβών, για τα οποία σας έλεγα στην αρχή. Και βεβαίως, ο χαρακτηρισμός ζαβά δεν απευθύνεται στην ... ΚΑΕ Παναθηναϊκός – αλλοίμονο ! Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός διαθέτει νομικό επιτελείο πού απαρτίζεται από επιφανείς επιστήμονες, οι οποίοι ΠΟΤΕ δεν θα ενέκριναν μία τόσο ΒΛΑΚΩΔΗ νομική κίνηση. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο είμαι βέβαιος ότι τα ζαβά και κομπλεξικά ΑΡΔάκια για άλλη μια φορά, από τις ΧΙΛΙΑΔΕΣ μέχρι τώρα, θα διαψευστούν.

***Λέω λοιπόν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κινηθεί νομικά η πράσινη ΚΑΕ κατά του δημοσιογράφου. Όχι μόνον διότι μια τέτοια κίνηση δεν θα είχε κανένα απολύτως αποτέλεσμα, από τα επιδιωκόμενα, αλλά και διότι ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ θα αποδεικνύονταν μπούμερανγκ με μία ανάλογη νομική κίνηση ( αγωγή – ψευδή καταμήνυση ) του ίδιου του θιγέντος δημοσιογράφου.

*** Και για να τα κάνουμε πιο λιανά. Πρώτον, οι «μηνυτές» θα πρέπει να αποδείξουν τι ακριβώς τραγουδούσε ο ΜΧ. Δεύτερον, αν αποδειχθεί ότι τραγουδούσε Ιωάννα – Ιωάννα, θα πρέπει να αποδείξουν ότι εννοούσε τον ... Ιωάννη Παπαπέτρου και όχι μία οποιαδήποτε Ιωάννα. Και βέβαια, το να εμφανιστεί κάποια Ιωάννα σε μία ποινική δίκη και να αθωώσει τον κατηγορούμενο λέγοντας ότι εκείνη εννοούσε, είναι τόσο εύκολο, όσο για να το καταλάβουν ακόμα και τα ζαβά.

*** Τρίτον, ο νέος αθλητικός νόμος, τον οποίο ηλιθίως αναφέρουν τα ζαβά, δεν ασχολείται καν με την αναπαραγωγή συνθημάτων επιλεκτικά ενός από τις χιλιάδες οπαδούς στις εξέδρες, όταν μάλιστα το σύνθημα δεν περιέχει κολάσιμες φράσεις και χαρακτηρισμούς. Είμαι βέβαιος εξ άλλου, ότι μια τέτοια νομικής φύσεως εξέλιξη δεν θα την επεδίωκε ούτε ο ίδιος ο Ιωάννης Παπαπέτρου πού σίγουρα είναι σκεπτόμενο άτομο και διαθέτει ορθή σκέψη και λογική.

*** Οσο, τώρα, για το νομικό πλαίσιο που αφορά τα συνθήματα των γηπέδων, για να ασχοληθεί μαζί τους ο αθλητικός εισαγγελέας θα πρέπει να προκαλούν βία. Και βέβαια, κανείς δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει σοβαρά ότι το 'Ιωάννα - Ιωάννα' προκαλεί βία.

*** Συμπέρασμα. Τα ζαβά ΑΡΔόνια πάλι την πάτησαν. Και όχι μόνο την πάτησαν, αλλά προσπαθούν να παρασύρουν σε γκάφα μια ολόκληρη ομάδα, πού όχι μόνο θα ξεφτιλίζονταν στο τέλος της ημέρας, αλλά θα κινδύνευε να υποστεί και μεγάλη οικονομική ζημιά ***

ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΙΒΑΝ

ΑΠΟ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΗ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ !

Εν αναμονή εξελίξεων σχετικά με την αγοραπωλησία του OPEN TV

*** Στο Σαββατιάτικο φύλλο της εφημερίδας «Παραπολιτικά» αλιεύσαμε την παρακάτω είδηση, σχετική με τον Ρώσο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Πάοκ Ιβάν Σαββίδη :

*** «Στο στόχαστρο των φορολογικών Αρχών, αλλά και της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος φαίνεται ότι βρίσκονται όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί τόσο του Ιβάν Σαββίδη, όσο και επιχειρήσεων πού συνδέονται με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ. Η έρευνα πού έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό επεκτείνεται και εκτός Ελλάδος και συγκεκριμένα στην Κύπρο.

*** Ενας από τους φακέλους πού εξετάζουν οι ελεγκτές, συνδέεται με την αγοραπωλησία του τηλεοπτικού σταθμού OPEN από τον επιχειρηματία Φίλιππο Βρυώνη. Μάλιστα, οι όροι του συμφωνητικού μεταξύ των δύο επιχειρηματιών φαίνεται πως έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων πού χειρίζονται τους φακέλους.

*** Ανεξάρτητα από την εξέλιξη πού θα έχει η σχετική έρευνα, είναι αλήθεια ότι προκαλεί εντύπωση το γεγονός πώς τόσο η Αρχή για το ξέπλυμα, όσο και η Οικονομική Εισαγγελία είχαν αποφύγει όλα αυτά τα χρόνια να «ανοίξουν» τους φακέλους των υποθέσεων πού σχετίζονταν με τον Ιβάν Σαββίδη» ***

*** Τα σημάδια πάντως, φάνηκαν από νωρίς. Η καταστροφή ξεκίνησε από τη μέρα πού πάτησε το πόδι του στο ΟΑΚΑ ο Χεζώνια ***

*** Δέκα αθώα μυρμήγκια είχε σκοτώσει ο Τ. Ντόρσεϊ όταν ήταν στη δευτέρα Δημοτικού. Ρεπορτάζ, Γ. Κουβόπουλος #sdna #olypao ( Το Site του Λαθρέμπορα@ToGolendri ) ***

*** Ετοιμάζει ο Ρώσος την απάντηση στη βόμβα Vrsaljko. Μιλάει με τον Blsamjko. Τον θέλει βασικό στην αναμέτρηση με τις Φακές ***

*** Η στήλη Πολλά Εν Ολίγοις δημοσιεύθηκε στον Κόκκινο Πρωταθλητή στις 21/6/2022. ***

Διαβάστε επίσης