Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Υπόθεση «μάγου» Σκάρπα: Μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί τέτοια μεταγραφή

Υπόθεση «μάγου» Σκάρπα: Μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί τέτοια μεταγραφή
Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 - 16:10

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ :

Ο ΟΡΥΜΑΓΔΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΓΟΥ ΣΚΑΡΠΑ : ΜΟΝΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

*** Θα θυμάστε ασφαλώς τι λέγαμε πριν από δύο μέρες, περί «ορυμαγδού» από μεταγραφικές βόμβες του Ολυμπιακού που θα αρχίσουν να σκάνε άμεσα. Η πραγματικότητα λοιπόν το επιβεβαιώνει. Όχι μόνο άρχισαν οι βόμβες, αλλά και είναι συνεχείς και αδιάκοπες, σε χρόνο σχεδόν μηδενικό η μία μετά την άλλη.

*** Μάθαμε λοιπόν, ότι ο Ολυμπιακός απέκτησε, μετά τον Βρσάλικο, τον Πιπά Αβιλά, τον Αλίγιαγκιτς, τον Ζίνκερνάγκελ και μόλις τώρα, πού γράφω αυτές τις γραμμές, τον Αμπουμπακάρ Καμαρά, του Αρη. Παράλληλα, «παλεύεται» σκληρά η απόκτηση του βραζιλιάνου «μάγου» Σκάρπα από την Παλμέϊρας. Μεταγραφή της οποίας τις τεράστιες δυσκολίες είχαμε αναλύσει από δω, από την πρώτη στιγμή.

*** Ειδικά για την υπόθεση Σκάρπα, πρέπει να σημειώσω ότι είναι τέτοια η φύση των δυσκολιών της πού ΜΟΝΟ ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να ολοκληρώσει. Και αν δεν την ολοκληρώσει ο Ολυμπιακός, καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν θα ήταν σε θέση να το πράξει. Σε κάθε περίπτωση πάντως, διατηρώ αμείωτη την αισιοδοξία ότι ο Σκάρπα, είτε έτσι, είτε αλλιώς, θα καταλήξει στον Ολυμπιακό. Και ξέρετε γιατί ; Γιατί όταν ο Βαγγέλης ο Μαρινάκης θέλει κάτι, στο τέλος το καταφέρνει.

ΣΟΥΠΕΡ ΖΙΝΚΕΝΑΓΚΕΛ : ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΣΣΟΥ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

*** Πάμε παρακάτω, όμως και θα σας εκμυστηρευτώ κάτι. Αν προσωπικά όλες αυτές τις ημέρες ΠΑΡΑΚΑΛΑΓΑ (και το έκανα) να ολοκληρωθεί μία μεταγραφή, αυτή ήταν του Ζινκερνάγκελ. Πρόκειται για πραγματικό ΣΟΥΠΕΡΠΑΙΚΤΗ, με προσόντα δυσεύρετα και ανεκτίμητα για ομάδες με οράματα και φιλοδοξίες, όπως ο Ολυμπιακός.

*** Τον Ζίνκ τον έχω παρακολουθήσει σε αρκετούς αγώνες με την Νόττιγχαμ και αναρίθμητα βιντεάκια, από την εποχή πού έπαιζε – και ΔΙΕΠΡΕΠΕ με τη Μπόντο Γκλιμπτ. Δεν θα απαριθμήσω τα προσόντα του, κάτι πού έχει ήδη γίνει από πολλούς συναδέλφους. Απλά, θα πω ότι ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ, πού σημαδεύει τους μεγάλους άσσους του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

*** Παίζει το ίδιο καλά σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, είναι κινητήριος μοχλός του ΓΡΗΓΟΡΟΥ επιθετικού παιχνιδιού και –ένα σημείο πού δεν αναδείχτηκε ακόμη – έχει εξαιρετικά εύστοχες εκτελέσεις φάουλ. Νομίζω ότι τουλάχιστον μέχρι να έρθει στην ομάδα ο βραζιλιάνος φαουλίστας Σκάρπα, ο Ζινκ θα αποδειχτεί ασυναγώνιστος στις εκτελέσεις των στημένων γλύρω από την περιοχή.

ΒΡΣΑΛΙΚΟ–ΑΒΙΛΑ

*** Για τον Βρσάλικο και τον Πιπά Αβιλλα, έχουμε ήδη μιλήσει. Είναι κορυφαίες λύσεις, από τις πιο αξιόπιστες πού κυκλοφορούν στη διεθνή αγορά, πού λύνουν πολλά αμυντικά προβλήματα – και όχι αποκλειστικά και μόνο – στη θέση του δεξιού μπακ. Ο Βρσάλικο έχει ήδη αγωνισθεί σε ανώτατο επίπεδο και με απόλυτη επιτυχία και στο κέντρο της άμυνας ( σε σύστημα 3-5-3 ), ο δε Πιπά, παίζει άνετα και στην αριστερή πλευρά.

ΑΛΙΓΙΑΓΚΙΤΣ : ΕΝΑ ΠΕΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΑΣ

*** Για τον νεαρό Αλίγιαγκιτς, δεν έχω να παρατηρήσω πολλά πράγματα. Δεν τον έχω δεί, δεν τον ξέρω, άρα επαφίεμαι στην κρίση των ανθρώπων πού τον έχουν παρακολουθήσει, δηλαδή των σκάουτερς της ομάδας και τον Πέδρο Μαρτίνς. Πρέπει πάντως, για την σωστότερη αξιολόγηση, να ληφθεί υπ' όψιν μία σημαντική παράμετρος : Ποια ομάδα θα έδινε 500 χιλιάρικα για ένα 18χρονο ποδοσφαιριστή, αν δεν είχε προηγουμένως ΠΕΙΣΘΕΙ για τα προσόντα και την αξία του ; ***

*** Ο σεβασμός δεν επιβάλλεται : ΑΠΟΚΤΑΤΑΙ. Και ο φόβος, είναι αποκλειστικά πρόβλημα των ΑΔΙΚΩΝ ***

Η ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΕΝΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΑΠ' ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΧΡΩΣΤΑΕΙ ... Σ' Ο,ΤΙ ΠΕΤΑΕΙ ΚΑΙ Σ' ΟΤΙ ... ΚΟΛΥΜΠΑΕΙ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΚΑΕ ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΟ ... ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ !

*** Πριν από λίγες μέρες, από αυτήν εδώ τη στήλη είχα αποκαλύψει ότι το χρέος της ΚΑΕ ( μπασκετικής ) Αεκ σε ΠΡΩΗΝ ΑΘΛΗΤΕΣ, προπονητές, μάνατζερς κ.α. ανέρχεται ... αισίως στα ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ. Φυσικά, δεν πρέπει να αμφιβάλλει κανείς ότι μέχρι σήμερα και με ... τάση καθημερινότητας, το χρέος αυτό θα ανεβαίνει, ποιος ξέρει μέχρι πού. Να υποθέσω, μέχρι να βρεθεί κανένα ... ΔΗΜΟΣΙΟ, ως συνήθως να αναλάβει να το καλύψει ; Ολα να τα περιμένει κανείς όταν η διακυβέρνηση ασκείται από ΦΑΥΛΟΥΣ πολιτικούς.

*** Τέλος πάντων, αυτά επαναλαμβάνω, είναι τα χρέη της ΚΑΕ Αεκ προς αθλητές. Φυσικά δεν είναι τα μόνα, ούτε μόνο τόσα. Υπάρχουν και τα άλλα. Θα έλεγα, μεταφορικά, πως η ΚΑΕ Αεκ χρωστάει σε ... «ό,τι πετάει και ό,τι κολυμπάει». Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτό πού ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΤΗΛΗ.

*** Η ΚΑΕ Αεκ, λοιπόν, χρωστάει ποσόν 260 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ευρώ, επιβεβαιωμένων στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, από κατανάλωση ρεύματος στο Κλειστό Ανω Λιοσίων κ.α. λειτουργικά ! Το ποσόν αυτό ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ότι ΣΗΜΕΡΑ θα έχει φτάσει ή και ξεπεράσει τις ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρώ.

*** ΦΥΣΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΕΙ.

*** Όπως έχω επισημάνει κατ' επανάληψη, το ΣΤΟΛΙΔΙ των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 πού φτιάχτηκε από χρήματα του ελληνικού λαού για να στεγάσει τον ελληνικό αθλητισμό και ΟΧΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, δόθηκε στην Αεκ ΚΑΕ προκειμένου να το χρησιμοποιεί σαν έδρα στους αγώνες της. Παράλληλα όμως και για να το χρησιμοποιεί, η Αεκ ΚΑΕ ανέλαβε την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ΚΑΛΥΠΤΕΙ τα λειτουργικά έξοδα, μεταξύ των οποίων, βεβαίως και την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Και μόνον αυτός ο όρος, αφορώντας την Αεκ ΚΑΕ, προκαλεί εύλογα χαμόγελα.

*** Όλα τα παραπάνω, έρχονται σε αντίθεση με την προ ημερών επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της Ομοσπονδίας Μπάσκετ για την υπόθεση της αδειοδότησης της ομάδας του και τα περίφημα bans, ο εικονιζόμενος ιδιοκτήτης της Μάκης Αγγελόπουλος. Νομίζω ότι η μέχρι τώρα στάση και οι αντιδράσεις του συγκεκριμένου στα θέματα διοίκησης της ΚΑΕ, δικαιολογούν απόλυτα το γνωστό «κοίτα ποιος μιλάει»

*** Με την πολύτιμη βοήθεια της πάντοτε έγκυρης και αξιόπιστης «Αθλητικής Διαπλοκής», λοιπόν, θα ασχοληθούμε σήμερα με τα πιο σημαντικά από όσα είπε ο κ. Μάκης Αγγελόπουλος σ' εκείνη την επίθεση. Αρχής γενομένης από το γνωστό θέμα με την αδειοδότηση που η Αεκ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ.

*** Η επιτροπή αδειοδοτήσεων λοιπόν, έκρινε ότι ο φάκελος της ΑΕΚ δεν είναι πλήρης και εισηγήθηκε να μην της χορηγηθεί άδεια, καθώς και στις Λάρισα, Αρη και Απόλλωνα Πάτρας. Ο Μάκης Αγγελόπουλος εξοργίστηκε και εξαπέλυσε επίθεση με απανωτές ανακοινώσεις μιλώντας για ... εγκληματική οργάνωση ! Προφανώς, όμως, ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ότι η διαδικασία της αδειοδότησης και η συγκρότηση της συγκεκριμένης επιτροπής αποφασίστηκε ομόφωνα από όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος συμπεριλαμβανομένης και ... ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΚ!

*** Η ΕΟΚ πήρε επίσημη θέση, με τον πρόεδρό της Βαγγέλη Λιόλιο, ο οποίος έκανε λόγο για διεθνή ξεφτιλισμό της χώρας λόγω των ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ( παγκόσμιο ρεκόρ ) bans! Η ΑΕΚ συνέχισε την ίδια τακτική και με επιθετικές ανακοινώσεις ισχυρίστηκε ότι δεν έχει ξεφτιλίσει τη χώρα γιατί ... ( μεταξύ άλλων ) έφτιαξε «πάρα πολύ ωραία ταινία με μεγάλο κόστος παραγωγής» ! Το ότι η ταινία ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΣΟΔΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΞΟΔΑ, είναι ... μικρολεπτομέρεια, πού δεν αφορά κανένα στη χώρα των ... σανοφάγων

ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ :

ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ ΤΟ 2019, ΑΛΛΑ ΤΟ 2022 !

*** ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ από την Αθλ. Διαπλοκή : «Το 2019 ο Μάκης Αγγελόπουλος δεν συγκινήθηκε από τον αγώνα του Ολυμπιακού να αλλάξει το σύστημα και να μπουν ξένοι διαιτητές στο Ελληνικό μπάσκετ. Στήριξε απόλυτα τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ! «Ό, τι πει ο νόμος» και ... 13-1 !

*** Φέτος όμως, το "ο,τι πει ο νόμος" άλλαξε... Με τη στήριξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε με ψήφους 8-4 να μην επικυρώσει την εισήγηση της επιτροπής αδειοδότησης παρ' ότι είναι δεσμευτική ! Το πρόσχημα ήταν ότι ιστορικές ομάδες όπως η ΑΕΚ ... «χρειάζονται στη μεγάλη κατηγορία». Το 2019 ιστορικές ομάδες όπως ο Ολυμπιακός δεν χρειαζόταν στην κατηγορία! Δύο μέτρα και δύο σταθμά.

*** Επιστρέφουμε όμως στο κλειστό Ανω Λιοσίων. Και θυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες οριστικοποιήθηκε η «παραχώρηση» από την Πολιτεία του κλειστού του ΟΑΚΑ για 49 χρόνια στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Πριν από δύο χρόνια όμως, είχε λύσει – η Πολιτεία – και το γηπεδικό πρόβλημα της Αεκ στο μπάσκετ με την παραχώρηση του Ολυμπιακού γυμναστηρίου Άνω Λιοσίων για 20 χρόνια !

*** Αν ρωτάτε για τον Ολυμπιακό που ... «είναι η ομάδα του Δημοσίου και ... κυβερνά τη χώρα», μέχρι στιγμής ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το ΣΕΦ δεν έχει παραχωρηθεί στην ΚΑΕ...

Ποιο ... «χαζοχαρούμενο» κυβερνητικό στέλεχος «μιλάει» με τον κ. Αχιλλέα Μπέο ;

*** Πολύ θα ήθελα να ήξερα αν όντως υπάρχει κυβερνητικό στέλεχος τόσο χαζοχαρούμενο, ώστε να ενημερώνει, να συζητάει και ... επιτρέπει στο Μπέο να μεταφέρει πληροφορίες σχετικά με τις οικονομικές αποφάσεις πού αφορούν δημόσια έσοδα. Θέλω να πιστεύω ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ότι απλά ο Μπέος μετέφερε στη σύναξη των άστεγων μικρομεσαίων διάφορα ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ κουτσομπολιά πού είχε πάρει τ' αυτί του σε κάποια πολιτική πιάτσα, απ' αυτές πού περιφέρεται. *** Αν όμως οι πληροφορίες πού μετέφερε περί εκταμίευσης τον Ιούλιο ποσού 30 εκατομμυρίων για τις ... «ασθενείς» οικονομικά ΠΑΕ, τότε λυπάμαι για την κυβέρνηση, πού ΑΥΤΟΧΑΣΤΟΥΚΙΖΕΤΑΙ εκταμιεύοντας δεκάδες εκατομμυρίων την εποχή πού ο κόσμος ΥΠΟΦΕΡΕΙ κυριολεκτικά από τις τρομακτικές συνέπειες του πληθωρισμού.

Δικαιούνται – δεν δικαιούνται οι ΠΑΕ ποσοστό από το στοίχημα, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ την εποχή της κρίσεως. Ξέρω δεκάδες συμπολίτες μας, πού ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ για να πάρουν την σύνταξη πού ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ. Αυτοί δηλαδή θα αποτελέσουν εξαίρεση, επειδή δεν διστάζουν να απειλούν και να εκβιάζουν ; ***

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ :

Εχασαν και στα δικαστήρια Πηλίδης και άλλοι οκτώ «κομμένοι» από τους Μεσογειακούς

ΝΙΚΗ ΜΕ ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΤΗΣ ΕΟΕ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΛΗΣ

*** Αποκλειστική και αυτή η είδηση. Απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων πού κατατέθηκε από εννέα αθλητές Πάλης πού κόπηκαν από την αποστολή για τους Μεσογειακούς αγώνες, μεταξύ των οποίων και τον γνωστό στο ευρύ κοινό πρωταθλητή Ελληνορωμαϊκής Γιώργου Πηλίδη.

*** Οι αθλητές είχαν εκδώσει στις 17 Ιουνίου προσωρινή διαταγή, στρεφόμενοι κατά της Ομοσπονδίας Πάλης και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με την οποία ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση αποκλεισμού τους και να συμπεριληφθούν στην αποστολή, έστω και την τελευταία στιγμή. Όμως, το δικαστήριο δικαίωσε την απόφαση της διοίκησης της Ομ. Πάλης και της ΕΟΕ, οι οποίες παρέστησαν στο δικαστήριο και ανέπτυξαν το σκεπτικό και την επιχειρηματολογία τους.

*** Παρόντες στη διαδικασία και των δύο ημερών (την πρώτη εκδικάστηκε η αίτηση προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων και τη δεύτερη, η αίτηση των κυρίως ασφαλιστικών μέτρων ) ήσαν και αθλητές από τους «κομμένους» μεταξύ των οποίων, φυσικά και ο Πηλίδης. Και οι δύο αιτήσεις απορρίφθηκαν ***

*** Λένε ότι πρόκειται για σανό ! Πρώτης ποιότητος βεβαίως, ειδικό για Αεκτζήδες ***

*** Εντύπωση προκαλεί η έλλειψη αντίδρασης στη μεταγραφή του πρώτου σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος Φαν Βέερτ, από τον Βώλο Μπέου στην ιταλική Σπαλ, ομάδα Β' κατηγορίας. Της οποίας μεταγραφής, βεβαίως, δεν πρόκειται να μάθουμε ποτέ το κόστος ***

*** Εκτοξεύτηκε, γράφουν, στο rankin της ΦΙΦΑ η εθνική Ελλάδας τα έπο. Και από την 55η θέση που βρισκόταν, σκαρφάλωσε στη 48η, μετά τις νίκες της επί της σαβούρας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Αλήθεια, όταν παίξει με καμία σοβαρή ομάδα και χάσει, τι θα γίνει με την ... εκτόξευση ; Μάλλον θα μεταβληθεί σε ... ανώμαλη προσγείωση, όπως πάντα, άλλωστε ***

*** Η στήλη Πολλά Εν Ολίγοις δημοσιεύθηκε στον Κόκκινο Πρωταθλητή, στις 24/6/2022. ***

Διαβάστε επίσης