Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ... ΠΕΡΝΑΜΠΕΟΥ

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ... ΠΕΡΝΑΜΠΕΟΥ
Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2022 - 20:32

Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ... ΒΩΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΕΟΥ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ... «ΠΕΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΒΟΛΙΩΤΙΚΑ» ΠΟΥ «ΦΑΓΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΡΑ»

ΠΙΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΠΡΟΠΟΝΗΣΗ :

ΞΕΥΤΙΛΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ, ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

*** Αναρωτιέμαι, το πρόβλημα είναι ότι ο Μπέος έδωσε τα εισιτήρια στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, ή ότι «έδωσε» το ματσάκι στον Παναθηναϊκό ; νομίζω ότι βασικά, το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο Μπέος. Με την – αναμενόμενη άλλωστε – ήττα της ομάδας του από τον Παναθηναϊκό, «υποχρέωσε» όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα να ασχοληθεί με την φυσιογνωμία του.

*** Όπως και να έχει, ο προδιαγεγραμμένης κατάληξης αγώνας του Βώλου, ξεφτίλισε το άθλημα, ξεφτίλισε το πρωτάθλημα, ξεφτίλισε τον Βώλο, ξεφτίλισε τον ιδιοκτήτη, πρόεδρο και ... μοναδικό οπαδό αυτής της ομάδας, τον δήμαρχο της πόλης. Ο οποίος βεβαίως ούτε καν αισθάνεται το μέγεθος της ξευτίλας, η οποία δεν τον απασχολεί διόλου.

*** Γι' αυτόν, από πρακτικής πλευράς, ο αγώνας της ομάδας ΤΟΥ με τον Παναθηναϊκό, ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του στο χώρο. Ηταν ο αγώνας πού του απέφερε κέρδη, τα οποία σύμφωνα με τους ηπιότερους υπολογισμούς, ξεπερνούν τις 250.000 ευρώ.

*** Κέρδη πού φτάνουν ή και ξεπερνούν το ένα τέταρτο του εκατομμυρίου, σε ... ενενήντα λεπτά, δεν νομίζω να υπάρχει άλλο ... επάγγελμα να αποδίδει. Εκτός βέβαια της ... ληστείας, πού δεν είναι επάγγελμα. Εχουμε λοιπόν 15 χιλιάδες εισιτήρια, πού αποφέρουν ΚΑΘΑΡΟ ΚΕΡΔΟΣ, με ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΑ, χωρίς έξοδα. Ε, αν δεν φτάνει αυτό για ΝΑ ΜΗΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΞΕΥΤΙΛΑ, τότε τι άλλο θα μπορούσε να την καλύψει ;

*** Για την ομάδα του Βώλου και την απόδοσή της, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Η αυτή ήταν μία φυσιολογική ήττα, διότι δεν μπορούσε να παίξει καλύτερα, ή ήταν ΠΙΑΣΜΕΝΗ. Αν συνέβη το πρώτο, η ξευτίλα ανάγεται στο πως είναι δυνατόν μια τόσο ΚΑΚΗ ομάδα, πού παίζει τόσο ΑΘΛΙΟ ποδόσφαιρο να βρίσκεται στην Σούπερ Λίγκα. Αν συνέβη το δεύτερο, αν δηλαδή η ομάδα ΗΤΑΝ ΠΙΑΣΜΕΝΗ και πάλι υπάρχει ξευτίλα. Για το πώς η διοίκηση κατέβασε ομάδα με τόσους ... ασθενείς ( = πιασμένους ) παίκτες να παίξουν εναντίον του Παναθηναϊκού.

*** Πέρα απ' όλα αυτά και επειδή η ποδοσφαιρική πιάτσα είναι ευφάνταστη, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα κυκλοφορούσαν στα διάφορα στέκια παρατηρήσεις και επισημάνσεις σχετικά με τον Βώλο του Μπέου και τους παίκτες του, όπως οι παρακάτω :

*** Μήπως τους τιμώρησε η διοίκηση και δεν τους επέτρεψε να πιούν το μαγικό βοτάνι, αυτό πού χαρακτηρίζει την υπερφυσική ... φυσική κατάσταση στην οποία παρουσιάζονται σε ΟΛΑ τα μέχρι σήμερα παιχνίδια της με κορυφαίο τον αγώνα με τον Ολυμπιακό ; Ε χουμε αναφερθεί κι' άλλη φορά στο θαυματουργό νεράκι, πού ξεπερνάει σε δραστικότητα και το νερό του Καματερού πού σε έκανε αθάνατο. Μόνο πού ο ίδιος δεν άντεξε τελικά στην ... νεροποσία και λίγα χρόνια αργότερα έδωσε τέλος στη ζωή του.

*** Ένα άλλο ερώτημα πού κυριαρχούσε στην πιάτσα, ήταν πόσα έδινε το Στοίχημα στο ποντάρισμα «τέσσερα – έξη γκολ». Ενδιαφέρον, αλλά το θέμα είναι ποιος θα έκανε ένα τόσο τρελό ποντάρισμα πριν τον αγώνα, αν δεν ... ήταν σίγουρος ;

*** «Πρόεδρε, φάγαμε ένα αγγούρι.... τόσο μεγάλο! -Ρε ποιός νοιάζεται για το αποτέλεσμα ? 15.000 εισιτήρια και καφέδες και σάντουιτς...ξελασπώσαμε ! Χώρια που δώσαμε τη νίκη στον αντίπαλο του Μαρινάκη! χα χα χα» ( Αναστάσιος Τσάκας) ***

ΟΙ ... ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΒΩΛΟΥ

*** Να μιλήσουμε λίγο για τους αφανείς ήρωες, τους παθητικούς πρωταγωνιστές του ντέρμπι. Που θυμίζουν εκείνο το παλιό ... «Τρία παιδιά Βολιώτικα» σε επικαιροποιημένη παραλλαγή : «ΠΕΝΤΕ παιδιά Βολιώτικα, φάγανε την πεντάρααα, βαζέλα μου γλυκιά».

*** Δεν βρίσκεις εύκολα λόγια να υμνήσεις αυτά τα παιδιά, γι' αυτό πριν ... βρώ τα λόγια, θα θυμηθώ τα πρόσωπά τους. Ηταν ο Κλέϊμαν, ο Λούνα, ο Τσοκάνης, ο Ντέλισιτς και ο πολύς Πάολο Φερνάντες. Ο παίκτης πού όπως δήλωσε ο ειδήμων Μπέος, «σαν κι' αυτόν δεν έχει άλλον η Αεκ» ( Να, τέτοια ακούει ο Μάνταλος και γκρινιάζει απ' το πρωϊ ως το βράδυ ). Ας τους πιάσουμε τώρα (στο στόμα μας) έναν – ένα

*** ΚΛΕΪΜΑΝ : Κατ΄ αρχήν, ο Κλέϊμαν είναι ΟΥΚΡΑΝΟΣ, γεννηθείς στην πολύπαθη Ουκρανία και συγκεκριμένα στην πόλη Βινιτσιγιά, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία. Όχι ότι παίζει κανένα ρόλο αυτό, αλλά απλά δεν είναι καθαρά Ισραηλινός, όπως δεν είναι καθαρά και ... τερματοφύλακας. Ανήκει σ' εκείνο το είδος των γκολκίπερ πού πέφτουν πλονζόν με απλωμένα χέρια, αλά όταν πλησιάζουν τη μπάλα, τα ... μαζεύουν !

*** ΛΟΥΝΑ : Η απόδοσή του σε όλο το διάστημα πού αγωνίστηκε, ήταν εξαιρετική. Μαζί με τον Παλάσιος και τον Βέρμπιτς, ήταν αυτός πού προσέφερε περισσότερα στον ... Παναθηναϊκό ! Η αποθέωσή του συνέβη στο δεύτερο γκολ του ΠΑΟ, όπου, όπως σημείωσε και ο πράσινος τηλεπεριγραφέας, «για κάποιο ανεξήγητο λόγο άφησε τον Παλάσιος και έφυγε».

*** Πιστεύω ότι γι' αυτό το λουλούδι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ομιλεί καλύτερα η μέχρι τώρα καριέρα του. Εχει αγωνισθεί κατά σειράν με τις ομάδες : Σεβίλλη ( ως παιδί ) Αλμερία, Μαγιόρκα, Αστον Βίλλα, Βερόνα, Σπέτσια, Εϊμπάρ, Λεβάντε, Βαγεκάνο, Χιρόνα, Καρταγένα. Ενδεκα ομάδες, σε δέκα χρόνια. Και τώρα, η δωδέκατη, ο Βώλος Μπέου. Ισως και το τελευταίο λιμάνι του.

*** ΤΣΟΚΑΝΗΣ : Είναι ο κυριότερος εκφραστής των θέλω του ιδιοκτήτη σε κάθε αγώνα. Η δραστηριότητα και η ζωτικότητα πού τον διακρίνουν κατά κανόνα, εναντίον του Παναθηναϊκού είχαν εκμηδενιστεί. Είμαι βέβαιος πάντως ότι ο καλόκαρδος πρόεδρος δεν θα τον επιπλήξει.

*** ΝΤΕΛΙΣΙΤΣ : Επαιζε για να ... βγάλει καμιά υποχρέωση ; Εν πάση περιπτώσει, έδωσε ό,τι μπορούσε. Δηλαδή ... τίποτα.

*** ΠΑΟΛΟ ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ : Ο ... πολυδιαφημισμένος από τον Μπέο άσσος, πού σαν κι' αυτόν η Αεκ δεν έχει άλλον, όπως είπε ο ιδιοκτήτης – διερμηνέας. Ο Πάολο Φερνάντες δεν έκανε απολύτως τίποτα. Παρά ταύτα, πού έλεγε και ο Αλαμάνος, όταν βγήκε ο προπονητής του του ... έδωσε συγχαρητήρια ! προφανώς, επειδή είχε ακολουθήσει τις ... εντολές του !

*** Διάφορα του Βώλου από το ... Βόλο :

* Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο του σοβαρού προπονητή του Βώλου Κώστα Μπράτσου για την απόδοση της ομάδας του : «Στο ποδόσφαιρο πληρώνεις τα λάθη σου. Σήμερα κάναμε πολλά λάθη και κάποιες αδράνειες» ! Αμ' πες το Χριστιανέ μου. Στις ... «αδράνειες» κρύβεται όλο το ζουμί

* Με ρωτάει απορημένος αναγνώστης, αν ξέρω ότι ο Μπέος το μεσημέρι του Σαββάτου πήγε να κεράσει τους παίκτες του σε τσιπουράδικο στην παραλία του Βόλου. Νομίζω ότι πρέπει να το αποκλείσουμε, διότι στην παραλία όλο και κάποιος θα τους έβλεπε.

* Το αξιοπρόσεκτο είναι ότι ο προηγούμενος προπονητής του Βώλου απολύθηκε από τόν Μπέο αμέσως μετά την ισοπαλία 3-3 στην Τρίπολη μξε τον Αστέρα. Για την πεντάρα από τον ΠΑΟ, ο κ. Μπράτσος δεν πρόκειται βεβαίως να απολυθεί, Να μην πω, ότι περιμένω να του κάνει και ... αύξηση αποδιοχών

* Ακούγεται σαν φάρσα : Ο Σιδηρόπουλος έδωσε πέναλτι εναντίον του Παναθηναϊκού ! Κι' όμως, ναι. Το ζήσαμε κι' αυτό, έστω και με σκορ γαϊδουροδεμένο : 5-0 !

Διαβάστε επίσης

Η «D-Day» των Τρικάλων!

Η «D-Day» των Τρικάλων!

Η μέρα που ο Ολυμπιακός κόσμος έγραψε το δικό του, απλησίαστο ρεκόρ! Γράφει στο σημερινό Πολλά… εν ολίγοις, ο Μανώλης Γαβαθιώτης!