Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν σφύριξε ούτε το φάουλ που θα σφύριζε και ο αδερφός του Αουγκούστο!

Δεν σφύριξε ούτε το φάουλ που θα σφύριζε και ο αδερφός του Αουγκούστο!
Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 - 19:45

Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης

ΔΕΝ ΣΦΥΡΙΞΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΦΑΟΥΛ ΠΟΥ ΘΑ ΣΦΥΡΙΖΕ ΚΑΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΓΚΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΣΕΡΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ

ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΠΛΕΟΝ ΜΠΑΟΚΤΖΗΣ «ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙ» Ο ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ !

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ, ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ, ΕΛΕΩ «ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ» ΠΣΑΠ

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ Η ΟΡΑΣΗ ΤΟΥ «ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ» : ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ

«ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ» ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ, ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΣΤΟ OPEN ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΤΣΑΛΑΚΩΣΕΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ

*** Δεν βλέπει ο Σιδηρόπουλος. Η μάλλον, βλέπει, αλλά η όρασή του είναι επιλεκτική. Βλέπει δηλαδή αυτά πού θέλει να βλέπει, όποτε θέλει να τα βλέπει. Ετσι δεν είδε και την αλητεία – φάουλ του Αουγκούστο στον Κολοβό και μπήκε το γκολάκι του Πάοκ στον Παναιτωλικό, Ακόμα και ο αδελφός του Αουγκούστο να σφύριζε στο Αγρίνιο, θα έδειχνε αμέσως το φάουλ και θα σχόλαγε το πανηγύρι.

*** Ατυχώς όμως, δεν ήταν ο αδελφός του Αουγκούστο διαιτητής. Ηταν ο Σιδηρόπουλος, το ανφάν γκατέ της ελληνικής διαιτησίας. Ο γνωστός και με το προσωνύμιο «κορυφαίος». Ο οποίος «δεν είδε» το φάουλ, διότι ... δεν ήθελε να το δεί. Είπαμε, έχει επιλεκτική όραση. Βλέπει ό,τι θέλει, όποτε θέλει και όποιον θέλει. Γι' αυτό και εμάς, πού φωνάζουμε και διαμαρτυρόμαστε για τα ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ του σφυρίγματα, ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙ . Δεν θέλει να μας δεί, έτσι απλά.

*** Είπαμε, «ο κορυφαίος» για τον Σιδηρόπουλο. Και δεν είναι ένας απλός χαρακτηρισμός αυτό, Είναι τίτλος, είναι κάτι πού θα τον συνοδεύει, στην καριέρα του, διότι δεν του τον κόλλησαν χάριν γούστου, για να ειρωνευτούν την αναπηρία της σφυρίχτρας του. Είναι ο τίτλος πού του απονέμεται με κάθε επισημότητα, από τον πιο «αρμόδιο» (πάντα σε εισαγωγικά ) φορέα : Τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο των Ποδοσφαιριστών ( ΠΣΑΠ )

*** Ετσι πού λέτε. Και δεν είναι μόνον ο Σιδηρόπουλος πού αραιά και πού παίρνει τον τίτλο του κορυφαίου. Εχουν περάσει κι' άλλοι «κορυφαίοι» από το «δημοψήφισμα» του ΠΣΑΠ. Θυμάμαι ότι κανα – δυό φορές είχε βγεί ο Παπαπέτρου. «Κορυφαίος» και αυτός, όμως δεν θυμάμαι να είχε χρησιμοποιηθεί ο τίτλος στις δηλώσεις του. Δεν είναι τέτοιο παιδί ο Τασούλης.

*** Να σας πω και έναν άλλο «κορυφαίο» πού έχει εκλέξει ο ΠΣΑΠ να γελάσετε ; Κάκος, κύριοι ! Τάσος κι' αυτός, κορυφαίος κι' αυτός. Θυμάστε πρόκειται για τον καράφλα πού βγαίνει στις εκπομπές του ρώσικου και μιλάει για τις αμφισβητούμενες φάσεις ! Αυτός πού τον είχε ξεμπροστιάσει δημόσια, στον αέρα της εκπομπής ο Μελισσανίδης, δεν φαντάζομαι να το ξεχάσατε

*** Ηταν ένα παιχνίδι πού η Αεκ είχε ζητήσει πέναλτυ και δεν της δόθηκε. Και ο Κάκος, με όλο το κύρος του «κορυφαίου», είπε ότι δεν ήταν πέναλτυ και ο Μελισσανίδης τσατίστηκε και τηλεφώνησε στην εκπομπή. «Είσαι νούμερο και μαϊμού και λες ψέματα ότι βρίσκεσαι στην εκπομπή αμισθί», του είπε και αποκάλυψε μάλιστα, ότι ο Κάκος τον είχε παρακαλέσει να τον κάνει αρχιδιαιτητή.

*** Και τι έκανε ο Κάκος ; Τι να κάνει ο δόλιος, ό,τι μπορούσε έκανε και το μόνο πού απάντησε, ότι ο καθένας γράφει την ιστορία του. Εβγαλε πολύ γέλιο δηλαδή εκείνος ο κορυφαίος. Τούτος εδώ ο σημερινός, μόνο γέλιο δεν παράγει. Η παραγωγή εξαντλείται στο μπινελίκι και στους εξάψαλμους. Πού όπως λέγαμε, ποσώς τον ενδιαφέρει. Δεν μας βλέπει, δηλαδή, ό,τι και να κάνουμε, ό,τι και να πούμε.

*** Προσωπική μου άποψη, μετά την επιλογή των Κάκου και τώρα του Σιδηρόπουλου, ως «κορυφαίων» διαιτητών, ο ΠΣΑΠ θα έπρεπε να το κόψει. Το δημοψήφισμα εννοώ, αυτό που ΤΑΧΑΤΕΣ οι ποδοσφαιριστές, επιλέγουν τους κορυφαίους παίκτες και διαιτητές. Το δημοψήφισμα αυτό, έχει πολλές ατέλειες, είναι δυσλειτουργικό και τα αποτελέσματά του δεν παράγουν αξιοπιστία. Για παράδειγμα στο φετινό αναδείχτηκε κορυφαίος ο Γιώργος ο Μασούρας, αλλά αναδείχτηκαν και ο ... Λοντίγκιν κορυφαίος τερματοφύλακας με τον Κάργα ... κορυφαίο στόπερ ! Κάν' τε μου τη χάρη, δηλαδή.

*** Ποτέ δεν μαθαίνουμε ΠΟΙΟΙ και ΠΩΣ ψηφίζουν, σ' αυτό το δημοψήφισμα. Λένε ότι ψηφίζει «ο αρχηγός» κάθε ομάδας, αφού μαζεύει τις ψήφους των συμπαικτών του. Τρίχες κατσαρές, λέω εγώ. Η κάθε ομάδα έχει ... πέντ - έξι αρχηγούς, Αλλοι εκλέγονται από τους συναδέλφους τους, άλλοι ορίζονται από τη διοίκηση, άλλοι με κοινή συμφωνία παικτών διοικήσεως και τρέχα γύρευε. Και καλά οι Ελληνες. Οι ξένοι, πως ψηφίζουν ; Πιάσ' τ' αυγό και κούρευτο, δηλαδή η διαδικασία. Απ' την οποία, όπως είπαμε, αναδεικνύονται και οι ... «κορυφαίοι». Με τα εισαγωγικά απαραίτητα. Χαίρετε ...

Διαβάστε επίσης