Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα Χριστούγεννα των Ολυμπιακών ήταν, είναι και θα είναι πάντα λευκά και ευτυχισμένα!

Τα Χριστούγεννα των Ολυμπιακών ήταν, είναι και θα είναι πάντα λευκά και ευτυχισμένα!
Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2022 - 11:12

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ «ΝΑΙΜΕΝΑΛΛΑΔΕΣ» ΔΗΘΕΝ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΕΣ»

*** Καλημέρα σας και Χρόνια σας Πολλά. Πως περάσατε τούτες τις άγιες μέρες ; Ως Ολυμπιακοί, εννοώ και ξέρετε για ρωτάω ; Επειδή κάποιοι ... «φίλοι», ξέρετε, από τους «δήθεν» πού συνηθίζουν να λένε ... «κι' εγώ Ολυμπιακός είμαι, αλλά ...» !

*** «Ναιμεναλλάδες» τους έχω βαφτίσει εγώ, διότι άλλο το τι λένε και άλλο το τι είναι. «Απ' όλα» μπορεί να είναι, όπως τα τυλιχτά του Χεσετζόγλου, εκτός από Ολυμπιακοί. Και πού λέτε, βγήκαν οι «ναιμεναλλάδες» να σχολιάσουν όπως συνηθίζουν, βούτυρο στο ψωμί των Λαλάκηδων : «Μαύρα Χριστούγεννα» για τους οπαδούς του Ολυμπιακού»

*** Και γιατί παρακαλώ, «μαύρα Χριστούγεννα» ; Επειδή, λέει, η ομάδα πού λέγεται Ολυμπιακός έχασε απανωτά δύο παιχνίδια στο μπάσκετ, ένα στο πρωτάθλημα ... Γυναικών και ένα στο Ανδρών, διεθνούς επιπέδου. Παράλληλα όμως, απέτυχε να κερδίσει στα Γιάννινα, όπου ισοφαρίστηκε, ενώ είχε προηγηθεί με 0-2.

*** Μάλιστα, φίλοι μου. Αυτός είναι «ο λόγος» κατά τους ΑΡΔ/Ολυμπιακάρες, πού όοοολοι εμείς οι πραγματικοί και χωρίς αστερίσκους και «ναι μεν αλλά» οπαδοί του Θρύλου κάναμε ... «μαύρα Χριστούγεννα» ! Ο.Κ. να το δεχτώ λοιπόν προσωρινά, χάριν της ροής του κειμένου. Εστω ότι εμείς κάναμε μαύρα Χριστούγεννα. Μπορούν να μας πούν, ποιοι ... έκαναν άσπρα ; Διότι αυτό απαιτεί η σύγκριση. Όταν κάποιοι κάνουν μαύρα, κάποιοι άλλοι κάνουν ... άσπρα. Η λευκά, αν προτιμάτε.

ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΖΑΚΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΖΕΛΙΝΕΣ

*** Για να τα βάλουμε λοιπόν κάτω και να τα δούμε, «χειρουργικώ τω τρόπω». Ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με την λογική των ΑΡΔ/Ολυμπιακάρων ως πρώτος στη βαθμολογία θα πρέπει να έχει και τους πιο ευτυχισμένους οπαδούς. Οι οποίοι ως εκ τούτου, θα πρέπει και να πέρασαν υπέροχα τα Χριστούγεννα, αραγμένοι αναπαυτικά στον καναπέ, δίπλα στο πράσινο τζάκι με τις βαζελίνες.

*** Για σιγά, όμως. Μήπως και αυτοί να μην απογοητεύτηκαν, όταν η ομάδα τους προηγήθηκε με 0-1 στον Ιωνικό αλλά δεν κατάφερε να νικήσει και να αποσπαστεί ακόμα περισσότερο από τον Ολυμπιακό ; Μήπως και εκείνων η ομάδα μπάσκετ δεν έχασε πάλι με αποτέλεσμα να διατηρεί μία τιμητική θέση στους έσχατους της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας ; Η μήπως, είδε με φρίκη να χτίζεται το απαράμιλλο και ανεπανάληπτο οικοδόμημα του ΣΕΡΙ 9-0 στις ήττες από τον Ολυμπιακό ;

*** Με τα παραπάνω πού είναι και τα πιο πρόσφατα, από τον όγκο των ξευτελικίων, φρονώ ότι αυτά τα Χριστούγεννα πού πέρασαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, μόνο ... λευκά δεν ήταν. Ηταν έντονο στο πράσινο περιβάλλον το χρώμα της ... σκουράδας. Αλλά θα μου πείτε, μήπως ήταν λευκά τα Χριστούγεννα πού πέρασαν οι Αεκτζήδες ; Θα μου πείτε, αυτοί δεν προβληματίζονται εύκολα, κι' όταν στεναχωρηθούν λιγάκι, εύκολα ξεθυμαίνουν.

ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΝΤΕΜΗΣ

*** Όπως το είχε πεί και ο αείμνηστος Ντέμης. Τον θυμάστε τον Ντέμη ασφαλώς, έτσι ; Κι' όταν πάει να ξεχαστεί πάλι βρίσκει μια ευκαιρία να ξαναεμφανιστεί. Στον Ντέμη λοιπόν αποδίδεται μία ατάκα, αυτή πού χαρακτηρίζει διαχρονικά τον οπαδικό κόσμο της Αεκ : «Τι να τα κάνεις τα πρωταθλήματα ; Οι τίτλοι είναι εφήμερη χαρά», είχε δηλώσει ο Ντέμης και αμέσως μετά πέρασε στο Hall of Fame των άσων της παπαρούπας. Όμως, ειδικά για την Αεκ και τους «διαφορετικούς» οπαδούς της, η ατάκα αυτή αποτελεί και τον τρόπο οπαδικής νοοτροπίας πού τους χαρακτηρίζει.

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΒΑΨΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΟΦΗ ΜΕ ΡΟΖΕ ΚΑΙ ΠΑΡΔΑΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

*** Τι έκανε λοιπόν η Αεκούλα τις προ των Χριστουγέννων ημέρες ; Κατ' αρχήν, κέρδισε τον Οφη μέσα στο γήπεδό ΤΗΣ ! Το γήπεδό ΤΗΣ είπα ; Μα τι έχω πάθει, σήμερα ; Πάλι λάθος έκανα. Το γήπεδο του ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ, εννοώ. Το οποίο, όπως ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΥΡΕΩΣ, πάει να αλλάξει χέρια, με πρώτο φιλόδοξο «ενδιαφερόμενο» τον εξ Αμερικής κ. Μπούση, νυν ιδιοκτήτη του Οφη.

*** Ξέρετε για ποιόν ομιλώ. Για τον κύριο πού έβαψε την εμφάνιση του Οφη με ... ροζέ και παρδαλερέ χρώματα, δίνοντας μια άλλη, εντελώς διαφορετική διάσταση στην παροιμιώδη ρήση ... «πονάνε ωρέ τα παλικάρια ;» Και τι έγινε στην πρώτη μετά τη συνάντηση και κοινή φωτογράφηση Μελισσανίδη – Μπούση στο γρασίδι της Ο.Παπαρίνα ; Αεκ – Οφη, 3-0 ! Με ψηλά τα χέρια και ανοιχτά τα πόδια. Χαχαχαχαχχχ... Αααχααχαχαχαχχχ...

*** Και θυμούνται πού λέτε οι παλιοί, παραδοσιακοί, σοβαροί, πιστοί, ανιδιοτελείς Αεκτζήδες τα περσινά, πού η ομάδα τους «κατάφερε» τελικά να μείναι εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, και παράλληλα ζεί και τα παροιμιώδη ξεφτυλίκια της ομάδας μπάσκετ ( αυτής πού ειρωνικά αποκαλείται και ... «βασίλισσα» ) με τα μπαν και τα μπούν και τα μπουμπούν, Τα θυμούνται όλα αυτά με το βλέμμα καρφωμένο στα καρβουνίδια πού πετάγονται αοπό το τζάκι και δεν τους κάνει όρεξη, πού λέει ο λόγος, ούτε την εκπομπή του Κοκλώνη με τη Βανδή να παρακολουθήσουν. «Ασε, μας πρόδωσε κι' αυτή», μονολογούν, κλείνουν το κουτί και πάνε νωρίς για ύπνο.

ΜΕ ΜΠΑΟΚ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ

Ο ΙΒΑΝ ΠΕΤΑΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ, ΣΤΟΥΣ ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΔΕΣ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΛΑΚΗΔΕΣ

*** Τι μας έμεινε ; Ο Πάοκ ; Λέτε δηλαδή να έκαναν ... άσπρα Χριστούγεννα οι Παοκτζήδες ; Να σας πω λοιπόν τι συμβαίνει με αυτούς. Η μοίρα τους ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ «λευκά Χριστούγεννα» Αυτοί είναι πλασμένοι ( ως σωματείο ) να κάνουν ευτυχισμένα τα Χριστούγεννα ... ΑΛΛΩΝ, όχι τα δικά τους ! Απίστευτα πράγματα, θα μου πείτε, αλλά αληθινά !

*** Ποιόν έκανε ο Πάοκ να περάσρει ονειρεμένα Χριστούγεννα φέτος ; Μα, τον ... πρόεδρο της Επο, τον Μπαλτάκο ! Στο ξενοδοχείο του Ιβάν τον φιλοξένησε, εκεί πού είχε την τιμή να συναντήσει το Μάκη Γκαγκάτση αυτοπροσώπως ! Συναντήθηκαν, λέει, οι δυό τους και από εκεί κι' έπειτα, ο καθείς αφήνει τη φαντασία του να οργιάσει, για το τι είπαν και το τι έκαναν. Στη χώρα πού ζούμε, ως καλώς γνωρίζετε, ο καθένας μπορεί να πεί, να κάνει και να συμφωνήσει ό,τι θέλει. Προσφέροντας, σε αντάλλαγμα, ό,τι του ζητηθεί και ο νοών, νοείτω.

*** Πάμε παρακάτω. Νίκησε στο Αγρίνιο ο Πάοκ. Λόγω Σιδηρόπουλου νίκησε, δηλαδή με τη βοήθεια της διαιτησίας. ΠΑΑΑΛΙ ! Πότε με πέναλτυ, πότε με ανύπαρκτα φάουλ, πότε με αβάντα στις κάρτες, πότε με γκολ οφ σάϊντ, αλλά ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ, ΠΟΤΕ επειδή ήταν καλύτερος. Και μη νομίζετε ότι ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ Πάοκ, ο ΣΟΒΑΡΟΣ και ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ οπαδός, είναι ... ευχαριστημένοι μ' αυτή την κατάσταση ! *** Το αντίθετο συμβαίνει. Προβληματίζονται, πικραίνονται και δυσανασχετούν. Αλλά κυρίως, ΑΠΟΡΟΥΝ με το πόσο ΑΣΤΟΧΑ χειρίζεται τα λεφτά του ο Ρώσος ιδιοκτήτης. Πετώντας τα σε άχρηστες μεταγραφές, σε διοικητικούς «Χατζηαβάτηδες» και στους διάφορους «Λαλάκηδες» του δημοσιογραφικού υποκόσμου. Πουθενά δεν πάει καλά ο Πάοκ και οι οπαδοί του δεν έχουν κανένα λόγο να αισθάνονται ... ευτυχείς από τις αγωνιστικές «επιτυχίες» των ομάδων του.

*** Και εδώ, με την ευκαιρία, θα εκφράσω μία απορία. Η ποδοσφαιρική Ελλάδαω συνταράχτηκε και ταρακουνήθηκε από την ΑΛΗΤΕΙΑ των διαιτητών Σιδηρόπουλου και Περράκη στο πρώτο γκολ του Πάοκ, όταν δεν υπέδειξαν το φάουλ του Αουγκούστο πού είχε προηγηθεί. Δεν υπάρχει άνθρωπος στο Αγρίνιο πού να μην αγανάκτησε, πού να μην εξαγριώθηκε με το ΕΓΚΛΗΜΑ σε βάρος της ομάδας.

ΔΕΝ ΕΙΔΕ Ο ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ;

*** Και σ΄αυτό το σημείο θα εκφράσω ρτην απορία μου. Εκείνος ο εκατομμυριούχος από την Πολωνία πού γράφτηκε πως αγόρασε τον Παναιτωλικό και πού – σύμφωνα με κάποια ρεπορτάζ – ήταν παρών στον αγώνα, δεν ... είδε την αδικία ; Δεν τον πείραξε πού με τόσο άτιμο τρόπο η ομάδα πού αγόρασε έχασε ένα τόσοι κρίσιμο αγώνα ; Ρε ούτε μία τόση δα δηλωσούλα, ρε ; Ρε σαν να μη συνέβη τίποτα, ρε ;

*** ΡΕ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ... ;

*** ΣΥΝΟΨΗ : Οι οπαδοί του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ δεν πρόκειται ΠΟΤΕ, μα ΠΟΤΕ να κάνουν «μαύρα Χριστούγεννα». Διότι απλά. Ήταν. Είναι και ΘΑ ΕΙΝΑΙ πάντα οινικητές, οι κυρίαρχοι, οι θριαμβευτές ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΟΤΕΙΝΑ.

*** Οι άλλοι είναι καταδικασμένοι από τη μοίρα τους ΜΙΑ ΖΩΗ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ. Αντε και του χρόνου, με υγεία ...

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

2023: Η χρονιά της κάθαρσης!

2023: Η χρονιά της κάθαρσης!

Το σαθρό οικοδόμημα της εγκληματικής οργάνωσης «η εξυγίανση», καταρρέει με πάταγο. Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης