Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Περί Σιδηρόπουλου, Περράκη, σπείρας, απεργίας και... Βαγγέλη Μεϊμαράκη!

Περί Σιδηρόπουλου, Περράκη, σπείρας, απεργίας και... Βαγγέλη Μεϊμαράκη!
Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2022 - 14:08

ΑΠ' ΟΛΑ ΕΧΕΙ Ο ... ΜΠΑΧΤΣΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ :

ΠΕΡΙ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΕΡΡΑΚΗ, ΣΠΕΙΡΑΣ.

ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ... ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ !

ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ : ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΣΟΥΤΣΟΥΝΟ !

*** Πάλι Σιδηρόπουλος ; Πάλι Σιδηρόπουλος. Και ξανά μανά Σιδηρόπουλος, έτσι, για να σκάσουν οι οχτροί μας. Φωνάζετε πού τρώτε συνέχεια στη μάπα τον Σιδηρόπουλο ; Ε, θα τον τρώτε στη μάπα επ' άπειρον, μέχρι να το ... συνηθίσετε, να σκύβετε το κεφάλι και να μη μιλάτε. Αυτός είναι, αυτοί είμαστε και αν σας αρέσει.

*** Μπένετ σπίκιν ; Αμφιβάλλω τα μάλα. Ποτέ δεν έχαψα το παραμύθι της σπείρας, ότι τους ορισμούς τους κάνει ο Μπένετ. Οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι τους ορισμούς τους κάνει ο Μάνταλος, πού έχει κονέ με την παρεούλα. Ο Μπένετ απλά συμφωνεί. Δηλαδή βάζει την υπογραφή του.

*** ( Είναι προφανές, κατά την ταπεινή μου άποψη, ότι στην Αγγλία δεν είναι γνωστή η σοφή παροιμία πού λέει ότι ο άντρας πρέπει να προσέχει που βάζει, δύο πράγματα. Την υπογραφή του και την ... Λιλή του. Αυτός μου φαίνεται εντελώς απρόσεκτος. Μέχρις ... αηδίας θα έλεγα )

*** Τέλος πάντων, ουδείς γνώστης του χώρου εξεπλάγη πού ο Μάνταλος έβαλε πάλι τον Σιδηρόπουλο σε αγώνα. Όταν η παρεούλα κάνει επίδειξη δύναμης, επιβάλλεται να στηρίζει τους δικούς της. Διότι αν δεν τον έβαζε, θα λύσσαγαν οι αντι-εξυγιαντές, φωνάζοντας ότι «να, καλά δεν τα λέγαμε για το γκολ πού έβαλε ο Πάοκ επειδή ο Σιδηρόπουλος έκανε ότι δεν είδε το φάουλ του Αουγκούστο ; Να πού τον τιμώρησε «ο Μπένετ»

*** Και άντε να είσαι ο αρχηγός και να φανεί προς τα έξω ότι δεν στ6ηρίζεις τους αν8θρώπους σου, πού εκτελούν ευλαβικά τις εντολές σου. Ποιος διαιτητής θα σε ξαναεμπιστευτεί, ότι δεν πρόκειται να έχει επιπτώσεις αν εκτελέσει τις ... συμβοιυλές σου ;

*** Δεν υπάρχει λοιπόν καμία έκπληξη για τον ορισμό του Σιδηρόπουλου. Αντίθετα, πιστεύω ότι θα κάνει ρεσιτάλ στο Λεβαδειακός – Ιωνικός. Ότι θα το κόψει στη μέση το καρπούζι, αλλά τα ... σπόρια θα βτα δώσει στον Κομπότη. Και αυτό πού λέω, έχει την εξήγησή του. Εδώ και καιρό έχει βγεί στην πιάτσα το φιρμάνι του Μεγάλου Ασπρομάλλη ότι ο Ιωνικός έχει αλλάξει στρατόπεδο. Και πρέπει να υποστεί τις συνέπειες.

*** Θεωρώ πολύ πιο ΥΠΟΠΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ τον ορισμό του διαιτητή Περράκη στο Καραϊσκάκη. Για «ένα Περράκη πού ήταν στο VAR του Παναιτωλικός – Πάοκ» έγραψαν κάτι φίλοι δημοσιογράφοι. Κανονικοί δημοσιογράφοι δηλαδή, όχι τίποτα ΑΡΔίτες.

*** Δύο τα «λαθάκια», εδώ. Το πρώτο, ότι υπάρχοντος ενός Σιδηρόπουλου στον αγωνιστικό χώρο, ουδείς VARίστας έχει δικαίωμα να αμφισβητήσει αυτά πού αποφασίζει ο κορυφαίος. Δεύτερο λάθος, ότι το «ένας Περράκης» δεν στέκει. Μιλάμε για «ΤΟΝ» Περράκη. Τον γιό του παλιού Περράκη, του χασάπη – διαιτητή από την Ηλιούπολη. Φίρμα της αθηναϊκής διαιτησίας στην εποχή του, ο παλιός Περράκης.

*** Ετσι είναι, φίλοι μου. Το πιο ωραίο το έχω ακούσει από τον φιλαράκο μου τον Γιάννη τον Χατζή : «Οι γιοί των κοράκων, γίνοται κορακάκια !» Μεγάλη κουβέντα είχε πεί ο Γιάννης, πού ήταν πάντα άνθρωπος του Βαγγέλη του Μεϊμαράκη. Τι θυμήθηκα τώρα, έ ; Ετος 1993 ήταν, τελευταίοι μήνες της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία. Μεϊμαράκης υφυπουργός Αθλητισμού. Με τον Γιάννη τον Χατζή στο πλάϊ του. Μύγα δεν σήκωνε στο σπαθί του ο Βαγγέλης. Και κάποια στιγμή, ότι οι διαιτητές σηκώσανε παντιέρα ανακοινώνοντας απεργία, ο Μεϊμαράκης τους το φώναξε δυνατά και δημόσια, με ανοιχτή ακρόαση : «Εγώ θα σας γ...σω» τους είπε !

*** Τελικά, η απεργία έγινε. Αλλά τελείωσε με μπάχαλο. Αλλοι διαιτητές απήργησαν, άλλοι όχι. Στήριξαν Μεϊμαράκη οι απεργοσπάστες. Μεταξύ των οποίων και ο χασάπης από την Ηλιούπολη, ο Περράκης, πατέρας του σημερινού Περράκη πού σφυρίζει στο Ολυμπιακός – Αστέρας. Και βέβαια, δεν ήταν μόνος ο Περράκης. Ηταν και ο διεθνής Γιώργος Καζναφέρης, πού συντόνιζε τις κινήσεις από το ιδιαίτερο του υφυπουργείου. Ο Καζναφέρης πού ξεκίνησε ως ΚΚές, έγινε ο πιο φανατικός, τότε, της ΝΔ. Σήμερα δεν ξέρω προς τα πού «κλίνει».

*** Είμαι σίγουρος ότι με τα παραπάνω, θα έχετε αποκτήσει αρκετές «ανησυχίες» σχετικά με τη διαιτησία στο Ολυμπιακός – Αστέρας. Αντιλαμβάνομαι, αλλά περιττό να σας πω ότι κι' εγώ ανησυχώ περισσότερο. Διότι όσο η σημερινή κυβέρνηση ποιεί την νήσσαν, όσο εμφανίζεται αδιάφορη, νωθρή, χλωμή και υποδεέστερη των καταστάσεων.

*** Για το ποδόσφαιρο ομιλώ βέβαια, αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω πως γίνεται μία κυβέρνηση πού δεν φοβάται να ενοχλεί τους ... Τούρκους, δειλιάζει να τα βάλει με μία ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ πού λυμαίνεται ένα τόσο καίριο κοινωνικό χώρο, όπως το ποδόσφαιρο.

*** Και μια και ξεκλείδωσα σήμερα ένα συρτάρι με αναμνήσεις, θα το γράψω και ας ... παρεξηγηθώ : Αν ήταν σήμερα υφυπουργός ο Βαγγέλης ο Μεϊμαράκης, φίλαθλος του Παναθηναϊκού βεβαίως αλλά ΕΝΤΙΜΟΣ και ΠΑΛΙΚΑΡΙ, δεν θα δείλιαζε στιγμή ! Θα τους είχε «γ...μήσει», όπως έκανε πριν τριάντα χρόνια με τους διαιτητές, ΚΟΝΤΡΑ στα πράσινα συμφέροντα.

ΣΠΕΥΣΑΤΕ, ΣΠΕΥΣΑΤΕ : ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΑΤΣΟΥΤΣΟΥΝΟΙ ΑΕΤΟΙ !

Ενας μικρός εορταστικός ... «μποναμάς» για τους φίλους μου :

*** Υποθέτω ότι έχετε διαβάσει το «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς, έτσι ; Μ' εκείνο τον άκαρδο τσιφούτη, τον Εμπενίζερ Σκρούτζ, πού σ' όλη του ζωή κοίταζε πως θα τα ενθυλακώσει, αλλά όταν το φάντασμα του μέλλοντος του έδειξε τι τον περιμένει, άλλαξε και έγινε καλόκαρδος και πονετικός.

*** Παρά ταύτα, πού έλεγε και Αλαμάνος, οι «Σκρούτζ» της εποχής μας δεν παραδειγματίζονται από την τύχη των παρομοίων τους και σ' όλη τους τη ζωή ψάχνονται για το πώς θα μαζέψουν κι' άλλα ... λι' άλλα ... όσα περισσότερα μπορούν. Και απ' τη μύγα ξύγκι κοιτάνε να βγάλουν οι διάφοροι τσιφούτηδες πού ζούν δίπλα μας και μας τα παίρνουν με όποιο τρόπο σοφίζονται

*** Μύγα, είπα ; Ουδεμία σχέση η μύγα με τον ατσάλινο αετό της Κούλας, πού κοσμεί την είσοδο της Ο.ΠΑΠαρίνα. Συγνώμη. Πάλι λάθος. Ποια Ο.ΠΑΠαρίνα, λέω, όταν πάνω από τον ατσούτσουνο αετό δεσπόζει η επιγραφή ... «STOIXIMAN» ;

*** Να, είδατε ; Πάλι μπερδεύτηκα χρονιάρες μέρες. Ισως επειδή διάβασα ότι πωλούνται σε μικρογραφίες τεμάχια του «Ατσούτσουνου». Με τιμή ... ΜΟΝΟΝ 250 ευρώ ! Και τι είναι 250 ευρουδάκια στις μέρες μας, άρχοντες ; Ούτε ... 251 δεν είναι ! Γι' αυτό σας λέω, σπεύσατε, να προλάβετε μην τυχόν εξαντληθούνε.

*** Και πού ξέρετε, μπορεί ο δικός σας οβολός να οδηγήσει σε καμία μεταγραφή ... «α λα Σκρούτζ» Από το ... πάνω ράφι, όπως πάντα ***

Διαβάστε επίσης

2023: Η χρονιά της κάθαρσης!

2023: Η χρονιά της κάθαρσης!

Το σαθρό οικοδόμημα της εγκληματικής οργάνωσης «η εξυγίανση», καταρρέει με πάταγο. Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης