Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

2023: Η χρονιά της κάθαρσης!

2023: Η χρονιά της κάθαρσης!
Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022 - 19:42

Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης

ΤΟ ΣΑΘΡΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «Η ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ» ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΜΕ ΠΑΤΑΓΟ

ΟΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΗΤΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

ΣΑΦΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ : «ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΩ ΤΑ ΦΩΤΑ» !

*** Όλα πλέον προοιωνίζουν ότι το 2023 θα είναι η χρονιά κατάρρευσης του σαθρού οικοδομήματος της «εξυγίανσης» πού κρατάει με θανάσιμο εναγκαλισμό τα τελευταία χρόνια τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι πρόσφατες εξελίξεις στα δύο επαγγελματικά πρωταθλήματα αλλά και η έξαρση της ασυδοσίας του παρακράτους, λόγω της αδιαφορίας των υπερκείμενων αρχών, προαναγγέλλουν με ακρίβεια τις εξελίξεις.

*** Η χθεσινή ημέρα, Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022, φαίνεται να είναι καθοριστική για τη συνέχεια των εξελίξεων, στις οποίες πλέον δεσπόζει η ηγετική φυσιογνωμία του Βαγγέλη Μαρινάκη. Εντυπωσιακή ωστόσο είναι η μεταστροφή του Πάοκ σε σχέση με την έως τώρα συμπόρευσή με την Αεκ του Μελισσανίδη σε όλα σχεδόν τα θέματα κυριαρχίας πού έθετε το κίτρινο παρακράτος. Το σχίσμα ανάμεσα στις δύο διοικήσεις, προκλήθηκε από την στήριξη του κυκλώματος της Αεκ στον «εκτελεστικό γραμματέα» και στενό συνεργάτη του Μελισσανίδη από εποχής Κοντονή, Ιάκωβου «Τζακ» Φιλιππούση, σε βάρος του εκλεγμένου προέδρου Τάκη Μπαλτάκου.

*** Η ρήξη «γιγαντώθηκε» με την προσπάθεια – επίδειξη δυνάμεως του παρακράτους, να ματαιώσει την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, με την μέθοδο της έλλειψης απαρτίας. Συγκεκριμένα, από τα 17 μέλη της ΕΕ δεν εμφανίστηκαν τα οκτώ, προσκείμενα στην σπείρα «Γιαννάκη».

*** Η παρουσία όμως των υπόλοιπων οκτώ, μεταξύ των οποίων και του κ. Μαρινάκη, απέτρεψε την ματαίωση της συνεδρίασης, κατά την οποία ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ανέλυσε, χωρίς μισόλογα και περιστροφές, την πραγματική κατάσταση παρασιτισμού, παρανομίας, σήψης και διαφθοράς πού σκεπάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλο του το εύρος, επαγγελματικό και ερασιτεχνικό.

*** Τα όσα επισημάνθηκαν και τονίστηκαν από τον ερυθρόλευκο ηγέτη, είναι ήδη γνωστά από τα αναλυτικά ρεπορτάζ πού δημοσιεύτηκαν παντού. Σήμερα όμως θα αποκαλύψω κάποια πτυχή των χθεσινών εξελίξεων, πού δεν είδε το φως της δημοσιότητας.

*** Συγκεκριμένα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΕΕ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε μία μικρή συζήτηση με τον Μπαλτάκο, όπου του επανέλαβε δια ζώσης ό,τι του είχε πεί και προηγουμένως, στη συνεδρίαση.

*** «Εσύ φταίς. Δέχτηκες να σε πατρονάρουν και να γίνεις πρόεδρος ανδρείκελο, να κάνεις ό,τι σου λένε και να εξυπηρετείς τα σχέδιά τους. Εμείς στα λέγαμε απ' την αρχή και καταγγέλλαμε ευθέως την μεθόδευση. Εσύ όμως επέλεξες να τους ακολουθήσεις και τώρα πληρώνεις τις επιλογές σου»

*** Η απάντηση του Μπαλτάκου, ήταν ξεκάθαρη και ειλικρινής : «Εχετε δίκιο, ό,τι και να πείτε. Εγώ φταίω, διότι πίστεψα τα ωραία λόγια πού μου έλεγαν, ότι θέλουν να φτιάξουν το ποδόσφαιρο και διάφορα τέτοια. Μου υπόσχονταν πως θα με στηρίξουν στις επιλογές και τα οράματά μου. Κανείς τους όμως δεν μου είπε πως θα είμαι πρόεδρος επιτηρούμενος από όργανά τους, υποχρεωμένος να κάνω πρόθυμα ό,τι μου ζητήσουν. Ο Μπαλτάκος, πρόεδρε, δεν έγινε ποτέ ούτε και πρόκειται να γίνει αχυράνθρωπος του Μελισσανίδη ή υποτακτικός του κάθε Φιλιππούση και του κάθε Γιαννάκη. Και αυτό θα το διαπιστώσετε από τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΩ ΤΑ ΦΩΤΑ» !!!

*** Κάπου εκεί, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μου, έκλεισε η (βιαστική, στο πόδι ) κουβέντα, από την οποία το εντυπωσιακότερο στοιχείο ήταν η «υπόσχεση – απειλή» του Μπαλτάκου πού προοιωνίζει ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, οι οποίες βεβαίως έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα και με την «στροφή» του Πάοκ, θα είναι ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΕΣ για το ποδόσφαιρό μας και ΣΙΓΟΥΡΑ θα προκαλέσουν την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ του σαθρού οικοδομήματος της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ που δρα με την παρελκυστική επωνυμία «Η ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ».

*** ΥΓ : Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την αλλαγή πλεύσης του Πάοκ και το ρήγμα στις σχέσεις του με την «άπληστη» Αεκ, χαρακτηριστική είναι η αναφορά της εφημερίδας FORTSA πού απηχεί και τις απόψεις της διοίκησης του Πάοκ, σχετικά με τον Φιλιππούση, τον οποίο θεωρεί «αιτία όλης της αναταραχής», παίρνοντας παράλληλα και σαφή θέση υπέρ του Μπαλτάκου :

*** «... Αναστάτωση που προκαλείται από έναν αλαζόνα έμμισθο υπάλληλο, που ουδέποτε είχε σχέση με τη μπάλα, αλλά με το μπάσκετ σαν δημοσιογράφος και τώρα προσπαθεί να κάνει αισθητή την παρουσία του, με τον παχυλό μισθό των 7.000 ευρώ καθαρά, μπερδεύοντας τους ρόλους, αφού άλλο πρόεδρος και μάλιστα με 93% αποδοχή και άλλο εκτελεστικός γραμματέας με απολαβές, που πρέπει να δίνει αναφορά και όχι να κάνει κουμάντο στην ομοσπονδία»

Διαβάστε επίσης

ΑΕΚ να λέμε... και να κλαίμε!

ΑΕΚ να λέμε... και να κλαίμε!

Ή... «όταν ο Μελισσανίδης μας πήρε τα σώβρακα και τις φανέλες (και την ΠΑΕ ΑΕΚ και το προπονητικό και τα πάντα όλα)». Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης