Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να παρέμβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός

Να παρέμβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023 - 16:20

ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΧΘΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΤΕΡΜΠΙ

ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΟΥΤΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, ΟΥΤΕ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ ...

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ

*** Πριν από έξι περίπου χρόνια, στις 3 Μαϊου 2017, ο σημερινός πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανέβασε στο διαδίκτυο την παραπάνω ανάρτηση. Σήμερα, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο κωφεύει μπροστά στην άνευ προηγουμένου σήψη, διαφθορά και ανηθικότητα πού παράγει η κατακυριευμένη από στελέχη συμμοριών του παρακράτους, αλλά ΣΙΩΠΑ κατά τρόπο πού ΕΝΙΣΧΥΕΙ την ασυδοσία, την παραβατικότητα και την ανηθικότητα στο ποδόσφαιρο. Και εν τέλει, ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ την τοξικότητα του ακραίου φανατισμού.

*** Εν όψει των δύο ντέρμπι πού πρόκειται να διεξαχθούν μέσα σε οκτώ ημέρες, ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει Ο ΙΔΙΟΣ και χωρίς «μεσολαβήσεις» τρίτων, όπως ο κ. Δημητριάδης ή ο κ. Γεραπετρίτης, πού ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΟΙΚΤΡΑ στην αποκατάσταση της ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ του ποδοσφαίρου μας, να ΠΑΡΕΜΒΕΙ και να ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ της κοινωνικής ηρεμίας, με τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ πού μπορεί να το πράξει : Με την ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ της σημερινής διοίκησης και την ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ της ΠΑΡΑΔΙΟΙΚΗΣΗΣ πού ασκούν επιφανή μέλη της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ.

*** Δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ μας, ότι αγώνες μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, έχουν προγραμματιστεί ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ μέχρι το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου. Ο,ΤΙ λοιπόν ΣΥΜΒΕΙ την Κυριακή στην Τούμπα σε βάρος του Ολυμπιακού, είναι πιθανό να προκαλέσει ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ περισσότερα στο επόμενο αγώνα στο Καραϊσκάκη και τανάπαλιν.

*** Δεν αφορούν την στήλη αυτή οι σχέσεις του κ. Μητσοτάκη αυτή την εποχή με τον Ρώσο μεγιστάνα ΙΒΑΝ ΙΓΝΙΑΤΙΕΒΙΤΣ ΣΑΜΠΙΝΤΙ, ούτε και γενικότερα οι σχέσεις ΣΤΕΛΕΧΩΝ της κυβέρνησης ή του Μαξίμου με το ίδιο πρόσωπο. Όλα παρακολουθούνται, όλα σχολιάζονται, όλα κρίνονται. Αυτό πού έχει σημασία, είναι ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ και η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ της αξιοπιστίας του. Που για να υπάρξει, εκείνο πού προέχει είναι η εξασφάλιση συνθηκών ΧΡΗΣΤΗΣ και ΕΝΤΙΜΗΣ διοίκησης.

*** Αυτό το προαπαιτούμενο για την ομαλή συνέχεια και εν τέλει την ΕΠΙΒΙΩΣΗ του ελληνικού ποδοσφαίρου, μόνον η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ μπορεί να το επιτύχει, αρκεί να ενσκήψει πάνω στο πρόβλημα της πρωτοφανούς νοσηρότητος με πραγματικό ενδιαφέρον, να αναλάβει ουσιαστική και αποτελεσματική δράση και να ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ την παραβατικότητα με δραστικές και δυναμικές κινήσεις.

*** Με την ΑΝΟΧΗ, την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και τον ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟ, το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ στην σύγχρονη κοινωνία μας, ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ. Και ΟΤΑΝ – ού μη γένοιτο ! – γεννηθούν κοινωνικές αναταραχές, πού σίγουρα θα έχουν επίπτωση στην δημοτικότητα της κυβέρνησης, δίνοντας παράλληλα και τροφή στους εχθρούς της, ο πρωθυπουργός θα ψάχνει απεγνωσμένα να βρεί τις λύσεις. Δυστυχώς όμως τότε θα είναι πολύ αργά.

ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΚΗ

ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ κ. ΙΒΑΝ ΣΑΜΠΙΝΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΘΥΜΑ ;

*** Η ιστορία είναι γνωστή και «χιλιοτραγουδισμένη». Δεν θα κουραστούμε όμως ποτέ να την λέμε, να την περιγράφουμε, να την ξαναλέμε και να την επαναλαμβάνουμε. Ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022 οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Θύρα 4 δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον οπαδό του Άρη Άλκη Καμπανό, ξυλοκόπησαν και τραυμάτισαν τους φίλους του. Η υπόθεση έχει ήδη πάρει το δρόμο της στη Δικαιοσύνη και οι ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ της δολοφονίας δικάζονται ως κατηγορούμενοι.

*** Παράλληλα, η λαϊκή κατακραυγή για τους φονιάδες και την στυγερή τους πράξη, αλλά και η πάνδημη συμπαράσταση στην χαροκαμένη οικογένεια, είναι συνεχής και επίμονη, με τη μορφή δηλώσεων, δράσεων, εκδηλώσεων, κινητοποιήσεων. Μία από τις οποίες, διαβάζουμε, ήταν η σιωπηρή πορεία διαμαρτυρίας πού έγινε προχθές το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, από το Ψαριλάου έψς τον Λευκό Πύργο.

*** Σ' αυτή συμμετείχε ΚΑΙ αντιπροσωπεία οπαδών και μελών της ΠΑΕ και του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Σημαντική, αναμφίβολα αυτή η πρωτοβουλία, μεστή νοημάτων και μηνυμάτων προς ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ κατευθύνσεις. Φυσικά, δεν γνωρίζω αν πέραν του συγκινησιακού τομέα θα υπάρξουν και πιο «ουσιαστικά» αποτελέσματα, κάτι πού σίγουρα θα επιτυγχάνονταν αν σε όλο αυτό το σκηνικό τραγωδίας, είχαμε, κάποια στιγμή και κάποιες ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ παρεμβάσεις από την ΚΟΡΥΦΗ της Παοκτζήδικης οικογένειας. Και αυτό, προσωπικά δεν το έχω διαπιστώσει.

ΙΒΑΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΠΡΟ ; ΜΗΠΩΣ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ;

*** Θα καταθέσω λοιπόν κάποιες απλές ερωτήσεις προς τους ανθρώπους πού διοικούν τον Πάοκ. Πέρα από κάποιες δηλώσεις «χαμηλού» τόνου και αόριστου ευχολογίου, του στυλ ... «πρέπει να σταματήσει η βία στα γήπεδα» ο κ. Ιβάν Σαμπίντι έχει προχωρήσει σε κάποια ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ πού να διασφαλίζουν ότι ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΫΠΑΡΞΕΙ ΘΥΜΑ βιαιοτήτων με τη συμμετοχή οπαδών και δη μελών των οργανωμένων συνδέσμων ;

*** Φρόντισε – σαν πρόεδρος πού είναι – να ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΒΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ από την θύρα 4 και τους άλλους οργανωμένους ; Απομάκρυνε από κεί όλα τα ΚΑΚΟΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ πού φωλιάζουν και παρασιτοβιούν υπό την ρώσικη στοργική αγκαλιά, ή μήπως ΦΟΒΑΤΑΙ τίποτα «αντιδράσεις» απ' τις γνωστές ;

*** Μήπως ο «αντ' αυτού» στην ΠΑΕ Μάκης Γκαγκάτσης, έκανε τον απολογισμό πού θα έπρεπε να έχει κάνει, για το ΤΙ ΕΠΡΑΞΕ η ΠΑΕ σ΄ αυτό τον ένα χρόνο πού έχει μεσολαβήσει από το τραγικό εκείνο βράδυ της εν ψυχρώ δολοφονίας ;

***Πως είπατε ; Πολλά τα ζητάω ; Εντάξει τότε, ας κάνουν και τα ... λίγα ! Από το ΤΙΠΟΤΑ και την ΓΕΝΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, κάτι περισσότερο θα είναι κι' αυτό.

ΗΛΙΑΣ ΑΤΜΑΤΣΙΔΗΣ : ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΜΙΑΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΕΡΗ «ΟΜΟΝΟΙΑ NOVA ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ» ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 44 ΕΤΩΝ !

*** Το είδαμε κι' αυτό. Τον παλαίμαχο τερματοφύλακα της Αεκ Ηλία Ατματσίδη, να τραγουδάει ( ή μάλλον να συγκραυγάζει ) με άλλα κοπριτοειδή, σύνθημα εναντίον του Ολυμπιακού, κατασκευασμένο από άτομα νοημοσύνης όσης του Ατσούτσουνου Αετού.

*** Για τα άλλα άτομα, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι παρεπιδημούντες στο Πρυτανείο της Τζαμπασοφιάς, δεν υπάρχει από μένα, παρά μόνο μία σοφή παλιά παροιμία της πιάτσας : «Μίλα με μ@λ@κες ν' ακούσεις μ@λ@κίες – μίλα με πο@στη&ες, ν΄ακούσεις πο@στιές».

*** Πάμε όμως στον διεθνή Ηλία, πού με ήχο πλάγιο δεύτερο κρατούσε τα ίσα στη χορωδία των αγγέλων. Ολοι νομίζουν πως ο Ατματσίδης στην καριέρα του έπαιξε σε μόνο τρείς ομάδες. Τους Πόντιους Βέροιας, τον Πάοκ και την Αεκ. Πρόκειται για ιστορική ανακρίβεια, την οποία θα προσπαθήσω να αποκαταστήσω.

*** Ο Ηλίας στη δύση της καριέρας του αγωνίσθηκε σε μία ομάδα πού μετείχε σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Κρήτης. Συγκεκριμένα, το 1914 υπέγραψε στην ομάδα με το περίεργο όνομα «Ομόνοια NOVΑ Απολυμαντική», όπου σε ηλικία 44 ετών προσέφερε τις όποιες υπηρεσίες του.

*** Πολύ ολίγοι γνωρίζουν σε πόσους αγώνες έπαιξε ο 44χρονος αίλουρος, αλλά ο επίλογος είναι μάλλον θλιβερός. Σήμερα, δεν υπάρχουν ούτε ο σύλλογος «Ομόνοια NOVA Απολυμαντική», ούτε βεβαίως και ο διεθνής τερματοφύλακάς της Ηλίας Ατματσίδης. Νομίζω ότι του λείπει πολύ, πάντως, εκείνη η εποχή πού φόραγε την τιμημένη φανέλα. Λογικό είναι να τον έχει καταντήσει έτσι.

*** Η στήλη του Μανώλη Γαβαθιώτη, Πολλά… εν ολίγοις, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Κόκκινος Πρωταθλητής στις 3/2/2023. ***

Διαβάστε επίσης