Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο «ευέξαπτος» Γκατούζο και ο... «καλοκάγαθος» Αλμέιδα!

Ο «ευέξαπτος» Γκατούζο και ο... «καλοκάγαθος» Αλμέιδα!
Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023 - 15:19

*** Δεν αφήνουν ευκαιρία να μη στάξουν τη χολή τους τα ΑΡΔοΜέσα, με επικεφαλής βεβαίως τη ναυ-αρχίδα τους, το sκατοdna. Μη έχοντας ( ακόμα ) κάτι να ασχοληθούν αρνητικά και συκοφαντικά με τον Ολυμπιακό, τις προηγούμενες μέρες ασχολήθηκαν με την ... Νόττιγχαμ, πού ... έχασε από τη Μάντσεστερ και τάχατες «κλείδωσε στη ζώνη του υποβιβασμού» !

*** Κι' όταν τέλειωσε τη ... νοτιγχαμολογία, βρήκε άλλο θέμα χλευασμού και απαξίωσης (νομίζει ) : Την πιθανότητα να έρθει ο Γκατούζο στον Ολυμπιακό ! Και ειδικότερα το ευέξαπτο και παρορμητικό του χαρακτήρα του, με τίτλους όπως «Για Γκατούζο μια σπίθα αρκεί και η φωτιά ανάβει», ή «Πως θα αντιδράσει ο Γκατούζο στην καυτή Τούμπα ή στην Ο.Παπαρίνα» κ.α.

*** Λοιπόν, καλόπαιδα, το έχετε σπάσει το ΑΡΔόμετρο. Ασχολείστε υποκριτικά με το πόσο ευέξαπτος είναι ο Γκατούζο, αλλά ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ εα ξεχνάτε, έτσι ; Και δεν μιλάω για τον Ρουμάνο του Μπάοκ σας, πού είναι και κορυφαίο ... νούμερο στο θέαμα των έξαλλων αντιδράσεων. Ομιλώ περισσότερο για τον αγαπημένο σας Αλμέιδα και δού ένα δείγμα του επιπέδου του χαρακτήρα του

*** Πάει ένας χρόνος πού ο Ματίας Αλμέϊδα ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ από την ομάδα των «Σαν Χοσέ Ερθκουϊκς» του αμερικάνικου MLS. Και γιατί απολύθηκε ; Διαβάζω : «Ο 48χρονος προπονητής πλήρωσε το μάρμαρο των άσχημων εμφανίσεων και της τραγικής βαθμολογικής συγκομιδής, με τους Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς να βρίσκονται στην τελευταία θέση της Δύσης, έχοντας μόλις 3 βαθμούς, με 3 ισοπαλίες και 4 ήττες σε 7 αναμετρήσεις».

*** Κορυφαίο γεγονός όμως, πού δικαιολόγησε την απόλυση Αλμέϊδα, ήταν αυτό πού συνέβη λίγες ώρες πριν το παιχνίδι με το Νάσβιλ για το MLS (2-2). Eνας οπαδός των Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου επιτέθηκε φραστικά στον Αργεντινό, με τον Αλμέιδα να βγαίνει εκτός εαυτού και να κινείται απειλητικά προς το μέρος του εξαγριωμένου οπαδού, που τον έβριζε συνεχώς

*** «Πουτ... γιε» και άλλα... γαλλικά βγήκαν από το στόμα του οπαδού των Έρθκουεϊκς, με τον υποψήφιο τεχνικό της ΑΕΚ να τον κυνηγάει, προκαλώντας την οργή των παρευρισκόμενων, που έβλεπαν τον Αργεντινό προπονητή να επιτίθεται σε έναν συνοπαδό τους. Και όταν τον έφτασε, τον χτύπησε με το γόνατο στο κεφάλι !

*** Λίγες μέρες μετά, ο Αλμέϊδα συμφώνησε με την Αεκούλα μας και ήρθε στη χώρα μας μετανιωμένος, α λα Μαρία Μαγδαληνή. Από κεί και πέρα, ο ... Γκατούζο είναι αυτός πού φοβούνται τα Μέσα της συμμορίας, ότι θα δημιουργήσει εντάσεις. Λογικό είναι, κατά την άποψή μου, γιατί η θητεία του στον ΟΦΗ, «σημαδεύτηκε» από μία ΣΟΦΗ φράση πού είχε απευθύνει σε δημοσιογράφους. Ηταν το περίφημο ... «everyday m@l@kia"

*** Ακριβώς ! EVERYDAY, ανελλιπώς ... ***

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΡΑΝΙΕΡΙ : Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥ !

*** Το ντέρμπι της Κυριακής με τη δεύτερη συνεχόμενη εμφάνιση της Κούλας στο Καραϊσκάκη, αργεί ακόμη. Θα ασχοληθούμε λοιπόν πάλι με το προσφιλέστατο θέμα της φίλαθλης κοινής γνώμης, την ... προπονητολογία. Και ιδού, η περίπτωση Ρανιέρι.

*** Ο Κλαούντιο Ρανιέρι ήρθε στην Ελλάδα και ανέλαβε την Εθνική ομάδα φορτωμένος με προπονητικές περγαμηνές υψηλού επιπέδου και αμέτρητες εμπειρίες. Είχε δουλέψει συνολικά σε μια ντουζίνα ομάδες, όπως η Τσέλση, η Γιουβέντους, η Ρόμα, η Ιντερ, η Ατλέτικο και πάει λέγοντας.

*** Ο «πολύς» Ρανιέρι, κάθισε στον πάγκο της Εθνικής για μόλις ... τέσσερα παιχνίδια, χωρίς σε κανένα απ' αυτά να γευτεί τη χαρά της νίκης. Μία ισοπαλία και τρείς ήττες, μεταξύ των οποίων και από τα ... Νησιά Φερόε, ήταν η ... πλούσια συγκομιδή.

*** Φυσικά, μετά απ' αυτά αποχαιρέτησε τον εθνικό πάγκο, εισπράττοντας και μία γενναία αποζημίωση. Τα πως και τα γιατί της αποτυχίας Ρανιέρι στην Ελλάδα, είναι ΓΝΩΣΤΑ σε πολύ κόσμο και σίγουρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΑΚΡΙΒΩΣ» ποδοσφαιρικά. Ισως κάποτε να μαθευτούν ευρύτερα, αλλά βεβαίως θα είναι «κατόπιν εορτής», με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

*** Και τι έκανε μετά ; Προσλήφθηκε στην Λέστερ, με την οποία κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή Αγγλίας ! Ακολούθησαν ομάδες όπως η Ναντ, η Φούλαμ, η Ρόμα, η Σαμπντόρια. Σήμερα, σε ηλικία 71 ετών, o Κλαούντιο Ρανιέρι είναι στον πάγκο της Κάλιαρι, πού προσπαθεί να ανέβει στην Α' Εθνική ***

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΒΛΕΠΕ ΠΟΤΕ Ο «ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ» ΠΣΑΚ ; ΕΤΣΙ Ο ΠΑΟ «ΕΚΛΕΒΕ» ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ... «ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟ» !

*** Αντιγράφω επί λέξει : «Ένα λογιστικό τέχνασμα για να καλύψουν τη ζημιά πού προκάλεσε τον χειμώνα η κατακόρυφη άνοδος του δολαρίου, εμπνεύσθηκαν στον Παναθηναϊκό. Οι ιθύνοντες του πρωταθλητή Ευρώπης προσπάθησαν με πλάγιο τρόπο να πείσουν τον κόσμο ότι προχώρησαν σε μείωση συμβολαίου ύψους 185 εκ. δρχ. (!) στον Ντέγιαν Μποντιρόγκα αλλά φυσικά ουδείς λογικός άνθρωπος μπορεί να πιστέψει ότι ο Σέρβος παίκτης τρείς μήνες πριν τελειώσει η σεζόν να πάρει λιγότερα χρήματα απ' όσα είχε συμφωνήσει στην αρχή της περιόδου.

*** Η αλήθεια λοιπόν είναι εντελώς διαφορετική. Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε μείωση συμβολαίου σε έναν, αλλά σε επτά παίκτες και απομένει και το ΟΚ του Ρέμπρατσα πού δεν φαίνεται πλέον ανένδοτος όπως μέχρι πρόσφατα για να γίνουν οκτώ. Οι πράσινοι κατέθεσαν στον ΕΣΑΚΕ ( άλλα προ μηνός, άλλα προ εικοσαημέρου, όπως του Μποντίρογκα ) τα νέα αναπροσαρμοσμένα συμβόλαια όλων των ξένων παικτών, τα οποία προβλέπουν λιγότερες αποδοχές.

*** Στην ουσία, βέβαια, κανένας από τους Κοχ, Ρότζερς, Τζεντίλε, Μποντιρόγκα, Μίντλετον, Χάντερ, Κάτας δεν δέχτηκε μείωση, αφού οι παίκτες θα πάρουν ακριβώς όσα χρήματα προέβλεπε το αρχικό συμβόλαιο, χωρίς την αύξηση του δολαρίου, κάτι πού επιβεβαίωσε ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παύλος Γιαννακόπουλος : «Ένα μπορώ να σας πω μόνο. Οι αθλητές θα πάρουν ακριβώς όσα χρήματα είχαν συμφωνήσει να πάρουν. Ούτε δραχμή λιγότερα. Όλα τα άλλα πού ακούγονται, είναι παραμύθια της Χαλιμάς».

*** Τι ακριβώς πέτυχε ο Παναθηναϊκός με τις εικονικές μειώσεις ; Να μειώσει το ποσό πού πρέπει να δώσει στην εφορία. Υπολογίζεται ότι με το συγκεκριμένο τέχνασμα κατάφερε να μειώσει με ένα ποσόν πού φτάνει τον ετήσιο προϋπολογισμό μιάς μικρομεσαίας ομάδας της Α1...»

*** ΥΠΟΓΡΑΦΗ, ΒΑΣ. Παπαθεοδώρου, γνωστός και ως «Πρασινοφρουρός» ***

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα. *** Η στήλη του Μανώλη Γαβαθιώτη, Πολλά… εν ολίγοις, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Κόκκινος Πρωταθλητής στις 20-4-2023. ***

Διαβάστε επίσης