Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δίκοπο μαχαίρι η αλλαγή της αριθμητικής ισορροπίας

Δίκοπο μαχαίρι η αλλαγή της αριθμητικής ισορροπίας
Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2023 - 17:07

*** Γι αυτόν τον Μιχάλη κανένας δρόμος δεν θα πάρει το όνομα του ( George Poulikarakos ) ***

*** Τα ιατρικά με επιτυχία, διαβάζω, πέρασε ο Γκάρι Ροντρίγκεζ πριν υπογράψει στη νέα του, τούρκικη ομάδα. Ηθελα να 'ξερα ποιος ... γιατρός του έκανε τα τεστ και τον βρήκε εντάξει. Ελπίζω να μη χρειαστεί να του ... ξανακάνει από δω και πέρα, διότι μετά την ... απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται ***

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ ΤΗΣ ΣΕΡΡΑΪΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΕΖ

ΔΙΚΟΠΟ ΜΑΧΑΙΡΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ

ΟΤΑΝ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ... ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΙΚΤΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΔΑΝΙΗΛ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ : ΕΦΑΓΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΚΙ' ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΟΤΑΝ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΕΜΕΙΝΕ ΜΕ ΔΕΚΑ

*** Τον Μάρτιο του 2001, η Εθνική Ελλάδος έπαιζε με την Γερμανία στο ΟΑΚΑ, με πολλές ελπίδες για πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ 2002. Δέκα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, το σκορ ήταν ισόπαλο 2-2, με την Ελλάδα να πιέζει και όλα να κρέμονται από μία κλωστή. Και τότε, συνέβη κάτι καταπληκτικό σαν εξέλιξη, από αυτά πού μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσαν να συμβούν.

*** Στο 80' λοιπόν, ο διαιτητής αποβάλει τον ποδοσφαιριστή της Γερμανίας Ντάϊσλερ και οι αντίπαλοί μας μένουν με παίκτη λιγότερο. Ποια θα ήταν η λογική εξέλιξη, για το δεκάλεπτο πού έμενε ; Το καλύτερο, να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα την αριθμητική υπεροχή, να βάλει γκολ και να κερδίσει και το ματς και την πρόκριση. Το χειρότερο, να μην καταφέρει να διασπάσει την γερμανική άμυνα και να τελειώσει με ισοπαλία.

*** Και τι συνέβη ; Το θεωρούμενο ως απίθανο. Η Γερμανία των δέκα παικτών, πέτυχε άλλα δύο γκολ και πήρε τον αγώνα με σκορ 2-4, προς απογοήτευση φιλάθλων, παικτών, αλλά και του προπονητή της, τότε, Βασίλη Δανιήλ, ο οποίος στις δηλώσεις του, αναφέρθηκε αρνητικά στην αποβολή του Γερμανού, λέγοντας : «Η αποβολή του Ντάϊσλερ, μας αποσυντόνισε» !

*** Πολλοί είχαμε αναφερθεί σκωπτικά στη δήλωση εκείνη, του Δανιήλ. Ανάμεσά τους κι' εγώ. Πρέπει όμως να ομολογήσω, ότι το σκεπτικό του κυρ Βασίλη δεν ήταν λανθασμένο. Ότι ναι, μία αποβολή αντιπάλου μπορεί και να μην προκαλέσει την επιβολή του αριθμητικού πλεονεκτήματος, αλλά το αντίθετο. Φυσικά, ό,τιδήποτε συμβεί, είναι αποτέλεσμα ΧΕΙΡΙΣΜΩΝ και ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ.

*** Το να μένει μία ομάδα με δέκα παίκτες, δεν είναι ασφαλές κριτήριο ήττας. Δεκάδες αγώνες διεθνώς, κάθε Σαββατοκύριακο, κρίνονται από διάφορους αστάθμητους παράγοντες, όπως η αποβολή εξ αρχής, είτε θετικά ( οι περισσότεροι ) είτε αρνητικά ( αρκετοί ). Στην περίπτωση του Πανσερραϊκού, με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του, η συνέχεια ήταν προκαθορισμένη. Η ομάδα των Σερρών ( και του ... Πάοκ, κατά πολλούς ) δεν επρόκειτο να παίξει ΚΑΝΟΝΙΚΟ ποδόσφαιρο. Μόνο της μέλημα, θα ήταν ΝΑ ΜΗ ΦΑΕΙ ΓΚΟΛ.

*** Πρέπει να τονίσουμε, σ' αυτό το σημείο, ότι ο Μαρτίνεζ χειρίστηκε με δεξιοτεχνία τις νέες, πολύ δύσκολες λόγω του συνωστισμού στην περιοχή των Σερρών, συνθήκες. Τράβηξε από τα άκρα τους Μπιέλ και Φορτούνη, αναθέτοντάς τους τον συντονισμό των επιθέσεων. Παράλληλα, ανέθεσε στον ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ Σκάρπα τον ρόλο του πασπαρτού, του παίκτη πού θα ανεβοκατεβαίνει στον χώρο, μεταφέροντας τη μπάλα από τη μία περιοχή στην άλλη.

*** Η συγκέντρωση των αντιπάλων στους χώρους μπροστά από την εστία του Πανσερραϊκού, ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναλάβουν ρόλους ΕΞΤΡΕΜ τα δύο πλάγια μπακ. Ο Ροντινέϊ από δεξιά και ο Κίνι από αριστερά. Ρόλος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του Βραζιλιάνου, πού έχει την ικανότητα να μην κόβεται με τίποτα στο ένας με ένα. Νομίζω ότι τελικά ο Ροντινέϊ ήταν αυτός πού διέλυσε κυριολεκτικά την αμυντική λειτουργία των Σερραίων.

ΠΛΗΓΜΑ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΡΟΝΤΙΝΕΪ

*** Το κακό είναι ότι αύριο το βράδυ, ο Ροντινέϊ θα είναι απών, σε ένα αγώνα πού η συμμετοχή του κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Ασχετα με τις επιθετικές ικανότητες της Τσοκαρίτας, πού δεν γνωρίζω, είμαι βέβαιος ότι ο Μαρτίνεζ θα βρεί την καλύτερη λύση στο πρόβλημα. Ισως να είναι και το σχήμα Κίνι δεξιά, Ραμόν αριστερά. Όπως και να 'χει όμως, η απουσία του Ροντινέϊ στον σημερινό Ολυμπιακό, είναι πρόβλημα δυσεπίλυτο.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝΕΖ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΥΒΡΙΣΤΗ ΓΚΑΡΣΙΑ ;

*** Εντύπωση μεγάλη έκανε σε πολλούς φίλους και σε μένα, φυσικά, ο εγκάρδιος χαιρετισμός Μαρτίνεζ – Γκαρσία λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας. Αναρωτιέμαι, δεν μπορούσε κάποιος από το ερυθρόλευκο τιμ να ενημερώσει τον προπονητή της ομάδας σχετικά με τον ΒΙΟ και την ΠΟΛΙΤΕΙΑ του ΥΒΡΙΣΤΗ προπονητή του Πάοκ ( ΝΑΙ, του Πάοκ λέω εγώ, πού ... κάνει το αγροτικό του στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ των Σερρών ) ;

*** «Γ@μώ το Ολυμπιακό, γ@μώ το Μαρινάκη ... πο@στηδες...» είχε δηλώσει σε ... ζωντανή μετάδοση πριν από δύο χρόνια, ο Ουρουγουανός. Η Πειθαρχική Επιτροπή της Επο τον ... αθώωσε, κηρύσσοντας την δίωξή του ... απαράδεκτη !

*** Εντάξει ως εδώ, αλλά μην του δίνουμε και ... ΕΜΕΙΣ συγχωροχάρτι, με αγκαλίτσες και φιλάκια του – προφανώς – ανενημέρωτου προπονητή μας. Η αλήθεια της παρουσίας του συγκεκριμένου τύπου στο φετινό πρωτάθλημα, είναι ότι θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Πάοκ, όποτε του ζητηθεί και όπως του ζητηθεί.

*** Εξ αιτίας του μάλιστα, όπως λένε στις Σέρρες, έχασε τη δουλειά του και ένας κανονικός προπονητής, ο Παύλος Δερμιτζάκης, πού ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ σε αποχώρηση, με εντολή από το ρώσικο κυβερνείο.

ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ... ΝΤΙΟΓΚΟ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ;

ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΜΠΡΟΣΤΙΝΑ ΤΟΥ ΔΟΝΤΙΑ ;

*** Είπε ο ... τιμή και δόξα, Πάμπλο Γκαρσία : «Δεν θέλουμε να βλέπουμε βία, δεν μας εκφράζει» ! Κρίμα πού δεν ήταν μπροστά ο ... Ντιόγκο, να τον ακούσει και να σκάσει στα γέλια. Και να του ΞΑΝΑΘΥΜΙΣΕΙ, τι έγινε με τα δύο μπροστινά του δόντια, πού πήραν ... δρόμο όταν σ' εκείνο το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη το 2008, ο Γκαρσία τον χτύπησε ύπουλα και ο Ντιόγκο απάντησε με κροσέ, κατ' ευθείαν στη μόστρα ***

ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ...

*** «Πρεμιέρα πρωταθλήματος super league : Βόλος - Λαμία άδειες εξέδρες...

· Νότιγχαμ Φόρεστ- Σέφιλντ Γιουναιτεντ κατάμεστο το γήπεδο

· Δύο αγώνες που έγιναν Παρασκευή με μισή ώρα διαφορά η έναρξη τους

· Κατά τα άλλα ,όλα καλά!

*** Αν δεν έχουν φιλάθλους γιατί τόση πρεμούρα να παίξουν στην μεγάλη κατηγορία ; Και φυσικά έχουμε γκρίνια και παράπονα προς την πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές...» ( Nikos Fyrios ) ***

Διαβάστε επίσης