Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Που πας ρε... καραμήτρο Πογέτ;

Που πας ρε... καραμήτρο Πογέτ;
Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2023 - 16:13

*** Κάγκουρας ΕΠΟγέτ ατενίζων το μέλλον ***

*** «Φαίνεται σαν ήττα, αλλά δεν είναι ήττα. Είναι μια νίκη, πού θα έρθει τρείς μέρες μετά» (Παιίσιος Μοναχός ) ***

*** ΕΙΠΕ : «Όταν παίζω ποδόσφαιρο θέλω τους ψηλότερους. Στο δρόμο με βλέπουν ψηλό. Ήμουν στο γήπεδο με τους Ολλανδούς, φαινόμουν πιο κοντός. Όλα είναι πιο μεγάλα, όλα είναι πιο δυνατά, όλα ταχύτερα. Πρέπει να βελτιωθούμε για να μπορούμε να ανταγωνιστούμε" !!! ( Γκουστάβο Πογέτ, μετά την τριάρα από την Ολλανδία )

Και δεν υπήρξε ένας χριστιανός να φωνάξει το «166» ! ***

*** Ε, ρε μάγκα Κωστάκη, από τι γλίτωσες ! ***

*** ΕΙΔΗΣΗ της τελευταίας ( ... μου ) στιγμής :

Ο κάγκουρας Πογέτ υπέβαλε τηλεφωνικά την παραίτησή του στον Μελισσανίδη κι' αυτός του είπε να περιμένει ν' αδειάσει θέση στον πάγκο της Αεκ Β και θα τον ειδοποιήσει. ***

*** Και τι φταίει δηλαδή για τη χρησιμοποίηση των Μάνταλου, Σιώπη, Ρότα, Κουρμπέλη κλ.π. ο Πογέτ ; Όποιον θέλει αυτός βάζει νομίζετε ; ***

ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ... ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ ΠΟΓΕΤ ;

ΜΕ ... ΜΑΝΤΑΛΟ ΣΕ ΡΟΛΟ ΦΟΡΤΟΥΝΗ (!!!)

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ «ΚΛΕΨΕΙ» ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΡΤΙΝΕΖ !

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ : Η ΕΠΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΓΕΤ ΓΙΑ ΝΑ ... ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΤΤΕΣ !

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ... «ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ – ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ» :

ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΠΟΥ ... ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ!

*** Πέστε μου αλήθεια, τι σας εντυπωσίασε από την ομάδα της μικτής Επο ; Η απαστράπτουσα προσωπικότητα του Μάνταλου ; Το ποδοσφαιρικό ανάστημα του Σιώπη ; Η η φυσιογνωμία πού δίνει άλλες διαστάσεις στη θέση του δεξιού μπακ - εξτρέμ και λέγεται Ρότα ;

*** Η μήπως έχετε κολλήσει κι' εσείς, όπως ελόγου μου, στην επεξεργασία της κολοσσιαίας προπονητικής μορφής του κάγκουρα ΕΠΟγέτ ! Δυστυχώς, ακόμα δεν έχω βρεί τις κατάλληλες λέξεις να την περιγράψω. Ο τύπος είναι το κάτι άλλο στον πάγκο. Δεν παίζεται. Εφάμιλλος του Φαρτ Ντ' Τσίπς, αν τον θυμάστε. Δύσκολα βρίσκει κανένας τον καλύτερο.

*** Ο άνθρωπος έχει για κάθε άτυχο αποτέλεσμα της ομάδας του, έτοιμη μία δικαιολογία. Την ίδια έλεγε μετά την ήττα από το Μαυροβούνιο, τα ίδια μετά την ήττα από την Ουγγαρία, τα ίδια μετά την ήττα από την Κύπρο, τα ίδια μετά τη Γαλλία, τα ίδια και τώρα. Ότι η ήττα ήταν ... διδακτική, και ότι έμαθε πολλά απ' αυτή και ακόμα μαθαίνει !

*** Μαθαίνει αεί ... αμειβόμενος, από τα ... φροντιστήρια Μπαλτάκου. Είναι τα μόνα πού πληρώνουν τους ... μαθητές τους !

*** Πολλά τα σχόλια πού διάβασα για τον ΕΠΟγέτ. Με άλλα συμφωνώ, με άλλα όχι. Ο φίλος μου ο Θόδωρος Αναστασιάδης, για παράδειγμα, μου γράφει απορημένος : «Δεν το κατάλαβα το σύστημα. Το σύστημα δεν το κατάλαβα το σύστημα. Κούκος μόνος ήταν η χαρακίρι ?»

*** Μια πιθανή εκδοχή, δίνει ο Γιώργος Πουλικαράκος : «Πήγε να τους κοιμίσει. Είπε στους παίχτες αφήστε τους να νομίζουν πως είναι καλύτεροι και θα πετάξω στο 70 τον Κουλιεράκη και θα τους ισοπεδώσουμε»

*** Χωρίς αστεία, τώρα, θα δώσω εγώ την απάντηση. Ο ΕΠΟγέτ προτίμησε την εύκολη λύση. Να «κλέψει» το σύστημα πού εφαρμόζει ο Ολυμπιακός του Ντιέγκο Μαρτίνεζ. Δηλαδή, έβαλε τον Μασούρα δεξί εξτρέμ με την εντολή να παίζει περισσότερο μέσα στην αντίπαλη περιοχή και δίπλα στον Παυλίδη. Παράλληλα, στη θέση και το ρόλο του Κώστα Φορτούνη στον Ολυμπιακό, έβαλε τον ... Μάνταλο της Αεκ !

*** Φυσικά. Και οι δύο απέτυχαν παταγωδώς. Ο Μασούρας επειδή η ομάδα της Επο δεν μπορεί να παίξει ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΑ για τον αντίπαλο, όπως ο Ολυμπιακός του Μαρτίνεζ και δεύτερον ότο ο Μάνταλος ούτε στα πιο τολμηρά όνειρά του δεν μπορεί να γίνει Φορτούνης ! Είναι σαν να συγκρίνουμε τη βούρτσα με την ... ντάμα κούπα.

ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΓΥΡΟΛΟΓΟΣ

*** Ο ΕΠΟγέτ, την πρόσληψη του οποίου ΕΠΕΒΑΛΕ ο Μελισσανίδης, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ για προπονητής, τουλάχιστον αντιπροσωπευτικής ή μεγάλης επαγγελματικής ομάδας. Αυτό δείχνει άλλωστε και η πορεία του τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα από την ημέρα πού έφυγε από την Αεκ, τον Οκτώβριο του 2015.

*** Μέχρι να βρεί νέα δουλειά, στη Μπέτις, πέρασαν εννέα μήνες. Στη Μπέτις κάθισε όλους – όλους τέσσερις μήνες και τον Νοέμβριο του 2016 αναγκάστηκε να υπογράψει στη Shanghai Shenhua, ομάδα της Απω Ανατολής, η οποία όταν κατάλαβε τις δυνατότητές του, δυό μήνες πριν κλείσει χρόνο, τον ξαπόστειλε

*** Επόμενη ομάδα του ΕΠΟγέτ η Μπορντώ, στην οποία κατάφερε να μείνει οκτώ ολόκληερους μήνες, για να καταλήξει στην ... άλλη άκρη της γης, την Ουν. Κατόλικα της Χιλής . Εκεί, έμεινε οκτώ ολόκληρους μήνες, πριν αποφασίσει να απευθυνθεί στον παλιό, καλό του εργοδότη, Δημήτρη Μελισσανίδη, ζητώντας του να βάλει πλάτη ώστε να βρεί δουλειά.

*** Ο Μελισσανίδης, φυσικά, δεν τον πήρε στην Αεκ, αλλά ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΕ στην εθνική Επο. Ετσι ούτε ο ΕΠΟγέτ έμεινε άνεργος, ούτε ο Μελισσανίδης ... «μάτωσε» να πληρώνει ο ίδιος την αμοιβή του. Και από τότε, έχει αναλάβει και την προστασία του, επικοινωνιακά τουλάχιστον.

ΑΣΟΡΤΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

( Η, ΟΤΑΝ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ... ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ) !

*** Αν η εθνική Επο ήταν σε κακή μέρα, η περιγραφή και ο σχολιασμός του αγώνα βρέθηκε σε ... κακότερη.

*** Εντάξει από μια μεριά καταλαβαίνω. Όταν είσαι Ελληνότερος των Ελληνάρων και βλέπεις την ομάδα της έπο να διασύρεται, εύκολα χάνεις την ψυχραιμία σου και επηρεάζεται η απόδοσή σου

*** Εκείνο το «φουκαρά» ( τρόπος του λέγειν ) τον ρεπόρτερ «Πέτρο» λυπήθηκα κάποια στιγμή, ακούγοντας τον περιγραφέα να τον εντέλει επιτακτικά : «ΠΕΤΡΟ, αυτό ! ΠΕΤΡΟ, εκείνο !»

*** Εντάξει, έχω δεί και χειρότερα. Την εποχή πού μεσουρανούσε στο τηλεοπτικό στερέωμα ο μέντορας των σημερινών τηλεπεριγραφέων Διακογιάννης τους έκανε χειρότερα. Μέχρι για τσιγάρα στο περίπτερο τους έστελνε κι' αν τολμούσαν ας μην πήγαιναν.

«ΓΙΑ ΜΑΣ», ΤΟ ΑΡΑΟΥΤ !

*** Εκείνο πού με εξίταρε, ήταν το πόσο πολύ αγαπούν την ομάδα της Επο και πόσο στεναχωριούνται όταν δεν πάει καλά. Ταυτίζονται μαζί της σε βαθμό να συμπάσχουν με τις αγωνιστικές της ατυχίες. Σε μια στιγμή μάλιστα, πού οι δύο ομάδες διεκδίκησαν ένα ... αράουτ, ο τηλεπεριγραφέας απεφάνθη : «Για μας είναι» !

*** Το ... «ΜΑΣ» μου άρεσε ! λες και ,,, έπαιζε κι' αυτός δηλαδή !

Ε, ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΙΝΕΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΙΕΡΑΚΗ ;

*** Το μόνο θετικό πού είδε ο περιγραφέας, ήταν η απόδοση του Κουλιεράκη. Που όμως έπαιξε μισό δεύτερο ημίχρονο, όταν οι Ολλανδοί είχαν κάνει τις αλλαγές τους και αναστείλει, λόγω 3-0 και επόμενου αγώνα, την επιθετική τους δραστηριότητα.

*** Από την άλλη, όμως, άμα δεν πούμε καλά λόγια για παίκτη πού έχει για πούλημα, ο Ρώσος ίσως δυσαρεστηθεί και μετά, άντε να μπαλώσεις τη ζημιά

*** Και ξέρετε ποια είναι η πλάκα ; Να τα λέει αυτά ο περιγραφέας, ο οποίος στη διάρκεια του αγώνα 9 στις 10 φορές δεν πετύχαινε όνομα παίκτη !

*** Κλείνω με το αμίμητο πού ακούστηκε κατά τη διάρκεια διαλόγου περιγραφέα ( Σωτηρακόπουλου ) με σχολιαστή ( Ντέμης Νικολαϊδη ) "Και τι να κάνουμε δηλαδή, να ... ψηλώσουμε τους κοντούς ;"

*** Προκρούστηδες ! ***

ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ !

*** Να μην ακούω άσχημα σχόλια για τον Μάνταλο γιατί είναι άδικο και αμαρτία. Ο Ελληνας μέση τα έκανε όλα στον αγωνιστικό χώρο. Και λάθος πάσες έδωσε και γλίστρησε όταν είχε τη μπάλα και κίτρινη κάρτα πήρε επειδή κλότσησε αντίπαλο, ό,τι μπορούσε έκανε δηλαδή. Τα πάντα όλα. Εύχομαι να είναι μέσα και στο ματς με Γιβραλτάρ. Να ... διδάξει ποδόσφαιρο πάλι ***

Διαβάστε επίσης