Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αφοπλιστικός ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, παραδέχτηκε πρώτος τα λάθη του

Αφοπλιστικός ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, παραδέχτηκε πρώτος τα λάθη του
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:25

( ΛΕΖΑΝΤΑ ) : *** Allard Lindhout. 36 ετών γιουσουφάκι. Πέρυσι είχε δύο αγώνες στο Europa, πρόπερσι κανέναν. Θεωρήθηκε ικανός να διαιτητεύσει γερμανική ομάδα γιατί μάλλον θα ξέρουν πως κάθε ΣΚ ταξιδεύει στους οίκους ανοχής της Γερμανίας ικανοποιώντας τα βίτσια του. Το transfermarkt δεν έχει καν φωτογραφία του. Εξαιτίας του ο Έσσε θα έπρεπε κανονικά να μπει χειρουργείο. Να τον χαίρεστε εκεί στην Intracom. Άξιος. Όσο για το Var μάλλον θα είχαν βάλει τον γιο του ή την γιαγιά του δεν ξέρω. Η ντροπή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου» ( George Poulikarakos ) ***

*** 21 Σεπτεμβρίου, Ελσίνσκι : Άσσος ημίχρονο, διπλό τελικό. Οι παλιές, δοξασμένες μέρες της στοιχηματικής ευφορίας, επιστρέφουν. ***

*** Πάει, χάλασε ο κόσμος ! Διαιτητής έδωσε δύο πέναλτυ σε βάρος της Αεκούλας και έφυγε απ' το γήπεδο αρτιμελής και με τα δύο μπαλάκια στη θέση τους ! Έρχεται η συντέλεια ***

ΑΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΤΙΝΕΘ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ

ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΗ Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ,

ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΣΙΣΤ ΓΙΑ ΤΟ 2Ο ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΗΓΑΙΝΡΕ ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ !

ΣΑΝ ΤΟΝ ... ΕΛ ΣΙΝΤ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΔΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ

Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΣΣΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΈΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΜΠΟΡΑ :

ΑΡΓΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΥΣ Ο ΙΣΠΑΝΟΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΝΤΟΗ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ «ΖΕΣΤΑΙΝΑΝ ΠΑΓΚΟ»

*** Για να σχηματίσει κανείς ολοκληρωμένη και όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα άποψη σχετικά με το Ολυμπιακός – Φράϊμπουργκ 2-3, αρκεί να διαβάσει τις δηλώσεις του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και, ακόμα περισσότερο, του αρχηγού του Ολυμπιακού Κώστα Φορτούνη, αμέσως μετά τον αγώνα.

*** Ο Μαρτίνεθ είπε μεταξύ άλλων : «Όταν μιλάω για λάθη, ο πρώτος πού κάνει τα λάθη είμαι εγώ, ο προπονητής. Πρώτα μιλάω για μένα. Είχαμε κάνει δύο αλλαγές αναγκαστικές, λόγω τραυματισμού. Μία του Εσσε και μία του Ορτέγκα. Επρεπε να επιλέξουμε τους πιο φρέσκους παίκτες».

*** Πέρα από την ειλικρίνεια της αυτοκριτικής του, οι δηλώσεις αυτές χρήζουν ιδιαίτερης αναλύσεως. Κατ' αρχήν, διαφέρουν πολύ χρονικά μεταξύ τους. Ο Εσσε τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 24'. Ο Ορτέγκα αντικαταστάθηκε στο 78΄ ! Η διαφορά είναι χαώδης, όπως και η διαφορά επιπτώσεων στον ρυθμό, την ανάπτυξη και την αγωνιστική δυνατότητα της ομάδας.

*** Ο τραυματισμός και η αλλαγή του Εσσε ήταν γεγονότα ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ για τη συνέχεια και την έκβαση του αγώνα. Ο Ολυμπιακός φάνηκε να κόβεται στα δύο, αφού το δίδυμο Καμαρά – Ιμπόρα δεν μπορούσε να κυριαρχήσει στο κέντρο απέναντι στους περισσότερους αριθμητικά πολύ γρήγορους, ποιοτικούς, πειθαρχημένους και κοντρολαρισμένους Γερμανούς, ο δε Φορτούνης ήταν ΠΟΛΥ ΜΟΝΟΣ προσπαθώντας να κάνει τα πάντα για να συνδέσει άμυνα και επίθεση.

*** Ειδικά για την ΤΕΡΑΣΤΙΑ απώλεια του Εσσε, νομίζω ότι ο Μαρτίνεθ ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΕ «ΤΟΝ ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΟ» παίκτη, όπως είπε. Ο Ιμπόρα μπορεί να είναι έμπειρος, με πλούσιο παρελθόν, με ανάστημα υψηλό και αθλητικό, αλλά ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, τουλάχιστον από ό,τι είδαμε, να είναι και πολύ ... φρέσκος, ευκίνητος, εύστροφος και γρήγορος στις αντιδράσεις του. Και είμαι της άποψης ότι την ώρα πού βρίσκονται στον πάγκο δύο πραγματικά ΦΡΕΣΚΟΙ ΣΕ ΟΛΑ νεαροί ποδοσφαιριστές με τα προσόντα ενός Ντόη και ενός Αλεξανδρόπουλου, το «πείραμα» Ιμπόρα είναι ανεπιτυχές.

*** Οσον αφορά τον Ορτέγκα, δεν γνωρίζω πώς και πότε τραυματίστηκε και αν ήταν επιβεβλημένη η αλλαγή του ενώ το ματς ήθελε δώδεκα λεπτά συν τις καθυστερήσεις για να τελειώσει, αλλά και πάλι θα επισημάνω πως ο Κίνι, πολύ αδύνατος στις προσωπικές μονομαχίες, αποτελεί πάντα ρίσκο για την ομάδα.

*** Από τις υπόλοιπες αλλαγές, οι μεν του Ποντένσε και του Γιόβετιτς επιβεβλημένες, η δε του Σολμπάκεν μάλλον καθυστερημένη και σίγουρα όχι στο κατάλληλο τάϊμινγκ. Και εδώ ακριβώς εστιάζω το μεγαλύτερο και πιο κρίσιμο ΛΑΘΟΣ του Μαρτίνεθ. Ο Σολμπάκεν μπήκε στη θέση του Φορτούνη, σ' αυτά τα κρίσιμα δώδεκα τελευταία λεπτά. Και ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΟΛΙΣ ο Ολυμπιακός ΕΙΧΕ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕΙ και ΟΛΑ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ότι ΠΑΕΙ ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΓΚΟΛ !

*** Συγνώμη κόουτς, αλλά ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ ! Και ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ο ΗΓΕΤΗΣ της ομάδας, πρέπει να ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ να βρίσκεται στο γήπεδο, σαν ένα είδος ... ποδοσφαιρικού Ελ Σιντ ! Για ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ και ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ !

*** Κουράστηκε ο Φορτούνης ; Πιθανότατα. Όπως και ο ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ Ροντινέϊ ή ο εξαιρετικός Ελ Κααμπί. ΟΥΔΕΙΣ εκ των τριών έπρεπε να αντικατασταθεί ενώ έμενε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα ως το τέλος κα ΟΛΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΒΓΑΙΝΕ ΜΕ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ για το τρίτο γκολ.

«ΕΛ ΣΙΝΤ» ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ !

ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

*** Αλήθεια λοιπόν, ήταν τόσο κουρασμένος ο Φορτούνης ; Ο ίδιος στις δηλώσεις του δεν ανέφερε το παραμικρό. Είπε όμως άλλα, πολύ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ : «Ο Ολυμπιακός είχε καλή εικόνα, αλλά όταν δέχεσαι τρία γκολ στην έδρα σου είναι πάρα πολλά. Πρέπει ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ, να ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ, γιατί σ' αυτό το επίπεδο ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ»

*** «Συνεχίζουμε, δείχνουμε ένακαλό πρόσωπο παρά την ήττα και ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ. Στη Ευρώπη πρέπει να προχωράμε βήμα – βήμα. Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι γίνεται καλή προσπάθεια, γέμισε το γήπεδο, δεν τον ευχαριστήσαμε και θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε την επόμενη φορά. Χάσαμε σήμερα και πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος στον όμιλο»

*** Γεμάτες ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΡΕΑΛΙΣΜΟ και ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ για τη συνέχεια, οι δηλώσεις του αρχηγού. Και ήταν ο μόνος, ως εκείνη την ώρα, πού αναφέρθηκε και στο αυριανό παιχνίδι πρωταθλήματος με την Κηφισιά. Το παιχνίδι που πολλοί το θεωρούν ... ασήμαντο, «ευκολάκι» για τον Ολυμπιακό. Ο έμπειρος όμως Κώσταςύνης ΞΕΡΕΙ ότι από τέτοια παιχνίδια ο Ολυμπιακός ΕΧΕΙ ΚΑΕΙ στο παρελθόν.

*** Και βέβαια το παιχνίδι με την Κηφισιά θα είναι εύκολο. Από ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ όμως εξαρτάται το αν και πόσο εύκολο θα είναι και ΜΟΝΟΝ απ' αυτόν ...

ΤΟ «ΜΟΝΟΠΑΤΙ» ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΥ ΜΠΙΕΛ – ΜΑΣΟΥΡΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

*** Καταθέτω την άποψή μου, όχι σαν ... «προπονητής του πληκτρολογίου» πού δεν υπήρξα ποτέ, ούτε σαν ποδοσφαιρικός ... «παντογνώστης» πού ούτε καν ... φαντασιώθηκα ποτέ με αυτό τον χαρακτηρισμό. Απλά, επειδή παρακολουθώ ποδόσφαιρο και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ εδώ και σχεδόν ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, από τα οκτώ μου, θαρρώ πως έχω δικαίωμα ΚΡΙΤΙΚΗΣ (πάντα καλοπροαίρετης ) σε μερικά θέματα πού αφορούν την εικόνα της ομάδας.

*** Εν ολίγοις λοιπόν, πιστεύω ότι ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα πρέπει ίσως να επανεκτιμήσει τις δυνατότητες του δίδυμου Μπιέλ – Μασούρα πολύ χρησιμοποιούνται μονίμως στην επίθεση. Το μονοπάτι αυτό όμως ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ στο ποθούμενο αποτέλεσμα. Μήπως λοιπόν θα πρέπει να κοιτάξει και ΑΛΛΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ, αυτό με τα ΔΥΟ ΚΛΑΣΙΚΑ ΕΞΤΡΕΜ ; Π.χ. δύο εκ των Ποντένσε – Σολμπάκεν – Μπρνιτς ; Νομίζω ότι αύριο με την Κηφισιά, δίνεται η καλύτερη ευκαιρία ***

Διαβάστε επίσης