Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έπαιξε σαν πρωταθλητής και έκλεισε το... μάτι στο 48ο!

Έπαιξε σαν πρωταθλητής και έκλεισε το... μάτι στο 48ο!
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 - 16:07

*** Τώρα και με το νόμο ***

*** Μας καθησύχασε ο πρωθυπουργός. «Θα ξανανοίξει, είπε, εντός ολίγου το ΟΑΚΑ» ! Μάλιστα. Το ... ποιοι θα παίζουν, όμως, δεν μας είπε ***

*** Εγώ πάντως, αν ήμουνα εξτρέμ δεν θα ήθελα με τίποτα να με μαρκάρει ο Ορτέγκα ! Σου βγάζει τα εντόσθια, αυτό το παιδί ***

*** Συγχαρητήρια για την πρόκριση της Κ.19 στους 16 του Youth League έστειλε η ΟΥΕΦΑ στον Ολυμπιακό. Για την Επο ήταν απλώς Τετάρτη. Μια ζωή μικρόψυχοι, φτωχομπανέδες ***

*** Πολύ σκληρή η συμπεριφορά του Παναθηναϊκού στον Μπρινιόλι. Τον πληρώνει για να κάθεται ***

Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΦΗ ΕΦΕΡΕ

ΥΠΕΡΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ» ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

ΕΠΑΙΞΕ ΣΑΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΑΤΙ ΣΤΟ 48Ο

ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΙΚΕΣ ΣΕ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ ΜΑΤΣ

ΚΑΙ ... ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ !

ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΝΕΦΙΚΤΟ ΚΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

ΜΟΝΟ ΟΙ «ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ» ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ «ΣΥΜΜΟΡΙΑ» Ε.Ο. ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

*** Τα νέα από την ομάδα του Ολυμπιακού, είναι ... παλιά. Πολύ παλιά και ολίγον τι ξεχασμένα. Εχουμε την επιστροφή της αρμονίας. Της αρμονίας μεταξύ των γραμμών, πού είναι απαραίτητη για την απόδοση μιάς ποδοσφαιρικής ομάδας. Και αυτό, κατά την ταπεινή μου άποψη, ήταν το «μυστικό» της καταπληκτικής εμφανίσεως του Ολυμπιακού εναντίον του ΟΦΗ.

*** Ομιλώ για αρμονία στην αμυντική συμπεριφορά, στην γραμμή των μέσων και την γρήγορη ανάπτυξη στην επίθεση. Συστατικά της πολύ μεγάλης ομάδας, πού δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει αντίπαλος. Αρμονία πού μπορεί – δεδομένης της κατώτερης ποιότητας των άλλων, να φέρει το αποτέλεσμα πού όλοι επιθυμούμε για να σώσει τη σεζόν η ομάδα.

*** Δεν ομιλώ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, για τους εξής δύο λόγους. Πρώτον, ότι ο τίτλος δεν εξαρτάται πλέον μόνο από τον Ολυμπιακό. Εξαρτάται και από τι θα κάνουν οι αντίπαλοί του. Και δεύτερον, ότι από πάνω, στη βαθμολογία, δεν είναι ένας, αλλά ΤΡΕΙΣ αντίπαλοι. Οι οποίοι, κατά ... σύμπτωση, ανήκουν στην ομάδα των «εξυγιαντών» συμμάχων.

*** Ποιο είναι λοιπόν το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό σε σχέση με την φετινή περίοδο ; Θα το καταθέσω ξεκάθαρα : ΟΙ ΝΙΚΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ! Και επισημαίνω : Μόνο νίκες και Ο,ΤΙ ΒΓΕΙ ! Εχουμε, φίλοι μου, δεκατέσσερις αγωνιστικές ακόμα μέχρι τέλους του πρωταθλήματος. Τέσσερις για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και δέκα για τα μπαράζ.

*** Μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει ΜΟΝΟ ΝΙΚΕΣ στα 14 παιχνίδια πού απομένουν ; Η εικόνα πού έδειξε στον τελευταίο του αγώνα, με τον ΟΦΗ σε συνδυασμό με την αναμφισβήτητη ΠΟΙΟΤΗΤΑ των ποδοσφαιριστών του και τις πρόσφατες αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα, εκπέμπουν – αν όχι βεβαιότητα – σίγουρα ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.

*** Εδώ, θα πρέπει να αναδείξουμε τον ΕΝΑ και ΑΠΑΡΑΒΑΤΟ όρο για τη συνέχεια, αν θέλουμε να μιλάμε για δεκατέσσερις ΝΙΚΕΣ. Ο όρος είναι ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ! Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα φίλοι μου, εκτός της νίκης στην Τούμπα, πού είναι ΕΦΙΚΤΗ, παρά τα κάθε λογής ΕΜΠΟΔΙΑ πού μπορεί να προσπαθήσουν για να φράξουν το δρόμο οι άφθονοι ... φίλοι μας, σε όλα τα επίπεδα – ακόμα και στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ.

*** Μήπως πρέπει δηλαδή να ξεχάσουμε την ατάκα του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη στο πρόσφατο συμβούλιο «για τη βία» υπό τον πρωθυπουργό, πού αποκάλυψε ΠΡΩΤΗ και ΜΟΝΗ η στήλη ; «Αποφασίστε ό,τι θέλετε, αρκεί το ντέρμπι Πάοκ – Ολυμπιακού στην Τούμπα ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΘΕΑΤΕΣ» !

*** Φυσικά και θα γίνει με θεατές – δεν γινόταν αλλιώς, όπως είπε ο κ. Φλωρίδης και τον καταλαβαίνω απόλυτα. Όμως, ΑΥΤΟ για τον Ολυμπιακό δεν λέει και πολλά πράγματα. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, η έδρα δεν λέει και πολλά πράγματα. Να θυμηθούμε ότι ο αγώνας του πρώτου γύρου είχε γίνει παρουσία 30000 οπαδών του Ολυμπιακού, στο Καραϊσκάκη. Και ο Πάοκ κέρδισε με 2-4.

*** Δεν είναι λοιπόν «μπαμπούλας» για τον Ολυμπιακό η παρουσία οπαδών του Μπάοκ στο γήπεδο. Ούτε φυσικά και ΜΕΤΡΙΟΤΑΤΗ ομάδα του. Πού είναι σαφώς κατώτερη ποιοτικά και από τις άλλες δύο της «συμμαχίας», Αεκ και Πόα και ας μη μας ξεγελάει η βαθμολογική θέση, πού είναι ευμετάβλητη, από αγώνα σε αγώνα.

*** Το θέμα λοιπόν έχει ως εξής : Κερδίζουμε στην Τούμπα την Κυριακή ; δεν μας σταματάει τίποτα πλέον. Ο Μπάοκ με αυτή την ήττα θα ξεφουσκώσει τελείως. Δεν κερδίζουμε ; Καληνύχτα σας και καλή αντάμωση στου Σκορδά το Χάνι, πού λέγανε οι παλιοί.

ΤΑ «ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ» ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ

ΟΡΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΒΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

*** Καλό είναι, εν προκειμένω, να δούμε εν τάχει και το τι ... περιλαμβάνει το μενού για τον Ολυμπιακό και τους αντιπάλους του, μετά την Κυριακή και μέχρι τη λήξη του κανονικού πρωταθλήματος.

*** Για τον Ολυμπιακό, το πρόγραμμα είναι απολύτως βατό. Παίζει στο Καραϊσκάκη με Αστέρα και Βώλο Μπέου και εκτός μόνο με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Φυσικά και οι τρείς αυτοί αντίπαλοι έχουν τεράστια βαθμολογική ανάγκη, αλλά θα πρέπει να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα για να γλιτώσουν την ήττα.

*** Ο Μπάοκ έχει δύο ματς εκτός έδρας και μία ... προπόνηση στην Τούμπα. Τα εκτός είναι με τον Παναιτωλικό και την πολύ φιλόδοξη και ανταγωνιστική Λαμία. Η ... προπόνηση, είναι με τον Μπάοκ Β' (Πανσερραϊκό ) στην Τούμπα. Οπου ο πάντα πρόθυμος για το μεροκάματο, αλλά ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ για την καριέρα του ως προπονητής, ο «τιμή και δόξα» Πάμπλο Γκαρσία, θα κάνει και πάλι ό,τι μπορεί για να βοηθήσει στο να παρουσιάσει ο Μπάοκ την καλύτερη – μακράν – επίθεση του πρωταθλήματος.

*** Η Αεκ έχει να παίξει ένα ματς – πρόβα με την Κηφισιά, ένα ... «κατσεκαλά» στη Λαμία ( και να δούμε τι θα πούνε στον Καρλίτος, τον Κυριάκο Παπαδόπουλο αλλά κυρίως στον ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ προπονητή Λεωνίδα Βόκολο ). Ακόμη, ένα αγώνα - προπόνηση με τον ΠΑΣ εδώ και τέλος, ένα φαινομενικά ντέρμπι με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη.

*** Ο Πόα, τέλος, έχει να παίξει στη Λεωφόρο με Λαμία και Αρη ( αυτό, πιθανότατα θα είναι ντέρμπι ) και εκτός έδρας στην Κηφισιά ( πού δεν μπορείς να το πείς και εύκολο ) και στην Κρήτη με τον Οφη, σε ένα ματς πού πιθανότατα θα αναβιώσουν οι παλιές, καλές μέρες. Οι μέρες ευφορίας, κρασιού και ... λουλουδιών. Χαίρετε ...

ΣΙΓΑ ΜΗ ... ΔΕΝ ΑΘΩΩΝΟΤΑΝ Ο ΑΛΕΞΗΣ

ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ

*** Αθωώθηκε, λέει, ο Αλέξης Κούγιας από την Επιτροπή Εφέσεων, από «περίεργη» ποινή πού του είχε επιβάλλει η Πειθαρχική της Επο. Δηλαδή, τους 3,5 μήνες απαγόρευσης εισόδου σε οποιοδήποτε γήπεδο της χώρας, με κατηγορίες για θέματα πού αφορούσαν τον ΠΑΣ Κόρινθο, την ομάδα ιδιοκτησίας του.

*** Και λέω εγώ, σιγά ... την είδηση ! Η Εφέσεων αποτελείται από σωστούς και έμπειρους δικαστές, πού ξέρουν πολύ καλά το αντικείμενο και δικάζουν βάσει των κανονισμών και των διατάξεων. Από δικαστές πού δεν θα μπορούσαν ποτέ να είναι όργανα των όποιων λαμογιών της Επο, πού και μόνη η ύπαρξη του Αλέξη στο ποδόσφαιρο τους χαλάει πολλά σχέδια.

*** Εχουν λοιπόν τα μάτια μας να δούν πολλά, με αυτά πού τους ετοιμάζει ο Κούγιας. Ακόμα δεν είδαμε τίποτα. Αναμείνατε στο ακουστικό σας. ***

Διαβάστε επίσης