Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τρία σκάνδαλα τη μέρα, το γιατρό τον κάνουν πέρα!

Τρία σκάνδαλα τη μέρα, το γιατρό τον κάνουν πέρα!
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024 - 17:06

*** Aμα το καλοεξετάσουμε το θέμα, μέχρι και το CAS μπορεί να φτάσει η υπόθεση Τσιλούλη. Με απρόβλεπτη τελική εξέλιξη ***

*** Τι είπε ρε παιδιά ο Αχιλλέας πάλι. Κι' αυτός έχει περάσει από το γνωστό σκάφος ; Αυτό τελικά δεν είναι σκάφος. Το Grand Hotel είναι !
*** Οπως και να το κάνουμε πάντως, μιλάμε για το σκάφος των θαυμάτων ! Ολόκληρο γήπεδο «χτίστηκε», στα ενδότερά του ! ***

*** «Ο Μελισσανίδης είχε το Διαγόρα και την Καλαμαριά και ο ΠΑΟΚ είχε τον Μακεδονικό και την Αριδαία», είπε ο πρώην πρόεδρος της Βέροιας. Αλήθεια, πού το βλέπετε το ... πονηρό ; Επένδυση είναι κι' αυτή. Επενδύουν για το μέλλον. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Άλλος επενδύει ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ στην ΥΠΟΔΟΜΗ της ομάδας του, προκειμένου να βοηθήσει στην ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

*** Αλλοι πάλι, επενδύουν στην «παραρτηματοποίηση» μικρών, αδύναμων ομάδων, για να «βάζουν πλάτη» και να βοηθάνε, όπου χρειαστεί. Και οι εξελίξεις μας δείχνουν ποιος είναι τελικά ο δικαιωμένος ***

*** Ενημερωτικά : Παρατηρητής της Δεάβ στη Λαμία, ήταν ο παλιός διαιτητής Γιώργος Παπαμίχος ***

ΤΡΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗ ΜΕΡΑ, ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΑ !

ΚΑΙ Η ΜΠΟΧΑ ΠΟΥ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΝΙΞΕΙ

ΟΙ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΠΕΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ

ΔΕΝ ΑΦΥΠΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

ΠΟΥ ΟΜΩΣ ... ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ !

*** Ομοβροντία αποκαλύψεων, κύριοι. Ένα σκάνδαλο την ημέρα, γράφεται στο τεφτέρι. Καμιά φορά και δύο ή τρία, την ίδια μέρα. Και ο βόθρος του ελληνικού ποδοσφαίρου κινδυνεύει να ξεχειλίσει. Η μπόχα έχει σκεπάσει όλη την ποδοσφαιρική κοινωνία. Μόνο πάνω από τα εισαγγελικά γραφεία δεν περνάει. Εκεί, όπου πρυτανεύουν η απάθεια και η αδιαφορία. Φαινομενικά, τουλάχιστον.

*** Η ημέρα προχθές, δεν ήταν μια μέρα σαν τις άλλες. Ηταν ημέρα αποκαλύψεων για τον βόρβορο της «εξυγίανσης». Ειπώθηκαν και ονόματα. Εγιναν και δημόσιες επικλήσεις, για άμεση εισαγγελική παρέμβαση, αλλά ... δεν βαριέσαι. Όλα πήγαν στο βρόντο.

*** Φωνές βοούσες εν ερήμω. Ουδείς φάνηκε να ασχολείται. Λες, φίλε μου και η οδηγία από τον «μεγάλο» βρίσκει απήχηση και στα γραφεία των προστατών της έννομης τάξης : «Ας' τε τους να λένε και να γράφουν, μην ασχολείστε. Εμείς τη ... δουλειά μας» !

*** Να τα κάνουμε πιο λιανά. Τρείς οι καταγγελίες, είπαμε. Ας πάρουμε την πρώτη. Αυτή του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος μετά την εκδίκαση της υπόθεσης Τετέϊ, μεταξύ άλλων δηλώσεων, προχώρησε σε μία ασυνήθιστη «καταγγελία» :

*** «Αυτό που είναι άξιο διερεύνησης και σχολιασμού είναι η δήλωση αποχής από την εκδίκαση του Προέδρου Εφετών και Προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, Αντώνη Μελισσινού, που στο παρελθόν έχει διωχθεί πειθαρχικά και για τον οποίο τα τελευταία χρόνια πολλά λέγονται και ακούγονται από παράγοντες του ποδοσφαίρου, χωρίς δυστυχώς κανείς να έχει τη δύναμη και το θάρρος να τα κατονομάσει δημόσια.

*** Εντονες φήμες στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα αναφέρουν για τις άριστες σχέσεις που ο συγκεκριμένος Δικαστής διατηρεί με μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου (τόσο στενές που φιλοξενήθηκε στο πολυτελές σκάφος του), παράγοντα που προσπαθεί με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο να στηρίξει την παραμονή της Κηφισιάς στην Super League1 ...»

*** Δεν θα ασχοληθώ με την υπόθεση Τετέϊ και αν υπήρξε ρατσιστική συμπεριφορά εκ μέρους του κ. Μπέου. Ασχολήθηκε ήδη η αθλητική Δικαιοσύνη και ο δήμαρχος τιμωρήθηκε όπως είχε τιμωρηθεί και πρωτόδικα. Υπάρχουν όμως ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΑ πού θα έπρεπε ήδη να έχουν κινήσει το εισαγγελικό «ενδιαφέρον». Το πρώτο, αφορά την – κατά τον κ. Μπέο – παρουσία του αξιότιμου προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων στο «πολυτελές σκάφος μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου».

*** Η καταγγελία είναι τόσο σοβαρή, πού δεν θέλω, ούτε και τολμώ καν, να την πιστέψω ! Υπό εξέτασιν δύο πράγματα. Πρώτον, ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ η καταγγελία. Δεύτερον, σε ΠΟΙΟΝ ΜΕΓΑΛΟΠΑΡΑΓΟΝΤΑ του ποδοσφαίρου αναφέρεται. Εμείς βεβαίως, πού ασχολούμεθα καθημερινά με το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις ευπάθειές του, μπορούμε με βεβαιότητα να υποθέτουμε το ΠΟΙΟΝ ΕΝΝΟΕΙ ο κ. Μπέος.

*** Οσο για τα υπόλοιπα, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ να ΨΑΞΟΥΝ να βρούν την αλήθεια. Μέχρι να γίνει αυτό όμως – ΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΙ – η καταγγελία θα επικρέμεται πάνω από το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο, εκπέμποντας τα δύσοσμα και δηλητηριώδη αέριά της επί δικαίων και αδίκων.

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ : ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΙΔΗ

*** Δεύτερη – ακόμη σοβαρότερη – ΕΠΩΝΥΜΗ καταγγελία, αυτή του κ. Στέργιου Διαμαντή, πρώην προέδρου της Βέροιας, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή «Χύμα και σταράτα» στο youtube που ασχολείται με τα πρωταθλήματα της Σούπερ Λιγκ 2 και κάτω, είπε ξερά – κοφτά :

*** «Η Βέροια πέρυσι ψήφισε Μαρτσούκο. Και δεν κρυβόμαστε. Και τους ψηφίσαμε και μας ρίξανε. Γιατί πέσαμε; Γιατί ο Μελισσανίδης είχε το Διαγόρα και την Καλαμαριά. Και ο ΠΑΟΚ είχε τον Μακεδονικό και την Αριδαία. Κι εμείς πολεμούσαμε ρομαντικά κάνοντας μπάτζετ 800.000...» !

*** Ακριβώς αυτά, επί λέξει και είναι καταγεγραμμένα. Δηλαδή, εν ολίγοις, ο κ. Διαμαντής έθεσε επί τάπητος το πολύκροτο θέμα των «θυγατρικών» ή «παραρτημάτων» ή «δορυφορικών» ομάδων, πού στα διάφορα επίπεδα ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ τα στάτους και τη ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του ελληνικού ποδοσφαίρου !

*** Σημειώνω ότι ο κ. Στέργιος Διαμαντής, πού αναφέρεται στο Transfer Markt με την ιδιότητα του «μάνατζερ», υπήρξε πρόεδρος της Βέροιας από τις 10 Αυγούστου 2022 έως και την 30 Ιουνίου 2023. Αν μη τι άλλο, Η ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ και αυτής της ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ, χρήζει άμεσης διερεύνησης. Από ... ποιους όμως, όταν τα ώτα ανήκουν σε ... μη ακούοντες ;

ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ :

«ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ»

*** Η τρίτη καταγγελία στο προχθεσινό ... μενού, ανήκει στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Αλαφούζο, ο οποίος καταθέτοντας ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου ( ΕΕΑ ) επιβεβαίωσε τις δηλώσεις περί «παραρτημάτων» πού είχε κάνει πριν από ένα σχεδόν μήνα.

*** Ο κ. Αλαφούζος «μίλησε για τις διαχρονικές παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου και αναφέρθηκε στις ετερόκλητες συμμαχίες ομάδων που φτάνουν σε βαθμό εξάρτησης, ενώ ξεκαθάρισε ότι οποιαδήποτε έρευνα για θυγατρικές ομάδες ή σκοπιμότητες διαιτητών ανήκει αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές».

*** Με την τελευταία φράση, ο κ. Αλαφούζος φρόντισε να αποτινάξει από πάνω του την ευθύνη για απόδειξη των ισχυρισμών του, παραπέμποντάς τους στις αρμόδιες αρχές. Ποιος μπορεί να πεί ότι δεν έπραξε σωστά ; Είμαι βέβαιος όμως ότι στο τέλος του σκεπτικού του ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι ούτε και αυτός μπορεί να ΞΥΠΝΗΣΕΙ τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης από την μεσημεριανή ραστώνη πού βρίσκονται εδώ και καιρό.

*** Η μόνη δύναμη πού μπορεί να τους δραστηριοποιήσει, είναι η δύναμη του Μαξίμου ! Που βεβαίως ΑΝ ΤΟ ΗΘΕΛΕ, ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΠΡΑΞΕΙ ...

Διαβάστε επίσης

Δώδεκα συλλήψεις σε δώδεκα ώρες!

Δώδεκα συλλήψεις σε δώδεκα ώρες!

Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης στο Πολλά... εν ολίγοις για τα επεισόδια στην Τραπεζούντα και τα αντανακλαστικά της τούρκικης αστυνομίας...