Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξεχωριστός ΓΙΑΤΡΟΣ, ξεχωριστός ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

Ξεχωριστός ΓΙΑΤΡΟΣ, ξεχωριστός ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 - 02:20
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Ένας γιατρός πάντα έχει έναν στόχο. Να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει έναν άνθρωπο που έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Οι γιατροί των ομάδων ως επί το πλείστον κάνουν αυτά που χρειάζεται στους αγωνιστικούς χώρους και τα γήπεδα. Δεν έχει σημασία με ποια ομάδα συνεργάζονται. Αυτό που τους απασχολεί είναι να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να βοηθήσουν. Αυτό έκανε για μια ακόμα ο Χρήστος Θέος. Ο γιατρός του Ολυμπιακού.

Βοήθησε και στον τραυματισμό του Διούδη. Όταν χτύπησε ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού από τη σύγκρουση με τον Νάτχο, έτρεξε αμέσως για να βοηθήσει το συνάδελφό του Γιάννη Λεβάκο από τον Παναθηναϊκό. Είχε γυρίσει η γλώσσα του γκολκίπερ των «πράσινων».

Οι δύο γιατροί έκαναν ό,τι έπρεπε, άμεσα, για να μην συμβεί κάτι χειρότερο. Με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να ευχαριστούν μετά το ματς τον Χρήστο Θέο για ό,τι έκανε και τη βοήθεια που προσέφερε. Πάνω από όλα είναι γιατροί και κοιτάζουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν.

Αλλά ο Χρήστος Θέος δεν έμεινε εκεί. Έτρεξε αμέσως όταν συνέβη το περιστατικό με τον φίλαθλο του Ολυμπιακού που υπέστη ανακοπή καρδιάς στην κερκίδα. Αμέσως πήγε εκεί για να βοηθήσει. Κι έκανε ό,τι μπορούσε.

Μέχρι και τραχειοτομή στην κερκίδα έκανε στον άτυχο φίλαθλο, παλεύοντας για να τον κρατήσει στη ζωή! Ζήτησε άμεσα φορείο και ήταν εκεί, πάνω από τον άτυχο φίλαθλο του Ολυμπιακού που τελικά δεν τα κατάφερε, δίνοντας τη «μάχη» μέχρι εκεί που έπαιρνε. Περίμενε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση του για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αλλά δυστυχώς ο άτυχος φίλαθλος υπέστη ανακοπή καρδιάς περισσότερες από μια φορές και δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο ο γιατρός του Ολυμπιακού.

Το θέμα είναι πώς ο Χρήστος Θέος έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν! Αλλά μερικές φορές, σε σχετικές περιπτώσεις, ένας γιατρός δεν βγαίνει νικητής σε αυτή τη «μάχη». Όμως το παλεύει όσο μπορεί! Κι αυτό έκανε ο γιατρός του Ολυμπιακού. Μην ξεχνάμε πώς όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει πολλά.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη βραδιά της 2ας Μαρτίου 2014. Όταν κατέρρευσε ο Μάικλ Ολαϊτάν στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν εκεί. Αντέδρασε άμεσα και έκανε ό,τι έπρεπε σε χρόνο dt! Δίπλα στον παίκτη... στο γήπεδο, στα αποδυτήρια, στο νοσοκομείο. Για να πάνε όλα καλά.

Στην Τουρκία, στο φιλικό με την Φενέρμπαχτσε, ένας οπαδός της τουρκικής ομάδας έπαθε επιληψία και τον βοήθησε αμέσως. Ήταν Ιούλιος του 2015. Λίγους μήνες μετά, τη βραδιά της μεγάλης νίκης με την Άρσεναλ, ένας οπαδός έβγαλε τον ώμο του. Ήταν εκεί για να τον βοηθήσει και να τον επαναφέρει στη θέση του. Στο Μόναχο λίγο καιρό μετά, ένας οπαδός λιποθύμησε στο αεροδρόμιο. Αμέσως έτρεξε να τον βοηθήσει.

Τον Ιούνιο του 2017, στο φιλικό με την Βάτενς είχαμε τον σοβαρό τραυματισμό του Ρέτσου. Ο Χρήστος Θέος αντέδρασε άμεσα, επανέφερε τον νεαρό διεθνή αμυντικό. Ήταν δίπλα του, στο νοσοκομείο, στο ταξίδι της επιστροφής στο Ζέεφελντ. Πάντα εκεί.

Δεν είναι θέμα να του δώσουμε συγχαρητήρια. Το λειτούργημά του κάνει πάντα. Με μοναδικό γνώμονα να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του, να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του. Ξεχωριστός ΓΙΑΤΡΟΣ μα πάνω από όλα ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ άνθρωπος. Πάντα!

Διαβάστε επίσης

Κοίτα να δεις πώς αλλάζουν οι... καιροί!

Κοίτα να δεις πώς αλλάζουν οι... καιροί!

Στο παρελθόν όταν ο Ολυμπιακός είχε βαθμολογικό προβάδισμα στο 1/3 του πρωταθλήματος, δεν είχε «κλειδώσει» τον τίτλο. Φέτος μάλλον είναι... αλλιώς τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.

Τι θα πει το CAS για τις μολότοφ...

Τι θα πει το CAS για τις μολότοφ...

Ο Παύλος Σαχτούρης αναρωτιέται... πώς θα αντιδράσουν στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο όταν θα ακούσουν τι έγινε στο ΟΑΚΑ, στο ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός!