Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Σέρβος γίγαντας, ο Βούλγαρος «εκτελεστής» και ο ΘΡΥΛΟΣ!

Ο Σέρβος γίγαντας, ο Βούλγαρος «εκτελεστής» και ο ΘΡΥΛΟΣ!
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 - 01:17
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Τι εβδομάδα κι αυτή για τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη! Τρία ματς από ισάριθμα τμήματα των «ερυθρολεύκων» σε διαφορετικές διοργανώσεις και ισάριθμες νίκες. Την επιτυχία των κοριτσιών του μπάσκετ τη σχολίασα χθες. Πάμε στα «φρέσκα», όσα δηλαδή έγιναν το απόγευμα και το βράδυ της Πέμπτης.

Η αρχή έγινε με την ομάδα βόλεϊ κόντρα στην Μπουγιουκσεχίρ. Μεγάλη υπόθεση η πρόκριση, για μια ακόμα χρονιά στα προημιτελικά στην Ευρώπη. Αλλά το γεγονός πώς η ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ αρνείται να χάσει! Συνεχίζει το σερί της σε όλες τις διοργανώσεις, φέτος, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Κόντρα στην τουρκική ομάδα ο αντικειμενικός στόχος ήταν δύο σετ. Παρά το 0-1, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πλάνο, έκαναν ό,τι έπρεπε και πήραν τη νίκη. Ακόμα και στο τέταρτο σετ που το μοναδικό ουσιαστικό κίνητρο ήταν το γόητρο και το αήττητο, η νοοτροπία του νικητή φάνηκε ξανά.

Καθοδηγούμενη αυτή η ομάδα από τον Βούλγαρο «εκτελεστή»... Ο Τοντόρ Αλεξίεφ επέστρεψε στον Ολυμπιακό, κεφάτος και γεμάτος όρεξη για να κάνει το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό. Θέλει να κάνει την υπέρβαση φέτος στο CEV Cup, αυτή που δεν ήρθε πέρσι στο CEV Challenge Cup. Δεν γύρισε στον Ολυμπιακό μόνο γιατί στην Ελλάδα έχει βρει το «λιμάνι» του.

Αλλά γιατί θέλει να διεκδικήσει μια ακόμα συμμετοχή σε ευρωπαϊκό τελικό και την ευκαιρία να παλέψει για τον τίτλο. Αυτό είναι το μεγάλο του κίνητρο. Κόντρα στην Μπουγιούκσεχιρ ήταν... αγριεμένες. Με 24 πόντους, αλλά το πιο σημαντικό. Με 59% στην επίθεση, με 22/37! Μεγάλο ποσοστό για έναν ακραίο που πήρε τόσες πολλές μπάλες! Κι αυτό που μαζί του ήταν καθοριστικός ήταν ο Μπέμε. Πλέον αγωνίζεται μόνο στην Ευρώπη, αλλά ήταν καταλύτης στο φιλέ. Με 11 πόντους, 7/11 επιθέσεις, 2 μπλοκ και 2 άσσους!

Λίγο αργότερα ήταν η σειρά της ομάδας μπάσκετ. Παίζοντας εξαιρετική άμυνα, κράτησε την Κίμκι στους 57 πόντους. Μια ομάδα που σκοράρει σχεδόν είκοσι παραπάνω στη σεζόν! Με τον Μιλουτίνοφ να γυρίζει από την αρρώστια που τον ταλαιπώρησε και να έχει 25 στο σύστημα αξιολόγησης. Ο Σέρβος γίγαντας ήταν κυρίαρχος στο ματς και έκανε τη διαφορά.

Δεν ήταν, όμως, ο μόνος... Με τον εκπληκτικό Παπανικολάου να κάνει ένα ακόμα «πλούσιο» ματς και απολογισμό 14 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κόψιμο! Ακόμα, ο σταθερός Πρίντεζης (10 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και ο Βεζένκοφ να δείχνει πώς πλέον έχει βρει το ρόλο του. Κι όλα αυτά σε ένα ματς που ο Σπανούλης είχε 6 πόντους με 1/9 σουτ, αλλά και 9 ασίστ!

Με το 71-57 ο Ολυμπιακός έφτασε στο 12-7 και παραμένει σε τροχιά τετράδας. Με τα ματς που ακολουθούν να είναι σημαντικά. Αλλά το σίγουρο είναι ένα. Αυτός ο Ολυμπιακός είναι ικανός για μεγάλα πράγματα και θα φανεί και στις επόμενες αναμετρήσεις, ειδικά στις δύσκολες μακριά από το ΣΕΦ.

Υ.Γ. 1 Ο ερασιτέχνης ΠΑΟ ζήτησε από την ΕΟΚ να πάρει τρεις ξένες για το Φάιναλ -4 του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ Γυναικών! Μια ομάδα της Α2. Αλλά στο παρελθόν όταν ομάδες από μικρότερες κατηγορίες συμμετείχαν σε τελικούς Κυπέλλου, οι «πράσινοι» δεν είχαν ανάλογη στάση. Τώρα ρίχνουν το... μπαλάκι στην Ομοσπονδία. Για να δούμε τι θα κάνει η ΕΟΚ! Γιατί στο θέμα με τις 4 ξένες που είχαν θέσει οι ελληνικές ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη, ήταν κάθετα αντίθετη!

Υ.Γ. 2 Πρώτο βήμα την Παρασκευή στις 20:00 για το 20ό Κύπελλο Ελλάδας στο πόλο Ανδρών. Με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει τη Γλυφάδα. Το Σάββατο, στις 14:00, είναι ο τελικός στο χιονισμένο Καρπενήσι. Εκεί θα έρθει η πρώτη κούπα του 2019 για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό.

Διαβάστε επίσης

Βλέπει πράσινα και αφηνιάζει!

Βλέπει πράσινα και αφηνιάζει!

Ο Ολυμπιακός μετρά 39 σερί νίκες με τον ΠΑΟ σε επίπεδο Ερασιτέχνη με αφετηρία τον Απρίλιο του 2015. Και θα συνεχίσει. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.