Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το κίνητρο της πρόκρισης και το... στοίχημα

Το κίνητρο της πρόκρισης και το... στοίχημα
Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019 - 09:22
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Ματς κυπέλλου την Τετάρτη για τον Ολυμπιακό, με αντίπαλο τη Λαμία. Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Ο στόχος των ερυθρολεύκων ένας! Νίκη - πρόκριση από το πρώτο ματς. Διότι, το κύπελλο είναι επίσης στόχος για τον Ολυμπιακό. Μια ομάδα όπως είναι οι «ερυθρόλευκοι» πάντα θέλουν να κατακτούν όλους τους τίτλους εντός συνόρων. Με δεδομένο το βαρύ πρόγραμμα του Φεβρουαρίου, δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη και να μην «καθαρίσει» την πρόκριση στα ημιτελικά από το πρώτο ματς. Στο χέρι των παικτών του Μαρτίνς είναι.

Το σίγουρο είναι ένα. Θα δούμε μια ενδεκάδα με αρκετά «νέα» πρόσωπα. Το ροτέισιον συνεχίζεται, όπως κάνει πάντα ο Πορτογάλος από το ένα ματς στο άλλο. Το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι πλήρες, με πολλές ισάξιες λύσεις σε όλες τις γραμμές και τις θέσεις. Αυτό επιτρέπει στον Πορτογάλο τεχνικό να αλλάζει πρόσωπα, αλλά η ομάδα να παίζει το ίδιο καλά κάθε φορά! Δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς που έχει γίνει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, από το καλοκαίρι μέχρι και τώρα. Μια ομάδα που έχει κάνει μεγάλη πρόοδο και συνεχώς γίνεται καλύτερη. Την ίδια στιγμή μια ομάδα που είτε βγει ο ένας από την ενδεκάδα και μπει κάποιος άλλος, η ομάδα παίζει το ίδιο καλό και θεαματικό ποδόσφαιρο. Ό,τι γουστάρει να βλέπει ο οπαδός του Ολυμπιακού πάντοτε.

Στη Λαμία θα δούμε, πιθανότατα, για πρώτη φορά στη βασική εντεκάδα τον Ζιλ Ντίας. Ο Πορτογάλος εξτρέμ έκανε ντεμπούτο στο ματς με τον Πανιώνιο. Μπήκε στα τελευταία λεπτά και πήραμε μια πρώτη... γεύση από τις ικανότητές του. Επίσης, «παίζει» αρκετά να ξεκινήσει κάτω από το γκολπόστ ο Γιούρι Λοντίγκιν. Ο 28χρονος γκολκίπερ είναι έτοιμος να κάνει ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό. Καινούργια πρόσωπα σε άμυνα, ίσως δούμε και ακόμα και τον Αβραάμ. Στο κέντρο, στα εξτρέμ, σε σχέση με την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο. Πιθανότητα κι άλλος επιθετικός. Κι αυτό δίνει νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Πολλοί που θα αγωνιστούν στην αυριανή αναμέτρηση, έχουν μια μεγάλη ευκαιρία! Να αποδείξουν πώς είναι σε θέση να βοηθήσουν, να δείξουν στον Πέδρο Μαρτίνς ότι μπορεί να τους υπολογίζει για όλα τα ματς. Όχι μονάχα τα νέα πρόσωπα, οι μεταγραφές, αλλά και οι υπόλοιποι. Το θέμα είναι πώς οι απαιτήσεις είναι πάντα υψηλές όταν αγωνίζεσαι στον Ολυμπιακό.

Ο Πορτογάλος τεχνικός περιμένει από όλους τους παίκτες του να δίνουν πάντα τον καλύτερό τους εαυτό. Όποιος κι αν αγωνίζεται, ναι μεν ο 48χρονος τον εμπιστεύεται απόλυτα, αλλά έχει δε τις ίδιες απαιτήσεις. Ανεξαρτήτως ονόματος. Από τη στιγμή που φορά την ερυθρόλευκη φανέλα, πρέπει να κερδίζει το στοίχημα.

Κι αυτό που πρέπει να έχουν όλοι κατά νου είναι πώς σε αυτά τα ματς το κίνητρο είναι ακόμα πιο μεγάλο. Να συνεχιστούν οι καλές εμφανίσεις, να έρθει ένα σκορ πρόκρισης, αλλά κυρίως να κάνει ο Ολυμπιακός μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση και να δείξει γιατί είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

«Me llamo Soldano, Franco Soldano*!»

«Me llamo Soldano, Franco Soldano*!»

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για τον Αργεντινό επιθετικό που συστήθηκε με το δικό τρόπο στον κόσμο του Θρύλου και το ελληνικό κοινό.

Η ερυθρόλευκη ΤΡΕΛΑ σπάει όλα τα «μπλόκα»!

Η ερυθρόλευκη ΤΡΕΛΑ σπάει όλα τα «μπλόκα»!

Ο Παύλος Σαχτούρης σχολιάζει. Η… εξυγίανση δεν χαλαρώνει, αλλά ο Ολυμπιακός δεν σταματά να νικά. Παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Αυτό που απολαμβάνουμε να βλέπουμε!

Jogo Bonito!

Jogo Bonito!

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για το «όμορφο ποδόσφαιρο» στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την ομάδα που παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα.