Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ερυθρόλευκη ΤΡΕΛΑ σπάει όλα τα «μπλόκα»!

Η ερυθρόλευκη ΤΡΕΛΑ σπάει όλα τα «μπλόκα»!
Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2019 - 01:35
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Το σήμα στην καρδιά, είναι που λέει πολλά! Σημαίνει πολλά! Ο Ολυμπιακός δεν παίζει απλά την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα. Είναι η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα! Η βαθμολογία δεν αποδίδει φέτος… δικαιοσύνη, αλλά τι να πει κανείς… Βλέπετε μπορείς να τους νικήσεις όλους τους αντιπάλους. Ακόμα και την… εξυγίανση. Με την τύχη δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα. Εάν, λοιπόν, αυτή η άτιμη η μπάλα δεν είχε πουλήσει τον Ολυμπιακό στο ματς με τον ΠΑΟΚ, θα ήταν η διαφορά στους «δύο». Δεν λέμε για τα άλλα ματς, μόνο αυτό. Θα ήταν η διαφορά στους δύο πόντους και οι «ερυθρόλευκοι» θα πήγαιναν στην Τούμπα για να κάνουν το «διπλό» και να προσπερνούσαν στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας.

Τώρα, με νίκη στην Τούμπα, στην καλύτερη ο Ολυμπιακός θα είναι δύο πόντους πίσω από τον ΠΑΟΚ, αν αυτός ηττηθεί την Κυριακή στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ. Αλλιώς θα παραμείνει η διαφορά σε μεγαλύτερα επίπεδα. Το θέμα, όμως, είναι πώς για μια ακόμα βραδιά, όσοι βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη, αλλά και όσοι επέλεξαν να δουν το ματς από την τηλεόραση, απόλαυσαν μπάλα. Είδαν μια ομάδα να παίζει μπαλάρα ξανά! Μια ομάδα που παρότι το ματς δεν της πήγε όπως θα ήθελε, ελέω Κότνικ, δεν τα παράτησε, δεν απογοητεύτηκε, δεν άλλαξε το πλάνο της.

Συνέχισε να παίζει το ίδιο επιθετικό ποδόσφαιρο, να προσφέρει θέαμα, να γεμίζει όλους τους οπαδούς της με μεγάλη ικανοποίηση για ό,τι παρουσιάζει, για ό,τι βλέπουν. Μεγάλη μπάλα για μια ακόμα φορά. Οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Το στατιστικό ανέφερε πώς ο Ολυμπιακός είχε 22 τελικές εκ των οποίων οι 16 στο τέρμα, 70% κατοχή μπάλας, τον Κότνικ να κάνει 12 επεμβάσεις! Τέσσερα γκολ, πολλές φάσεις κι όλα αυτά χωρίς δύο βασικά γρανάζια. Ειδικά η απουσία του Φορτούνη ήταν μεγάλη. Και με διαφορετικό σύστημα, αφού είδαμε από το ξεκίνημα ενός ματς τους «ερυθρόλευκους» με 4-4-2!

Αλλά αυτός ο Κύριος που λέγεται Πέδρο Μαρτίνς έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Μια ομάδα που όποιος κι αν βγει από την ενδεκάδα, αυτός που θα τον αντικαταστήσει όχι μόνο δεν αφήνει να φανεί το κενό, αλλά είναι ακόμα καλύτερος. Έλειψε και ο Γκιλιέρμε, αλλά ούτε το δικό του «κενό» δεν φάνηκε. Ένας Ολυμπιακός απολαυστικός και πάλι. Χαιρόσουν να βλέπεις το ματς αυτό. Παρότι το γκολ άργησε να έρθει, έβλεπες τον κόσμο στην εξέδρα. Δεν ανησυχούσε. Έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα. Ο Τοροσίδης μπήκε μέσα στο 14' κι έκανε εξαιρετικό ματς. Είχε μάλιστα και δύο ασίστ, στο πρώτο και το τέταρτο γκολ, αντίστοιχα!

Ακόμα μια πειστική εμφάνιση από τον Ζοζέ Σα! Ο Πορτογάλος έκανε τη μεγάλη επέμβαση στο 10ο λεπτό, στο τετ-α-τετ με τον Ουμάρ Καμαρά. Όπως και σε ό,τι άλλη φάση χρειάστηκε να επέμβει. Είναι πιο δύσκολο να κάνεις μια-δύο επεμβάσεις σε ένα ματς που στην υπόλοιπη διάρκειά του είσαι θεατής! Κορυφαίοι και οι δύο. Αφήσαμε για το τέλος την ΤΡΕΛΑ του Λάζαρου και την ανικανότητα του Κοτσάνη!

Ο μεν Χριστοδουλόπουλος ήταν εκπληκτικός και πάλι. Έκανε άνω-κάτω την άμυνα του Πανιώνιου, ήταν μέσα στις φάσεις, κέρδισε πέναλτι, σκόραρε. Το ήθελε πολύ, το πέτυχε. Για να αφιερώσει το γκολ του στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας της Θύρας 7. Κι από την άλλη, ο διαιτητής από τη Δράμα. Κοτσάνης… Κακός και συνάμα προκλητικός, με πολλά λάθη. Ανεπαρκής! Αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν κι αυτό το «εμπόδιο». Αυτό μετρά πάνω από όλα.

Και τώρα, Κύπελλο με τη Λαμία και Τούμπα… Ο Μαρτίνς θα συνεχίσει το ροτέισον από το ένα ματς στο άλλο. Την άλλη Κυριακή είναι ένα ματς που έχει μεγάλη σημασία. Ο Ολυμπιακός έχει να αποδείξει πολλά. Κυρίως να δείξει ποια είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Όχι απλά η πιο φορμαρισμένη. Αυτή που παίζει την πιο ωραία μπάλα! Πρέπει να το κάνει και θα το κάνει!

Υ.Γ. 1 Για να δούμε τι θα δούμε απόψε στο ΟΑΚΑ. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Θα μετρήσουν τα λόγια περί… απαντήσεων;

Υ.Γ. 2 Τέτοιους παίκτες γουστάρουμε στον Ολυμπιακό, να φορούν την ερυθρόλευκη φανέλα. Με τρέλα και καρδιά! Όπως είναι ο Λάζαρος!

Υ.Γ. 3 Η ποιότητα του Τοροσίδη είναι ολοφάνερη. Αλλά μετρά και η εμπειρία του. Η θητεία στο Καμπιονάτο τον έχει ανεβάσει πολύ.

Υ.Γ. 4 Ντεμπούτο για Ζιλ Ντίας, ο Σολδάνο πήρε ξανά μερικά λεπτά. Μένουν ο Λοντίγκιν και ο Αβραάμ. Πληρότητα σε κάθε θέση.

Υ.Γ. 5 Πάνω από 20.000 κόσμος και πάλι στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο κόσμος είναι διαρκώς δίπλα στην ομάδα.

Υ.Γ. 6 Αυτό που έγινε στο αεροδρόμιο στη Λήμνο ήταν εκπληκτικό. Έκαναν άνω-κάτω το νησί. Όλη η Ελλάδα είναι κόκκινη!

Υ.Γ. 7 Σερί 6-0-0 για τον Ολυμπιακό και 17-1 γκολ! Η έβδομη συνεχόμενη νίκη θα είναι καλύτερη, γιατί θα έχει ξεχωριστή σημασία.

Διαβάστε επίσης

«Me llamo Soldano, Franco Soldano*!»

«Me llamo Soldano, Franco Soldano*!»

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για τον Αργεντινό επιθετικό που συστήθηκε με το δικό τρόπο στον κόσμο του Θρύλου και το ελληνικό κοινό.

Jogo Bonito!

Jogo Bonito!

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για το «όμορφο ποδόσφαιρο» στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την ομάδα που παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα.