Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Και πώς να μην γουστάρεις τον Ποντένσε με τα ερυθρόλευκα!

Και πώς να μην γουστάρεις τον Ποντένσε με τα ερυθρόλευκα!
Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2019 - 00:11
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Ορισμένοι είχαν πει παραμονές του ματς με τον Άρη πώς το ματς θα ήταν πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό. Η μεν ομάδα της Θεσσαλονίκης προέρχονταν από σερί έξι ματς χωρίς ήττα, είχε κίνητρο. Οι δε «ερυθρόλευκοι» μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδας δεν έχουν κάτι να «κυνηγήσουν». Αυτά ως… pregame. Έβλεπαν, μάλιστα, πώς το ματς θα είναι πολύ δύσκολο για τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς. Το τελικό σκορ, 4-1, άλλα έδειξε. Ένας Ολυμπιακός που έδειξε και πάλι τη διαφορά ποιότητάς του. Όταν στο ρόστερ αυτής της ομάδας υπάρχουν ορισμένοι παίκτες που μπορούν με μια κίνηση να αλλάξουν τα δεδομένα, να κάνουν τη διαφορά εκεί που δεν το περιμένει κανείς.

Αυτό έγινε το βραδάκι της 10ης Μαρτίου στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Ανήμερα των 94ων γενεθλίων του Ολυμπιακού. Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του είχαν καλέσει τους οπαδούς τους να γεμίσουν τις κερκίδες. Σχεδόν 20.000, μπορεί και περισσότεροι, βρέθηκαν στο γήπεδο και απόλαυσαν αυτό το ματς, το θέαμα που προσέφεραν οι «ερυθρόλευκοι». Οι οποίοι έκαναν ένα μεστό παιχνίδι, έβαλαν τέσσερα γκολ και είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης από την αρχή ως το τέλος. Μπορεί στα πρώτα 25 λεπτά να έβγαλε ο Άρης δύο-τρεις φάσεις αλλά δεν έγιναν γιατί ήταν καλύτερος. Έγιναν διότι οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν λάθη. Από εκεί και πέρα το… νερό είχε μπει στο αυλάκι! Ειδικά μετά το πρώτο γκολ, μια υποδειγματική συνεργασία ανάμεσα σε Φορτούνη, Ομάρ και Μασούρα.

Αλλά όπως και να το κάνουμε, το ματς αυτό φέρει την υπογραφή του Ντανιέλ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος εξτρέμ είναι παίκτης που κάνει… ομορφιές με την μπάλα στα πόδια. Είναι ικανός με τις κινήσεις του, την τεχνική του, τις εμπνεύσεις του, να «ζαλίσει» τον αντίπαλό του και να ξεσηκώσει τον κόσμο στις κερκίδες. Όταν, δε, έχει κέφια το απολαμβάνει, το κάνει να φαίνεται τόσο απλό. Γουστάρεις να τον βλέπεις τον βιρτουόζο της μπάλας να κάνει περίτεχνες κινήσεις. Με τις κινήσεις του να ταλαιπωρεί όποιον βρίσκεται στο δρόμο του. Κι αυτό έκανε και απόψε. Τόσο με τον Βέλεθ, με τον Βαλεριάνο, με τον Κουέστα, με όποιον ήταν απέναντί του.

Ο Ολυμπιακός που δεν είχε… κίνητρο έριξε τεσσάρα στον Άρη που ήθελε αποτέλεσμα καθώς διεκδικεί την πέμπτη θέση. Όχι μια απλή νίκη, αλλά μια νίκη με 4-1. Δεν το λες και λίγο αυτό! Στο φινάλε αυτό είναι που μετράει. Το αποτέλεσμα. Αλλά και η εμφάνιση. Με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο. Πλέον υπάρχει ένα ακόμα ιδιαίτερο ματς την άλλη εβδομάδα. Με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Κι εκεί οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να παίξουν για τον κόσμο τους, παραπάνω. Μια νίκη με τον «αιώνιο» αντίπαλο έχει μεγαλύτερη σημασία.

Διαβάστε επίσης

Έκανε το καθήκον του κι έγινε... ανεπιθύμητος!

Έκανε το καθήκον του κι έγινε... ανεπιθύμητος!

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για τον Ολυμπιακό που αντέδρασε στην Ποντγκόριτσα, το μεγάλο ματς που έρχεται στο Μιλάνο και τη «μάχη» για την αποφυγή της 3ης θέσης στην κατάταξη της Euroleague…