Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μέχρι τέλους και θα δούμε ποιος θα βγει χαμένος!

Μέχρι τέλους και θα δούμε ποιος θα βγει χαμένος!
Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019 - 09:45
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ την Τρίτη ειπώθηκαν πολλά. Η πλευρά του Ολυμπιακού δεν κάνει πίσω σε ό,τι αφορά την απόφασή της στο θέμα της διαιτησίας. Μόνο ξένοι, διεθνείς διαιτητές με τον Παναθηναϊκό, να μην ξανασφυρίξουν στα ματς στο πρωτάθλημα οι Αναστόπουλος, Μάνος και Παναγιώτου και να αλλάξει το μοντέλο στη διαιτησία. Να φύγει από την ΕΟΚ -άνθρωπος της ομοσπονδίας χθες παραδέχθηκε πώς η κατάσταση με τη διαιτησία είναι τραγική- του Βασιλακόπουλου και να γίνει επαγγελματική στα πρότυπα της ισπανικής λίγκας.

Το θέμα, όμως, δεν είναι αυτό μόνο. Οι φωνές όλο και αυξάνονται, όλο και πληθαίνουν. Κι αυτό δεν μπορεί πλέον να το αμφισβητήσει κανείς! Δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός που είναι κάθεται αντίθετος με αυτό το θέμα. Αρκετές ακόμα ομάδες εξέφρασαν τις αντιδράσεις τους. Οι διάλογοι από το χθεσινό Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ δείχνουν πολλά και φανερώνουν το πώς έχουν τα πράγματα.

Η επόμενη... ημέρα για τις αλλαγές στη διαιτησία έπρεπε να είναι χθες. Να αλλάξει η ΚΕΔ αλλά και όλος ο τρόπος λειτουργίας γύρω από το κομμάτι της διαιτησίας. Κι αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη! Όχι όλοι διότι ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να έχει μια αδιάλλακτη στάση ενάντια στις αλλαγές με... πρόσχημα τους κανονισμούς!

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει καλά στον ΠΑΟ, ενώ το έχουν συνειδητοποιήσει όλοι όμως είναι όπως δεν φτάνει μια ομάδα για να έχει αίγλη ένα πρωτάθλημα, προσελκύοντας χορηγούς. Μια αποχώρηση του Ολυμπιακού θα πλήξει περισσότερο από όσο φαντάζονται και τους άλλους . Σε επίπεδο τηλεοπτικών δικαιωμάτω, χορηγιών, γενικότερα σε επίπεδο εσόδων και οικονομικών δεδομένων!

Κάτι... φωνές που έλεγαν χθες το απόγευμα για νόμους, να πέσει ο Ολυμπιακός και τα συναφή, ας το σκεφτούν καλύτερα. Διότι η επόμενη ημέρα δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια για το άθλημα! Ο Ολυμπιακός θα το πάει μέχρι τέλους! Δεν θα κάνει πίσω σε καμία περίπτωση όσο κι αν ορισμένοι αυτό περιμένουν!

Εκεί εκείνοι δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα τις πολύ σοβαρές επιπτώσεις που θα έχει αυτή η ιστορία! Δεν έχουν αντιληφθεί πραγματικά ποιός θα βγει χαμένος στο φινάλε! Προλαβαίνουν να το σκεφτούν λίγο καλύτερα. Γιατί μετά θα είναι πια αργά, πολύ αργά και δεν θα υπάρχει επιστροφή!

Ο Ολυμπιακός ξέρει τι κάνει κι αυτό έχει μεγάλη σημασία. Ο κόσμος στηρίζει την απόφαση της διοίκησης και στο φινάλε, όταν θα γίνει ταμείο, θα καταλάβουν όλοι ποιος κέρδισε και ποιος έχασε! Ειδικά εκείνοι που έχουν μάθει να παίζουν τόσα χρόνια το δικό τους... παιχνίδι!

Διαβάστε επίσης

Έκανε το καθήκον του κι έγινε... ανεπιθύμητος!

Έκανε το καθήκον του κι έγινε... ανεπιθύμητος!

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για τον Ολυμπιακό που αντέδρασε στην Ποντγκόριτσα, το μεγάλο ματς που έρχεται στο Μιλάνο και τη «μάχη» για την αποφυγή της 3ης θέσης στην κατάταξη της Euroleague…