Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το #MexriTelous είναι μόνο η αρχή...

Το #MexriTelous είναι μόνο η αρχή...
Τρίτη, 21 Μαΐου 2019 - 01:25
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Από το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά την παρουσία του Γιώργου Αγγελόπουλου στο 12ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Θύρας 7, το μήνυμα είχε σταλεί προς κάθε κατεύθυνση. Το #MexriTelous δεν ήταν τελικά μια παρόρμηση όπως νόμιζαν ορισμένοι. Δεν ήταν μια αντίδραση της στιγμής. Δεν ήταν μια προσπάθεια από τον Ολυμπιακό να «διαλύσει» το μπάσκετ στην Ελλάδα όπως διαδίδουν συνεχώς ορισμένοι.

Το #MexriTelous ήταν μια συνειδητή απόφαση για αλλαγή, για να φτιάξουν τα πράγματα. Για να έρθουν καλύτερες ημέρες. Αυτό που θέλουν όλοι, αλλά δεν το παραδέχονται δημόσια. Κάποιος λόγος θα υπάρχει. Διότι όταν βλέπει κανείς πώς είναι αντίθετοι με τον Ολυμπιακό, αλλά συμφωνούν με τις θέσεις των «ερυθρολεύκων», μια φράση ταιριάζει... Άξιοι της μοίρας τους!

Από την 14η Φεβρουαρίου, την επομένη της αποχώρησης του Ολυμπιακού στο ημίχρονο του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, οι «ερυθρόλευκοι» επέμειναν. Δεν άλλαξαν στάση, δεν έκαναν καμμιά κωλοτούμπα όπως ορισμένοι διέδιδαν πώς θα συμβεί. Ό,τι είχαν αναφέρει πώς θα κάνουν, αυτό έγινε. Δεν άλλαξαν στάση, δεν άλλαξαν θέση.

Δεν είναι σαν κάτι άλλους που τη μια ημέρα πανηγύριζαν πώς ρίχνουν τον Ολυμπιακό στην Α2, μετά καλούσαν τους προέδρους της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ να το ξανασκεφτούν και να μην εμείνουν στην απόφασή τους και στη συνέχεια, αφού ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε στο ΟΑΚΑ για το πρώτο ματς των ημιτελικών, αναφέρθηκαν στους νόμους, τους κανονισμούς, τις συνέπειες της απόφασης των «ερυθρολεύκων» όπως και να μην βρεθεί κανένας που θα προσπαθήσει να τις αλλάξει, γιατί τους βρει όλους απέναντί του!

Ίσως να έχουν ξεχάσει κάτι πολύ σημαντικό. Ο Ολυμπιακός έχει προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ. Εάν ο Ολυμπιακός δικαιωθεί μέσω της προσφυγής του, όλα όσα συμβαίνουν αυτή την ώρα δεν θα έχουν καμμιά απολύτως ισχύ. Θα είναι μη γενόμενα! Θα είναι μια νέα ημέρα, μια νέα αρχή. Αυτό θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός. Να αλλάξει τα πράγματα.

Επίσης ακολουθεί μια ακόμα προσφυγή του Ολυμπιακού στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλύσεως Αθλητικών Διαφορών, οπότε αυτή η ιστορία θα τραβήξει καιρό, καθώς η εκδίκασή της είναι προγραμματισμένη για τις 13 Ιουνίου. Η σημερινή ημέρα, όμως, είχε και ένα γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Το πρακτικό της συνεδρίασης της ΚΕΔ/ΕΟΚ από τις 3 Μαΐου το οποίο δημοσιοποίησε ο Ολυμπιακός. Στο οποίο έχουν υπογράψει δύο (σ.σ.: Κορομηλάς και Ταβουλαρέας) από τα τρία μέλη. Λείπει η υπογραφή του Στέλιου Συμεωνίδη, για τον οποίο αναφέρει το πρακτικό πώς αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε, πριν εισέλθουν οι εκπρόσωποι των σωματείων για τη διαδικασία της κλήρωσης. Επίσης ο Κορομηλάς αλλάξει άποψη στην πορεία σχετικά με τον διαιτητή Αναστόπουλο που αρχικά ήταν διαθέσιμος για την VTB League, αλλά μετά όχι...

Το συγκεκριμένο έγγραφο έχει σταλεί από την ΕΟΚ στο ΑΣΕΑΔ στις 16 Μαΐου και έφτασε από εκεί και στους «ερυθρόλευκους». Αλλά η ΕΟΚ σήμερα εμφάνισε ένα πρακτικό με τρεις υπογραφές. Πώς γίνεται να υπάρχουν δύο πρακτικά για την ίδια διαδικασία; Μάλλον κάτι δεν πάει καλά, πώς να το κάνουμε! Δεν γίνεται... Δεν μπορεί να έχει συμβεί κάτι τέτοιο...

Το θέμα είναι πώς μέσα από όλη αυτή τη στάση, το #MexriTelous ο Ολυμπιακός δεν κάνει πίσω. Θα το φτάσει ως το τέλος, αλλά θα είναι το δικό τους... τέλος, όχι του Ολυμπιακού! Εκείνων που κρατούν το ελληνικό μπάσκετ «όμηρο» τους! Εκείνων που δεν κάνουν τίποτα όλο αυτό τον καιρό. Εκείνων που είναι άφαντοι επί μήνες και εμφανίζονται στα ξαφνικά, όχι για να ασχοληθούν με τα μείζονα θέματα και την τωρινή κατάσταση, αλλά για... σχόλια!

Από την άλλη, ένα είναι σίγουρο. Η στάση του Ολυμπιακού τους... έπιασε απροετοίμαστους. Όλους τους! Δεν το περίμεναν. Δεν τα είχαν υπολογίσει έτσι. Και τώρα βλέπουν τι έρχεται. Όταν βλέπει κανείς «παπαγαλάκια» να προσπαθούν να παρουσιάσουν μια εικονική πραγματικότητα, καταλαβαίνει πώς είναι σε πανικό! Ξέρουν πώς έχουν τελειώσει, το μόνο που απομένει είναι το επίσημο φινάλε τους!

Υ.Γ. 1 Διαβάζω για τον Ολυμπιακό που θα χάσει σε έσοδα από χορηγίες, που δεν θα μπορεί να πείσει αθλητές, που θα έχει οικονομική ζημιά. Η δική τους; Είναι προετοιμασμένοι; Και γιατί αγωνιούν τι θα κάνει ο Ολυμπιακός στην Α2 εάν δεν δικαιωθεί στο ΑΣΕΑΔ; Ας ασχοληθούν με τις δικές τους ομάδες και πώς θα τα βγάλουν πέρα.

Υ.Γ. 2 Τους πείραξε πολύ πώς η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός και η Θύρα 7 είναι μαζί σε αυτή την ιστορία! Το γεγονός πώς ομάδα και κόσμος είναι ένα, ενωμένοι σε αυτή τη «μάχη»! Προσπάθησαν να δημιουργήσουν διχασμό, αλλά δεν έπιασε...

Υ.Γ. 3 Η νέα Euroleague θα έχει 34 αγωνιστικές, άρα η ομάδα θα είναι πιο ξεκούραστη την επόμενη σεζόν. Οπότε μην έχουν άγχος για την πορεία του Ολυμπιακού. Ας κοιτάξουν εκείνοι τι θα κάνουν. Ο «αιώνιος» αντίπαλος έχει να πάει σε Final-4 από το 2012, ενώ στα πλέι οφ των τελευταίων ετών η... σκούπα είναι μια συνηθισμένη, για εκείνους, ιστορία. Η μεγαλύτερη ελληνική ομάδα δεν έχει ανάγκη. Ξέρει πώς θα πορευτεί!

Διαβάστε επίσης