Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χοσέ, μας... υποχρέωσες

Χοσέ, μας... υποχρέωσες
Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018 - 09:36
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Το χθεσινό Μπέρνλι-Γουότφορντ ήρθε την πλέον ακατάλληλη στιγμή. Το αποτέλεσμά του για την ακρίβεια, όχι το ίδιο το ματς. Προσωπική γνώμη είναι και ενδεχομένως λανθασμένη. Όμως, αυτή υπάρχει κι αν θες βάλτη από το ένα αυτί και βγάλτη από την άλλη. Από τη μέρα της κλήρωσης υπήρχε ένα... ρυάκι στην κοινή γνώμη που έλεγε: ποιά Μπέρνλι; Μετά το χθεσινό αυτό μπορεί να έγινε και... ποταμάκι.

Δεν είναι ό,τι καλύτερο να παρουσιάζεται ο προσεχής σου αντίπαλος λιγότερο καλός και περισσότερο προβληματικός απ' όσο είναι. Η Μπέρνλι παραμένει το ίδιο καλή και επικίνδυνη. Οι αδυναμίες που έχει, όπως έχει κάθε ομάδα του πλανήτη, απλά μπήκαν σε μεγεθυντικό φακό χθες κι αυτό δεν έπρεπε να συμβεί τώρα.

Κι ευθύνεται γι' αυτό ο Χολέμπας και η παρέα του. Παρεμπιπτόντως, τι να πρωτοπεί κανείς για τον Χοσέ; Αποτελεί την επιβεβαίωση ότι αφενός ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις πράγματα που μπορείς και αφετέρου το ν' αγωνίζεσαι σε άσημη ομάδα μικρότερης κατηγορίας δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είσαι και καλός παίκτης. Πριν από ακριβώς οκτώ καλοκαίρια, στα 26 του, ο Χοσέ έρχονταν στον Ολυμπιακό ως (παρεξηγημένη και αποδοκιμασμένη από την κοινή γνώμη) εισήγηση του Έβαλντ Λίνεν από τη Μόναχο 1860 της β' κατηγορίας Γερμανίας.

Οκτώ χρόνια μετά έχει κάνει σχεδόν τα πάντα. Έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ, κατέκτησε τίτλους, πήγε σε Μουντιάλ εκμεταλλευόμενος την ελληνική του ρίζα, έπαιξε σε μεγάλη ομάδα του Καμπιονάτο, τη Ρόμα, αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο πεισματάρης χαρακτήρας του και το βιονικό κορμί του έχουν παίξει τεράστιο ρόλο για όλα αυτά, σε συνδυασμό βεβαίως με τη... λαμπάδα που πρέπει ν' ανάβει στον Λίνεν.

Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, η Μπέρνλι παραμένει μια ομάδα του κορυφαίου, για πολλούς, πρωταθλήματος του πλανήτη. Παραμένει συμπαγής κι ας δέχτηκε τρία γκολ. Είναι ακόμα εκείνη που πέταξε εκτός Γιουρόπα τη Μπασακσεχίρ. Κι αν τα 51 χρόνια μακριά από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την κάνουν άπειρη σ' αυτές, ταυτόχρονα της μεγαλώνουν και τη δίψα για διάκριση.

Το θετικό, για να καταλήξουμε, είναι ότι δεν θα κάνει αγωνιστικές επιλογές την Πέμπτη η κοινή γνώμη αλλά αυτός που πρέπει, δηλαδή ο προπονητής, Πέδρο Μαρτίνς. Ένας άνθρωπος που μέχρι τώρα δείχνει προσήλωση σ' αυτό που πρέπει, το ποδόσφαιρο, και σοβαρότητα. Σε τρία βράδια ο Ολυμπιακός θα δώσει μια ποδοσφαιρική «μάχη» και για τέτοια πρέπει άπαντες να είναι προετοιμασμένοι. Αν εξελιχθεί αλλιώς, είναι κάτι που δεν μπορεί να προβλεφθεί. Στην προσομοίωση του ματς ωστόσο προετοιμάζονται άπαντες για «μάχη».

Διαβάστε επίσης

Χασάν vs Γουντ

Χασάν vs Γουντ

Είναι άραγε δίκαιη η διαφορά 16 εκατ.ευρώ που τους χωρίζει; Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Sweet 19

Sweet 19

Οι φορές που ο Τσιμίκας έγινε εξτρέμ και τα κόρνερ-γκολ. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.