Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το «Καραϊσκάκη της βίας» και η Τούμπα με τα ροδοπέταλα

Το «Καραϊσκάκη της βίας» και η Τούμπα με τα ροδοπέταλα
Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018 - 13:22
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«κ.Ίβιτς αισθανθήκατε κάποια απειλή και αποχωρήσατε ή το κάνατε εξαιτίας των καπνών από τα βεγγαλικά»; Τον Οκτώβριο του 2016, όταν ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ στο «Γ.Καραϊσκάκης», ο τότε προπονητής του δικεφάλου, Βλάνταν Ίβιτς, αισθάνθηκε προσβεβλημένος από τη συγκεκριμένη ερώτηση και «άνοιξε» μια κουβέντα που οδήγησε στην αποχώρησή του από τη συνέντευξη Τύπου.

Προηγουμένως κατηγόρησε τους δημοσιογράφους ότι ρωτάνε πράγματα που ενδιαφέρουν μόνο την άλλη πλευρά και ευθύνονται ως ένα βαθμό επίσης για την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θυμάμαι ότι για αρκετές μέρες δημοσιογραφικός κόσμος είχε... στοχοποιηθεί από συναδέλφους του. «Πύρινα» άρθρα που καλούσαν ΕΣΗΕΑ, ΠΣΑΤ, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ να παρέμβει και να συνετίσει τους... χουλιγκανοδημοσιογράφους.

Χθες ο Σάββας Παντελίδης, ως προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, είχε μια «υπέροχη» εμπειρία στην αίθουσα Τύπου της Τούμπας επειδή «τόλμησε» να μιλήσει για το πέναλτι που δόθηκε εις βάρος της ομάδας του και προφανώς δεν ήταν. Οι ερωτήσεις «έπεσαν»... βροχή. Ήταν ερωτήσεις που ενδιέφεραν την... άλλη πλευρά, όπως θα έλεγε και ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ. Ξέρετε όμως τί θα λείψει τώρα; Τα «πύρινα» άρθρα καταγγελίας. Οι εκκλήσεις προς τον ΠΣΑΤ, την ΕΣΗΕΜΘ, τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ. Τώρα ήταν απλά Σάββατο βράδυ στην Τούμπα. Και όλοι ξέρουν ότι στην Τούμπα όλα είναι καλώς καμωμένα. Πάντα προκαλούν οι άλλοι.

Όπως π.χ. προ αρκετών ημερών που Ρώσοι δημοσιογράφοι κατήγγειλαν ότι έφαγαν ξύλο από οπαδούς του ΠΑΟΚ όταν έμπαιναν στην Τούμπα για να καλύψουν τον αγώνα με τη Σπαρτάκ. Είναι Ρώσοι ωστόσο και... προφανώς ήταν παλιομεθύστακες και ως τέτοιοι έκαναν κwλοδ@χτυλ@ σε μερίδα αγνών οπαδών του ΠΑΟΚ που... έτυχε να συναντηθούν τα μούτρα των Ρώσων με τις γροθιές τους.

Τα αφιερώματα ωστόσο αφορούν πάντα το «Καραϊσκάκη» της βίας ενώ την ίδια στιγμή τα ανθοπωλεία της Θεσσαλονίκης ξεπουλάνε στα εντός έδρας ματς του ΠΑΟΚ αφού τον εκάστοτε αντίπαλο ραίνουν με ροδοπέταλα.

Διαβάστε επίσης