Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στους δύο... πρωταθλητές χωρεί ο ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ

Στους δύο... πρωταθλητές χωρεί ο ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ
Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 - 08:07
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Στην Τούμπα το βράδυ της Κυριακής (23/09) αναμετρήθηκαν οι... δύο περυσινοί «πρωταθλητές». Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις, μοιάζει φυσιολογικό (αν και στην πραγματικότητα είναι πολύ γελοίο) ότι επί μήνες παρακολουθούμε δύο ομάδες να κυκλοφορούν στην κοινωνία και να αυτοαποκαλούνται πρωταθλήτριες πετώντας ή μία στα μούτρα της άλλης χαρακτηρισμούς όπως «χάρτινη», «ξύλινη» ή κατά φαντασίαν.

Το σίγουρο είναι ότι και η μία και η άλλη ομάδα απόψε είχαν περισσότερα ή ίδια λάθη με σωστές πάσες προς την επίθεση. Ο ΠΑΟΚ 33 και 27 αντίστοιχα και η ΑΕΚ 31 και 31. Επίσης, σ' ένα ματς που διηύθυνε ξένος διαιτητής που δεν ήθελε να σφυρίζει συνεχώς, αναγκάστηκε να υποδείξει 37 φάουλ στο παιχνίδι. Ήταν ντέρμπι και υπήρχε άγχος, θα πει κανείς. Σωστό κι αυτό αλλά εξίσου σωστό είναι να παρατηρήσει κανείς ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ να τον ανησυχήσει τόσο στον ένα όσο και στον άλλο δικέφαλο.

Το σημαντικό είναι ο Ολυμπιακός να συνεχίσει να κοιτάει τη δουλειά του και τα παιχνίδια που έχει μπροστά του. Στη Νέα Σμύρνη μπορεί και πρέπει να πάρει μια νίκη που θα τον φέρει μόνο πρώτο από την 4η κιόλας αγωνιστική. Από τις 28 του περασμένου Γενάρη και το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη (1-1) για την 19η αγωνιστική αγωνιστική είναι μακριά από την 1η θέση οι ερυθρόλευκοι. Είναι πολύ μεγάλο το διάστημα και πρέπει να μπει ένα τέλος σ' αυτό. Είναι επίσης πολύ μεγάλο το διάστημα που επέτρεψε ο Ολυμπιακός στις μετριότητες να τον προσπεράσουν και να αυθαδιάσουν.

Στους δύο... πρωταθλητές της περυσινής σεζόν χωράει και τρίτος, ο κανονικός. Κι αυτός ήταν, είναι και θα είναι ο Ολυμπιακός. Γιατί το να είσαι πρωταθλητής δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Ο ΠΑΟΚ αγνοεί τη συγκεκριμένη διάκριση μια... ζωή και η ΑΕΚ δεν γνώριζε το σχήμα του νέου τροπαίου του πρωταθλητή και χρειάστηκε να γίνουν σημεία και τέρατα για να το πιάσει στα χέρια της. Ας φροντίσει ο Ολυμπιακός να το ξεχάσει ξανά...

Διαβάστε επίσης

Ολυμπιακός... β'

Ολυμπιακός... β'

Φτάσαμε στις 27/9 κι έχουμε δει μόνο το 50%. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.