Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η... προηγούμενη ζωή του Θρύλου

Η... προηγούμενη ζωή του Θρύλου
Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 - 17:15
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Πριν από ακριβώς ένα χρόνο συζητούσαμε για όσα είχαμε δει το προηγούμενο βράδυ στην «επίσκεψη» του Ολυμπιακού στο «Καμπ Νόου» της Βαρκελώνης και το ματς με τη Μπαρτσελόνα.

Μεσολάβησε μόλις ένας χρόνος κι αισθάνεσαι ότι έχει περάσει μία αιωνιότητα. Βλέποντας τον σημερινό Ολυμπιακό και ενθυμούμενος εκείνον διαπιστώνεις τις χαώδεις διαφορές του «χτες» με το σήμερα. Λες και μιλάμε για μια... προηγούμενη ζωή του Θρύλου.

Εκείνος ο Ολυμπιακός είχε πάει στη Βαρκελώνη με στόχο, απλά, να μη διασυρθεί. Δεν είχε καμία άλλη αξίωση από το παιχνίδι. Το τελικό σκορ (3-1 για την ομάδα του Ερνέστο) «είπε» πως ήταν αξιοπρεπής. Ωστόσο αυτή ήταν η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή ήταν ότι ο Ολυμπιακός, εκείνη τη μέρα, είχε παίξει με σέντερ φορ (δείγμα της φοβικής αντιμετώπισης του ματς) το ποιοτικό 8άρι του, Βάντις Οφόε. Επίσης η Μπαρτσελόνα έπαιζε με 10 παίκτες για πάνω από ένα ημίχρονο και η μοναδική θετική ανάμνηση από το ματς ήταν το γκολ (της τιμής) του Νικολάου στο φινάλε.

Ένα χρόνο μετά όλα είναι διαφορετικά. Μοιάζουν σωστά. Ποδοσφαιρικά σωστά. Ο Ολυμπιακός είναι... κανονικός. Μια ομάδα που δεν κάνει... εκπτώσεις στις επιθυμίες της. Ακόμα κι όταν δεν παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει, το διεκδικεί. Όπως το διεκδίκησε και στο Μιλάνο. Και επί 70' λεπτά αισθανόσουν καμάρι να λες: αυτή είναι η ομάδα μου. Μοιραζόμαστε την ίδια σκέψη και το ίδιο συναίσθημα, έτσι δεν είναι;

Διαβάστε επίσης

Με στολή παραλλαγής

Με στολή παραλλαγής

Το... κοστούμι δεν είναι απαραίτητο στο «Γεντί Κουλέ». Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.