Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πέτα στο τσουβάλι ό,τι βρεις

Πέτα στο τσουβάλι ό,τι βρεις
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 - 09:31
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Το τέλος καταλαβαίναμε όλοι ότι ερχόταν. Την ακριβή ημερομηνία ψάχναμε κι αυτή ήταν η 11η Δεκέμβρη 2018. Εν τέλει και το 2ο πέρασμα του Γιάγια Τουρέ από τον Ολυμπιακό, όπως και το 1ο, ήρθε πιο νωρίς απ' όσο ενδεχομένως και ο ίδιος υπολόγιζε. Απλά αυτή τη φορά, σε αντίθεση με την προηγούμενη όπου υπήρξε... πολεμική και αναγκαστικό μονομερές διαζύγιο, το αντίο ειπώθηκε εν μέσω αμοιβαίας εκτίμησης και την πόρτα να μένει ανοιχτή.

Από χθες που ανακοινώθηκε η κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον σπουδαίο Ιβοριανό έχουν ειπωθεί και έχουν γραφτεί αρκετά δίκαια και πάμπολλα απίθανα και άδικα πράγματα.

1) Είναι δίκαιο να πεις ότι ο 35χρονος Τουρέ ερχόμενος τελευταίος χρονικά και σε κακή κατάσταση θα ήταν άδικο να «κλέψει» χρόνο από τους άλλους πιο έτοιμους χαφ.

2) Είναι δίκαιο να πεις ότι μια ομάδα θα πρέπει να νοιάζεται περισσότερο για το παρόν και κυρίως το μέλλον που εγγυώνται παίκτες όπως ο Καμαρά και ο Γκιλιέρμε που έχουν χρόνια μπροστά τους και λιγότερο για έναν Τουρέ.

Είναι δίκαιο να πεις ότι έχοντας αποκτήσει ήδη αρκετούς χαφ το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός ήταν μάλλον περιττή μία ακόμα προσθήκη τύπου Τουρέ.

3) Είναι δίκαιο να πεις ότι ο Τουρέ ηλικιακά και κατασκευαστικά δεν θα μπορούσε να δώσει πράγματα που απαιτεί πιο πολύ από ποτέ το σύγχρονο ποδόσφαιρο.

4) Είναι δίκαιο να πεις ότι υστερούσε από την 1η μέρα σε φυσική κατάσταση αλλά είναι άδικο να το... πιπιλάς αυτό Δεκέμβρη μήνα αφού ο Τουρέ πια είχε φτάσει στα (δικά του) στάνταρ.

Και είναι τεράστιο ΑΔΙΚΟ να βάζεις δίπλα-δίπλα την περίπτωση Τουρέ με την περίπτωση Εσιέν. Πάρε άλλο... τσουβάλι να «πετάξεις» μέσα τον Γιάγια, μην τον βάζεις μαζί με τον Εσιέν. Τον Τουρέ τον είδαμε σε... σκόρπια ματς, σε 110 λεπτά στο Γουρόπα Λιγκ, σε 59 στη Σούπερ Λιγκ και 58 στο Κύπελλο, σύνολο 227 λεπτά.

Ο Εσιέν, που ήρθε στην Ελλάδα στα 33 του, όχι στα 35 του, αποδείχθηκε ποδοσφαιρικά προβληματικός (ήρθε όντας τραυματίας) και είχε την ευκαιρία να αποδείξει τί μπορεί ή δεν μπορεί να κάνει μία ολόκληρη σεζόν και αγωνιζόμενος 1.149 λεπτά, όχι 227. Υπάρχει μια τόση... δα διαφορά, έτσι δεν είναι;

Διαβάστε επίσης

Να φέρει 6άρες!

Να φέρει 6άρες!

Η πιο δύσκολη... ζαριά είναι το αποψινό ματς. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Θρύλος vs Μίλαν: 171 - 9

Θρύλος vs Μίλαν: 171 - 9

Ο Σπύρος Γρομητσάρης σχολιάζει…Δεν έχεις ιδέα τί συνέβη χτες βράδυ, μετά από καιρό θ' αρχίσεις να καταλαβαίνεις.