Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έβαλε πιο... πολλά στον Πανιώνιο απ' ότι στην ΑΕΛ

Έβαλε πιο... πολλά στον Πανιώνιο απ' ότι στην ΑΕΛ
Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2019 - 09:34
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αλλάζει αναγκαστικά (Φορτούνης, Γκιλιέρμε τιμωρημένοι) πρόσωπα. Αλλάζει ουσιαστικά αναγκαστικά και διάταξη. Αλλάζει στο 14' και δεξί μπακ. Ένα ματς που στη θεωρεία έμοιαζε εύκολο για τον Ολυμπιακό του έδωσε πριν από τη σέντρα αλλά και στο 14ο λεπτό προβλήματα που όταν κοιτούσε το καλεντάρι του δεν γνώριζε ότι οφείλει να λύσει. Όπως αποδείχθηκε, η μετάβαση από το 4-2-3-1 στο 4-4-2 δεν ήταν εύκολη. Οι ερυθρόλευκοι ζορίστηκαν στο α' ημίχρονο όπου χρειάστηκε να βάλει το χεράκι του και ο Σα για να μην προστεθούν κι άλλα βάρη στις ερυθρόλευκες ωμοπλάτες.

Εν τέλει, το ταμπλό έγραψε 4-0. Και το έγραψε παρότι ως το 68' ήταν λευκό το... καντράν και σε ομάδα και κόσμο υπήρχε αρκετός εκνευρισμός. Αυτό ακριβώς που περιγράψαμε επιβεβαιώνει μ' έναν άλλο τρόπο το πόσο αληθινά ομάδα είναι η φετινή. και πόσο ποτίζεται για τα καλά το dna της με το πνεύμα του νικητή. Πέρυσι ο κάθε... πικραμένος πίστευε, και συνήθως τα κατάφερνε, να φύγει με αποτέλεσμα από το Φάληρο. Φέτος τρώει τέσσερα και λέει: πάλι καλά που δεν πάθαμε μεγαλύτερη ζημιά. Ναι, υπάρχουν ομάδες που γλίτωσαν και φέτος αλλά αυτό συνέβη στα πιο πρώιμα στάδια της σεζόν.

Καλό θα είναι να θυμόμαστε όλοι ότι αυτή η ομάδα παραμένει μια ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ομάδα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Κι αυτό ακριβώς αποτελεί αφενός μια ανησυχία (οι... αναταράξεις θα είναι στο πρόγραμμα) αλλά και τη μεγαλύτερη ελπίδα και αισιοδοξία. Φαντάσου δηλαδή τι έχουμε να δούμε στο κοντινό ή πιο μακρινό μέλλον από τη συγκεκριμένη παρέα...

Για να μην το κουράζουμε περισσότερο, η χθεσινή νίκη έχει μεγαλύτερη αξία απ' αυτή κόντρα στη Λάρισα αφού επετεύχθη σε πολύ ειδικές συνθήκες και με την ομάδα ν' αλλάζει βασικές σταθερές της πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του ματς. Βλέπετε, σε μια μεγάλη σεζόν, δεν θα είναι κάθε ματς πάρτι και γιορτή. Θα χρειαστεί να δείξεις κι εσύ το μέταλλό σου όταν στο 10' ο αντίπαλος επιθετικός βρεθεί μόνος απέναντι στον τερματοφύλακά σου.

ΥΓ: Για τις... χειρωνακτικές εργασίες του Ντομίνγκες στην περιοχή του Πανιωνίου δεν θα πούμε κάτι. Εξάλλου αν δεν το έχουμε εμπεδώσει ακόμα, ας το κάνουμε. Οφείλει ο Ολυμπιακός να συνεχίσει να πορεύεται και να μην ξοδεύει ενέργεια και να χαλάει το μυαλό του στη διάρκεια του ματς για πράγματα που, κατά πως φαίνεται, δεν αλλάζουν...

Διαβάστε επίσης

Ποδόσφαιρο είναι...

Ποδόσφαιρο είναι...

Η απίθανη και διδακτική ιστορία του κ. Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.