Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τεστ σοβαρότητας και επαγγελματισμού

Τεστ σοβαρότητας και επαγγελματισμού
Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019 - 08:47
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Θα επιμείνουμε, δεν υπάρχει κάτι πιο αφελές αλλά και επικίνδυνο συνάμα από το να λέει κάποιος ότι τελείωσε η χρονιά για τον Ολυμπιακό και δεν έχουν καμία σημασία οι αγώνες που απομένουν.

Να το λένε όσοι δεν νοιάζονται για την ομάδα είναι αναμενόμενο, θα ήθελαν τη χαλάρωσή του και νέα ανεπιτυχή αποτελέσματα ώστε να μουτζουρώσει την εικόνα του και να δώσει αφορμές για αποδόμηση. Να το λένε όσοι υποστηρίζουν ότι νοιάζονται είναι επικίνδυνο.

Ο Ολυμπιακός δεν κατακτά τίτλο αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να το ρίξει στο σορολόπ ως το φινάλε. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ένα πραγματικά σοβαρό κριτήριο για το ρόστερ και τον προπονητή είναι η σοβαρότητα που θα δείξουν, ή δεν θα δείξουν, σ' αυτά τα ματς που απομένουν.

Πόσο επαγγελματίες είναι; Πόσο σοβαροί είναι; Πόσο σέβονται την ομάδα από την οποία πληρώνονται; Θα πληρωθούν εξίσου και γι' αυτά τα ματς, συνεπώς ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι... εκπτώσεις σε διάθεση και προσπάθεια.

Κι αν τώρα σκέφτεστε «σιγά τα αυγά, τι να κάνουμε νίκες στα ματς που απομένουν», δεν θα σας υπενθυμίσουμε καν το «ειδικό» ματς με τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί και όλοι θα ήθελαν νίκη. Θα σας θυμίσουμε την ενόχληση που είχατε κι εσείς και όλοι πρόπερσι σε ματς στο φινάλε που ο Ολυμπιακός έκανε γκέλες ενώ είχε εξασφαλίσει τον τίτλο... Θυμάστε πόσο σας ενοχλούσε; Και ήταν πρωταθλήτρια ήδη η ομάδα, ωστόσο το κριτήριο όλων παρέμενε αυστηρό.

Γι' αυτό ας αφήσουμε τις κλισεδούρες. Είναι πολλά τα ματς για να λέγεται: είναι αδιάφορα. Μόνο αδιάφορα δεν είναι και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να τα αντιμετωπίζει ως τέτοια. Από 'δω και στο εξής περνούν άπαντες το πολύ σημαντικό τεστ σοβαρότητας και επαγγελματισμού. Προσωπικά ένας μέτριος παίκτης με «ενοχλεί» λιγότερο από έναν μη επαγγελματία και αδιάφορο.

ΥΓ: Ένα χρόνο αήττητος, λέει, ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα (σ.σ.: τι... ομορφιές κι εκείνες) από την ήττα στην Τρίπολη πέρυσι. Για να δούμε αν θα θυμηθεί κανείς να κάνει επέτειο «ένα χρόνο από τη χερούκλα του Βιεϊρίνια στη Λαμία» όπως κάνουν με φάσεις του Ολυμπιακού...

Διαβάστε επίσης