Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με τί καρδιά θα πέσει το... μαχαίρι;

Με τί καρδιά θα πέσει το... μαχαίρι;
Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 - 00:00
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Βλέποντας κανείς το φιλικό του Ολυμπιακού με το Αμβούργο και ακούγοντας τις δηλώσεις του Μαρτίνς αμέσως μετά, δεν έχει παρά να αναρωτηθεί: με τί καρδιά ο κόουτς του Ολυμπιακού θα ρίξει τόσο μεγάλο... μαχαίρι στο ρόστερ; Όπως δήλωσε, θα ήθελε να δουλέψει στη διάρκεια της σεζόν με 22-23 παίκτες, συν τους τερματοφύλακες, δηλαδή με 25-26 σύνολο.

Από την Αυστρία επιστρέφει η ομάδα με 29 παίκτες, τους εξής: Σα, Σιαμπάνης, Τζολάκης, Στουρνάρας, Σεμέδο, Μπα, Αβραάμ, Κούτρης, Τσιμίκας, Ομάρ, Γιάννης Μασούρας, Τοροσίδης, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Ανδρούτσος, Φορτούνης, Ποντένσε, Βαλμπουενά, Γιώργος Μασούρας, Ραντζέλοβιτς, Σουντανί, Μπρούνο, Ελ Αραμπί, Σολδάνο, Γκερέρο, Ντουρμισάι, Κάιπερς, Σουρλής, Μαρτίνης.

Έχει ήδη γυρίσει στην Αθήνα ο Βούκοβιτς, υπάρχει ο Λάζαρος, αποκτήθηκε ο Μάρκοβιτς, θ' αποκτηθεί τερματοφύλακας και 8άρι και θα επιστρέψουν κάποια στιγμή από το Κόπα Άφρικα οι Σισέ, Καμαρά και Μεριά. Αν κάνετε τις προσθέσεις θα διαπιστώσετε ότι το νούμερο είναι μεγάλο και το... μαχαίρι που επιβάλλεται να πέσει, επίσης. Και δεν θα βγουν τα μαθηματικά του Μαρτίνς... τεμαχίζοντας, απλά, τους μικρούς.

Αλλά από την άλλη, αξίζουν το... μαχαίρι οι μικροί; Πώς να πεις στον Σουρλή, πρέπει να επιστρέψεις στους μικρούς; Τί θα γίνει με τον Ανδρούτσο ή με τον Γιάννη Μασούρα; Πώς θα κοπούν οι νεαροί και άκρως ταλαντούχοι τερματοφύλακες ή ο Μαρτίνης; Με Μάρκοβιτς και Ραντζέλοβιτς τί θα γίνει; Όπως βλέπετε, είναι πολλά τα ερωτήματα και εύλογα.

Οι απαντήσεις θα δοθούν με βάση, αποκλειστικά, το συμφέρον της ομάδας που είναι πάνω απ' όλα. Το σίγουρο είναι πως αυτοί οι προβληματισμοί, ταυτόχρονα, αποτελούν τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι στον Ολυμπιακό κάτι γίνεται καλά. Πολύ καλά. Όταν έχει μαζευτεί τόσο ταλέντο στην ομάδα δεν πρέπει να προβληματίζεσαι, να χαίρεσαι πρέπει. Και μπορεί κάποιοι παίκτες, άμεσα, να πικραθούν που θα μείνουν εκτός, ωστόσο μεσομακροπρόθεσμα, αν δουλέψουν σωστά στο μυαλό και το σώμα, κερδισμένοι θα βγουν.

Διαβάστε επίσης

Τσίτα τα γκάζια

Τσίτα τα γκάζια

Με τη Γιαγκελόνια... τσίτωσε ο Μαρτίνς, με τη Ντιναμό οι παίκτες... Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.