Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρέπει να «φτύσει« αίμα

Πρέπει να «φτύσει« αίμα
Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019 - 10:21
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Χθες στο Καραϊσκάκη δεν κέρδισε, απλά, ο Ολυμπιακός. Κέρδισε το γκρουπ που έχει πλάνο, υπηρετεί και σέβεται το άθλημα και δουλεύει σκληρά καθημερινά από πέρυσι το καλοκαίρι. Και οι δύο ομάδες είχαν απουσίες απλά ο γηπεδούχος κλήθηκε ξανά να δοκιμάσει τις αντοχές του αφού οι δικές του απουσίες κατά μια διαβολική σύμπτωση αφορούν, κυρίως, τη θέση Νο10. Φορτούνης, Βαλμπουενά, ακόμα και Μπενζιά που τον υπολογίζει ο Μαρτίνς και για 'κει, ήταν στο απουσιολόγιο.

Εξού και η αλλαγή διάταξης. Κι επειδή ισχύει αυτό που ανέφερα νωρίτερα, δηλαδή μιλάμε για ένα γκρουπ που έχει πλάνο, υπηρετεί και σέβεται το άθλημα και δουλεύει καθημερινά, τα κατάφερε και μ' αυτόν τον τρόπο. Δίχως να πιάσει σπουδαία στάνταρ απόδοσης, αφού προφανώς ήταν δύσκολο λόγω των συνθηκών, κέρδισε απόλυτα δίκαια και καθαρά. Και θα μπορούσε να κερδίσει πιο εύκολα και με μεγαλύτερο σκορ αν το 2-0 έρχονταν (δηλαδή ήρθε αλλά δεν μέτρησε σε μια από τις πολλές κωμικές διαιτητικές αποφάσεις) στο α' ημίχρονο και όχι προς το τέλος του αγώνα.

Κι όμως, ο Ολυμπιακός τα κατάφερε κόντρα και στην κούραση (σωματική και ψυχολογική) του να έρχεσαι στα όριά σου από έναν τιτάνα όπως η Μπάγερν μερικά 24ωρα νωρίτερα σε αντίθεση με την ΑΕΚ που είχε όλο το χρόνο να φρεσκαριστεί και να σχεδιάσει το πλάνο της. Κι αντί να το κάνει το πλάνο της ήταν να προσπαθήσει να... κλέψει το ματς. Με βαθιές μπαλιές και με ξύλο στα ατού του Ολυμπιακού. Αγωνιστική με αγωνιστική γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο. Για να κατακτήσει αυτόν τον τίτλο ο Ολυμπιακός θα πρέπει να φτύσει αίμα. Ας ελπίσουμε μόνο μεταφορικά γιατί με κάποια μαρκαρίσματα φοβάσαι ότι θα γίνει και κυριολεκτικά.

Το σίγουρο είναι ότι το ποδόσφαιρο μας διδάσκει διαρκώς πράγματα και καλό θα είναι, όλοι μας, να είμαστε και πιο επιεικείς και να ανοίγουμε περισσότερο τη ματιά μας κα να μην βρισκόμαστε με το δάχτυλο στη... σκανδάλη αναζητώντας ενόχους σε κάθε στραβή. Τί θέλω να πω; Η ιστορία έγραψε πως ο Ολυμπιακός κέρδισε χθες την ΑΕΚ, άνετα, με 2-0 δίχως να θαμπώσει. Η ιστορία επίσης έγραψε ότι πέρυσι που έβαλε στα... δίχτυα ΠΑΟΚ και ΠΑΟ στο Γ. Καραϊσκάκης πήρε μόλις έναν βαθμό από τα δύο ματς. Και η ομάδα και ο προπονητής της «έφαγαν» τη... λέζα ότι δεν τα πάνε καλά στα ντέρμπι. Προφανώς το αποτέλεσμα, μετράει αλλά δεν πρέπει να κρίνονται τα πάντα και στον απόλυτο βαθμό απ' αυτό. Δική μου γνώμη είναι αυτή και μπορεί να κάνω και λάθος αλλά δεν την αλλάζω...

ΥΓ: Στο ημίχρονο του αγώνα έλεγα στον εαυτό μου: είναι δυνατόν να έχουν βγάλει τα πρώτα 45' χωρίς κίτρινη οι Τσιγκρίνσκι και Ολιβέιρα; Πού να 'ξερα ότι ο Ουκρανός θα έβγαζε όλο το ματς «στεγνός» και ο Πορτογάλος θα την έπαιρνε στη φάση που έδωσε τη μικρότερη αφορμή.

ΥΓ2: Η δύσκολη 3άδα αγώνων μετά τη διακοπή «βγήκε» με πολύ καλό βαθμό. Νίκες στα δύο ματς πρωταθλήματος και πολύ καλή, τηρουμένων των αναλογιών, εμφάνιση κόντρα στη Μπάγερν. Πλέον υπάρχει μπροστά μία ακόμα... παγίδα, το πολύ ιδιαίτερο (για τους λόγους που ΟΛΟΙ ξέρουμε) ματς στην Ξάνθη.

Διαβάστε επίσης