Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τί (παραπάνω) θα πει η ΕΕΑ (part2);

Τί (παραπάνω) θα πει η ΕΕΑ (part2);
Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020 - 09:40
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας έγγραφα που αφορούν την υπό εξέταση και ενδεχόμενη σχέση πολυ-ιδιοκτησίας της Ξάνθης. Ταυτόχρονα γίνονται γνωστά κι άλλα που αφορούν άλλες καταγγελίες του Ολυμπιακού για τους δεσμούς ανθρώπων της ΕΠΟ με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ουσιαστικά μάλιστα υπήρξε ομολογία ότι όντως ο γιος του προέδρου της Εφέσεων της Ομοσπονδίας εργάζεται στο κανάλι Open που ανήκει στον κ. Σαββίδη.

Για το ΠΑΟΚ-ΕΠΟ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Η on camera δήλωση του Ιβάν Σαββίδη για τον νυν πρόεδρο της ΕΠΟ «είναι δικός μας» τα είπε όλα μόνη της. Όσον αφορά στο Ξάνθη - ΠΑΟΚ, αν όντως υπάρχει κάτι εκεί που δεν επιτρέπεται και μπορεί να επισύρει σοβαρές ποινές, όπως έγραψα και πριν από ελάχιστες μέρες, ο λόγος ανήκει στην ΕΕΑ. Εκείνη ξέρει τους κανονισμούς, εκείνη έχει τα στοιχεία, εκείνη θα... ζυγίσει και θα αποφανθεί.

Προσωπικά θα επιμείνω σε κάτι που είχα γράψει προ ημερών. Δικαίωμά μου είναι να έχω ήδη σχηματίσει γνώμη. Προσωπικά δεν περιμένω κάτι από την ΕΕΑ. Δεν ακυρώνω την ύπαρξή ή χρησιμότητά της. Κάθε άλλο. Απλά, έχοντας όλο το background πληροφοριών και γεγονότων των τελευταίων μηνών που αφορούν συμπεριφορές της Ξάνθης προς τον ΠΑΟΚ και προς άλλες ομάδες, έχω καταλήξει. Στην υπόθεση εργασίας που ζήτησα να κάνουμε προ ημερών, και στην οποία ζητούσα να σκεφτούμε το ενδεχόμενο η ΕΕΑ να πει «δεν υπάρχει κάτι μεμπτό μεταξύ Ξάνθης και ΠΑΟΚ», υπογράμμιζα ότι το δικό μου προσωπικό «δικαστήριο» το έχω κάνει. Δεν περιμένω από την Επιτροπή να μου προσθέσει ή να μου αφαιρέσει κάτι.

Μπορεί (επαναλαμβάνω, υπόθεση εργασίας κάνουμε) να μην υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να αποδεικνύουν παρανομία στο ιδιοκτησιακό της Ξάνθης και σχέση με τον ΠΑΟΚ ή τον κ. Σαββίδη. Η δική μου αίσθηση είναι ότι οι δύο ομάδες έχουν φιλική σχέση που πάει ένα βήμα παραπάνω απ' αυτό που «πρέπει». Θυμάστε που ανέφερα επίσης τη δυσδιάκριτη αλλά σημαντική διαφορά μεταξύ του νόμιμου και του ηθικού. Και μπορεί να μην ελέγχεται, για παράδειγμα, ανάλογη σχέση Βόλου - ΠΑΟΚ αλλά ο υπερ-δανεισμός του ενός προς τον άλλο με τους συγκεκριμένους περιορισμούς που έχει γίνει, διαταράσσει την ισορροπία και τον ανταγωνισμό του πρωταθλήματος.

Για να μην το κουράζω περισσότερο, δεν υπάρχει κάτι παραπάνω που μπορεί να μου πει η ΕΕΑ. Προφανώς περιμένω με αγωνία το πόρισμά της. Αν υπάρχει κάτι πέρα από το νόμο, θα πρέπει να υπάρξουν και συνέπειες, όσο σοβαρές κι αν είναι αυτές. Όμως εγώ αισθάνομαι ότι έχω ήδη δει / μάθει / ακούσει όλα όσα χρειάζονταν και έχω κρίνει την κατάσταση. Πώς; Την κρατάω για μένα την «απόφαση» αν και νομίζω είναι προφανής...

ΥΓ: Για το ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ματς του Ολυμπιακού στη Λαμία, θα «μιλήσουμε» αύριο.

Διαβάστε επίσης

Το πιο δύσκολο, ως το επόμενο

Το πιο δύσκολο, ως το επόμενο

Η λογική μάχης κόντρα στην αήττητη στο σπίτι της Λαμία και η νέα έδρα (Βόλος) ξένων γλωσσών. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.