Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Γκουντογκάν και ο ΠΑΟΚ

Ο Γκουντογκάν και ο ΠΑΟΚ
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 - 11:01
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Αν δεν ολοκληρωθεί η σεζόν, πιστεύεις ότι το τρόπαιο του πρωταθλητή πρέπει να δοθεί στη Λίβερπουλ;»… Αυτή την τόσο απλή και ξεκάθαρη ερώτηση έκαναν στον Ιλκάι Γκουντογκάν από το γερμανικό δίκτυο ZDF.

Όσο απλή και ξεκάθαρη ήταν η ερώτηση, άλλο τόσο ήταν και του 29χρονου Γερμανού χαφ της Μάντσεστερ Σίτι. «Για μένα, ναι, θα ήταν ΟΚ. Πρέπει να είσαι δίκαιος ως άνθρωπος των σπορ».

Διαβάζοντας τη δήλωση του Γκουντογκάν, βασικότατου ποδοσφαιριστή της Σίτι που είναι 2η στην Αγγλία πίσω από τη Λίβερπουλ, θυμήθηκα τις άμεσες ή έμμεσες (συγκεκριμένα ΜΜΕ και ανθρώπους τους) δηλώσεις και διαρροές από πλευράς ΠΑΟΚ για το τί πρέπει να γίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θυμήθηκα αυτό το... κίνημα της παύλας.

«Να μην το πάρει κανείς, να μπει παύλα στη λίστα των πρωταθλητών για τη φετινή σεζόν», λένε. Οι ίδιοι άνθρωποι που μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στην Τούμπα (που τότε η διαφορά ήταν στο +5 όχι στο +7 και τώρα στο +14 με την τιμωρία) έλεγαν ότι οι ερυθρόλευκοι το αξίζουν γιατί είναι καλύτεροι.

Και τώρα τα... γυρνάνε. Και η Σίτι, ακόμα, δεν το έχει χάσει μαθηματικά. Θα μπορούσε και ο Γκουντογκάν να μπει στο... κίνημα της παύλας. Να ζητήσει να μην το πάρει κανείς. Αλλά, ξέρετε, προφανώς έχει αθλητική ηθική ο άνθρωπος. Και ξέρει ποιό είναι το σωστό. Κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

ΥΓ: Μείνετε σπίτι όσο πιο πολύ γίνεται για να συντομεύει όσο πιο πολύ γίνεται η παραμονή σ' αυτό.

Διαβάστε επίσης

MVP είναι...

MVP είναι...

Η ψήφος μοιάζει δύσκολη αλλά, τελικά, είναι πανεύκολη. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...