Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι απαντήσεις (πάντα και μόνο) στο γήπεδο

Οι απαντήσεις (πάντα και μόνο) στο γήπεδο
Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 - 11:22
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Μπαίνουμε, σιγά σιγά, στην τελική ευθεία για την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου. Αυτό από μόνο του είναι ένα πολύ καλό νέο για χίλιους λόγους τους οποίους, φαντάζομαι, όλοι καταλαβαίνουμε. Την ίδια στιγμή ακούμε και διαβάζουμε δεξιά και αριστερά για «απαντήσεις». Όλοι, ξαφνικά, θέλουν να απαντήσουν. Και υπάρχουν ουκ ολίγων ειδών απαντήσεις που «πρέπει» να δοθούν και επιθυμούν να δώσουν κάποιοι.

Στο γήπεδο αλλά και στις δικαστικές αίθουσες. Το σίγουρο είναι πως οι πολύ ομιλητικοί πριν μπουν στο γήπεδο ή τη δικαστική αίθουσα, ύστερα χάνουν τη λαλιά τους. Τα «θα σας δείξουμε, θα δείτε τι θα πάθετε», χάνονται από προσώπου γης. Ο... αέρας και η σιγουριά για δικαιώσεις, κόβονται. Σαν το βήχα του... κορονοϊού.

Όσον αφορά στις αγωνιστικές απαντήσεις, γιατί κάποιος πρέπει να απαντήσει μετά; Όταν φτάσει στο απροχώρητο μια κατάσταση; Νωρίτερα που ήταν και τι έκανε; Γιατί δεν είχε όρεξη για απαντήσεις; Ο ΠΑΟΚ για παράδειγμα. Μας έχει φλομώσει στα «θα». Τζιτζίκι κανονικό. Μας παίρνει τα αυτιά κάθε καλοκαίρι για τους τίτλους που θα σαρώσει και φυσικά για το Τσάμπιονς Λιγκ στο οποίο θα συμμετάσχει. Και αν εξαιρέσουμε το περυσινό εξυγιαντικό πρωτάθλημα και κύπελλα τύπου τελικός Βόλου, από... τηγανίτα τίποτα.

Υπομονή λοιπόν έως ότου ξαναβρεθούμε στο γήπεδο. Βεβαίως, θα είναι δύσκολα για όλους μετά την τόσο μεγάλη διακοπή και την πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετώπισαν άπαντες. Ωστόσο παραμένουν κάποιες αρχές στις ομάδες οι οποίες ήδη τις διαθέτουν. Ομάδες σαν τον Ολυμπιακό δηλαδή.

ΥΓ: Ο Εργοτέλης ήταν... συνδεδεμένος με την ΑΕΚ, δήλωσε ο Ούγκο Κάιπερς στο εξωτερικό. Η δήλωσή του δεν πήρε σημαντικά λεπτά δημοσιότητας. Γιατί; Επειδή δεν δήλωσε: Ο Εργοτέλης ήταν... συνδεδεμένος με τον Ολυμπιακό. Φανταστείτε τι θα είχε γίνει... Ούτε να το φαντάζομαι θέλω...

ΥΓ2: Όταν ανακοινώθηκε ότι διακόπτεται βίαια η σεζόν στη Γαλλία, κάποιοι εδώ που ονειρεύονταν κάτι ανάλογο στην Ελλάδα και παύλες, έκαναν την εξέλιξη... σημαία. Μόνο που, όπως αποδεικνύεται, ήταν μια βιαστική και επικίνδυνη για μια σημαντική βιομηχανία όπως είναι το ποδόσφαιρο, πολιτική απόφαση. Ο πρόεδρος της Λιόν, ο πολύπειρος Ζαν Μισέλ Ολάς, μίλησε στην «Equipe» λέγοντας: «Είναι παράδοξο σε μία χώρα όπως η Ισπανία που έχει περισσότερους θανάτους από την Γαλλία, να βρίσκει τον δρόμο και να παίζει ποδόσφαιρο. Η UEFA ζήτησε απ' όλους να κάνουν υπομονή. Αλλά όταν βλέπεις τους ανθρώπους μας να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις, ήταν ηλίθια η διακοπή. Η UEFA έβγαλε δικό της ιατρικό πρωτόκολλο το οποίου ούτε κοιτάξαμε στην Γαλλία. Είναι σκάνδαλο ότι έγινε». Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, τα είπε όλα...

Διαβάστε επίσης

Μίσιτς και Γκαρσία

Μίσιτς και Γκαρσία

Ο Γιόσιπ μάλλον έκανε... κοπάνες στο μάθημα: πώς να γίνεις ΠΑΟΚάρχης. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...